בקשה "אתה בכל מקרה נוסע" - "אתם - בכל מקרה יש לכם רכב"

מצב
הנושא נעול.

יהודי קטן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
רק מעירה שאחד מכללי הבטיחות בטרמפים שמשננים לנוער ביו"ש הוא לא לשאול את הנהג אם הוא נוסע ל... אלא לאן הוא נוסע.
אני חושבת שהכלל התפתח אחרי סיפור של נסיון חטיפה, שבו הטרמפיסטים שאלו את הנהג הערבי אם הוא מגיע לכיוון מסוים, והוא כמובן אמר שכן...
אז בעלי רכבים יקרים- אם טרמפיסט מזדמן שואל אתכם לאן אתם מגיעים זה לא בהכרח אומר שהוא לא מנומס ולא כדאי להעלות אותו. יכול מאד להיות שהוא פשוט שמע את הכלל הזה...
אני שואל להיכן אפשר להגיע אתכם מספיק מכובד?

יהודי קטן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אשכול מרתק ונותן תובנות גם לנהגים וגם לטרמפיסטים בכל זאת זה קשור לאופי הבן אדם יש אחד שיבקש באמצע הלילה הקפצה דחופה לתחנת הדלק כדי לרכוש פחית קולה ויש אחד שיחליף 3 אוטובוסים ביום חם עם משפחתו ולא יבקש מאחיו שנוסע ממילא לאותו יעד עם רכב ריק ומצד הנהגים יש מי שיצא ביום שלג מביתו לחפש מצוות להחזיר אנשים לביתם ויש אחד שאפי' את אורחיו שהוא הזמין לשבת לא יקפיץ לתחנה בגשם סוחף וכמובן שיש לו באמת סיבה שהוא באמת לא יכול

D

Deleted 66182

אורח
אה, וגם אני לומד בטרמפ עצמו. בשקט כמובן
[/QUOTE]
זה יכול להצטרף לרשימת ההמלצות לטרמפיסטים
ללמוד במקום לתשאל את בעל הרכב...

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לתשומת לב טרמפיסטים
לפעמים לא עוצרים לכם כי אתם עומדים במקום שאין אפשרות לעצור

לדוגמא פעם משהו רצה שנעצור לו בדיוק בסיבוב ועמד על הכביש
בבקשה תחשבו גם על זה

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
לתשומת לב טרמפיסטים
לפעמים לא עוצרים לכם כי אתם עומדים במקום שאין אפשרות לעצור

לדוגמא פעם משהו רצה שנעצור לו בדיוק בסיבוב ועמד על הכביש
בבקשה תחשבו גם על זה
יפה, תנו עוד טיפים.

.pres

משתמש מקצוען
בלת"ק חלקי.
התאפקתי הרבה, אבל לא יכולה לעמוד בכל התגובות הטוענות לאגואיסטיוּת:
(משנה פרטים למען האנונימיות, אבל הרעיון נאמן למקור) באחת השמחות, נסענו ברכב ואחד האחים ביקש אם בעלי יוכל להקפיץ אותו אח"כ מצומת קרובה. ואכן, בעלי הוריד אותי עם הילדים בדירת האירוח ונסע להביא את האח. הייתי צריכה לארגן את הילדים (ארבעה פיצקאלאך) לבד ולחכות לבעלי שייקח אותנו לאולם.
כשהגענו לאולם, משפחת האח ישבה בנוחות ובכיף ולי לא היה מקום לשבת... כי הגעתי באיחור... (והגיסה לא חשבה וכזה).
זה היה ביום חמישי. בער"ש הסיפור חזר על עצמו, אבל אז התניתי את החסד בזה שידאגו למי שיעשה חסד איתי ויעזור לי בער"ש לארגן את כולם.
אם הסיפור הזה היה עולה לאשכול כאן, אני יכולה לצפות מראש מה כל אחד היה מגיב...

חסד עם האישה והילדים אינו חסד?
שעת איכות עם האישה, החופש של המשפחה הפרטית וכו' וכדו'. כל אלו מעידים על אגואיזם או על עשיית חסד אמיתי קודם כל עם המשפחה הקרובה?

פרקתי. חלקית.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
בלת"ק חלקי.
התאפקתי הרבה, אבל לא יכולה לעמוד בכל התגובות הטוענות לאגואיסטיוּת:
(משנה פרטים למען האנונימיות, אבל הרעיון נאמן למקור) באחת השמחות, נסענו ברכב ואחד האחים ביקש אם בעלי יוכל להקפיץ אותו אח"כ מצומת קרובה. ואכן, בעלי הוריד אותי עם הילדים בדירת האירוח ונסע להביא את האח. הייתי צריכה לארגן את הילדים (ארבעה פיצקאלאך) לבד ולחכות לבעלי שייקח אותנו לאולם.
כשהגענו לאולם, משפחת האח ישבה בנוחות ובכיף ולי לא היה מקום לשבת... כי הגעתי באיחור... (והגיסה לא חשבה וכזה).
זה היה ביום חמישי. בער"ש הסיפור חזר על עצמו, אבל אז התניתי את החסד בזה שידאגו למי שיעשה חסד איתי ויעזור לי בער"ש לארגן את כולם.
אם הסיפור הזה היה עולה לאשכול כאן, אני יכולה לצפות מראש מה כל אחד היה מגיב...

חסד עם האישה והילדים אינו חסד?
שעת איכות עם האישה, החופש של המשפחה הפרטית וכו' וכדו'. כל אלו מעידים על אגואיזם או על עשיית חסד אמיתי קודם כל עם המשפחה הקרובה?

פרקתי. חלקית.
מי שקרא מהתחלה עד כאן מסכים ומזדהה לגמרי.
זה אחד הדברים שלמדנו כאן באשכול.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
זה כ"כ נכון. צריך לשים לב!
חבר סיפר לי לפני שנים שמאז שהוא קנה רכב יש כאלו שחושבים שהוא הפך לנהג השכונה וכולם מבקשים ממנו "רק משהו קטן".
אם הנושא הזה יעלה למודעות הציבור ויפסיקו לבקש טובות מנהגים, זה יהיה לטובת כולנו.
במקביל אפשר לפתוח ארגון חסד בתשלום סמלי (כדי לסנן טרחנים) שאנשים שרוצים כן לעשות חסד עם הרכב שלהם תהיה להם מסגרת מסודרת לעשות זאת ולא בדחיפות של צמתים.
הביאו לעיל איזה מספר עם כוכבית שש אחת ולא זוכר ההמשך.

loving music

משתמש מקצוען
חבר סיפר לי לפני שנים שמאז שהוא קנה רכב יש כאלו שחושבים שהוא הפך לנהג השכונה וכולם מבקשים ממנו "רק משהו קטן".
אם הנושא הזה יעלה למודעות הציבור ויפסיקו לבקש טובות מנהגים, זה יהיה לטובת כולנו.
במקביל אפשר לפתוח ארגון חסד בתשלום סמלי (כדי לסנן טרחנים) שאנשים שרוצים כן לעשות חסד עם הרכב שלהם תהיה להם מסגרת מסודרת לעשות זאת ולא בדחיפות של צמתים.
הביאו לעיל איזה מספר עם כוכבית שש אחת ולא זוכר ההמשך.
רעיון לפרוייקט ללומדות הנדסת תוכנה :)
(לא תאמינו כמה בקשות כאלו יש בכל פורום אפשרי....)

avi media

משתמש מקצוען
כנראה שכבודו לא היה בחור ישיבה
הסגולה הכי ידועה זה להדליק סיגריה....
אני כמובן צוחק...
אני לא מסוגל להעלות לרכב אדם שעישן סגריה בדקות האחרונות, הריח של הסגריה עושה לי ממש רע, וכ"ש כשהטרמפיסט מבקש לסיים ברכב את הסגריה שאני מבהיר לו בעדינות שימצא רכב אחר....

שלום11

משתמש חדש
ציטוט: "בָּרָא אֱלֹהִים" – ולא אמר "בָּרָא ה'". שבתחילה עלה במחשבה לברואתו במידת הדין; [לא חסד בשום אופן].
ראה שאין העולם מתקיים, הקדים מידת רחמים ושיתפה למידת הדין. [חייבים גם חסד! עולם חסד יבנה. אבל עם גבולות!]
היינו דכתיב (להלן ב ד): "בְּיוֹם עֲשׂוֹת ה' אֱלֹהִים אֶרֶץ וְשָׁמָיִם".

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה