אליכם הנהגים
כזכור באשכול הזה וגם מצוטט מגדולי ישראל שלקחת טרמפ זה גמילות חסדים, וצדקה תציל ממות
אני רוצה לשתף אתכם בסיפור שהיה לי לפני כמה שנים, יצאתי מהעבודה הביתה והייתי נוסע בדרכים קשים יחסית להיום, ועובר צמתים שבדרך כלל אין שם איש בכלל ובודאי לא מחכה לטרמפ,
יום אחד אני רואה בצומת איש מחכה לטרמפ, אבל הייתי עמוס ברכב [לא עם אנשים], המשכתי, בצומת הבא, עוד מישהו מחכה לטרמפ, הייתי מופתע, וישר חשבתי, וואלא קורה פה משהו הקב"ה מזמן לי לעשות חסד כנראה שאני צריך את זה, עצרתי, סידרתי את החבילות מאחורה ככה שיהיה מקום לטרמפיסט -כמובן הוא הודה לי מאד, כמו 99% מהטרמפיסטים.
בהמשך הדרך, -דרך מאד מפותלת- אחרי סיבוב חד אני רואה על הנתיב שלי רכב ממול עוקף משאית, בפס לבן כמובן, הטרמפיסט התחיל לצעוק מהלם, הוא היה בטוח שזה הסוף, (מטבע הדברים אני כנהג צריך להחליט בשבריר שניה מה לעשות, אז לא היה לי זמן לצעוק), נצמדתי לגדר כי שוליים כמעט ואין שמה, הייתי מצד ימין ס"מ לגדר ומצד שמאל ס"מ לאוטו שעקף [אולי שיכור??].
אומר לי הבן אדם, אין לך מושג איזה נס היה לך פה.
אמרתי לו: בזכותך אני ניצלתי, סיפרתי לו מה היה כמה דקות לפני זה.......
וזה מוכיח את הצדקה תציל ממות
והאמת שאם מתבוננים, רואים הרבה פעמים דברים כאלה וכדו'
ואני מאמין שיש הרבה שיש להם סיפורים דומים, אז יאלא תעלו את זה תשתפו את כולם
ואנחנו יודעים את זה גם בלי הוכחות, כי אנחנו מאמינים שכל דברי נביאים אמת
וידוע האימרא במדרש, "יותר ממה שבעל הבית עושה עם העני, העני עושה עם בעל הבית", שהוא מזכה אותו במצוות צדקה,
וזה ברור בלי ספק שלקחת טרמפ זה צדקה, וכמו בתרומות לקופת העיר וכו' לא מתלוננים על הנזק והאי נוחות וכו', כן גם בטרמפים,
וכמובן שהטרמפסטים צריכים להוקיר טוב ולהתנהג בהתאם (שבאמת רובם ככה)