ראיתי כבר מקרה, כטרמפיסטית, שמישהו עצר לזוג עם עגלה, והבעל הכריח אותו לקחת אותם למחוז חפצם המדויק.
ואל תגידו שזה נשמע מוזר להכריח, הייתי שם. הוא התנהג נורא -
- אנחנו צריכים להגיע לXXX נכון תיקח אותנו לשם?
הנהג - מצטער אבל זה לא הדרך שלי, אני אוריד אתכם בצומת בYYY
- מה אני יעשה שם? אתה חייב לקחת אותי לשם!
- תיקח מונית!
- מונית תעלה לי עכשיו 200 שקל..
- אני מצטער, לא אספיק עד שבת (זה היה ביום שישי)
- מה הבעיה?! עד שאתה לוקח אותי ייקח לך --- [לא זוכרת בדיוק את המרחקים והזמנים], ואז משם עד אליך - אתה מגיע שעה לפני שבת, אין לי איך להגיע! אתה חייב לקחת אותי לשם!!!
וכל זה תוך כדי שהוא מטעין את העגלה בתא המטען ואשתו נכנסת לרכב. אני עדיין מרחמת עליה.
זה כנראה בנאדם עם איזו הפרעת אישיות כלשהי בלי שום קשר....
הבעיה שיש הרבה כאלו, וסך הכל צריך לדעת איך להתמודד איתם,
אגב, אני לא בטוח בכלל שזו הפרעה נפשית. זה פשוט נהיה ענין של תרבות, אנשים איבדו את הבושה מלבקש ולהיות תמיד בצד המקבל. עד כדי כך שהם כבר באמת מאמינים שמגיע להם ויודעים כ"כ יפה להאשים את מי שהרבה פעמים באמת רוצה לעזור להם אבל לפעמים לא יכול.
סיפרתי כאן למעלה על סיפור שסיפר לי מוהל אחד שמטבע הדברים מחזיק איתו מזוודה עם ציוד לעזרה ראשונה. התקשרו אליו משפחה לא מוכרת מהשכונה שבה הוא גר, בהסטריה כאילו מישהו שם הולך למות. שלום, הילדה נפלה ופתחה את הראש, צריכים דחוף דחוף לחבוש אותה, חוששים לצלקת,
שידוכים וכו' וכו'. אומר להם אוקיי אין בעיה, אבל אני לוקח 50 ש"ח על ביקור. אה אה אה טוב בסדר מה נגיד. לאחר 2 דקות מקבל שוב טלפון, טוב חשבנו על זה עוד פעם, האמת שאם זה עולה 50 ש"ח פחות דחוף לנו......
(רק תחשבו, לשלם 50 ש"ח הם לא מוכנים, אבל לנתק בן אדם מהבית אין שום בעיה, למה מה קרה, בגלל שיש לו ציוד לעזרה ראשונה הוא לא בן אדם, ולא יכול להיות שהוא עכשיו באמצע לאכול/להתקלח/לישון/ללמוד/לשבת עם אשתו, או אפילו לקרוא עיתון, לא מעניין אותם בכלל, מה הבעיה רק להבהיל ולהזעיק בן אדם באמצע החיים, אבל לשלם 50 ש"ח - עד כאן)
ואני כעת מוסיף, ומה אתם חושבים, מבטיח לכם שהם עוד ידעו אח"כ להאשים אותו באגואיזם ובסחיטה באיומים וחוסר מוסריות משווע.
מה לעשות זו התרבות היום אצל חלק מהאנשים. כל העולם לא נברא אלא בשבילי, הכל מגיע לי וכולם צריכים לבטל את עצמם בשבילי, ויודעים גם להסביר את זה עם כל הדרשות על גדולת מצות חסד. ואם פעם תבקשו אתם מהם איזו טובה, תראו באמת כמה גדולה מצות החסד שלהם...
(מובן מאליו שאני לא מכליל ומדבר בסה"כ על המיעוט שבמיעוט, וגם לא רק על מה שקשור לטרמפיטים, זה יכול להיות בעוד מליון דברים בחיים)
ושוב אני מדגיש, וזה עדיין לא סיבה שלא נצטרך לעשות להם חסד. פשוט צריך לדעת איך להתמודד איתם ואיך להתנער מהם באותה פעם שהחלטנו שכעת לא מתאים לי.
כל הטענות האלו נגד אותם אנשים נכונות, אבל רק שניזהר לא להיות מאלו שזה השיח האהוב עליהם - להסביר לכולם כמה הם לא חייבים כלום לאף אחד וכמה לא צריך לעזור כי כל אלו המבקשים טובות הם כאלו וכאלו וכו'
שנזכה תמיד להיות מאלו שנהנים לעזור ומחפשים רק איך למצוא את המעלות ולא את החסרונות