בקשה "אתה בכל מקרה נוסע" - "אתם - בכל מקרה יש לכם רכב"

מצב
הנושא נעול.

אאססתתרר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ממש לא!!

תחליטו מאיזה זן אתם... נסחבים בזול או נוסעים במלכים ביוקר, או מתפשרים פה ושם על מונית...
אי אפשר לכפות על כולם מיקום מסויים בגלל התח"צ... כי בחרתם להיות מאלו שרק תח"צ מדבר אליכם..

וגם, אחר כך אל תבקשו ממני לאסוף אתכם מכל מיני תחנות מרכזיות או צדדיות... בחרתם באוטובוס, בבקשה על כל המכלול...

אני שילמתי ומשלם כל חודש אלפי שקלים בשביל זה, לא יזיק לך לשלם כמה מאות או עשרות שקלים כשחשוב לך...

אני קוראת את האשכול מהתחלה, ודי יכולה להסכים עם שני הצדדים, בפרט שתוארו כאן התנהגויות של טרמפיסטים פשוט חצופים ואני מבינה שכאלה מוציאים כבר את החשק להעלות טרמפיסטים בכלל.
אבל על הנופש המשפחתי? אין מה להשוות אחד לשני. אף אחד לא מבקש ממך טובה, רוצים שזה יהיה כיף ונחמד לכולם. וכמו שלא נקבע במסעדה חלבית אם אחד מהמשפחה אלרגי לחלב, ואם יש חולה סכרתי נדאג שזה יהיה במקום שאפשר להזמין סלט, ככה לא נקבע במיקום שהורס למשפחה אחת את הטיול. כי להסחב בשמש, בפקקים מאוטובוס לאוטובוס בהחלט יכול להרוס את החוויה. גם אתה לא היית רוצה לראות שכולם החליטו החלטות שנוחות להם ולא התחשבו בך. מנססים לשכלל את הנתונים של כולם ולפי זה להחליט. אחרת שכל אחד יסע וינפוש לבד.
ומה זה ה"בחרתם" אוטובוס? אולי זה לא מבחירה וזה פשוט חוסר אפשרות? אולי הן הוציאו את כל החסכונות שלהם כדי לשלם נסיעה בינעירונית לכל המשפחה???

כל השמות תפוסים!!!

משתמש רשום
איור וציור מקצועי
לעשות חסד זה לא כזה פשוט!!!
כל מצווה דורשת מאמץ זה לא שממצמצים בעין וכבר שכר
גם בעניין של טרמפים זה מאמץ בשביל לעשות מצוות צריך להתאמץ...
מי שלא מסוגל אז שבאמת יגיד שקשה לו ובדיוק היו הוא ממהר אבל אם יש לכם רכב ואפשרות לעשות כ"כ הרבה מצוות חבל לפספס הזדמנות כזו...
בהצלחה!!!

חכמה בלילה

משתמש מקצוען
משפט נכון מאד.
בכל מקרה יש לנו אוטו ונתחשב באלו שבאים בתחצ על טפם וחבילותיהם. ואם אין תחבורה ציבורית עד למקום המפגש מותר גם לסיע בהקפצה קלה מהתחנה הסמוכה.
נראה לי המינימום המתבקש. אם באחים ובמשפחה הקרובה ביותר לא נצליח להתחשב אז בכלל מה נשאר.
וזה רק מדגם מיצג למה שאני חושבת על הפוסט כולו. וכן אני מחזיקה רכב.
כל מילה
וכן,יש לי רכב

רק לבין הסדרים...

משתמש פעיל
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
ראיתי כבר מקרה, כטרמפיסטית, שמישהו עצר לזוג עם עגלה, והבעל הכריח אותו לקחת אותם למחוז חפצם המדויק.
ואל תגידו שזה נשמע מוזר להכריח, הייתי שם. הוא התנהג נורא -
- אנחנו צריכים להגיע לXXX נכון תיקח אותנו לשם?
הנהג - מצטער אבל זה לא הדרך שלי, אני אוריד אתכם בצומת בYYY
- מה אני יעשה שם? אתה חייב לקחת אותי לשם!
- תיקח מונית!
- מונית תעלה לי עכשיו 200 שקל..
- אני מצטער, לא אספיק עד שבת (זה היה ביום שישי)
- מה הבעיה?! עד שאתה לוקח אותי ייקח לך --- [לא זוכרת בדיוק את המרחקים והזמנים], ואז משם עד אליך - אתה מגיע שעה לפני שבת, אין לי איך להגיע! אתה חייב לקחת אותי לשם!!!
וכל זה תוך כדי שהוא מטעין את העגלה בתא המטען ואשתו נכנסת לרכב. אני עדיין מרחמת עליה.
זה כנראה בנאדם עם איזו הפרעת אישיות כלשהי בלי שום קשר....
הבעיה שיש הרבה כאלו, וסך הכל צריך לדעת איך להתמודד איתם,
אגב, אני לא בטוח בכלל שזו הפרעה נפשית. זה פשוט נהיה ענין של תרבות, אנשים איבדו את הבושה מלבקש ולהיות תמיד בצד המקבל. עד כדי כך שהם כבר באמת מאמינים שמגיע להם ויודעים כ"כ יפה להאשים את מי שהרבה פעמים באמת רוצה לעזור להם אבל לפעמים לא יכול.
סיפרתי כאן למעלה על סיפור שסיפר לי מוהל אחד שמטבע הדברים מחזיק איתו מזוודה עם ציוד לעזרה ראשונה. התקשרו אליו משפחה לא מוכרת מהשכונה שבה הוא גר, בהסטריה כאילו מישהו שם הולך למות. שלום, הילדה נפלה ופתחה את הראש, צריכים דחוף דחוף לחבוש אותה, חוששים לצלקת, שידוכים וכו' וכו'. אומר להם אוקיי אין בעיה, אבל אני לוקח 50 ש"ח על ביקור. אה אה אה טוב בסדר מה נגיד. לאחר 2 דקות מקבל שוב טלפון, טוב חשבנו על זה עוד פעם, האמת שאם זה עולה 50 ש"ח פחות דחוף לנו......
(רק תחשבו, לשלם 50 ש"ח הם לא מוכנים, אבל לנתק בן אדם מהבית אין שום בעיה, למה מה קרה, בגלל שיש לו ציוד לעזרה ראשונה הוא לא בן אדם, ולא יכול להיות שהוא עכשיו באמצע לאכול/להתקלח/לישון/ללמוד/לשבת עם אשתו, או אפילו לקרוא עיתון, לא מעניין אותם בכלל, מה הבעיה רק להבהיל ולהזעיק בן אדם באמצע החיים, אבל לשלם 50 ש"ח - עד כאן)
ואני כעת מוסיף, ומה אתם חושבים, מבטיח לכם שהם עוד ידעו אח"כ להאשים אותו באגואיזם ובסחיטה באיומים וחוסר מוסריות משווע.
מה לעשות זו התרבות היום אצל חלק מהאנשים. כל העולם לא נברא אלא בשבילי, הכל מגיע לי וכולם צריכים לבטל את עצמם בשבילי, ויודעים גם להסביר את זה עם כל הדרשות על גדולת מצות חסד. ואם פעם תבקשו אתם מהם איזו טובה, תראו באמת כמה גדולה מצות החסד שלהם...
(מובן מאליו שאני לא מכליל ומדבר בסה"כ על המיעוט שבמיעוט, וגם לא רק על מה שקשור לטרמפיטים, זה יכול להיות בעוד מליון דברים בחיים)
ושוב אני מדגיש, וזה עדיין לא סיבה שלא נצטרך לעשות להם חסד. פשוט צריך לדעת איך להתמודד איתם ואיך להתנער מהם באותה פעם שהחלטנו שכעת לא מתאים לי.
כל הטענות האלו נגד אותם אנשים נכונות, אבל רק שניזהר לא להיות מאלו שזה השיח האהוב עליהם - להסביר לכולם כמה הם לא חייבים כלום לאף אחד וכמה לא צריך לעזור כי כל אלו המבקשים טובות הם כאלו וכאלו וכו'
שנזכה תמיד להיות מאלו שנהנים לעזור ומחפשים רק איך למצוא את המעלות ולא את החסרונות

כל השמות תפוסים!!!

משתמש רשום
איור וציור מקצועי
זה מקרה חריג מאוד אבל בד"כ אנשים מודים מאוד אפילו על טרמפ של חצי דרך...
כולם מדברים גבוהה גבוהה על אחדות, מה נראה לכם הכל הולך בצ'יק?
צריך עבודה בחיים לא באנו לעולם בישביל לשתות כוס קפה...

חרדי קטן!!!

משתמש צעיר
עריכה תורנית
אחרי שאני מזדהה מאד עם בעלי הרכבים סתם נקודה נוספת למחשבה לגבי משפחה ומכרים.
היום הוא צריך את הטובה שלך ומחר אתה תצטרך את הטובה שלו, אם אתה מחליט שכשזה קצת קשה לך אתה לא עוזר לו, מחר כשאתה תבקש ותרצה שהוא יתאמץ קצת בשבילך יכול להיות שגם הוא לא ירצה לותר על הנוחות שלו.
אגב: נראה לי שבין מכרים ומשפחה צריך למצוא איזשהו הזדמנות ולפתוח את הנושא ככה כל אחד ידע במה להשתפר.

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
מי שאין לו רכב, יש לי טיפ שהרבה פעמים לא חשבתם וברור לי שההתנהגות נובעת מתום לב.

אם ביקשתם שאחד מהילדים שלי יסע עם הילדים שלכם בתח"צ כדי שאת-אישה בהריון, מבוגרת, לא משנה בכלל הסיבה-תוכלי לבוא לאירוע המשפחתי באוטו, המינימום הנדרש הוא לדאוג לתשלום על הילד שלי בתח"צ.
לי לא נעים לבקש אבל כשאני מציידת את הבן ברב קו לפני שהוא רץ לאוטובוס כדי שאני אוכל לאסוף אותך מתחת לבית שלך בעוד חצי שעה, אז כן, התחושה שלי מאוד לא נעימה. ברור לי שנובע מחוסר הבנה או מחשבה בלבד.

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
בלת"ק
מנסיון אני אומר, שהבעיה היא שהטרמפיסטים לא מעריכים את המאמץ
הם חושבים שזה כמו אוטובוס,
והם צריכים לדעת שזה לא כך!
כשאתה מבקש טרמפ תחשוב שאתה מבקש להתארח אצלי בבית.

אם היו מעריכים את זה, אז כל הגישה של בקשת טרמפ הייתה שונה

מקשיב

משתמש פעיל
לא הצלחתי להבין את התלונות השונות על הטרמפיסטים הנצלנים,

זה שיש אנשים חסרי תרבות / טקט / אינטליגנציה וכו'
שלא חושבים על אף אחד חוץ מעצמם
ודורשים דרישות הזויות מאנשים אחרים -
לא אמור להלחיץ אף אחד חוץ ממי שהתחתן איתם..

אם אתם בטוחים שהבקשה / דרישה
לא מתאימה לכם כרגע - או אף פעם,
ואתם רוצים לומר "לא"
ופשוט לא מעזים לדבר ברור וישר ----
אל תתעצבנו על אף אחד
חוץ מעל מי שלא לימד אתכם לומר אמת בלי להסמיק...

וכדאי להתאמן על זה עכשיו
כי זה יועיל גם לכם,
וגם לנצלנים -שמבינים טוב כשמדברים קצר ולעניין.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
לא הצלחתי להבין את התלונות השונות על הטרמפיסטים הנצלנים,

זה שיש אנשים חסרי תרבות / טקט / אינטליגנציה וכו'
שלא חושבים על אף אחד חוץ מעצמם
ודורשים דרישות הזויות מאנשים אחרים -
לא אמור להלחיץ אף אחד חוץ ממי שהתחתן איתם..

אם אתם בטוחים שהבקשה / דרישה
לא מתאימה לכם כרגע - או אף פעם,
ואתם רוצים לומר "לא"
ופשוט לא מעזים לדבר ברור וישר ----
אל תתעצבנו על אף אחד
חוץ מעל מי שלא לימד אתכם לומר אמת בלי להסמיק...

וכדאי להתאמן על זה עכשיו
כי זה יועיל גם לכם,
וגם לנצלנים -שמבינים כשמדברים קצר ולעניין.
זה נכון בעיקרון, אבל לפעמים גם כשאסרטיביים זה לא עוזר. אני יכולה להעיר לטרמפיסטים שמדברים בטלפון בקולי קולות, אבל תחושת האי-נוחות כבר נוצרה... (לא מדברת על להסכים להאריך את הדרך וכדומה...)
ואני חושבת שהאשכול חשוב גם בשביל טרמפיסטים שדווקא כן רוצים להתחשב, אבל לא כ"כ מודעים לזה שהם לא, כמו הדוגמה שהבאתי על פתיחת החלון. מי שלא נוהג לא תמיד מבין שזה עלול להפריע לריכוז. (וגם מי שנוהג וזה לא מפריע לו לא תמיד יחשוב שאולי לאחרים זה כן)

מקשיב

משתמש פעיל
זה נכון בעיקרון, אבל לפעמים גם כשאסרטיביים זה לא עוזר. אני יכולה להעיר לטרמפיסטים שמדברים בטלפון בקולי קולות, אבל תחושת האי-נוחות כבר נוצרה... (לא מדברת על להסכים להאריך את הדרך וכדומה...)
ואני חושבת שהאשכול חשוב גם בשביל טרמפיסטים שדווקא כן רוצים להתחשב, אבל לא כ"כ מודעים לזה שהם לא, כמו הדוגמה שהבאתי על פתיחת החלון. מי שלא נוהג לא תמיד מבין שזה עלול להפריע לריכוז. (וגם מי שנוהג וזה לא מפריע לו לא תמיד יחשוב שאולי לאחרים זה כן)
נכון במאה אחוז,
אבל אני חושב שתשעים אחוז לפחות מהעצבים
נובעים מזה שהבן-אדם בולע בבטן ומתבשל עם עצמו,
אם אמרתם כבר, וההוא לא מבין---
אז תחשבו פעמיים לפני שתעלו בפעם הבאה מישהו שדומה לו,
מה שתרוויחו - זה פחות לחץ נפשי ושנאה לכל אשר בשם טרמפיסט יכונה...

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום
מרפרוף שעברתי על התגובות כאן נראה שהנהגים מצידם מעוניינים לעזור ע"פ מידת האפשר,
אבל זה תלוי בעיקר בטרמפיסטים, ככל שהם יותר נעימים ומנומסים ומבינים שעושים איתם חסד, כך יש יותר סיכוי שבעלי הרכבים יקחו אותם וכשמותם.
בכל ציבור יש את אלו בעלי המידות ואת אלו שקשה להם
גם בחלק התורם - כל אחד בדרגה שלו עד כמה הוא יכול לתת מעצמו ולעזור לשני
וגם מצד המקבל - עד כמה הוא יודע להיות מנומס ומתחשב בשני

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אז תחשבו פעמיים לפני שתעלו בפעם הבאה מישהו שדומה לו,
מה הכוונה מי שדומה לו? יש דרך לדעת מבחוץ למי אין טקט?
מה שתרוויחו - זה פחות לחץ נפשי ושנאה לכל אשר בשם טרמפיסט יכונה...
ב"ה רוב מוחלט של הטרמפיסטים לא קשורים לסיפורים שרצים פה, אלא זה מיעוט בולט, ככה שאני לא רואה סיבה לשנוא את כל הטרמפיסטים בגלל מיעוט...

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום
וואו מזכיר לי סיפור שהיה לבעלי הוא לקח רכב עם חברים הוא היה הנהג והכרטיס אשראי על שמו, כשהגיעו למקום כולם ירדו ובעלי הלך לחפש חניה, עד שהוא מצא האירוע(אירוע קצר של 20 דקות) הסתיים ולא רק שהוא לא הספיק את האירוע שבשבילו ארגן את הכול הרכב איכשהו קיבל שריטה בחניה, ואנחנו היינו צריכים לשלם 500 שקל לתקן את השריטה, בעלי ניסה לדבר בעדינות עם אחד המשתתפים והוא אמר לו שיבדוק לא קרה כלום ואנחנו נשאנו בכל הנזק, באמת מרגיז מאד:mad:
בגלל הטרמפיסטים הוא הפסיד את הארוע??
מה עוד יפילו עליהם?

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אני חושבת
בגלל הטרמפיסטים הוא הפסיד את הארוע??
מה עוד יפילו עליהם?
הוא הפסיד את האירוע כי הוא הנהג והיה צריך לחפש חניה בזמן שחבריו הגיעו בזמן ונהנו ובסוף את הנזק שנגרם לרכב בעלי היה צריך לשלם ואף אחד מחבריו לא חשב להשתתף בזמן שהוא בכלל לא הרויח מהרכב, תקראו מהתחלה ועד הסוף ואחרי זה תשאלו שאלות, זה מצב מאוד מרגיז!!!

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
הן הטרמפיסטים והן הנהגים מייצגים את כלל האוכלוסיה, יש את המתחשבים ויש את האגואיסטים ויש את חסרי הטקט והלאה והלאה, בכל הודעה אפשר לראות לאיזה פלח משתייכים הנהגים והטרמפיסטים שבסיפור... זה הכול, אני בתור טרמפיסטית יכולה לומר שאני לא מזדהה עם אף אחת מההתנהגויות המתוארות בהודעות מעלה, אני מבינה שעושים איתי טובה ומרגישה אי נעימות גדולה כמו בכל טובה שעושים לי, יש אנשים פשוט שאוהבים שעושים להם טובות ומרגישים שמגיע להם הכול, ורוב בני האדם בלי קשר אם הם טרמפיסטים או נהגים לא יכולים לסבול את זה, זה מתבטא בכל תחום בחיים.... נותר לנו רק לרחם על אנשים כאלו שד' חנן אותם בפחות שכל וטקט....

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום
האמת הוא שכל בעל רכב קובע לעצמו בהתחלה "מגדר עצמי" יש כאלו פרייארים של ממש, יש כאלו נורמלים, ויש כאלו בחיים לא.
צריך פשוט להיות לא מידי טוב ולא מידי רע, ואת זה אנשים מזהים מיד ומנצלים לא דוקא מרוע לב אלא כי כך הם מזהים.
לכן בעלי רכבים יקרים (תרתי משמע) תהיו חזקים וברורים. "אני יוצא ב6:00 בדיוק מביתי לאולם. אני לא יודע כמה זמן יהיה שם"
כולם כבר יודעים מי הוא בעל הרכב שברוב הפעמים מסרב לטרמפים ואין מה לבקש ממנו
ומי הוא הטוב לב שתמיד יהיה זמין ומוכן לעזרה לכל מצב
ואגב
זה בא לידי ביטוי בכל מישור בחיים

הפוך על הפוך

משתמש מקצוען
יש טענה אחת הכביש הוא משאב ציבורי ששייך לכולם במידה שווה.
יש פקקים בגלל הרכבים הפרטיים ולכן האוטובוסים לא יכולים לנסוע מהר.
אם כולם היו נוסעים באוטובוס לא היו פקקים ולכן החלטת לנסוע ברכב כי זה נוח לך, לפעמים אתה גורם בזה פקקים למישהו אחר, מותר לך לעשות חסד עם מישהו אחר.
נקודה שניה זה מצות הכנסת אורחים אמיתית ולכן האורחים צריכים לומר תודה ואנשים לא צריכים לבכות שהם יכולים לקיים מצוה.
אם לא היו רכבים פרטיים וכל האנשים היו נוסעים באוטובוסים,
הכביש היה מפוצץ באוטובוסים והתחנות באלפי בני אדם שנדחפים לאוטובוסים..

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה