על מה מדובר, אם מותר לי לשאול?@אלף אורות
איפה טעיתי?
על מה מדובר, אם מותר לי לשאול?@אלף אורות
איפה טעיתי?
על מה מדובר, אם מותר לי לשאול?
פרצוף כועס, מענין אותי על מה? כי כתבתי שם כמה נקודות..בגדול נכון, אבל כשרואים זוג שנוסע 1/2 שעה לפני שבת, ויש טרמפיסטים שמחכים שמשהו יקח אותם
והם בדיוק כרגע זה הזמן שרוצים לנסוע לבד, לי זה נשמע קצת לא התחשבות.
כמובן למעט מקרים שממש דחופים ....
תמיד צריך לדון לכף זכות גם את בעלי הרכבים וגם את הטרמפיסטים
אגב, שמעתי פעם שמשהו אמר שהטרמפיסטים זה המזוזה ששומרת עליו....
ועוד משהו, צריך סיעתא דשמיא גדולה כדי לדעת מתי זה טרמפיסט ומתי זה טיגריס ח"ו
וכן, יש לנו רכב.
רק מעירה שאחד מכללי הבטיחות בטרמפים שמשננים לנוער ביו"ש הוא לא לשאול את הנהג אם הוא נוסע ל... אלא לאן הוא נוסע.1) אל תשאל "לאן אתה מגיע" (את זה שואל השומר במחסום), שאל "האם הנך בכיוון של...".
חבר שלי לימד אותי את השיטה. יש לו הרבה קרובים בעיר.ואנחנו לא משופעים בכסף יותר מאחים /אחיות שכנים שמבקשים
אז למה הם כן מרגישים בנוח להתקשר בלילה אנחנו צריכים מיון דחוף תוכל להקפיץ אותנו
סליחה מינימום כיבוד הורים......חבר שלי לימד אותי את השיטה. יש לו הרבה קרובים בעיר.
אמא שלו מתקשרת אליו, יוסי, בוא תיקח אותי מיש עם הקניה.
כן מיד יוצא. 40 דקות אני אצלך.
עוד אח מתקשר יוסי, תקפיץ אותי לשם, בכיף. חצי שעה אני אצלך.
כמה חודשים והבקשות נדמו.
אולי בטעות. תיקנתי. בשו"טפרצוף כועס, מענין אותי על מה? כי כתבתי שם כמה נקודות..
זה נשמע פוסט הגיוני ומ כבד ואכן מכזה התנסחות ודאי זה יועיל לכולם!רק לחדד את נושא הפרטיות לפעמים זה לא לותר בגלל חסד וכד
לפעמים אם לא היה את הפרטיות לא הייתי נוסעת!!!
אצלינו במשפחה מאוד מקובל לקחת אחים וכד ולהציע לבד כשיש שמחה
ואנחנו עוצרים לטרמפים הרבה
אבל יש מקום מכבד גם למשפטים בנוסח היום לא נוכל יש לנו סידורים ועצירות וכל אחד מבין
אני מקדימה מראש אם זה קורה מתקשרת למי שאני יודעת שמצפה שניקח אותו ואומרת שאין מצב בשביל למנוע אי נעימות
דוגמאותלא מדברת על חתונות /שבע ברכות של אחים או משפחה קרובה שתמיד נוסעים)
אני עובדת בערב מהבית והעבודה כוללת גם טלפונים אם יש לי חתונה מחוץ לעיר ובעלי נוסע אני מצטרפת אליו רק במקרה שאוכל לנצל את השעה הלוך חזור לעבודה נטו (מכינה מראש יומן טלפונים בטריה מוטענת)
מי ישלם לי על שעתיים עבודה שהתבזבזו כי ??
הייתם מבקשים ממישהוא לותר על שעתיים עבודה בשביל חסד?
גם פרטיות לפעמים מתוכננת מראש
היה אירוע מסוים במרחק שעתיים נסיעה, אין מצב שבעלי יפסיד שיעור ערב וחברותא (לא אירוע חובה) אבל היה נושא
מסוים שרצינו לדבר ולנתח תיכננו לצאת בשבילו לפארק שקט
פתאום אמרנו מצוין ניסע לאירוע אני אפסיד עבודה בעלי שיעור נטו בשביל זמן הנסיעה
נו אז נראה לכם הגיוני לצרף טרמפיסטים??
היו פעמים שתיכננתי להצטרף לבעלי וכשראיתי שיש טרמפים שאין ברירה אלא לקחת נשארתי בבית
ושוב בכללי ודי שמותר וצריך ומקסים לוותר על נוחיות תלוי מתי ואיך
תלמדו לבקש בנעימות לא להכריח ולהבין כשמראים אי נוחות
ובעלי הרכבים לא להחמיץ פנים אלא לתת הרגשה מצוין שאתה מבקש היום /מחר לא מסתדר אני מצטער מאוד אבל אל תהסס לבקש שוב בבוקר/בערב/בדר"כ זה בסדר
תפרטו מה נוח לכם מתי אפשרי וכו
סליחה מינימום כיבוד הורים......
ודבר נוסף רכב של חסדים זה רכב של ניסים והמבין יבין
לא אמרתי עכשיו כל טרמפיסט שיבוא חייב לקחת אותו אבל מינימום עזרה לזולת למה לא לתת?
איזו השוואה חסרת כל שחר!!!ניתן להניח שאתם נוסעים באוטובוס לפעמים גם כשאתם לא קיבלתם מראש רשימה של כל ה"טיפוסים" שנוסעים אתכם באוטובוס.
גם כשאתם לוקחים מונית אינכם חושבים על "היו מקרים",
רק כשצריך לעשות חסד היצר הרע מפחיד אותנו שזה מסוכן.
אתם לא עולים על אוטובוס ריק או עם שנים שלושה נוסעים?איזו השוואה חסרת כל שחר!!!
אוטובוס, רחוב, חנויות בגדים, סופרים וכו' הינם מקומות ציבוריים! מקומות בהם הסבירות וההיתכנות שיחטפו אותך הן נמוכות יותר. שם אתה גם לא לבד!
במונית תתפלא, דווקא כן שמים לב עם מי נוסעים, משתדלים להזמין מונית מחברה מוכרת ולא סתם על הדרך.
וכן, בטח שלקחת טרמפיסט מטרמפיאדה זה מסוכן. כמה פעמים היו מחבלים שהתחפשו לחרדים? זה הרי הכי קל!! ובלי קשר לזה, יכולים להיות כל מיני טיפוסים שהם לא מחבלים דווקא, אבל גנבים אולי, שודדים אולי, או סתם אנשים לא נעימים. מי שעוצר בטרמפיאדות לדעתי לוקח סיכון. במיוחד אם הוא לוקח גברים לא מוכרים. מילא משפחות, אבל גברים לבד זו בעיה.
אז מה ההשוואה בכלל??
ברור שהתכוונתי על הדרך, אלא?לדוגמא המשפט הזה אותי הקפיץ- לא יודעת אם הייתם על הדרך מדברת על יציאה במיוחד
יש לנו רכב-בעלי נוהג (לוקח טרמפים , נותן המון את הרכב לחברים שצריכים לשבתות וכו)
אין הרבה פעמים שהוא יבוא להקפיץ אותי או את הבחור/בחורה שלנו מהסופר/קניות וכו בשעת לילה מאוחרת
אנחנו לוקחים מונית, הזמן שלוקח לפעמים להפסיק באמצע מה שעושים להתארגן לעלות לרכב ליסוע הלוך חזור יקר בעיני
הוא לא הנהג הפרטי שלנו
אנחנו גרים בשכונה מרוחקת בירושלים אני חוזרת הרבה מנסיעות מחוץ לעיר לצומת רמות/כניסה לעיר ולוקחת מונית לא קוראת לבעלי לבוא
לפעמים צריך מיון/קופ"ח דחוף אז כן אני לוקחת מונית
ואנחנו לא משופעים בכסף יותר מאחים /אחיות שכנים שמבקשים
אז למה הם כן מרגישים בנוח להתקשר בלילה אנחנו צריכים מיון דחוף תוכל להקפיץ אותנו (ואני לא יכולה להגיד תקחו מונית כי יעלבו ויגידו אתם יודעים כמה כסף זה??)
למה השכן מרגיש נוח להתקשר לבקש שהוא עם חבילות אם אפשר טובה קטנה לבוא לאסוף אותו
ועוד נושא חשוב לגבי עצירת טרמפים
זה לא דומה לעצור בשכונה למי שמכירים(וזה אנחנו עושים הרבה בנסיעות יום יומיות)
לבין לעצור בטרמפיאדות במקומות הומים אי אפשר לדעת מי יעלה ואיזה טיפוסים
אז נכון שנראים בסדר אבל כבר היו מקרים
אותי אישית זה מאוד מלחיץ כשאני ברכב לא מרשה לבעלי בשום אופן לעצור במקומות כאילו תמיד אני אומרת לו סע מהר
סליחה מינימום כיבוד הורים......
כל מילהאני חייב לציין שלדעתי הויכוח כאן הוא פורה מאוד ותועלתי מאוד.
בטוח ששני הצדדים (הנהגים והטרמפיסטים) קיבלו כאן הרבה תובנות מעניינות גם אם לא היה ממש נראה בגלל להט הויכוח.
בוא לא נתווכח, אולי בגלל שאני אשה אז הזוי מבחינתי לקחת טרמפיסטית מטרמפיאדה, אולי לגברים זה אחרת.אתם לא עולים על אוטובוס ריק או עם שנים שלושה נוסעים?
אתם לא עוצרים מונית ברחוב?
לא עצרתם אף פעם לתדלק כשהתחנה לא היתה הומה אדם?
במקומות ציבוריים אין שודדים וגנבים? היו יותר שודדים בבנקים ובחנויות מאשר טרמפיסטים מחבלים שעומדים ביציאה מבני ברק או ירושלים.
מאידך נסיעה ברכב עם חלונות שקופים באמצע היום בכביש ראשי היא מקום ציבורי לכל דבר.
ניתן להניח שאתם נוסעים באוטובוס לפעמים גם כשאתם לא קיבלתם מראש רשימה של כל ה"טיפוסים" שנוסעים אתכם באוטובוס.
גם כשאתם לוקחים מונית אינכם חושבים על "היו מקרים",
רק כשצריך לעשות חסד היצר הרע מפחיד אותנו שזה מסוכן.
כיבוד הורים שלו קודם לכל.אבל אם אני צריכה את בעלי כרגע,
לכל דבר שלא יהיה ולא תמיד אפשר לפרט,
אני לא בטוחה ש"כיבוד הורים" קודמת לכל,
ישנם כללים גם לכיבוד הורים
ולכן לא בטוח שזה נכלל בתוך המינימום הזה.
אם האמא תתקשר שצריכה עזרה במשהו,
באמצע העבודה/הכולל, תעמדו דום בשביל זה?
האם זה מחייב תמיד להיות זמינים 24 שעות?
מאמינה שזה לא בדיוק מה שנדרש מאיתנו
ולא בטוחה שזה תמיד הנכון.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: