אחרי החגים כבר כאן,
אוטוטו מזיזים את השעון ושבת נכנסת ב16.00
ואנחנו פוצחים באתגר ממלאים מקפיאים.
למה אתגר ממלאים מקפיאים?
א. כי שבת נכנסת מוקדם ב16.00.
ב. כי יש מאכלים שיוצאים מעולה מההקפאה, ואין שום סיבה להכין שבוע אחרי שבוע ולא בפעם אחת לכמה שבועות.
ג. כי אוהבים לגוון, וכך ניתן לגוון בין סלטי הלילה לסלטי היום / מנות אחרונות / עיקריות / תוספות וכו'.
ד. כי מקפיא מלא זה כיף.
למי מיועד האתגר?
למי שיש מקום במקפיא, ובא לו להיכנס לאתגר של 3 שבועות (בינתיים) של מילוי המקפיא לקראת שבתות החורף.
באתגר יינתן דגש על מוצרים שטעמם אחרי הקפאה מושלם, אך מי שלא מתחבר להקפאות למיניהן - האתגר לא מיועד עבורו.
הכלל: לאתגר עולים רק מאכלים שהעלות השולית הנוספת שלהם נמוכה, כלומר, העבודה לא הרבה יותר קשה אם נגדיל כמות, והרווח עצום. (לדוג: שניצלים -לא, יש לטגן אחד אחד, סלט זיתים ברוטב עגבניות - כן, כי בעוד מינימום של עבודה נקבל כמות גדולה.
מה באתגר?
בכל שבוע נמלא מקפיא לכבוד שבת בקטגוריו הבאות:
בשבוע הראשון: סלטים ומנות אחרונות
בשבוע השני: פשטידות, תוספות + בסיסים
בשבוע השלישי: עיקריות ועוגות.
כיצד מתנהל האתגר?
ביום רביעי בכל שבוע יפתח אשכול לאתגר של השבוע הבא, באשכול תחילה יעלו מתכונים מתאימים על מנת שהמשתתפים יוכלו להתארגן עם המוצרים עד תחילת לשבוע הבא.
מילוי המקפיא הינו בימים מוצש עד רביעי, כדי שההכנות לשבת תהינה ברוגע
המנצח באתגר?
אין לי רעיון לקריטריונים, אבל בטוח יהיה כאן רעיונות למשתתפים.
או שהאתגר שכל מי שירוויח מקפיא מלא הוא המנצח.
(אולי לנעלות תמונות של התוצרים?)
דוגמאות
סלטים: עגבניות מבושלות, כרוב וסלק בתחמיץ, זיתים, טחינה, חומוס - כל אלו ועוד סלטים מעולים בהקפאה.
מנות אחרונות: סופלה, גליליות ממולאות
תוספות: פשטידות, בורקס לפני אפיה, ירקות מאודים לאורז, קראמבל.
עופו על זה, שוטו
שנזכה לקבל שבתות מוקדם, בכבוד ומתוך שמחה!
אוטוטו מזיזים את השעון ושבת נכנסת ב16.00
ואנחנו פוצחים באתגר ממלאים מקפיאים.
למה אתגר ממלאים מקפיאים?
א. כי שבת נכנסת מוקדם ב16.00.
ב. כי יש מאכלים שיוצאים מעולה מההקפאה, ואין שום סיבה להכין שבוע אחרי שבוע ולא בפעם אחת לכמה שבועות.
ג. כי אוהבים לגוון, וכך ניתן לגוון בין סלטי הלילה לסלטי היום / מנות אחרונות / עיקריות / תוספות וכו'.
ד. כי מקפיא מלא זה כיף.
למי מיועד האתגר?
למי שיש מקום במקפיא, ובא לו להיכנס לאתגר של 3 שבועות (בינתיים) של מילוי המקפיא לקראת שבתות החורף.
באתגר יינתן דגש על מוצרים שטעמם אחרי הקפאה מושלם, אך מי שלא מתחבר להקפאות למיניהן - האתגר לא מיועד עבורו.
הכלל: לאתגר עולים רק מאכלים שהעלות השולית הנוספת שלהם נמוכה, כלומר, העבודה לא הרבה יותר קשה אם נגדיל כמות, והרווח עצום. (לדוג: שניצלים -לא, יש לטגן אחד אחד, סלט זיתים ברוטב עגבניות - כן, כי בעוד מינימום של עבודה נקבל כמות גדולה.
מה באתגר?
בכל שבוע נמלא מקפיא לכבוד שבת בקטגוריו הבאות:
בשבוע הראשון: סלטים ומנות אחרונות
בשבוע השני: פשטידות, תוספות + בסיסים
בשבוע השלישי: עיקריות ועוגות.
כיצד מתנהל האתגר?
ביום רביעי בכל שבוע יפתח אשכול לאתגר של השבוע הבא, באשכול תחילה יעלו מתכונים מתאימים על מנת שהמשתתפים יוכלו להתארגן עם המוצרים עד תחילת לשבוע הבא.
מילוי המקפיא הינו בימים מוצש עד רביעי, כדי שההכנות לשבת תהינה ברוגע
המנצח באתגר?
אין לי רעיון לקריטריונים, אבל בטוח יהיה כאן רעיונות למשתתפים.
או שהאתגר שכל מי שירוויח מקפיא מלא הוא המנצח.
(אולי לנעלות תמונות של התוצרים?)
דוגמאות
סלטים: עגבניות מבושלות, כרוב וסלק בתחמיץ, זיתים, טחינה, חומוס - כל אלו ועוד סלטים מעולים בהקפאה.
מנות אחרונות: סופלה, גליליות ממולאות
תוספות: פשטידות, בורקס לפני אפיה, ירקות מאודים לאורז, קראמבל.
עופו על זה, שוטו
שנזכה לקבל שבתות מוקדם, בכבוד ומתוך שמחה!