דיון אתגר - מקפיאים מלאים לכבוד שבת קודש

זווית

מא' ועד אתר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L

שירלא

משתמש רשום
אני מוצאת שטחינה, למשל, לא נאכלת אצלי מהפריזר
אבל זה עניין של דקות אז לא אכפת לי להכין כל שבוע
טחינה מהמקפיא יוצאת במרקם לא יפה
אני מכינה את הטחינה לא נוזלית
ולאחר ההפשרה מוסיפה מעט מים
מערבבת היטב
וכך המרקם נראה חלק וכמו טרי טרי
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
בחגים האחרונים ידעתי שלא יהיה מנוס מהקפאה רבתית.
סלק - הקפאתי סלק מבושל, מגורד, מתובל - התקבל מושלם. (לדעתי קוביות לא ילך, רק מגורד)
טחינה - אחרי הפשרה סופית מערבבים היטב היטב ומוסיפים מעט מיץ לימון וטורפים שוב. מתקבל מושלם.
נכון שזה 2 דקות, אבל כל כך כיף פשוט לשלוף...

למי שיש מתכון מושלםםםם לסלט בטעם כבד.
אבל שיהיה עם טעם ומרקם אמיתיים.יש לי כמה, אבל הם תמיד "בטעם"
מחפשת משהו מוצלח ממש.
 

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
למי שיש מתכון מושלםםםם לסלט בטעם כבד.
פורסים חצילים לפרוסות שמים מעט מלח גס ממתינים 15 דק, מנגבים בנייר סופג
מטגנים
במחבת
בלי קיצורי דרך
לוקחים שלוש בצל
חותכים לקוביות גדולות
מטגנים לאט, עם הרבה שמן
בהתחלה על חום גבוה עד שמתחמם היטב מכל הכיוונים ומתחיל להשרף בקצוות
מעבירים לחום נמוך ונותנים לו להתבשל לאט לאט
צריך לקבל צבע שחום מבריק

למתכון נדרשת ביצה קשה אחת!

טוחנים חצילים, בצל, ביצה, מלח, פלפל שחור
הרבה זמן. עד שכמעט ולא רואים את השחור של החציל!!!!!!
בתאבון
המתכון מצוין בהקפאה
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
יכולה להעתיק לפה למי שלא מחוברת לחכמת?
תודה רבה
בבקשה:
עוגת בצק שוקולד שוקולד:
בצק:
3.5 קמח
0.5 סוכר
1 שמן
1 ביצה
לערבב ביד ולשטוח בתבנית תנור או חפ ענק. לאפות כ10 דקות
מילוי:
1 כוס שמן
1.5 כוס סוכר
6 כפות ריבה
7.5 כפות קקאו
4 ביצים
1 ונילון
7.5 כפות קמח
(אפשר לותר על הריבה ולהוסיף לעוגה 3 ביצים ושתי כפות סוכר)

להקציף ( את כל חומרי המלית ללא הקמח, להוסיף קמח, לשפוך על הבצק ולאפות 30 דקות.
מלמעלה להמיס 2 חבילות שוקולד עם 2 כפות שמן, ולשפוך כשהעוגה קרה.


עוגת בני ברק:
בצק:
3.5 קמח
1 אפיון
1.5 (!!) מרגרינה רכה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
6 כפות מים
ללוש ולחלק ל2
לרדד כל חלק בנפרד על נייר אפייה

מילוי:
להמיס 3 כפות קקרו+1סוכר+1.5 מים+200 גר שוקולד
להוריד מהאש ולקרר
להוסיף 5 חלמונים + 3 כפות קמח (במקור זה מגיע גם כאן עם מרגרינה. פויה)
מקציפים 7 חלבונים עם 1 סוכר, מקפלים את הקצף לשוקולד ושופכים על עלה אחד של הבצק. מכסים בעלה השני, מקלפים את הנייר אפיה (אני שמה את הבצק שעתיד לשמש ככיסוי - במקרר).
לאפות 35-40 דקות על180°

שתי העוגות נחתכות נהדר, אני חותכת 9*9 כלומר שיוצא 81 קוביות מכל תבנית תנור.
מתאים למנג'ט מס' 2
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
@מירי11111
תודה.
זה לא יוצא במרקם רך מידי מרוב טחינה?
כי כבד אמיתי הוא מאוד סמיך.

על הכמות שרשמת, כמה חצילים צריך?
 

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
@מירי11111
תודה.
זה לא יוצא במרקם רך מידי מרוב טחינה?
כי כבד אמיתי הוא מאוד סמיך.

על הכמות שרשמת, כמה חצילים צריך?
חציל אחד עד שלוש

אני מהאלה שמכינות לפי העין....

וזה יוצא מספיק סמיך בשבילי.
לא אוהבת קרש
בערך כמו של החנות
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
עוגת שוקולד פירורים ללא מיקסר (קרדיט ל @save as)
לבצק:

3 כוסות קמח
1 א"א
1 ביצה
כוס שמן
3 כפות סוכר
לערבב ולשטח 3/4 מהבצק בתבנית

לשוקולד:
לבשל בסיר:
200 גר' שוקולד מריר
1.5 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפות קקאו.

אחרי שהכל נמס לערבב פנימה במהירות 4 ביצים
לשפוך מעל הבצק ומעליו לפורר את רבע הבצק שנותר.
לאפות כ-50 דקות ב-180 מעלות
עוגת שוקולד פירורים.jpg


תודה ציטוט צטט הודעה
דיווח למנהלות
 

birthright

משתמש פעיל
שניצלים בתנור-
יוצא מושלם הרבה יותר טעים מטיגון
אפשר להכין כמויות גדולות ולהקפיא
 

מיסיט

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
בחגים האחרונים ידעתי שלא יהיה מנוס מהקפאה רבתית.
סלק - הקפאתי סלק מבושל, מגורד, מתובל - התקבל מושלם. (לדעתי קוביות לא ילך, רק מגורד)
טחינה - אחרי הפשרה סופית מערבבים היטב היטב ומוסיפים מעט מיץ לימון וטורפים שוב. מתקבל מושלם.
נכון שזה 2 דקות, אבל כל כך כיף פשוט לשלוף...

למי שיש מתכון מושלםםםם לסלט בטעם כבד.
אבל שיהיה עם טעם ומרקם אמיתיים.יש לי כמה, אבל הם תמיד "בטעם"
מחפשת משהו מוצלח ממש.
ניתן להכין מראש את הטיגון של החציל או הקישואים שיהי שחום ורך ולא שרוף וקשה
וכן טיגון של הבצל שיהי נוטה יותר לשחום מאשר הבהיר.
את זה להקפיא ואז סמוך לשבת להוסיף ביצה קשה טריה ולטחון כמהדק' וטעם טרי שווה.
לגבי הטעם-
מנסיון להשתמש בפטריות (משימורים אבל לנגב קודם בנייר סופג כי מים ושמן לא הולך) במקום חציל יוצא מעדן וקשה להבחין שזה פרווה.
והביצה מוסיפה הרבה לטעם אפשר להוסיף עוד אחת.
בהצלחה!
 

סופרוומן

משתמש מקצוען
הכלל: לאתגר עולים רק מאכלים שהעלות השולית הנוספת שלהם נמוכה,
לא מסתדר אצלי עם זה:
הקדמה קטנה בקשר לסלטים, אני מקפיאה בכמות של כ180ML (לא הולך אצלי יותר)
יען כי אצלי הולך קופסאות של 2 ליטר ובחלק מהסלטים גם יותר
מקווה שאנחנו לא נשמעים גרגרנים;)
אז אני אסתפק בהתחלה מאד מוקדמת של ההכנות לשבת כלומר מיום שלישי ואם אצטרך כל ליל חמישי ג"כ
 

זווית

מא' ועד אתר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L

נחמי מן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
בבקשה:
עוגת בצק שוקולד שוקולד:
בצק:
3.5 קמח
0.5 סוכר
1 שמן
1 ביצה
לערבב ביד ולשטוח בתבנית תנור או חפ ענק. לאפות כ10 דקות
מילוי:
1 כוס שמן
1.5 כוס סוכר
6 כפות ריבה
7.5 כפות קקאו
4 ביצים
1 ונילון
7.5 קמח
(אפשר לותר על הריבה ולהוסיף לעוגה 3 ביצים ושתי כפות סוכר)

להקציף ( את כל חומרי המלית ללא הקמח, להוסיף קמח, לשפוך על הבצק ולאפות 30 דקות.
מלמעלה להמיס 2 חבילות שוקולד עם 2 כפות שמן, ולשפוך כשהעוגה קרה.

7 וחצי כוסות קמח???
לא טעות?
 

זווית

מא' ועד אתר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
התפלאתי על הכמות אבל היתי תלמידה טובה והכנתי (המרקם היה צמיגי!)
זה מכבר יצא מהתנור אעדכן מחר מה רמת הנזק
את אשכרה שמת שם 7.5 כוסות???????????????????
יצא לך כנראה בצק לכל דבר!!
העוגה הזו עשויה מבצק למטה, ומעליו מעין מילוי בחושתי שוקולדי
אני כל כך!! מתנצלת
 

נחמי מן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
באתי להכין
וכשקראתי פעם שניה התפלאתי
יוצא 11 כוסות קמח בעוגה o_O
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה