*** אתגר חודש חשוון תשע"ז - אמביוולנטיות ***

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
אז כפי שאתם רואים, החלטתי להעלות אתגר בתקווה שתהיה השתתפות.
כללי האתגר:
א. כל משתתף רשאי להעלות יצירה אחת בלבד.
ב. אין להגיב כאן על האתגר בשום פנים ואופן, תגובות תתקבלנה בברכה רק בנספח האתגר: http://www.prog.co.il/showthread.php?p=2290904
ג. היצירה חייבת להיכתב ע"י הניק המעלה אותה.
ד. מועד אחרון להעלאת יצירות: יום חמישי, ט"ז חשוון תשע"ז.
ה. ניתן להעלות כל יצירה ספרותית שהיא: סיפור, שיר, אלגוריה, בלדה, מונולוג או כל מה שתרצו. היצירה צריכה להיות קצרה, אך ללא הגבלה למספר מילים מסוים.

והאתגר להלן:
אמביוולנטיות היא מצב בו מתקיימים בו-זמנית רגשות מנוגדים כלפי אדם או דבר (ויקיפדיה)

היצירה צריכה לכלול תיאור כן ומרתק של ניגוד רגשות שכזה, וכתיבה שתגרום לנו להזדהות עם שלל התחושות של בעל הקונפליקט.

בהצלחה!

leaha

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
בסך הכל אני אמא שלו

[FONT=&quot]שוב הוא הצליח לעשות את זה?!... אני מרגישה שאני הולכת לה-ת-פ-ו-צ-ץ...[/FONT]
[FONT=&quot]אני עוברת בסקירה מהירה על כל חדרי הבית לפני היציאה לעבודה. חדר בנות מסודר להפליא המצעים והפיזמות בתוך ארגז המצעים. כיסוי המיטה פרוס על המיטה בצורה מדויקת.. הרצפה חפה מצעצועים ובגדים והשולחן בוהק בלובנו. תענוג... ממשיכה לחדר בנים היום היה התור של שלוימי לסדר. צפייה זהירה ממלאת את ליבי. אתמול בערב שוחחנו, שלוימי ואני. הסברתי לו היטב את חשיבות הסדר, פירטנו לגורמים את תפקידיו בבוקר. לא ציפיתי לחדר בית מרקחת אבל לבלגן כזה גם לא הסכנתי. החדר היה הפוך לגמרי. המיטות פתוחות וסתורות (הביטוי הזה תמיד מעורר בי קונוטציה של סטירות כאילו מישהו בה וסטר למיטה ולכו היא כל כך מבולגנת) כל תכולת המגירה של שלומי פזורה על המיטה ונושרת לרצפה כנראה היה זקוק בדחיפות לאחת מהענתיקות היקרות ,קרי זבל ממוחזר, שלא נמצאה בבלגן הגדול. אני נאנחת אנחה גדולה ומרה. בדקה מינוס שעומדת לרשותי אני תוחבת את המצעים לתוך הארון וסוגרת מיטות. רצה במדרגות ומנסה להרגיע את הכעס. במוחי רצים כבר ים התירוצים שבהם יתרץ שלוימי את עצמו והתגובה שלי לכל אחד מהם תסריט קבוע.[/FONT]
[FONT=&quot]לא הפעם כבר אעניש אותו לא יתכן שהמצב יתמשך כך[/FONT]
[FONT=&quot]אני עולה לאוטובוס הקבוע מהנהנת בראשי לנוסעות הקבועות. השפתיים עדיין מכווצות בכעס אני לא מסוגלת להוסיף גם חיוך. מתיישבת ליל ילד מאחר פתק בידו הוא נראה שאנן לחלוטין נזכרת באיחורים הרבים של שלוימי ומתקשה להרגע. ואז מתגנבת המחשבה '[/FONT][FONT=&quot]את יודעת שיש לו בעיה של[/FONT][FONT=&quot] קשב[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]וריכוז'[/FONT][FONT=&quot] אני מנסה לנפנף אותה כאילו היתה זבוב עקשן.'אני רוצה עכשיו לכעוס ואל תפריעי לי בבקשה. נכון שיש לו בעיה אבל הוא כבר גדול ויודע להתגבר עליה וחוץ מזה רק אתמול דיברנו כך שהוא לא יכול היה לשכוח והוא גם לוקח ריטלין' סיימתי בקול תרועת ניצחון[/FONT][FONT=&quot]. 'כן, אבל רק אחרי השוקו של הבוקר[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]דקה לפני שהוא יוצא[/FONT][FONT=&quot].' ענתה לי המחשבה בלגלוג. 'ומה עם כיבוד הורים'הגיע טיעון חדש 'אין לו מידות טובות רק על כך הוא צריך עונש.[/FONT][FONT=&quot]' 'ומי היה אמור לחנך אותו למידות טובות.[/FONT][FONT=&quot]' '[/FONT][FONT=&quot]עד כאן אני לא מוכנה שתפילי את האשמה עלי." התחלתי להרגיש מותשת אבל הכעס המשיך לפעפע בי. נתליתי בו כאילו שמישהו הבטיח לי פרס אם אכעס עד הסוף.[/FONT]
[FONT=&quot]האוטובוס עצר בתחנה שלי. ירדתי והמשכתי לצעוד במהירות, בקצב הכעס, הוא שהניע אותי[/FONT][FONT=&quot]. 'הוא[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]בסך הכל עדיין ילד ואפשר לחשוב לא סידר את החדר. זה לא עבירה או משהו. ללמוד הוא דווקא לומד טוב ומביא ציונים מעולים[/FONT][FONT=&quot].' 'תפסיקי לסנגר עליו 'התעצבנתי 'הוא לא היה בסדר וזהו. וזה לא פעם ראשונה' וכאן עמדתי ומניתי את כל רשימת עוונותיו מאז שהוא נולד. טוב,לא ממש את כל הרשימה כי כבר עמדתי בפתח המשרד. ואז רגע לפני שנכנסתי כרוח סערה רגע לפני התחלה של יום עצבני ומעצבן עלו לפני הפנים המתוקות של שלוימי שלי לאחר עוד מעשה חסר מחשבה. הצער הזה בעיניו החרטה המעורבת בחוסר אונים, בתחושת השפלה. האמירה הזו בפניו שמשדרת את הכאב 'עוד פעם אני מאכזב שוב אני לא יוצלח.' משפט שקראתי לאחרונה בתוך כתב הגנה נתקע במוחי " הנתבע עשה את הדברים מתוך תום לב ולא היה בכוונתו לפגוע בתובע"[/FONT]
[FONT=&quot]משהו נרגע בתוכי ואז טיפסו הרחמים לליבי [/FONT][FONT=&quot]'את מרחמת[/FONT][FONT=&quot]' שמעתי קול לועג [/FONT][FONT=&quot]'קודם כל כך כעסת ועכשיו את[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]פשוט מרחמת עליו.'[/FONT][FONT=&quot] 'כן,' עניתי בשלווה ובחיוך 'בסך הכל אני אמא שלו'.[/FONT]

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
הוא חמק לכיסא הכתום הקיצוני מימין כשעיניו מתרוצצות לצדדים בודקות מי עוד חולק אתו את ההמתנה בחדר. זה לא היה היום שלו. החדר שקק חיים, ואחד הפרצופים היה מוכר להבהיל מבלי שהצליח לזהות אותו. הוא רצה לנחם את עצמו שצרת רבים זו חצי נחמה, אבל במקרה הזה זו הייתה נחמת שוטים. קול צווחני החריד אותו לפתע וחדר את עור התוף שלו: "אז מה? גם אתה?".

הוא התכווץ על כיסאו בתקווה נאיבית להיעלם שלא התממשה. "ברוכים הבאים למועדון" לא הרפה הקול, ובתחושת חידלון הוא נשא את עיניו לעברו. הזר טפח על כתפו בעידוד: "זו לא בושה. היום כולם מכירים את התסמונת הזו. כותבים עליה ספרים, מרצים עליה בטד, מדסקסים עליה בפרוג, אומרים שהיום כל בן אדם שני לוקה בתסמונת האמביוולנטיות".

הוא נעץ בזר מבט חסר אמון, אבל הלה המשיך לסבר את אוזנו בנחישות: "אתה יודע מי מטופל פה? פוליטיקאי בכיר מאוד, השם שלו מתחיל ב ב' ונגמר ב י'. יש לו אמביוולנטיות בדרגה בינונית. מסכן. הוא רוצה לשמור על שלמות הארץ, וגם לחלק אותה כדי לפייס את האחות הגדולה מארצות הברית. שכן של ההורים שלי גם פה. אצלו הכול התחיל בגלל ההלוואה שלקח מקליינברג, אוי, כמה שהוא אסיר תודה לו ככה הוא גם מתעב אותו. זה לא פשוט להיות בעל חוב, אפשר לצאת מהדעת בגלל כזה דבר".

הזר הנמיך את קולו ועבר למסכת לחישות: "גם בת דודה של אשתי, היא כבר מאושפזת במצב קשה. היא שנים בדיאטה. היא חייבת לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה". בנאום נשזרה אתנחתא קלה שפגה במהירות: "אצלי זה בקטנה, הטריגר היה המלמד של הבן שלי, הוא קידם את הבן שלי, הפנה אותנו לאבחונים וטיפולים מתאימים, אבל איך הוא לא התבייש ככה להפוך את הילד שלי לילד עם בעיות? אני מעריך אותו וכועס עליו גם יחד! ואתה? מתי זה התפרץ אצלך?"

לא היה לו לאן הימלט. הזר הציף אותו בשטף של הזדהות שפרץ את סכר השתיקה. הוא נשבר: "אצלי זה התפרץ אחרי אתגר הכתיבה בפרוג, אתה מבין? אני לא יכול! פשוט לא יכול לכתוב עכשיו אתגר! אני עסוק! אני לומד! אני עובד! יש לי משפחה! אבל אני גם חייב לכתוב! ומאז גם אני אמביוולנטי, אני כל כך אוהב אתגרים! וכל כך שונא אותם!"

הזר הרהר לרגע ושאל שוב בהתעניינות: "ומה מציע לך הדוקטור?". הוא ענה בהיסוס: "הדוקטור ציין שלפי גישת הטיפול המסורתית אפשר למזער נזקים ולשמר את המצב הקיים, ולפי גישת הטיפול החדשנית אפשר להכחיד את התסמונת, אבל היא עלולה להתפרץ מאוחר יותר בעוצמה חזקה, הוא אמר שלגבי אופן הטיפול הוא... הוא..."

ניצוץ של הבנה וחמלה הבהב בעיניו של הזר, והם השלימו את המשפט ביחד: "הוא אמביוולנטי".

ריפקא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא בטוחה שזה ממש עונה על האתגר של שתי הרגשות המשמשים בו זמנית, אבל אולי כן. אתם תגידו.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

היא הסתכלה עליו במבט מאשים. 'נו ילד, שוב לא גמרת אותי, מה יהיה? בסוף אני יגמור אותך ורק ישאר ממך עיגולים קטנים וירוקים שמתגלגלים לאיט..'
"די!" אגרוף אחד הספיק. שברי צלחת ניתזו לכל עבר, מעורבים במסה ירוקה.
שתי עיניו הקטנות בהו בחלקיקים המעופפים, העיגולים נראו לו כמו גשם של קונפיטי ירוק שנתקע בשיערות ולא יוצא עד שמגרדים אותו בכח.
"שונא אפונה!!!!!, זעק מנהמת ליבו תוך כדי ניפוף החלטי בידיו "שונא!!! שונא אפונה!! שונה עיגולות!! שונא בכלל לאכול!! לא רוצה כלום!! רוצה ללכת!! איכס"!!
הוא נשכב על הריצפה הזרועה, טומן ראשו בשברי הצלחת המעופפת, גועה.

עיגולה ירוקה נעמדה על ידו, "הכל בראש" לחשה "הכל בראש, אח, ה-כל בראש".
תלתל אחד התרומם מעט מעלה. הוא הציץ לרגע, מחפש את מקור הלחש, היא המשיכה, "אם אתה רוצה למות מרעב בסוף, תמשיך לדבוק בעמדתך, אני רק אומרת לך, ש-ה-כל בראש!"
"אבל אני לא אוהב!!" נכנע, "זה לא טעים, זה דוחה, זה מגעיל אפילו". עקביו רקעו בעקשנות על ריצפת הפורמייקה המוכתמת, הוא הרגיש נורא.

"א-פצ'י" עיגולון אחד התגלגל והתיישב מולו, עושה לו עיניים, "הלו, חבר, מה ככה?" נאם באפונית מהירה, לא משתדל אפילו להאט "מה המרובעות? כאילו לא נאה לך לאכול אותנו?? שוויצר". ההוא שם יד ירוקה על המותן וחייך חיוך מתנשא.
"לא רוצה לשמוע אותך!!" זעק, אחר תפס אותו בידו הקטנה, הניפו גבוה גבוה ו- פינצ'ר אותו.

בום.

עולם של אפונה נגלה לעיניו.
שורות שורות של אפונות ירוקות וגדולות הלכו במורד הרחוב, שלובות ידיים.
מדרכות ירקרקות וחלקלקות נגלו למלוא אופק העין, נרתיקים ירוקים מקובעים נעו על גבן, אוספים לתוכם אפונות בגדלים שונים, המשלמות בכרטיס ירקרק.

הוא נעמד מוקסם.

"ברוכים הבאים לארץ האפונות הבלתי מגבלות" עיגולון עובר אורח שלף מחיקו גלשן ירוק, הניחו על הארץ ו-התמוסס חזרה אל צור מחצבתו.
הרוח היכתה בו בחוזקה, מד המהירות על הגלשן הורה על 300 קמ"ש.

"יוהו!!!"

מרחבים ירוקים אינוספיים חלפו על פניו, עננות ירוקות נכנסו אל מרחב ראייתו מביאות איתן משב רענן של ארוחת צהריים. במבט מלמעלה נראו היצורים המונחים על דומן האדמה כעיגולי אפונה זעירים המונחים על מגשי אירוח ירקרקים מחכים לשעת האוכל.

אוכל. כן הוא רעב.

בטפיחה, נחת מעל פונדק זעיר, המצהיר על "ארוחות חמות ומגוונות".
לאחר שהערים על צלחתו "אפונה ברוטב הלונדי" "אפון ממולא" "נרתיקי אפונה מטוגנים בשמן אפונים"- התיישב לאכול וגמא בצמאון את עדר האפונות.

"וואלה". לחש רחש עיגולי מוכר עצר את גמיאתו. "וואלה, אחי, וואלה". היא נופפה באצבעה, מרימה גבה אחת, ירוקה. "טעים" מלמל וחזר אל צלחתו, "הייתי אומר אפילו, טעים ממש".
הוא לא הפסיק מגמיאתו לרגע, משתבח על כל עיגול ועיגול, היא בהתה בו המומה.
בהחלטה של רגע, נטל אותה והניחה במקומה הראוי לה, מתבל בשמן ירוק.

בום.

ירוק.

מטבח.

אמא ואבא אוכלים אפונה ליד השולחן.

לא טעים.

הוא הרים את ראשו באחת.

עשרות עיגולים ירוקים ניתזו מבין תלתליו, נוחתים על שברי הצלחת המעופפת. הוא החל דוחף אותם לפיו ברעבתנות, מכרסם עד לעיגול האחרון שהיה דבוק לרגל שולחן האוכל.

כמעט אחרון.

כי היא, עמדה מולו,מעט שומנית, מחייכת.

"אתה רואה??" לחשה לו "הכל בראש, חבר, ה-כל בראש!" ושלפה עיגול אחרון אחרון מבין תלתליו הצהובים.

משויטט

משתמש מקצוען
ותן טל ומטר לברכה

אגלי זיעה ניגרים ממצחו של יענקל'ה אבנרי בזה אחר זה. חורצים על פניו המקומטות שבילים אפורים מזוגזגים. בזווית הסנטר עטור הזיפים האפורים - עוצרות לרגע הטיפות, צוברות תנופה, ותכף נושרות אל האדמה הסדוקה שסופגת אותן בתאווה גלויה, והדבר לא נעלם מעיניו השקועות של יענקל'ה.

הוא החניק אנחה. פעם אחרת אולי היה פונה אל האדמה, מנחם אותה, מתאמץ לעודד את רוחה. הפעם הוא עייף מדי. מיואש מדי.

פניו שטופות זיעה מלוחה, מעקצצת ומעצבנת.

לא שכל כך חם היום. עניין של שלושים ושתיים, אולי שלושים ושלוש מעלות. הוא רגיל להרבה יותר מזה. במזג אוויר כזה אם היה בא באמצע הקיץ, היו, אולי, הוא ושושנה שלו - יוצאים לטייל בחורשה בקצה היישוב.

אבל חורף עכשיו.

חורף בלי גשם. איזה מין חורף זה?!

ומילא החורף שלא מגיע, אבל השמש, מה היא עוד עושה כאן?!

מימין ומשמאל, מלפנים ומאחור, עד קצה האופק, משתרעות חלקות אדמה צחיחים, חרבים, יבשים, כמהים לרוויה. עלי שלכת שנשרו מזמן מציפים את השדות כשטיח ישן ומחורר בכל גווני החום. העלים הפריכים מפזזים ומתפצפצים לפי משב הרוח העצלה.

כבר לפני כמה שבועות הבין יענקל'ה שהגשם משתהה מלבוא. ארבעים ושמונה השנים בהן הוא מעבד את שדות החיטה שלו, לימדו אותו להריח בדיוק מה מצפה לו. והוא הריח את השמש. את האדמה הסדוקה, את הברחשים שיתנחלו במחילותיהן לאורך ימים.

ומה יהיה על הפרנסה?!

ובכן, טוב שיענקל'ה איננו איש חסר יומרה. בא אפוא בדברים עם הרצל מליחי, בעל מטע הבננות הגדול בעמק הירדן, ורכש הימנו שישים אשכולות של אצבעות בננה כרסתניות.

אתמול קרטע עם הטרקטור למטע של הרצל, לאסוף את ההשקעה שלו.

בבית, עמלו הוא ושושנה לקלף ולחתוך את הבננות לפרוסות דקות-דקות, כך שיתייבשו מהר. אחר-כך הם סחבו מגשים מסודרים עם הפרוסות השטוחות, ולקחו אל הרפת.

יענקל'ה, למרות שכבר איננו צעיר כפי שהיה כשהיה צעיר, טיפס על גגון הפח, מתעלם מגניחות הפח החלוד ומגעיות המחאה של הפרות המנמנמות. שושנה הושיטה לו מגש אחרי מגש, והוא סידר אותם על הגג המשופע, מול השמש.

לאחר שסיים שלח מבט וראה את המגשיות המנוקדת במאות נקודות צהבהבות, סיפוק נשב בו. יום יומיים תשלח השמש את קרניה הלוהטות, תצרוב את פיסות הבננה, ולאחר מכן יהפוך אותן ויתן לזה עוד חצי יום של שמש, ואז יחזיר את המגשים הביתה, יארוז באריזות ויהיה מה למכור בט"ו בשבט...

עיניו של יענקל'ה היו שקועות באדמה החרבה. מחשבותיו רצות בנמהרות בלתי שגרתית. השמש כבר אספה את קרניה. החושך כבר מנסה להשתלט.

או, או ש...שאלו עננים שחורים??

בטרם סיפק לשאת את עיניו, הבחין יענקל'ה במחזה מפליא. נקודות כהות החלו להסתחרר על האדמה. באות ונבלעות במהירות רבה במרחבים מוכי הצימאון. תוך שניות אחדות גבר הסחף. גשם עז ומפתיע ניתך על האדמה.

הבננות!

יענקל'ה החל לרוץ. סנדליו שוקעות באדמה המתקשה להסתדר עם הגשם אחרי נתק ממושך כל כך. מרחוק הוא רואה את הרפת. מגשים חומים עם פיסות צהבהבות נושרים ללא סדר ומחליקים אל תוך אבוסי העץ והבוץ הסמיך.

אלוקים! תעצור את הגשם הזה - - -

לרגע נזרק מבטו אל מרחבי שדות החיטה הבוהקים מאושר -

אבא, אל תשמע לתפילת עוברי דרכים!

לבן

משתמש סופר מקצוען
כשהשעה כבר מתקרבת לצהריים ומנחם עוד לא הגיע, אני לא מתאפקת, ומבקשת מנופית את העט- רגל שלה. נופית ממצמצת. "לא כדאי לך, שיינדי. יורידו לך נקודות".
"אמרתי לך כבר מאה פעמים שקוראים לי בר!" אני שוב מרגישה את העצבים מחלחלים לי בגרון ויורדים לשרירים, מכווצים אותם.

אני יודעת שנועה, המדריכה, תוריד לי נקודות אם אצייר עכשיו על היד שלי. אבל אני חייבת. אני לא מסוגלת, אני משתגעת. מזמן לא הרגשתי ככה את הקרביים שלי מתהפכים בפנים, בדרך כלל אני לוקחת משהו, והכל מתעמם. אבל במוסד אין לי כלום. הכל סגור וחומות גדולות ושערים מברזל.

עוד רגע מנחם הצדיק יגיע ויאסוף אותנו למוסד, אנחנו מחכות לו כאן, במשרד שלו. אני שונאת צדיקים לגמרי. ליבי, המזכירה שלו, מעצבנת אותי כל פעם מחדש בפרצוף התמים הזה שלה, בפאה הזותי. בחיבוקים שהיא עוטפת אותי בהם- אני שונאת שמחבקים אותי, ובזה שהיא תמיד מאמינה שאני רוצה להיות טובה כמו שהיא.

אני לא רוצה להיות טובה. אני לא רוצה להיות כמו ליבי.

בבת אחת אני מושכת מנופית את העט ומקשקשת על היד, על הרגל. מוציאה את הצמיד שקניתי בכיכר ועונדת אותו על הרגל. אחר כך אני אוכלת את הפיצה הפלסטיק של קופיקס מול הפנים של ליבי.

"את לא יודעת שיום צום היום, ברוש?" נופית לא נרגעת. היא מנסה לעשות רושם של צדיקה על ליבי. אני לא מנסה בכלל, להפך. "אני רציתי לצום". נופית החנפנית מתנצלת. "אבל נסענו מאילת, זה היה קשה". היא הולכת למסדרון ומכינה לה כוס קפה. אני נשארת עם הפיצה שלי במשרד. אם ליבי רוצה שתצא החוצה. נשבעתי מזמן שאני לא מתפללת ולא עושה מצוות יותר, וזהו.

עכשיו נופית מדברת עם ליבי. הן לא גומרות לדבר. על חילונים ודתיים ועל אנשים ששופטים אחרים. ליבי יודעת להגיד מילים יפות כאלו. היא פסיכולוגית כזותי כמו מירה ששלחו אותי אליה. אני שונאת כאלו. חושבות שהן מבינות הכל. נופית מספרת לליבי שהיא משתדלת להיות צנועה. עלאק צנועה. אני נותנת לה בוקס מהצד. היא בחיים לא הייתה דתית, ואני כן.

ליבי בכלל לא מתייחסת למילים שאני זורקת לנופית. רק נופית מתעצבנת ואומרת לי להפסיק לקלל. אני מקללת עוד פעם, שתבין שאיתי לא מתחילים.

"למה את אוהבת את שיינדי בכלל?" היא שואלת בסוף את ליבי, "איך את מחבקת אותה עם כל מה שהיא עושה, אפילו במוסד היא נקראת ---" טוב, תבינו לבד מה שעניתי לה כי זה לא משו שכותבים במקום חרדי, אפילו במוסד היו לוקחים אותי לבידוד על זה. אני יודעת.

"בר מוכרחה עכשיו למרוד" ליבי מדברת לאט, בשקט המעפן הזה שלה. "היא חייבת למרוד בשביל לבחור את המשך החיים שלה. היא עכשיו בועטת בהכול ואחר כך לאט לאט היא תמצא את השביל שלה בחזרה, אם נהיה שם בשבילה. אני לא מפחדת משום דבר שהיא אומרת. זה בסדר גמור."

אני אומרת מהר עוד מילה אחת שהעו"סית שלי הייתה קוראת לה "גסה". אולי היא תתעצבן כבר. אבל היא לא, היא לא מתעצבנת מהפיצה, ולא מהמילים ולא מהבגדים שלי ולא מכלום. רק ממשיכה להגיד, ברוגע:
"ואם היא רוצה עכשיו להיות פרחה- זו הבחירה שלה לגמרי.".

בבת אחת אני מרגישה כאילו מישהו נתן לי בוקס לבטן. ליבי אמרה עליי פרחה. היא אמרה עליי שאני רוצה להיות כזאת .

אני מתה לעצבן אותך, ליבי. אבל אל תתרגזי. אני שונאת אותך נורא אבל תאהבי אותי.

.כל האוויר פורח לי מהראות ואני מרגישה איך הלחיים שלי מאדימות כשאני חייבת להגיד מהר מהר: "אני לא רוצה להיות פרחה. אל תגידי עלי ככה!!! אני ניתקתי את כל הקשר שלי עם... אני אהיה טובה בסוף, אל תפסיקי להאמין בי."

לא יודעת מאיפה המילים האלו באו לי, הייתי חייבת להגיד אותן, בדיוק כמו שהייתי חייבת לקלל אחר כך ולשתות שלוק ענק מהפחית ולהשתעל נורא.

תראו איזה דפוקה אני. בחיים אני לא יצליח להיות רעה ממש. הכל בגלל ליבי המרגיזה הזותי שאוהבת אותי מדי חזק.

nar

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לצאת ולהכנס בין השערים

זהו! שוקי הושיב את עצמו בכח על ספסל חשוך ופינתי בפארק.
רגליו אותתו לו בכאבי שרירים. כבר מזמן היה צריך לנוח, אך סערת הרגשות בה היה נתון, לא אפשרה לו לתת מנוח לגופו.
המחשבות המבלבלות, הספק המטלטל, התחושות המנוגדות, כל אלו גרמו לו להסתובב שעות בשבילי הפארק הגדול והמטופח, בתקוה, להגיע למסקנה הנכונה ביותר.
אין זה פשוט כלל! ההחלטה שהוא ניצב בפתחה, היא מהחשובות שבחייו. היא זו שתקבע את מראהו, את עתידו, וכמה שזה כואב, גם את עתיד משפחתו.
הוריו, אחיו ואחיותיו עלולים לסבול, להתבייש, לכאוב מכאן ולהבא, באם ינטה אחר רצונו העז לצאת, או ימשיכו לחיות בשלווה בלי לדעת כלל על יסורי נפשו, באם יחליט להשאר.
אתמול היתה לשוקי שיחה ארוכה וקשה עם דני. דני כבר לאחר ההחלטה. הוא כבר יצא. אמנם דני עוד לא "שם" , אך הוא בדרך ה"בטוחה" המובילה לצד השני, האחר כל- כך.
דני ניסה לגרור אותו אל דרכו החדשה. "הרי ממילא אתה כבר לא כאן."- הוא שיכנע. "הראש שלך במקום אחר לגמרי. הלימוד שלך רדוד, התפילה שלך משהפה ולחוץ, אתה עדיין לבוש כ'ישיבה בוחר', אך זה זמני לגמרי- לטעמי"
מיד אחר כך, בעודו שקוע במחשבות על דבריו של דני, בא בריצה בחור צעיר, והודיע לו שאביו מחפש אותו בקומת הכניסה. "האם "הריח" משהו? האם חשד?
בחשש ניגש, אך מיד כשראה את פני אביו נרגע. "הייתי צריך לסדר משהו פה באיזור, ולכן קפצתי לבקר אותך." –פתח אביו, ובחמימות ונעימות התעניין בבנו. במצב הלימוד, החברים, הארוחות בישיבה. שוקי שמע נימת גאווה מבצבצת בקולו של אבא. גאווה בו – בבנו החשוב. תלמיד הישיבה המצוין.
לו רק היה יודע... לו רק היה שומע את שיחתו עם דני...
עתה, בעודו יושב סוף סוף על הספסל בפארק, לאחר שעות של שיטוטים וחיבוטי נפש אינסופיים , הוא חייב להחליט, חייב להגיע למסקנה.
נכון, הוא כבר פוזל החוצה. מוחו נתון בדרך השונה, הקורצת שנמצאת מן העבר השני של דלת הכניסה לישיבה. הוא רק יעבור את המפתן, וכבר יהיה "שם". מחכים לו ידידים "טובים" מן העבר, אשר באחרונה, בעודו מנסה לעצור את עצמו בכח שלא לגלוש החוצה, ניתק עמם קשרים. אך הם נמצאים שם ומצפים לו. הם בוודאי יעזרו לו להתמצא בדרכו החדשה, לשנות מראה ושפה. ילמדו אותו מושגים חדשים ומעניינים ויפתחו את עיניו.
אך מצד שני הוא יפסיד כל כך הרבה אם לא ישאר בישיבה, במקום הבטוח והמוגן, בחיים הרגועים. החברה המתחשבת, לעומת ה"איש את רעהו חיים בלעו" שברחוב . וחוץ מזה בינו לבינו הוא מודה שלעיתים הוא נהנה מהלימוד, מההתנצחות. התחושה הנפלאה לאחר מציאת איזה "רב עקיבא אייגר" טוב שמיישב את הקושיה. וההרגשה הטהורה בסיום יוהכ"פ- אין לה תחליף! הוא יתגעגע בוודאי לשירה והריקודים בשמחת תורה...
הוא חס גם על הוריו. מסכנים... כיצד יקבלו את העובדה שבנם "נשר"? מה יגיבו אחיותיו ואחיו הקטן ישי? כיצד יסתכלו עליהם השכנים? וסבא?
ראשו כאב מעומס המחשבות. רגע אחד החליט "סופית" שהוא תופס אומץ, עוזב את הישיבה, מחליף את בגדיו, את דיבורו והולך לחפש את עצמו בחוץ. ומיד לאחר מכן נבהל מעצמו. לא ! הוא נשאר בישיבה, כבן עליה לתפארת המשפחה!
לפתע הוא מתנער מהרהוריו לשמע רעש עז מהשביל הסמוך. צחוק גס , ניבולי פה, דיבורים שאין האוזן יכולה לסבול. לחרדתו הוא מזהה שניים מתוך החבורה שצעדה שם. הם היו שכנים מהבנין הסמוך אליהם. לפני חודשים ספורים הם היו ניראים ונשמעים כמותו.
בבת אחת הגיע למסקנה המתבקשת.
הוא נשאר.

שירי א

משתמש רשום
שומטת את השקיות ומתיישבת בחבטה על הכסא. כל הצהרים הסתובבתי בקניות. יהיו שיאמרו שקניות הן דבר כל כך חולי, וחבל למלא את הימים האחרונים בהבלים, אבל אני מאלו שסבורים שעדיף כך. לא מסוגלת להכנס לתוך הלב. מעדיפה להסתובב ברחובות ולהעמיס על עצמי רשימות העיקר שלא לחשוב, שלא להרגיש...
עכשיו אני כאן. על הכסא במטבח. אפילו כח להדליק את האור לא היה לי, שעון החורף מביט בי מן החלון שהחשיך פתאום. הכלה הלכה אל חדרה - ואני כאן, עם המחשבות שחדרו בכח, עם הרגשות שאני כבר לא יכולה לעצור.
בעוד שבוע ריקי מתחתנת. ואני שמחה כל כך... מתרגשת שהגענו אל הרגע, שהתפילות בס"ד נענו, שהחלומות התגשמו, שמצאנו את שייחלנו. שהחיינו.. וקיימנו והגיענו.. לזמן הזה.. כעת אנחנו עוברים שלב, ממשיכים להשקות בדמעות וביזע, הילדה שלנו נוטעת שורשים בעצמה ובעזרת ה' עוד מעט נראה את הפירות. ונזכה.. לבני בנים... לא שמה לב שהדמעות מטפטפות לי על הלחיים בחסות החשיכה.
פחד קר לופת את לבי פתאום - אני שולחת ילדה אל ים החיים. ילדה רכה בסך הכל.. ומי ערב לי שהיא תצלח אותם? מי יתן לי הבטחה שהכל יהיה בסדר? איך אוכל לעמוד מרחוק, לדעת שאין ביכולתי? אני רוצה לשחרר, שמחה שהילדונת שלי פורשת כנפיים, אבל קשה לי להתנתק וגם מפחיד...

אבא, בבקשה,
עזור לנו לעשות את הנכון והישר, תן בנו כוחות לרגע מאושר, עזור לנו לדעת איך להיות הורים טובים, שמור על ילדתי גם במרחבים, שיהיה להם תמיד מתוק וטוב, שנזכה לרוות מהם נחת ואושר לרוב, קח את כל הדמעות והתחינות ותלווה אותם בענן כבודך, המשך להשפיע עלינו מטובך...
מודה מאד...
אמא של ריקי

שנית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
זאת אראלה,
אראלה שאני כל כך מחבבת , כל כך כמהה לשמוע את קולה, ולו פעם אחת בלבד.
לפעמים אני נזכרת בה סתם, אפילו בקניה שיגרתית בשופרסל,
זה קורה כשאני מפשפשת בארנק ומגלה בלחץ את השטר האחרון שנותר לפליטה ,
אז, באופן מדויק ומפליא עולה לפני דמותה,
היא בוודאי מלאה וגם מתולתלת ,אולי אפילו מנומשת,
''אראלה'', אני פונה אלייה בתחינה מזוקקת, ''מתי תתקשרי אלי כבר?''
''אני כל כך צריכה אותך!'' ממשיכה לנאום בתסכול כשמחזירה מחצית מן המצרכים למקומם.
''מדוע אינך מבינה שאת שליחת הקל להביא לי את בשורת העושר?''

אני באמת אוהבת אותה, את אראלה,
חושבת שהיא עושה מעשים גדולים,
היא משמחת יהודים עניים, הופכת להם את היום והחיים במחי משפט,
היא נהדרת,אראלה ממפעל הפיס, ממש מקסימה.
אבל לפעמים אני כועסת, כל כך כועסת עליה, וגם גבותי מתקערות בעלבון,
כי היא שכחה אותי ,
אני ממתינה לה עד בוש והיא לא מתקשרת.
לא מודיעה לי שזכיתי, סוף סוף.

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
כמו כל שנה
ט"ו בחשוון, הוא עומד בהר הזיתים מבולבל
מתחת למצבת השיש המהודרת מונחת הגופה
של אמא שלו.
אמא שמעולם לא הכיר
משהי שזכרונה מותיר את אותו חור שחור במוחו
אישה שאת פרצופה לא יודע אך מזהה את דיוקנה
שום רגש לא עולה כשהוא עומד מעל הקבר
ומחפש בשמים הריקים, גם שאבא מניח את ידו על הכתף ומלטף אותו
לא נע בליבו שום דבר
דמעות זולגות מעיניו של אבא
דמעות של אלמנות, אבל עיניו היתומות נותרות יבשות
וממחטה שנתקעת בידו, מותירה אותו חסר ישע
מה הוא עושה כאן? בשביל מה הוא עזב את חבריו באמצע משחק בעודו ילד ובא לכאן
ולמה היום הוא יצא באמצע סדר א' סגר את הגמרא, עזב את החברותא והצטרף לאבא
מה נשתנה היום מכל הימים, חוץ מהתאיך ט"ו בחודש חשוון?!
הכל בשביל אמא שהוא כל כך מחוייב לה,
היא הרי ילדה אותו,
סבלה בשבילו,
הקריבה את חייה בשביל חייו שלו
סיימה אותם בשביל חייו שיוכלו להתחיל
אהבה אותו עוד לפני שנולד
דאגה לעתידו
הוא כל כך אוהב אותה לפעמים מעריך אותה
אבל אין לו למי להפנות את הרגשות החמים
לוקח סידור ומתפלל: ולירושלים עירך...
שתהיה כבר תחיית המתים, ויפגוש את האישה האמיצה
שהקריבה עצמה למענו
את אמא שלו.

תפנית בעלילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
קרן שמש ראשונה חדרה בקושי דרך עצי האקליפטוס.
אמא ארנבת כבר פקחה עין עייפה.
לילה כמעט ללא שינה עבר עליה בבית הפטריה.
הארנבון החדש שהצטרף זה עתה לחבורה הצוהלת גזל את שנתה.
היא נאבקה ברצון לישון לבין תחושת האחריות,שניצחה כמובן.
אחרי קפה חטוף היא ניגשה לחדר הארנבונים שישנו שינה עמוקה.
היא לא רצתה לגזול את שנתם,אך לא היתה לה ברירה.
שון,נמנמנת ודנדן הקטן שעשה תמיד בעיות-הוא לא רצה כלום בפריסה ולבש רק את הסרבל האדום הדהוי.היא הרגישה שאין לה כח להתמודד איתו.
"אני לא אוהב את גלן התינוק" אמר ומשך לו חזק בתלתל.
גלן צרח ואמא לא שמעה את המריבה המתפתחת בין שון ונמנמת על עניני מגירות אבל זה לא היה משנה כי הם כבר הספיקו להשלים ולרוץ מסביב לבית הפטריה במשחק תופסת תוסס.
בינתיים תחב דנדן מוצץ לגלן הקטן,"אני כן אוהב אותו,אבל לא יודע איך להשתמש בו" אמר דנדן.
אמא צחקה והרגישה שהיא כל כך אוהבת את דנדן הקטן שעושה תמיד בעיות-שלא רוצה כלום ב פרוסה ולובש תמיד את הסרבל האדום הדהוי.

גוגלית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
התחיל כפוסט, המשיך כפוסט-טראומה...

או-טו-טו 40.
מי אמר אמביוולנטיות ולא קיבל?

הגיל, שמפחיד אותך לחשוב שאת מגיעה אליו,
ועוד יותר מפחיד, להיזכר באלו שלא הגיעו אליו.

מי שאנטי-אנטיאייג'ינג, עלולה להיבהל מהקמטים
שאורבים מאחורי הסיבוב. קצת בצדק, רק קצת.
כי למשל, מלי, גיסתי בת ה-18, הייתה שמחה
להתקמט. היא הלכה 'מגוהצת' לקבר בגיל -18 ויום.

את מסתכלת לאחור, ולא מאמינה שהקילומטראז'
הארוך הזה רשום על שמך. רוצה לצעוק אימאלה!!
ומיד מקבלת פרופורציות. תודי לה' שאת גם 'אימאלה'.
הסתכלי שוב לאחור, בכל מספר קילומטרים שעברת,
נולד עוד ילד שקורא לך אמא. לא כולן זכו.

או-טו-טו 40.
חושבת ש-40 זה נתח גדול מהחיים?
שעוברים בו המון? שמספיקים בו הרבה?
יופי.
עוד -40 לפנייך. התעודדי!

ציפורת הנפש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
הכן של למרות
שמעז להמרות
מתייצב חמורות
מבלבל ותוהה.

חסר נגישות
מודע לטיפשות
פועל בנחישות
בוחר וטועה.

וטירוף מעצים
ופיצול וניצים
וקהל תירוצים
מולך מתאגד,

ושוב בתדהמה
בלי טיפת נחמה
בקיצור נשימה-
לעצמך מתנגד.

מרציפן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
טוב, אז זה התחיל איכשהו, ולא ברור איך זה בדיוק ייגמר,
אבל העובדות ברורות למי שרוצה ולמי שבחר שלא.
נכון, גם אני הייתי מעדיף שעדיין תהיה לי בחירה,
אני מרגיש שכמו הובלתי בעל כורחי למקום שכל כך רציתי בו.
ואני כל כך תוהה מה עושים בו ובעיקר איך,
למרות שאין כמוני יודע.

מה שברור בינתיים שהכושי את שלו עשה [בעיקר ניסה].
את שלו אמרתי. של האו[ב]מה, לא את של האומה.
וזו רוצה לבלוע את מי שהמציא את הדואר האלקטרוני שכל כך נעזרה בו,
אני אמרתי משהו על כלא. נכון. אזמה.

ואלו - אקרא להם מקצועיים - מפגינים ומראים לכולם מי פה בעל הבית באמת
מי יודע לדבר הרבה,
ומי יודע עוד יותר.
מי מפחד מהיום בו יתחיל לפחד ממה יגידו,
ומי שלא.
ועוד לא נאמרה המילה האחרונה.

[נכון. באופן כללי את המילה האחרונה אני תמיד אומר מיד בהתחלה, ואת המילים הראשונות - אלו המהססות, אני שומר לסוף. באופן כללי אמרתי].

מי אמר חומה בגבול עם מקסיקו?
ומי אמר שגרירות בירושלים?
כן, אמרתי הרבה דברים, ואני גם נוהג לקיים את מה שאני אומר.
אז מה??

יש לי גם נכד יהודי יפהפה. של איוונקה.

כן. העובדה מוגמרת וברורה. נשיא זה לא רק חגיגות, קוקה קולה פפסי וג'אמפ
הנשיא ה45 זה אני - דונאלד טראמפ
זהו.
צריך עוד משהו?

מה אמרתם?
הבית הלבן???
יש לי כבר מה להגיד, אבל אלך לראות קודם מה זה.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אברימי עמד בקצה המטבח והסתכל מרחוק על המלצרים הצעירים שישבו על ארגזי בירה ואכלו את ארוחת הצהרים שלהם.
אב המלצרים האימתני סילבסטר, או כמו שכינה אותו אברימי 'נבוזרדאן שר הטבחים', היה בהפסקת סיגריה, והמלצרים ניצלו את העובדה והשתוללו.
דניאל החזיק כפית מלאה בסחוג, "מי שמעיז לאכול את זה בביס אחד, מאה שקל!"
כולם ידעו שיעקב יסכים. יעקב בא ממשפחה אתיופית ענייה, והוא היה המפרנס היחיד בבית, ועשה הכל בכדי להרוויח עוד כמה שקלים. הוא היה מתרוצץ על הסרוויס במהירות ויעילות, והטיפים שקיבל היו הגבוהים ביותר.
יעקב לקח את הכפית, כיסה את הראש עם אחד, בירך, והכניס את כפית הסחוג אל תוך היה, בין השינים הלבנות שבלטו בניגודן אל הפנים הכהות.
אברימי לא ידע עד כמה אתיופי יכול להיות אדום, אבל הפה של יעקב בער, והוא צעק "איה, איה איי".
ופתאום סילבסטר נכנס: "תוך עשר שניות אני רוצה פה את כולם בח' מסודרת כמו סרגל, כולם סינרים וכפפות! יאללה זוזו!"
ותוך רגע עמד מסדר של מלצרים מגוהצים כמו שרק המלצרים של פראדה הוטל יכולים להיות, וסילבסטר הסתובב בין כולם ובחן כפתורים סינרים. "נטלי תזוזי מכאן, דקה ואת פה עם כפפות נקיות! אבישי תסגור את הכפתור העליון, אתה לא נהג משאית, סיוון בפעם הבאה את לא נכנסת לעבודה עם נעלים כאלה".
ואברימי מסתכל ולא מבין מה הוא עושה שם. זה נכון שהרבי שלח אותו לעבוד, ושטיינר הגבאי סידר לו פגישה עם הבעלים של המלון, הנגיד פישר, והיום הוא טבח במשרה מלאה, אבל מאז שהוא התחיל לעבוד בפראדה הוטל הוא לא מספיק לפתוח ספר חוץ מכמה דקות של 'ותן חלקנו', וגם אתה זה הוא לא תמיד מספיק.
והמלצרים כאן שיש להם בדיחות גסות ושפה לא נקיה, שמציעים לו שוקולד של אבקת חלב נוכרי, שניה אחרי השניצל.
אבל עכשיו הוא לא חושב על זה. בעד ימין הוא מחזיק לחמנית ביס, הוא יגניב אותה ליעקב בהזדמנות הראשונה, רק להעביר לו את החריף מהפה.
יעקב עמד במסדר מתוח כמו מטאטה, אסור לו לאבד את העבודה, מי יביא קמח טף הביתה במקומו? אבא חצי עיוור, לא מדבר מילה בשום שפה חוץ מאמהרית, ואמא נכה וגם ככה לא קיבלו אותה לשום מקום עבודה. זה או שהוא עובד, או שהם הולכים לשכן הצדיק שלהם, שמשאיר להם קצת מהאינג'רה של אתמול.
והמסדר מתארך, ויעקב בוער שם בשפתים חשוקות, וסילבסטר מתחיל להתעצבן עליו: "מה אתה מסמיק? נראה לי שיש לך מה להסתיר! מה אתה יודע על המלצרים שגנבו שניצלים בחתונה של קוזאנשווילי? הא?!"
ויעקב כמעט פורץ בבכי, ואברימי מחליט שהוא חייב להציל אותו, והוא שולף בחר מתחת לערימה ענקית של סירים ומכסים, וכל הערימה מתמוטטת על הרצפה ברעש מחריש אוזניים.
וסילבסטר מתרתח: "מה לכל הרוחות קורה כאן?" והוא מפנה אצבע מאשימה לעבר אברימי: "מאז שהביאו אותך, יש כאן רק נזקים!"
ואברימי מנסה להרים את הסירים, והם מחליקים לו מהיר, ונבוזרדאן רודה במלצרים: "מה אתם עומדים פה כמו חבורה של גלמים? תעזרו לו להרים את הבלאגן הזה, מיד!"
וכל המלצרים רצים לעבר אברימי, ומתחילים לאסוף את המכסים והסירים מהרצפה, ואברימי מנצל את ההזדמנות, ודוחף את הלחמניה ליד של יעקב.
הוא מסתכל עליו ואומר תודה, ואברימי אומר לו שהוא לא צריך לברך, רק תכניס לפה וזהו.
ואברימי יודע שאם סילבסטר יתפוס אותו עם אוכל בפה, הוא יהרוג אותו.
אז הוא מושך זמן, מרים סיר כבד ומניח אותו על קצה של ארגז מלא בכפיות, הארגז קורס, וכל תכולתו מתפזרת על הרצפה.
והמלצרים מתרוצצים על הרצפה, וכבר יש כתם על המכנסים של דניאל, ויעקב לועס במרץ,, לועס ובולע.
ואברימי הולך לשר הטבחים ומתנצל: "אבל אני מסתדר לבד, שתי שניות ואני אוסף הכל, לא צריך את המלצרים".
וסילבסטר מצמיד אותו לקיר: "אני מחליט מה המלצרים יעשו, אל תעשה לי פה בעיות, אתה מבין?!"
ואברימי מילמל: "כן סילבסטר", ובזווית העין הוא רואה את יעקב מסיים לבלוע את הלחמניה, מחייך אליו הודאה, ומתכופף להרים את הכפיות האחרונות מהרצפה.

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
היא בחורה מוכשרת תהילה, זה ברור.

אמנם היא הרגע יצאה מהסמינר, כולה מתביישת ומסמיקה, לא כל כך מסתדרת עם התכנה של המשרד, אבל השאלות שלה מראות שהיא מבינת ענין, ואלו רק חבלי ההתחלה.
היא עוד תצליח פה, ובגדול.
הבוסית בקשה ממני לשים עליה עין, להדריך אותה, לעזור לה.
בשמחה.
אני אוהבת לעזור לאנשים.

תהילה קבלה את המשימה הגדולה הראשונה שלה, והיא ניגשת אלי עם טבלה שהיא הכינה.
הטבלה מצוינת, רק שכדאי להגדיל את הפונט קצת, ליישר את הטקסט ולהחליף תמונה. מראה אסטטי ונעים לעין - עושה את ההבדל.
אנחנו עושות את זה ביחד. התוצר המוגמר נהדר. יש בו כמה הברקות שלה, עם עיצוב שלי - והוא נראה טוב.

יותר מדי טוב, לוחש בקרבי קול קטן. יותר מדי טוב.
הקול הקטן הזה מקבל אישור מהמיילים שעפים במשרד. כל הכבוד תהילה, כותבת הבוסית. ועוד כמה מגיבים ומפרגנים, והקול הקטן הזה פתאום נהיה קצת חזק יותר.

וכל פעם שתהילה מבקשת עזרה, הוא מתחזק.
כי אני רוצה שהיא תצליח. בטח רוצה. אבל -- שתצליח טיפה פחות ממני - זה הגיוני? או בעצם - שלפעמים לא תצליח... לא נורא - גם זה קורה, לא?

אני מנסה - להשתיק את הקול ההוא. ולעזור ובחיוך. ולהציע את כל מה שעולה לי בראש בלי לצנזר את הרעיונות הטובים היותר ולגנוז אותם אצלי.
אבל האמביוולנטיות הזו ---- קשה לגרום לה להעלם. זו באמת אמביוולנטיות? או שאולי---- זה יצר רע ויצר טוב?

טעמו וראו

משתמש פעיל
רצוא ושוב

הו, כמה מדהים, בהגיעו לדשן את נפשי בדעת, חיים, שמחה. יורחבו אופקי, יִרוֶוה צמאוני, תתרונן רוחי - ותישא לפתע כנפיה להמריא אל מרחביה.

הו, כמה מעליב, לפגוש אז את עצמי האמיתי, התמידי: צר אופק, כבוי רוח, צמא, שמוט כנפיים – הזקוק לו תמיד שיבוא אלי להפיח בי רוויה, רננה; לפרוש לפני מרחב, לתת בי תנופה והמראה.

הו, זה טוב, לנחות על פיסת קרקע שלי, מחוז האמת הפשוטה שאני לא יכול לבד. להיאחז בה, להתערטל מדמיונות מתעתעים שלחשו לי אחרת, בהיותי שם – בגבהי-שחק לא לי.

הו, זה לא קל – ללחך עשב יבש, שלי. על פיסה שוממה. שלי. לדעת, להאמין ואפילו לשמוח, כי הכל נמצא רק כאן. מתחיל רק מכאן. ועם זאת: לחכות שהיא תבוא. ההשראה.

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
רוצה לכתוב אבל חוששת
מכולם קצת מתבישת
ובכלל, אין לי ריכוז
וגם לא רעיון
ואפילו לא אחוז
של נסיון
סתם חושבת שאין כמוני
כולם כותבים טוב ממני.

וחוץ מזה,