כל מילה נוספת מיותרת!זה שזו זכותך אין חולק, מה לעשות שזה אגואיזם...
כל מילה נוספת מיותרת!זה שזו זכותך אין חולק, מה לעשות שזה אגואיזם...
לא מסכימה,האמת, תמיד! אבל תמיד! לקחת טרמפ זה על חשבון משהו...(שיחות עבודה שחייבות להתבצע/שיחה בין בני הזוג/המתנה או הסעה עד לבית -כי זה ממש חמש דקות נסיעה וכבר אין אוטובוסים (והדלק , לא חשבתם שעולה?, ואם לא בא לי לתרום לכם עכשיו 5 שקל?)
ועוד כפי שכתבתי בהודעתי...
אז חסד מה יהא עליו?
ולהקרא צר עין בעיני הבריות, זה טוב?
לא הבנתי את הטענה מה זה משנה שאתם מחזקים רכב כל השנה, כעת יש את בעלי הרכבים שקל להם להתנייד ואת אלו שנסמכים על תח"צ למה שיוציאו כסף על מונית אם אפשר לקבוע מקום מפגש נח בתח"צ?מגיעים לדון על מיקום המפגש עצמו.
בעלי הרכבים יותר גמישים ומעונינים להכניס שיקולים אחרים לבחירת מקום המפגש, ולא שיקול של מרחק הנסיעה אם הוא 15 דק' או 20 דק' ואם יש אוטובוס נח לשם.
ואז מגיע המשפט מחץ של אלו שלא מחזיקים רכב:
"אתם בכל מקרה יש לכם אוטו, אז תתחשבו בנו שנוכל להגיע לשם בקלות"
כ"כ משפט מעצבן ולא מתחשב!
אני מחזיק אוטו כל השנה ומשלם עליו הרבה כסף כל השנה גם בשביל הדברים הללו
לא רוצים להחזיק אוטו כל השנה? זכותכם
אבל למקרים החד פעמיים הללו, אולי תזכרו שאני משלם את זה כל הזמן, אז אתם לא תוציאו פעם בשנה 100 ₪ על מונית ותגיעו בנוחות ובקלות?
חוץ משיחות אישיות שברכב לא שומעים בחוץמאידך נסיעה ברכב עם חלונות שקופים באמצע היום בכביש ראשי היא מקום ציבורי לכל דבר.
ראש הממשלה יושב מאחור, נכון?או ללכת למושב האחורי ולשבת יפה יפה מאחורה?
זה נכון, אבל לפעמים אני חושב שאולי הנהג מעוניין שישבו לידוראש הממשלה יושב מאחור, נכון?
אז זה המקום הנוח ברכב
הכי פשוט לומר לו - שנינו עושים חסד האחד עם השני,בא תעזור לי ולך שאני לא ארדם....
חבר שלי לימד אותי את השיטה. יש לו הרבה קרובים בעיר.
אמא שלו מתקשרת אליו, יוסי, בוא תיקח אותי מיש עם הקניה.
כן מיד יוצא. 40 דקות אני אצלך.
עוד אח מתקשר יוסי, תקפיץ אותי לשם, בכיף. חצי שעה אני אצלך.
כמה חודשים והבקשות נדמו.
לשבת מאחורסתם שאלה מעניינת אותי לחכמי המקום:
אני עומד בטרמפיאדה (חסדיאדה), ועוצר לי יהודי שמחליט לעשות מצות ואהבת לרעך כמוך, או לחילופין אני נוסע ברכבי ויוצא מאופקים, ועומד שם אדם המנופף באצבעו ואני מחליט להעביר את רגלי הימנית לדוושה השמאלית ולעצור לו, ובכך לקיים את יעודי בעולם, איפה יותר מתאים ונעים ויציב ויפה ונכון לעלות לטרמפ, לעלות בדלת הקידמית ולתפוס את המושב שע"י הנהג, או ללכת למושב האחורי ולשבת יפה יפה מאחורה?
מה הציבור אומר?
מדויקוהסוף: אם אין אני לי מי לי! אבל ההבטחה שלי לאחר קריאת האשכול
לדאוג, לתת לשני יותר לראות את האחר!!!!!![
נכון, למה לא?!למה שיוציאו כסף על מונית אם אפשר לקבוע מקום מפגש נח בתח"צ?
האשכול גולש לקביעת מקומות למפגשיםנכון, למה לא?!
אבל מה אם לשיקולים על מקום המפגש נכנסים עוד פרמטרים
למשל -
מקום מפגש קרוב ולא מעניין מול מקום קצת מרוחק בעלות של מונית 100 ש"ח
אבל יותר מוצלח ומעניין למפגש, והילדים יהיו עסוקים שם יותר.
בלי קשר לרכב או לא רכב-נכון, למה לא?!
למשל -
נכון, למה לא?!
למשל -
אף אחד לא דורש - זה בסך הכל הצד השני לאלה שמנגבים לי על המצפון כאילו אני נהנתן ולא מתחשבאם זה במקום שאין תחבורה ציבורית נוחה- אתה לא יכול לדרוש מהם להוציא כסף על מונית,
גם אם אתה מוציא כסף כל השנה על רכב ומותר לך להנות מההוצאה שלך.
לא אומרת שנהנתן,אף אחד לא דורש - זה בסך הכל הצד השני לאלה שמנגבים לי על המצפון כאילו אני נהנתן ולא מתחשב
את לא מסכימה לגבי? תוהה...לא מסכימה,
וזה רלוונטי לכל דבר בחיים, כן, גם היום,פעם פעם, לפני חמש עשרה שנה ואולי עשרים שנה, לא לכולם היה פלאפון. הרבה אברכים הסתפקו בזה שיש לשכן בספסל פלאפון, והיו מבקשים 'רק לצנתק' ו'אם תראה מספר שנגמר ב94 אז תענה זה בשבילי'.
ובעל הפלאפון? עשה חסד בשמחה רבה או מועטה. ברור שהוא שמח כשכולם קנו פלאפון והפסיקו לזכות אותו במצווה.
אני חושב שזה באמת עניין כללי יותר גם בצד המקבל וגם בצד הנותןוזה רלוונטי לכל דבר בחיים, כן, גם היום,
לדוגמא, יש אנשים שאינם מחזיקים עט בכיס. כשצריכים את המוצר הזה בכספומט, מסתמכים על זה של השני.
יש כאלו שאינם מחזיקים מצית (מאלו שצריכים את המוצר הזה...) מסתמכים תמיד על של השני
והגרוע מכל, יש כאלו שאינם מחזיקים עליהם כסף קטן, כל פעם שצריכים משהו כזה, מסתמכים על המטבעות של השני, ובמקרה הממש ממש טוב זוכרים להחזיר כשיוצא להם,
פשוט ענין של תרבות וזה מה שכתבתי כבר בתחילת השירשור (מי עוד זוכר...), פשוט לא קשור בכלל ספציפי לענין של טרמפים. זה אנשים שצריך פשוט לא להיפגש איתם, לא משנה אם יש לך רכב או שאין לך רכב,
ומכאן הקריאה כמובן לשים לב שזה לא נכון להכליל את כל ה'טרמפיסטים' בהגדרה הזו, ולכן, פשוט להמשיך ולעשות טרמפים לכל הפחות לרוב האנשים - שאינם כאלו.
וכמו"כ גם אנחנו כבעלי רכבים, בכלל לא בטוח שאנחנו לא כאלו... רק צריך לבדוק את עצמינו בתחומים שרלוונטיים עבורינו
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט צ'
קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה: