דיון אתגר - מקפיאים מלאים לכבוד שבת קודש

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
אחרי החגים כבר כאן,
אוטוטו מזיזים את השעון ושבת נכנסת ב16.00
ואנחנו פוצחים באתגר ממלאים מקפיאים.

למה אתגר ממלאים מקפיאים?
א. כי שבת נכנסת מוקדם ב16.00.
ב. כי יש מאכלים שיוצאים מעולה מההקפאה, ואין שום סיבה להכין שבוע אחרי שבוע ולא בפעם אחת לכמה שבועות.
ג. כי אוהבים לגוון, וכך ניתן לגוון בין סלטי הלילה לסלטי היום / מנות אחרונות / עיקריות / תוספות וכו'.
ד. כי מקפיא מלא זה כיף.

למי מיועד האתגר?
למי שיש מקום במקפיא, ובא לו להיכנס לאתגר של 3 שבועות (בינתיים) של מילוי המקפיא לקראת שבתות החורף.
באתגר יינתן דגש על מוצרים שטעמם אחרי הקפאה מושלם, אך מי שלא מתחבר להקפאות למיניהן - האתגר לא מיועד עבורו.
הכלל: לאתגר עולים רק מאכלים שהעלות השולית הנוספת שלהם נמוכה, כלומר, העבודה לא הרבה יותר קשה אם נגדיל כמות, והרווח עצום. (לדוג: שניצלים -לא, יש לטגן אחד אחד, סלט זיתים ברוטב עגבניות - כן, כי בעוד מינימום של עבודה נקבל כמות גדולה.

מה באתגר?
בכל שבוע נמלא מקפיא לכבוד שבת בקטגוריו הבאות:
בשבוע הראשון: סלטים ומנות אחרונות
בשבוע השני: פשטידות, תוספות + בסיסים
בשבוע השלישי: עיקריות ועוגות.

כיצד מתנהל האתגר?
ביום רביעי בכל שבוע יפתח אשכול לאתגר של השבוע הבא, באשכול תחילה יעלו מתכונים מתאימים על מנת שהמשתתפים יוכלו להתארגן עם המוצרים עד תחילת לשבוע הבא.
מילוי המקפיא הינו בימים מוצש עד רביעי, כדי שההכנות לשבת תהינה ברוגע :)

המנצח באתגר?
אין לי רעיון לקריטריונים, אבל בטוח יהיה כאן רעיונות למשתתפים.
או שהאתגר שכל מי שירוויח מקפיא מלא הוא המנצח.
(אולי לנעלות תמונות של התוצרים?)

דוגמאות
סלטים: עגבניות מבושלות, כרוב וסלק בתחמיץ, זיתים, טחינה, חומוס - כל אלו ועוד סלטים מעולים בהקפאה.
מנות אחרונות: סופלה, גליליות ממולאות
תוספות: פשטידות, בורקס לפני אפיה, ירקות מאודים לאורז, קראמבל.

עופו על זה, שוטו
שנזכה לקבל שבתות מוקדם, בכבוד ומתוך שמחה!
 

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
שבוע הבא - פרשת לך לך הוא השבוע הראשון לאתגר
בו נכין בעז"ה סלטים ומנות אחרונות
מעלה כאן את הרשימה שאני מתכננת להכין בעז"ה
מתכונים יימסרו לפי דרישה.
הקדמה קטנה בקשר לסלטים, אני מקפיאה בכמות של כ180ML (לא הולך אצלי יותר) ולפני שבת אני מעבירה לאחר הפשרה לכלים האלו של איקאה https://www.ikea.com/il/he/p/ikea-365-food-container-with-lid-square-glass-80444946/ ואיתם מגישה לשולחן.
סלטים:
1. טחינה.
2. חומוס.
3. כרוב וסלק בתחמיץ.
4. פלפלים קלויים עם בצל ופטריות מטוגנים בצ'ילי.
5. בצל, עגבניות שרי, פטריות מוקפצים ברוטב.
6. זיתים ברוטב עגבניות.
7. 2 רטבים לסלטי חסה וכרוב - מכינה למקרר, לחודש.

מנות אחרונות:
סופלה
(גליליות אם יהיה במשנת יוסף)
אשמח מאד לעוד רעיונות
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
לגבי מנות אחרונות -
1. אני אוהבת להכין כמות ענק של כוסיות גלידה (כל גלידה....) עם מכסה
2. עוגות גבינה לא אפויות שמכינים בכוסות מכוסות
את זה אני רוצה להכין השבוע בגזרת האתגר (נגיד 100 כוסיות מכל דבר)
לגבי עוגות -
1. חיתוכיות כגון עוגות בצק שוקו פירורים, בצק שוקולד שוקולד, בצק שוקולד בצק
2. כמה עוגות בחושות (שיש, וניל פודינג, שוקולד, קפה של צ'רי) - ולחלק לאינגלישים
לגבי סלטים -
1. חציל - שניצל בלי הרוטב
2. סלק מבושל לא מתובל
3. ממרח פסטו של @java ורוטב פיצה אורי, לפיציות פרווה שאני מכינה ברוטינה של יום שישי עבור סעודה שלישית
זהו.
 

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
אשמח לשני אלה
פלפלים קלויים עם בצל ופטריות מטוגנים בצ'ילי
מטגנת טבעות בצל, מוסיפה רצועות פלפלים בכל הצבעים וממשיכה לטגן תוך ערבוב מדי פעם, אחרי כ5 דקות מוסיפה פרוסות פטריות טריות לאחר שבכל מטוגן 2 שפיכות של רוטב צ'ילי. מעדן ומעולה בהקפאה.
(כמויות גמישות בהתאם לטעם, סדר גודל של 2 בצל, 5 פלפלים, חצי חבילת פטריות)
בצל, עגבניות שרי, פטריות מוקפצים ברוטב
מטגנת רצועות מכ3 בצלים (ניתן סגולים)
מוסיפה פרוסות פטריות טריות (כ10 פטריות)
ו20 עגבניות שרי חצויות.
לבחירה - קוביות בטטה אפויות מכ2 בטטות.
ומקפיצה על אש גבוהה עם מעט שמן, תוך שימת לב וערבוב שלא ישרף ותוך שמירה על הצורה - עד לצריבה.
מוסיפה את קוביות הבטטה.
מוסיפה את רכיבי הרוטב:
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל
כף רוטב סויה
כף גדשוה צ'ילי
2 כפות סילאן.
מנמיכה אש ומערבבת בזהירות כדי לשמור על צורת הירקות.
WhatsApp Image 2022-09-25 at 02.56.41 (1).jpeg
 

שקד מצוי

משתמש פעיל
טראפלס חלבה קלים מאוד להכנה: https://michalbakescakes.com/2015/03/שוקולד-טחינה-omg/

אני ממליצה להוסיף גם אגוזים/ שקדים קלויים. אפשר גם חמוציות.

אזהרה: זה מלכלך באכילה, בערך כמו שגלידוניות מלכלכות.

אפשר להכין גם בתבניות מיני מגנום. ממליצה על זה רק אם מוסיפים תוספת לא מתוקה שמאזנת את המתיקות, אחרת זו מנה גדולה מדי למי שלא אוהב מתוק בהגזמה.

(טיפ: בתמונה אפשר לראות שסימנתי 2 מקלות - הכנתי 2 ארטיקים בלי שקדים למי שמתחת גיל 5, ורק אחר כך הוספתי את השקדים לתערובת. סימון המקל איפשר לי לזהות בקלות את הארטיקים ה"נקיים".)
 

קבצים מצורפים

  • 20221007_103634.jpg
    20221007_103634.jpg
    1.1 MB · צפיות: 81

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מצטרפת בס"ד.
גזרת סלטים-
חצילים: 1. שרוף, מתובל ואחרי הפשרה יתערבב עם מיונז
2. בטעם כבד
3. שרוף, אחרי הפשרה יצטרפו אליו ירקות טריים חתוכים.
4. פיקנטי- עם רוטב עגבניות ופלפלים
5. פרוסות ומעל ירקות בתחמיץ
פלפלים קלויים
(מטבוחה יש לי מהחג, יצא לי כמות לחודש....)

גזרת עוגות- 3, 4 סוגים באינגליש (סה"כ 8 יח')
שמרים- יוצא 5 רולדות
עוגיות- מיואשת מהנ"ל. אני מכפילה כמויות ומשלשת, וזה נגמר תוך יום...

זה להשבוע בעז"ה
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
לגבי מנות אחרונות -
1. אני אוהבת להכין כמות ענק של כוסיות גלידה (כל גלידה....) עם מכסה
2. עוגות גבינה לא אפויות שמכינים בכוסות מכוסות
את זה אני רוצה להכין השבוע בגזרת האתגר (נגיד 100 כוסיות מכל דבר)
אפשר הסבר עמוק יותר?
את מכינה את הגלידה? (איך זה זורם עם המזג הקריר?)
2. מתכון בבקשה. הכוונת לעוגת גבינה רגילה כמו זו עם הביסקויטים רק שאת מכינה את זה בכוסיות?
איזה גודל כוסות ל-2 האתגרים?

תודה מראש.
 

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית

יונלה

משתמש מקצוען
הקפאתי בעבר קוביות סלק מבושלות,
אחרי ההפשרה הם נהיו רכים מידי,
לא אהבו אצלי.

איך את מצליחה לשמור על המרקם שלהם?
 
  • תודה
Reactions: nc

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה