אבא של ...
משתמש פעיל
בעיקרון משהו מציק לי כולם מדברים על מקרי קיצון
ועל חיובים
אולי נתחיל לדבר כבני אדם
שחלקם צריכים עזרה וחלקם יכולים לעזור?
ועל חיובים
אולי נתחיל לדבר כבני אדם
שחלקם צריכים עזרה וחלקם יכולים לעזור?
ברור לגמריאת המרא דאתרא של מי?
(אם ממש התעקשת להיכנס לנישה הזאת....)
אגב, זה לא הנושא, לי אישית ברור שאין כאן בעיה (מכל הסיבות שבעולם). שאלתי בסה"כ אם יש לי מה לעצור, או שהנשים פשוט לא מעוניינות בזה.
מצפה ממך להבין שלא הפניתי לכיוון הנשים שאלה הלכתית
רשימת תירוצים למצפון של הטרמפיסטים הסדרתיים:רשימת תירוצים למצפון של הנהגים:
טרמפיסט זה רעש
האוטו מבולגן, לא נעים
אני באמצע שיחת טלפון
יש דברים על המושב לידי ומאחורה זה לא מכובד
האוטו טרנטה אני מתבייש לארח בו
אתה שמן, זה יזלול לי הרבה דלק
יש מישהו לידך שאני לא רוצה להעלות אז לא עצרתי לך
אני יודע שתבקש טובות
עבר עלי יום קשה אין לי כח לאנשים
אני עוצר פה עוד עשרים מטר
הוזכר כאן:זה רק אתה אישית, תשעים ותשע אחוז מהנהגים אין להם סיבות אחרות, והראיה שבאשכול הזה הובאה רק סיבה אחת.
באמת הייתי שמח לקבל רשימה של סיבות נוספות מעבר לסיפורים שחזרו כאן שוב ושוב על פרטיות עם בן הזוג.
קשה לי להאמין שבשעה עשר בבוקר כל האנשים עסוקים בשיחה אישית עם בני זוגם.
נראה לי שבעלי הרכבים דכאן ישמחו לקבל גם את הרשימה הזו.
זכותו המלאה של כל בעל רכב לראות שורה ארוכה של טרמפיסטים מחכים בטרמפיאדה ולא לעצור להם, גם אם אין לו שום תירוץ קביל בבית משפט.זה רק אתה אישית, תשעים ותשע אחוז מהנהגים אין להם סיבות אחרות, והראיה שבאשכול הזה הובאה רק סיבה אחת.
באמת הייתי שמח לקבל רשימה של סיבות נוספות מעבר לסיפורים שחזרו כאן שוב ושוב על פרטיות עם בן הזוג.
חשבת אולי...שיש אנשים שאין להם רשיון? ... וחוץ מזה ...חשבת על זה שיש כאלו שאין להם כסף לקנות לחם ולבן גיל? ובקושי כסף לנסיעה באוטובוס? ויכול להיות שהמישהו הזה זה גיס שלך ?זה לא שאלה בין יכולים לקנות ולהחזיק אוטו או לא יכולים לקנות ולהחזיק אוטו
בינינו - רוב הציבור החרדי אין לו כסף מיותר להחזקת רכב, אבל יש שיכולים יותר להתאמץ לפינוק הזה
אני מאוד מכבד את האח או הגיס שלא יכול להרשות לעצמו להתאמץ להתפנק,
אבל בבקשה שלא ינגח אותי ולא יוציא את הטענה המצחיקה הזאת כקלף ג'וקר
זה שיש לי אוטו, אני משלם עליו וזה לא בחינם.
אדם שעושה חסד זוכה לזכות גדולה מאד, אבל זה עניינו הפרטי בלבד, ואי אפשר לדרוש אותו ממנו.חשבת אולי...שיש אנשים שאין להם רשיון? ... וחוץ מזה ...חשבת על זה שיש כאלו שאין להם כסף לקנות לחם ולבן גיל? ובקושי כסף לנסיעה באוטובוס? ויכול להיות שהמישהו הזה זה גיס שלך ?
וסתם אגב זו לא טענה מצחיקה... אוטו זה אולי לא בחינם אבל זה בהחלט מקל על החיים. אין להשוות . תנסה לדמיין את עצמך במקום שלו ... לדוגמא בערב חג אתה יוצא לקניה באושר עד. שעה שעתיים ואתה בחזרה... בשבילו זה לעלות לאוטובוס עם העגלה המתקפלת... לרדת ללכת ברגל לעשות קניה לחפש מונית או לעלות לאוטובוס וכו... כיד הדמיון הטובה
בקיצור ..
אני חושבת שאם הקב"ה נותן מתנה ומראים לו ששמחים לחלוק אותה עם אחרים ועושים אתה חסד אז הוא נותן עוד מתנות
וככה זה בכל דבר אחר ... מכשיר חשמלי יקר. מחשב . לתת למשהו להשתמש באינטרנט שלי גם אם זה נראה לי תמוה שהוא לא עושה אינטרנט בבית ואני כביכול הגוי שלו...ויש עוד מליון דוגמאות...
אענה לך כאחד שמחזיק רכב,ואני אומר את זה בתור אדם שאין לו רכב, ומשתדל מאד שלא להזדקק לטרמפים.
מסכים לגמרי, אבל אין זה קשור לנידון. תקראו שוב.אני חושבת שאם הקב"ה נותן מתנה ומראים לו ששמחים לחלוק אותה עם אחרים ועושים אתה חסד אז הוא נותן עוד מתנות
וככה זה בכל דבר אחר ...
הם יכולים לעשות רשיוןחשבת אולי...שיש אנשים שאין להם רשיון?
אולי חשבון הבנק?הם יכולים לעשות רשיון
מי מונע מהםאת זה?
קודם כל, אני רואה באשכול הזה שעושים חשבון למי שיש רכב וכל הנושא הוא אם יש לו כסף או אין לו כסףזה רק אתה אישית, תשעים ותשע אחוז מהנהגים אין להם סיבות אחרות, והראיה שבאשכול הזה הובאה רק סיבה אחת.
אני ממש לא מצליחה להבין,עכשיו גם בעלי הרכבים צריכים לקחת על מצפונם את חילול השבת של הטרמפיסט?
הכוונה היא איך אנשים מעיזים חצי שעה לפני שבת לצאת מהבית אם הם מסתמכים על טרמפ, ואם לא יעצרו להם, אז אני שעברתי לידם והיה לי מקום בשבילם אבל היה לי פחות נוח להעלות אותם(לא אומרת אם נכון או נכון להעלות טרמפיסטים לא נכנסת לזה רק לקטע של חילול השבת) האם אני אשמה בחילול השבת שלהם?אני ממש לא מצליחה להבין,
אם בעל הרכב נוסע בכל מקרה והוא לכיוון אז איפה את רואה חילול שבת במצפון?
אני לא מדברת ומתכוונת לטרמפיסטים שצריכים מקום שונה מהמסלול או נצלנים למינהם.
מאיפה אני או את יודעות שהסתמכו על טרמפ???אם הם מסתמכים על טרמפ
אנשים אוהבים ללכת רחוק רחוק , חושבת שמי שיש לו בעל רכב לא יקרה כלום אם הוא נוסע לכיוון לקחת אתו כמה טרמפיסטים, זה חסד עצום חוסך זמן וטרחה , לא חושבת שמי שלוקח טרמפ חושב בדיוק על חיסכון בכסף....אני ממש לא מצליחה להבין,
אם בעל הרכב נוסע בכל מקרה והוא לכיוון אז איפה את רואה חילול שבת במצפון?
אני לא מדברת ומתכוונת לטרמפיסטים שצריכים מקום שונה מהמסלול או נצלנים למינהם.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: