בקשה "אתה בכל מקרה נוסע" - "אתם - בכל מקרה יש לכם רכב"

מצב
הנושא נעול.

וויינער יואל

משתמש מקצוען
ובעניין האוכל...
סיכמתי פעם עם אברך שאקח אותו לביתו באופן קבוע בתשלום לאחר הכולל
על היום הראשון האיש סעד אצלי צהריים בקולי קולות
לעיסות של מלפפון, שאיבות של לבן, ריחות של טונה, גרעפסים...
הוא הרי משלם!!

הוא כ"כ התפלא שמהיום השני זה פתאום לא הסתדר לי...
על זה אני אומר שכבר כדאי לקחת אותו בחינם מאשר בתשלום

אופקים על המפה

משתמש פעיל
ועוד משהו..
בצהריים אני יוצאת עם הרכב להביא את הילדים מקצה השכונה
באותה שעה יוצאים המון אברכים ממש מהאיזור שלי רגלית לכיוון החיידר
חלקם הגדול מנסה לעצור טרמפים (מדובר ב10-15 דק הליכה)
אני באמת רוצה לחסוך להם את זה
אבל לא יודעת האם מותר? ראוי? וכו'

בחזור כמובן מארחת אמהות וילדים על בסיס מקום פנוי ומס' חגורות תואם
יש לי מה להגיד על זה
אשמח באישי

וויינער יואל

משתמש מקצוען
אני אוהב לקחת טרמפים עם רכב טוב
ואם הרכב במקרה איזה עגלה על ארבע
הרבה פעמים אני מתנצל על כך
ואז הם מרגישים חסד ענק
וואלה, הוא גם לוקח אותי טרמפ וגם מתנצל על הסוזוקי בלנו שהוא הביא פה....
לא ציינת מאיזה שנה, כי אני נסעתי טרעמפ ברכב כזה והיה נחמד מאד

stk

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני אוהב לקחת טרמפים עם רכב טוב
ואם הרכב במקרה איזה עגלה על ארבע
הרבה פעמים אני מתנצל על כך
ואז הם מרגישים חסד ענק
וואלה, הוא גם לוקח אותי טרמפ וגם מתנצל על הסוזוקי בלנו שהוא הביא פה....
לגמרי
המזדה שלנו היא זן נכחד כך אומרים לנו במוסכים

אנחנו תמיד מעלים
פעמים בודדות ניתן להרגיש על הטרמפיסט שכביכול היה עדיף שניתן לו להמתין לאוטובוס

אבידובי

משתמש מקצוען
לפחות שישלמו עלות נסיעה באוטובוס
וואי וואי וואי, כ"כ קשה לך שהם הצליחו לחסוך כמה שקלים על נסיעה באוטובוס (שלא בטוח בכלל שיש להם את הכסף לשלם את זה) וזה מה שיעזור לך-שהרווח הכ"כ קטן הזה יהיה בשבילך ולא בשבילם???

דעת חכמה

משתמש פעיל
וואי וואי וואי, כ"כ קשה לך שהם הצליחו לחסוך כמה שקלים על נסיעה באוטובוס (שלא בטוח בכלל שיש להם את הכסף לשלם את זה) וזה מה שיעזור לך-שהרווח הכ"כ קטן הזה יהיה בשבילך ולא בשבילם???
ממש לא קשה, אבל מאוד אדיב ומחמם את הלב מצד הטרמפיסט, ולרוב בעל הרכב גם יסרב לקחת, כך שמדובר ס"ה בלתת הרגשה טובה.

אבידובי

משתמש מקצוען
דבר נוסף חשוב מאוד!! שלא ראיתי שהזכירו כאן:
שמעתי מבעלי שכשהוא היה בעבר בחור בישיבה הוא גם היה נוסע בטרמפים (וזה נועד בשביל לחסוך את הכסף של הנסיעה שלא תמיד יש לבחור בשביל לשלם (לא נעים להוציא מההורים כ"כ הרבה כסף לכל הצרכים של בחור ישיבה)
עד שיום אחד נמאס לו!!!! והוא הפסיק ליסוע בטרמפים ואחד מהסיבות העיקריות הייתה כי נמאס לו מהנהגים שחופרים עד לצאת הנשמה ובטוחים שאם הם עשו איתך חסד והעלו אותך אז מותר להם לחפור לך בחיים עד שהם ידעו עליך הכל כולל הכל!!! וזה לא נעים בכלל!!! וזה לא משהו שאתה יכול לסרב כי הבן אדם עשה איתך חסד והכניס אותך לרכב שלו אז חייבים לזרום איתו בצורה נחמדה ולשתף פעולה, וזה לא נעים בכלל!!
וגם הנהגים הנחמדים האחרים שבס"ה רוצים דבר תורה גם זה לא ממש נחמד וזה גם מכביד כי לא כל פעם יש דבר תורה להגיד, ואתם פשוט עושים להם בושות כשאתם שואלים אותם- מה? אבל אתם בחורי ישיבות! אין לכם שום דבר תורה? לא למדתם כלום בישיבה?? -- זה נראה לכם נעים?? בכלל לא!!! לא תמיד הבחור המתמיד שלומד כל היום יש לו גם איזה דבר תורה נחמד לספר לכם ואל תחפרו לו על זה ובעיקר אל תעשו לו בושות על זה!!
אם אתה מכניס בן אדם לרכב שלך לעשות איתו חסד לפחות תעשה את החסד הזה בצורה נעימה שיהיה לו נעים החסד שאתה עושה איתו, כי הרי אלח תשכח שעצרת לו בשביל לעשות איתו חסד (כמובן שזה לט מתיר לטרמפיסט להרגיש יותר מדי בבית... אבל גם אתה צריך לדאוג שיהיה לו נעים!!!!!!)

נערך לאחרונה ב:

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
ברור לי שלא ראוי.

רק לבין הסדרים...

משתמש פעיל
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
מעניין שכולם כאן אוהבים מאוד לקחת טרמפים (כל עוד שהם לא בטיול עם האשה)
אבל בטרמפיאדה עוברים רק האנשים מהסוג השני.
תשעים ותשע אחוז מהרכבים לא עוצרים (והם בלי אשה).
(אני לפעמים סופר כמה לא עצרו).

(זה בכלל לא משנה האם אני מהסוג של הנצלנים או מהסוג של המתחשבים, כי הנהגים שעוברים ביציאה מהעיר לא יכולים לראות את זה על המצח שלי. עם זאת אהיה נקי מה' ומישראל ואומר שכמעט אף פעם איני לוקח טרמפים. אולי פעם בשנה, ובפעמים שאני כן מנסה לעצור בגלל שפספסתי אוטובוס חשוב, ברוב המקרים יגיע האוטובוס הבא עוד לפני שיעבור בעל חסד אחד בטרמפיאדה)
תלוי איפה אתה עומד ומתי.
אצלינו בשכונה (אחיסמך), יש מרחק של כרבע שעה הליכה מאזור המגורים עד למיקום ה'חיידר', הסעות משום מה אין כאן,
תוכל לבוא לכאן ולראות יום יום שכמעט רוב (!!!) ההורים בלי הרכבים - לא צריכים להיסחב ברגל וגם לא באוטובוס, פשוט עוצרים אותם בדרך.
פשוט נראה לי כשאתה עומד בטרמפיאדה, רוב הנהגים הם בכלל לא משלנו, מה ציפית?

רק לבין הסדרים...

משתמש פעיל
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
ועוד משהו..
בצהריים אני יוצאת עם הרכב להביא את הילדים מקצה השכונה

בחזור כמובן מארחת אמהות וילדים על בסיס מקום פנוי ומס' חגורות תואם
אז מן הסתם אנחנו מדברים על אותה שכונה, ואני כגבר, באותה דילמה בדיוק. מחכה לפעמים לשמוע ממכן הנשים אם אתן בכלל מחכות לזה ואולי אפילו נפגעות שאני מציע רק לגברים כאילו אתן לא בני אדם, או שבכלל לא מצפות לזה...

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
תלוי איפה אתה עומד ומתי.
אצלינו בשכונה (אחיסמך), יש מרחק של כרבע שעה הליכה מאזור המגורים עד למיקום ה'חיידר', הסעות משום מה אין כאן,
תוכל לבוא לכאן ולראות יום יום שכמעט רוב (!!!) ההורים בלי הרכבים - לא צריכים להיסחב ברגל וגם לא באוטובוס, פשוט עוצרים אותם בדרך.
פשוט נראה לי כשאתה עומד בטרמפיאדה, רוב הנהגים הם בכלל לא משלנו, מה ציפית?
גם משלנו.
יתכן שיש הבדל בין הערים השונות, (וגם בין מצבי התחבורה. לא נכנס להבדלים שלא לגעת בלשון הרע, אבל יתכן שבמקום שהתח"צ מאוד מפותח הנהגים פחות עוצרים, ולמרות זאת אני עוצר טרמפ רק אם אני ממהר מאוד ופספסתי את האוטובוס וכדומה).

אבא של ...

משתמש פעיל
א. אם לפלוני יש כסף לקנות ווילה מרווחת בירושלים ולך אין, זה אומר שהוא חייב לתת לך אותה בזמנים שהוא לא נמצא בה?
ב. אם הם היו משדרים לבעל הרכב את אי הנעימות הרבה והדחיפות החד-פעמית, כנראה שהדברים היו נראים אחרת... הבעיה מתחילה כשבגלל תגובות מעין אלו, אנשים מרגישים שבעל רכב כלשהו חייב להם משהו, ונותנים לו להרגיש אי-נעימות כשהוא מעז לרצות לבלות לבדו את הנסיעה שהוא משלם עליה טבין ותקילין.

נושא כל כך אמוציונלי
הנושא הוא כללי של חסד ולא רק של טרמפים
צריך לשים לב למשהו העולם שלנו בנוי בצורה שלכל אחד יש משהו שאין לשני
והדרך שיהיה לכולם הכל זה עם חסד
השורש של צדקה זה צדק
מצד שני כל זה נכון כשאתה בא לתת
אבל כשאתה המקבל אתה צריך לזכור את האמת הפשוטה
אף אחד לא חייב לך כלום
הבעיה מתחילה שכל אחד מתמקד במה שהשני צריך לזכור
הערה נוספת לנותנים בשביל לתת צריך נותן אם תוותר על עצמיך לגמרי באיזה שהוא שלב תגלה שאין מי שיתן אתה לא תהיה מסוגל
מקווה שלא עיצבנתי אף אחד

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני אישית בתשעים ותשע אחוז מהנסיעות שלי אני לא יכול לקחת טרמפים, (אם חשוב לך אני יכול להכין רשימה של סיבות פשוטות ומובנות)
זה רק אתה אישית, תשעים ותשע אחוז מהנהגים אין להם סיבות אחרות, והראיה שבאשכול הזה הובאה רק סיבה אחת.

באמת הייתי שמח לקבל רשימה של סיבות נוספות מעבר לסיפורים שחזרו כאן שוב ושוב על פרטיות עם בן הזוג.
קשה לי להאמין שבשעה עשר בבוקר כל האנשים עסוקים בשיחה אישית עם בני זוגם.

נראה לי שבעלי הרכבים דכאן ישמחו לקבל גם את הרשימה הזו.

וויינער יואל

משתמש מקצוען
אליכם הנהגים
כזכור באשכול הזה וגם מצוטט מגדולי ישראל שלקחת טרמפ זה גמילות חסדים, וצדקה תציל ממות

אני רוצה לשתף אתכם בסיפור שהיה לי לפני כמה שנים, יצאתי מהעבודה הביתה והייתי נוסע בדרכים קשים יחסית להיום, ועובר צמתים שבדרך כלל אין שם איש בכלל ובודאי לא מחכה לטרמפ,
יום אחד אני רואה בצומת איש מחכה לטרמפ, אבל הייתי עמוס ברכב [לא עם אנשים], המשכתי, בצומת הבא, עוד מישהו מחכה לטרמפ, הייתי מופתע, וישר חשבתי, וואלא קורה פה משהו הקב"ה מזמן לי לעשות חסד כנראה שאני צריך את זה, עצרתי, סידרתי את החבילות מאחורה ככה שיהיה מקום לטרמפיסט -כמובן הוא הודה לי מאד, כמו 99% מהטרמפיסטים.

בהמשך הדרך, -דרך מאד מפותלת- אחרי סיבוב חד אני רואה על הנתיב שלי רכב ממול עוקף משאית, בפס לבן כמובן, הטרמפיסט התחיל לצעוק מהלם, הוא היה בטוח שזה הסוף, (מטבע הדברים אני כנהג צריך להחליט בשבריר שניה מה לעשות, אז לא היה לי זמן לצעוק), נצמדתי לגדר כי שוליים כמעט ואין שמה, הייתי מצד ימין ס"מ לגדר ומצד שמאל ס"מ לאוטו שעקף [אולי שיכור??].
אומר לי הבן אדם, אין לך מושג איזה נס היה לך פה.
אמרתי לו: בזכותך אני ניצלתי, סיפרתי לו מה היה כמה דקות לפני זה.......

וזה מוכיח את הצדקה תציל ממות

והאמת שאם מתבוננים, רואים הרבה פעמים דברים כאלה וכדו'
ואני מאמין שיש הרבה שיש להם סיפורים דומים, אז יאלא תעלו את זה תשתפו את כולם

ואנחנו יודעים את זה גם בלי הוכחות, כי אנחנו מאמינים שכל דברי נביאים אמת
וידוע האימרא במדרש, "יותר ממה שבעל הבית עושה עם העני, העני עושה עם בעל הבית", שהוא מזכה אותו במצוות צדקה,

וזה ברור בלי ספק שלקחת טרמפ זה צדקה, וכמו בתרומות לקופת העיר וכו' לא מתלוננים על הנזק והאי נוחות וכו', כן גם בטרמפים,
וכמובן שהטרמפסטים צריכים להוקיר טוב ולהתנהג בהתאם (שבאמת רובם ככה)

stk

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אז מן הסתם אנחנו מדברים על אותה שכונה, ואני כגבר, באותה דילמה בדיוק. מחכה לפעמים לשמוע ממכן הנשים אם אתן בכלל מחכות לזה ואולי אפילו נפגעות שאני מציע רק לגברים כאילו אתן לא בני אדם, או שבכלל לא מצפות לזה...

אולי לשאול את המרא דאתרא ?

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
רשימת תירוצים למצפון של הנהגים:

טרמפיסט זה רעש
האוטו מבולגן, לא נעים
אני באמצע שיחת טלפון
יש דברים על המושב לידי ומאחורה זה לא מכובד
האוטו טרנטה אני מתבייש לארח בו
אתה שמן, זה יזלול לי הרבה דלק
יש מישהו לידך שאני לא רוצה להעלות אז לא עצרתי לך
אני יודע שתבקש טובות
עבר עלי יום קשה אין לי כח לאנשים
אני עוצר פה עוד עשרים מטר

רק לבין הסדרים...

משתמש פעיל
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
אולי לשאול את המרא דאתרא ?
את המרא דאתרא של מי?
(אם ממש התעקשת להיכנס לנישה הזאת....)
אגב, זה לא הנושא, לי אישית ברור שאין כאן בעיה (מכל הסיבות שבעולם). שאלתי בסה"כ אם יש לי מה לעצור, או שהנשים פשוט לא מעוניינות בזה.
מצפה ממך להבין שלא הפניתי לכיוון הנשים שאלה הלכתית

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה