אתגר אתגר דו שבועי - מה הסיפור שלך?

• פותח הנושא RU1
  • פורסם בתאריך

RU1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בס"ד

אתגר דו שבועי - מה הסיפור שלך?
אז כהמשך לאתגר של @אלישבע קיי החלטתי לקחת את המרכיב הבא שמרכיב סיפור טוב, עלילה.

באיזשהו מקום, כמו שלתחום הבמה יש את השילוש המקודש – משחק, שירה וריקוד, לספרות יש את השילוש שלה – דמות, עלילה ו(סגנון) כתיבה.

עלילה טובה, היא כזו שיודעת לשנות את הדמות מבפנים, לא רק את התנאים החיצוניים שלה, להעמיד אותה מול נקודת החולשה הכי חזקה, לדחוף אותה אל הקצה, ולהוציא אותה משם טובה מאי פעם.

לקרוא על חטיפה של סוחר נשק זה נחמד, לקרוא על טוני, חריף שנון, מיליונר ואגואיסט חסר תקנה שמגלגל עסקאות של עשרות אלפי ראשי נפץ בכל חודש, בלי שידגדג לו את קצה הגבה מה קורה איתם בסוף, שביום אחד מגלה את עצמו שבוי במחנה פליטים, כשאחד מהטילים ששיווק בעצמו מתקרב אליו במהירות שיא זה משהו אחר.

אז באתגר הפעם, תיבנו דמות, מעניינת, מקורית, מאופיינת כמו שצריך, תנו לקורא להבין מה הפגם הכי גדול שלה, ועם הפגם הזה, תיקחו אותה אל הקצה, אל טוויסט בעלילה שמשנה את התנאים החיצוניים שלה ומעמיד אותה מול הנקודה הכי פגיעה שלה, תוציאו אותה משם טובה יותר, בנויה, אבל שומרת על תווי האופי הבסיסיים.

תתפרעו, תחשבו מה הסיוט הכי גדול של הדמות, ותעשו את זה, בלי רחמים.

הניקוד יחולק בצורה הבאה (בעז"ה בטבלת אקסל, אז תדייקו)

1. 30% על דמות מאופיינית, מקורית, מסקרנת ותפורה היטב עם חוזקות ברורות וחולשות ברורות.

2. 50% על עלילה חכמה, מתאימה לדמות ולסגנון שלוקחת אותו בדרך הגיונית אל הטוויסט.

3. 15% על סגנון כתיבה.

4. 5% על פיסוק וכתיב תקין.

ואם כבר ניתנה לי הבמה, אשמח אם לפחות באתגר הזה תהיינה כמה שיותר תגובות על היצירות שמעלים, תאירו, תעירו, גם אם לא אהבתם משהו בסיפור, תכתבו, הכותב מחכה למשוב, כל משוב.

כתיבה האי לא עבודה טכנית, זו אומנות שמגיעה מהנפש, בואו ניתן לאנשים בקהילה כאן חשק להמשיך לעשות את זה.

אז אומנם מבחינה מקצועית לא אוכל לתת על זה נקודות, אבל תוכלו לנקד את עצמכם בניקוד הכי גבוה שיש.

אז למען הסדר הטוב, שלבי האתגר:

1. בניית דמות עם חוזקות וחולשות.

2. להעמיד אותה מול טוויסט שמשנה את התנאים החיצוניים והפנימיים שלה.

3. להוציא אותה משם שונה אבל שומרת על עצמה, לא להפוך אותה ל"מלאך".

האתגר ינעל ביום שלישי, כ"ה חשוון, בחצות.

בהצלחה!

לנספח

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
*סליחה מראש על האורך...*

הדבר שאני הכי מפחד ממנו זה שייקחו לי את אבא.

כן, למרות מי שהוא היום, למרות מה שהוא.

עדיין, אבא הוא אבא, גם אם הוא גוי.

טוב, גם אם הוא בערך גוי.

...

קוראים לי דניאל פוזן, בשבילכם דני.

נולדתי ביום רגיל, בשנה רגילה, להורים רגילים.

או שבעצם לא כל כך...

כי כשהייתי בגיל עשר אבא שלי החליט להתנצר.

...

אני לא אספר לכם את הסיפור המלא, הוא ארוך מידי. אבל אני אנסה לקצר במה שאפשר:

אז אבא שלי התנצר,

והיום הוא מנצח על תזמורת בשם SR52EAS או משהו כזה. הרכב מוכר בעולם הגדול, תבדקו.
בינינו אל תבדקו, אין הרכב כזה, המצאתי אותו לצורך הסיפור...

אחרי ניסיונות רבים של שכנועים חוזרים ונשנים להחזיר אותו לחיק המשפחה, החלטנו שאם הוא לא מקשיב, אין טעם להסביר לו.

ובכל זאת, כיוון שאחרי המעשים נמשכים הלבבות, החלטנו לעשות משהו קטן שיזכיר לו אותנו ואת יהדותו.

כל שישי, אמא הייתה אופה שתי חלות גדולות לכבוד שבת קודש ומביאה אותם לי. אני הלכתי ושמתי אותם בפתח ביתו החדש של אבא.

כך בכל שישי, הייתי נוסע וחוזר באוטובוס, כדי שאוכל להגיע אליו.

ואז, ביום שישי אחד, זה קרה.

...

(סליחה מראש על השפה הקלוקלות, פשוט אני אמריקאי.).

הלו, אני אדמונד, ואני ידיד קרוב של משפחת פוזן ושל האב ג'יקוב. כיוון שאני מכיר את ששני הצדדים אני גם לרוב משמש כמתווך ביניהם.

יום שישי אחד, עליתי כרגיל אל הקו בו אני חוזר אל ביתי. נפנפתי לדניאל פוזן - שישב מקדימה - והתישבתי על מקומי.

לפתע, במהלך הנסיעה, הגיח זקן ליד הנהג, והוציא אקדח מכיסו. הוא צעק באנגלית: "אתם שבויים בידי!"

ראיתי את דני קם, והולך עם ספר בידו. רציתי לצעוק עליו שיזהר, אבל פחדתי שהמחבל ירה עלי. לפתע דני נתן מכה למחבל עם ספר. המחבל התעצבן, והפיל את דני.

פחדתי, ולקחתי את הפטיש האדום מהאוטובוס, ושברתי את החלון. הספקתי לראות את המחבל מכוון את אקדחו על דני. יצאתי מהחלון, ולפתע שמעתי קול רועם.

בטח דני מת, חשבתי לעצמי, איזה מעציב.

מיד רצתי אל המופע של ג'יקוב, להודיע לו את הבשורה המרה...

...

מספר דקות לפני כן, באוטובוס. דניאל:

ישבתי באוטובוס ולמדתי את מסכת בב"ק לרגל המבחן שיערך בראשון.

לפתע, במהלך הנסיעה, הגיח זקן ליד הנהג, והוציא אקדח מכיסו. הוא צעק באנגלית: "אתם שבויים בידי!"

רעיון פתאומי עלה במוחי. קמתי מהאוטובוס, הולך לכיוון הנהג תוך כדי שאני עושה את עצמי קורא. היססתי לרגע, אך כשהייתי מספיק סמוך לזקן, הטחתי את הגמרא בכוח בראשו.

הזקן פער את פיו בהלם לשנייה, אבל מיד לאחר מכן אסף את עשתונותיו והפיל אותי על הרצפה. נתתי לו מכה בשארית כוחותי, הפעם על היד עם האקדח. האקדח נפל והוא התכופף להרימו.

לפתע, דלת האוטובוס נפרצה, ומספר חיילים חמושים חדרו אליו, עוצרים את המחבל.

בדיעבד התברר, שבזמן שנאבקתי במחבל המחופש לזקן, הנהג ניצל את ההזדמנות והתקשר למשטרה.

לאחר המקרה, הגעתי לאמי וסיפרתי לה על מה שקרה. היא התקשרה למשטרה וביקשה שלא יספרו את המקרה, בגלל שיכול להיות ששאר מחבלי החוליה ירצו לפגוע בי. ולבסוף – באמת לא התפרסם המקרה, אלא שאז...

...

בינתיים, במופע. אדמונד:

"למה אתה נראה מדוכדך?" שאל אותי ג'יקוב מייד כשראה אותי.

לא הייתה לי ברירה, סיפרתי לו הכל.

כשסימתי לספר, הבחנתי שעיניו של ג'יקוב מאדימות מבכי. "אין מה לעשות, צריך להיות גבר", אמרתי לו.

ג'יקוב הנהן חלושות, עולה על הבמה ונפרד ממני לשלום.

...

כעבור מספר דקות. אדמונד:

לאחר מספר שירים ופזמונים, אחד מהנגנים צעד לפתע אל עבר קדמת הבמה. "מרגע זה, אתם שבויים כאן!" זעק לפתע.
פאניקה שררה באולם.

לפתע, ג'יקוב שעמד מאחוריו, לקח את אחת הגיטרות וזרק אותה בעוצמה אל עבר האיש. הבחור התחמק במהרה, מתקרב אל ג'יקוב.

ירייה חדה פילחה את האוויר והגיעה, בדיוק רב, אל גופו של ג'יקוב.

...

"די!" חשבתי לעצמי, "אני לא יכול לסבול את הצער שהמשפחה הזאת עוברת ביום אחד!" מצמצתי בעיני, ואז הבחנתי שחודר אור ממקום מסוים לידי.

הרמתי את ראשי הכפוף לצד, ואז שמתי לב שיש שם חלון. בחסות ההמולה התקרבתי בלאט אל עבר החלון, אך לפתע שמתי לב שהוא סגור. "מה אעשה?" שאלתי את עצמי, ונותרתי ללא מענה.

לפתע שמתי לב, לפטיש חרום כמו שהיה באוטובוס. ניצלתי רגע של הסחת דעת, לקחתי את הפטיש, ושברתי את החלון. ברחתי מהבניין כל עוד נפשי בי.

לאחר שהתרחקתי כמות מספקת מהבניין, ישבתי בצד על ספסל להירגע, ולחשוב מה לעשות. "דבר ראשון", חשבתי לעצמי, "צריך להודיע לפוזן מה קרה."

קמתי מהספסל, ולפתע שמעתי קול רעש מחריד מאזור האולם. עליתי בזהירות על עץ שהיה באזור כדי לראות מה קרה.

"האולם", חשבתי לעצמי (שוב), "הוא התפוצץ."

מיד ללא כל מחשבה, רצתי לכיוון תחנת האוטובוס הקרובה, המובילה לבית משפחת פוזן המסכנה.

כעבור מספר דקות כבר דפקתי בדלתם. "מהר, תפתחו לי!" צעקתי תוך כדי שהמשכתי לדפוק.

...

רחל פוזן (אמא של דניאל):

באותה עת גיהצתי במגהץ חולצה לשלומי, שלפתע נשמעו דפיקות בדלת. "אולי זה דני", הרהרתי לעצמי, "רק שלא קרה לו משהו."

פתחתי את הדלת. בחוץ עמד אדמונד. "מה אתה עושה כאן?" שאלתי בתדהמה מערובת בחשש.

אדמונד התנשם. "א... אני... בעלך... הוא... הוא היה בהופעה, ותוך כדי האולם...האולם... בא מחבל... שירה... בבעלך... כדור רובה. ואז... האולם התפוצץ".

החוורתי כולי. "ואיך אתה ניצלת?" שאלתי.

"ברחתי דרך החלון". ענה האיש. "טוב אני ממהר, אשתי בטח דואגת לי."

אדמונד סגר את הדלת, מותיר אותי לבד, בוכה.

...

דניאל:

הגעתי לביתי, ופתחתי את הדלת במרוצה. "אמא?" קראתי. אמי ישבה על יד השולחן הגדול, כולה בוכה ודומעת. "אמא, מה קרה?" שאלתי.

"אוי, דניאלוש שלי, זה לא מגיע לך, פשוט לא מגיע לך כל הסבל הזה". אמי חיבקה אותי אליה ונתנה לי ליטוף.

"מה קרה אמא?", שאלתי, "עדיין לא הבנתי?!"

"מישהו", אמרה אמא בצער, "מישהו הגיע לכאן כולו מתנשף, וסיפר ש ... ש... שאבא..."

"אבא?" שאלתי.

"אבא, כן הוא... אבא מת על ידי כדור ממחבל..."

את זה כבר לא יכולתי לסבול, בכיתי בקול גדול, והלכתי לכיוון חדרי. פתחתי את אלבומי התמונות, והסתכלתי על תמונותיו של אבא.

לאחר מספר דקות, סגרתי בעדינות את האלבומים. ושכבתי על המיטה, בוכה.

מקווה שאתעורר ליום חדש, יום רגוע, בלי כוויות.

בגוף ובנפש.

(חלק מקוצר מסיפור בהמשכים ישן שלי, מי שרוצה שאפרסם את הסיפור המלא כאן בפרוג, שיודיע לי בנספח.).

נערך לאחרונה ב:

חי מינץ

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מאז שהוא נולד, היה משה מודל מושלם של ילד טוב.
כשהיה תינוק הוא לא התעורר בלילות, לא סבל מגזים, חייך לכל עובר ושב, ופיזר 'חכמות' לכל עבר.
אמו המאושרת רוותה ממנו רוב נחת, וכשחברותיה סיפרו לה על הלילות הלבנים שתינוקם נותן להם - היא נזהרה שלא להשוויץ במשה שלה מחשש לעין הרע.
עברו הימים, חלפו השבועות, משה שלנו גדל וגדל, ובשעה טובה נכנס לגן דבורה.
בצהרי היום באה האם הגאה לאסוף אותו הביתה.
"אף פעם לא ראיתי ילד טוב ונוח כזה" אמרה לה הגננת דבורה בהתפעלות.
האמא הסמיקה בגאווה, ומתחת לשפמה (שלא קיים) אמרה כל מיני לחשים שמקובלים אצלה מבית סבתא ע"ה שדוחים עין הרע ביעילות.
וזה המשיך והמשיך, גם במכינה וגם בחיידר, גם בישיבה קטנה וגם בישיבה גדולה.
הכל אצלו היה מושלם.
כולם גמרו עליו את ההלל, וגם מי שחיפש בנרות ובפנסים לא מצא אצלו חיסרון ממשי.
אבל זה היה רק מעל לפני השטח.
מתחת לפני השטח הסתתר משהו, שמשה עמל להסתיר בקנאות.
הוא סבל מתסמונת שנקראת חרדה חברתית.
התסמונת מתאפיינת בפחד נוראי מזה שמישהו יידע שיש לו חיסרון או פגם כל שהוא.
רק ההורים שלו ידעו מזה, כי כל פעם שהיה אירוע חברתי שדרש ממנו משהו לא שגרתי - למשל מסירת 'חבורה' או מבחן פומבי - הוא היה חוזר כולו מבועת מהחשבה שמא ייכשל, ולפעמים אף קיבל מזה התקף חרדה.
ששששש, בסוד בסוד אגלה לכם, שהיתה תקופה שמשה אפילו לקח כדורים כדי לטפל בחרדה, אבל אל תספרו את זה לאף אחד! אתם יודעים - עוד מעט שידוכים וזה.
אבל זה לא עזר, ואחרי עוד הרבה נסיונות והמון שיטות טיפוליות - שהמאפיין המשותף שלהם היה שהם התהדרו בלפחות שלש אותיות לועזיות כלשהם, הגיע משה כמעט אל המנוחה ואל הנחלה.
מטפל מנוסה הציע לו לתעל את הפחד למקום חיובי - לאנרגיה שתגרום לו להשתפר בכל מה שהוא יכול, במקום שהפחד יגרום לו להתייאש ולהתדרדר.
משה לא היה בטוח בהתחלה שהוא מבין מה זה אומר "לתעל", אבל כשהבין הוא החל ליישם אותה, וכלפי חוץ היה נראה שהבעיה נפתרה.
אבל רק משה ידע את האמת.
בפנים בפנים, עמוק בתוכו, החרדה הסתתרה חיה ונושמת ולפעמים אפילו בועטת.
ומשה ידע עוד משהו.
שהוא סובל מאופידיופוביה.
אל תנסו לומר בעצמכם את המילה הזאת - חבל על הכסף שתצטרכו לשלם לרופא שיניים.
מה זה אומר המילה הזאת? זה אומר שכל פעם שמשה דמיין שאולי הוא ראה קצה קטן של נחש הוא חטף בו במקום התקף חרדה איום.
אבל הוא לא סיפר את זה לאף אחד, כי כל פעם שהוא רצה לספר את זה למישהו - החרדה החברתית עצרה אותו.
בכל אופן, תסכימו איתי ששני הדברים האלה הם מזעריים ביחס לרשימת המעלות הארוכה שלו.
עברו להם החודשים, והגיע בין הזמנים אב.
הישיבה הגדולה יצאה לקעמפ, שלדברי מארגניו "עוד שנים רבות יספרו עליו בהתפעמות".
ביום הראשון של הקעמפ משה נהנה עד הגג.
התוכניות היו באמת על רמה, האתרים שביקרו בהם היו מרתקים, בקיצור - פשוט מושלם.
אבל אז הגיע הלילה, וכל הישיבה התכנסה לאולם הגדול לתוכנית שהוגדרה כ"הפתעה".
ראש הישיבה עלה לדוכן הנואמים (שהורכב מסטנדר ומפת אלבד) והתחיל לדבר.
"כולנו יודעים את הכלל, שאין מושלם בעולם.
זה נראה כמו חוק טבע, ולכאורה שום דבר לא חורג מהכלל הזה.
אבל בישיבה שלנו יש בחור, שנראה שהחוק הזה פסח מעליו.
כולנו רוצים לדעת מה הסוד שלו, ולכן אני מזמין את משה לעלות לכאן ולהסביר לנו איך הוא עושה את זה".
מחיאות כפיים סוערות הרעידו את האולם.
כולם ציפו במתח לשמוע את הסוד הגדול של משה.
אבל משה החוויר כולו, ובתוך תוכו התחיל להרגיש שמתפתחת אצלו התקף חרדה.
כולם דחקו בו לעלות לדוכן, ובחוסר ברירה וברגליים כושלות הוא פסע אל עבר הבמה, תוך שהוא מנסה לעשות את כל התרגילים שלימדו אותו המוני המטפלים לאורך השנים.
הוא עלה על הבמה, ניגש לדוכן, אבל הוא הרגיש שלשונו הפסיקה לעבוד.
ואז הוא ראה את זה.
מתחת לסטנדר שכב לו בשלווה נחש קטן.
החרדה השניה שלו התעוררה בעוצמה, והשתלבה להפליא עם החרדה החברתית.
התקף חרדה עוצמתי במיוחד תקף אותו לעיני כולם.
הוא נפל על הרצפה והתחיל לפרכס, תוך כדי שהוא מחזיק את ליבו.
אמבולנס שהוזעק למקום הגיע בקולי קולות, וממנו פרצו כמה פרמדיקים.
אחרי כמה בדיקות פשוטות, הם הודיעו לראש הישיבה שזה פשוט התקף חרדה, וזה יעבור לכל היותר בתוך כמה שעות.
ראש הישיבה ביקש מכמה בחורים להכניס אותו לחדר שקט, וכעבור שעתיים משה החל להירגע.
חבריו הטובים באו לבקר אותו, ומשה נדהם לגלות ששום דבר לא פחת מההערכה שלהם כלפיו.
גם למחרת כשכבר יצא להסתובב בחוץ, הוא ראה את אותו הדבר.
למרבה הפלא, כשראש הישיבה שאל אותו אם הוא יסכים לדבר הערב ולחשוף את הסוד שלו, משה היה מופתע לגלות
שהוא הרבה פחות מפחד.
התברר שהמפגש החזיתי שלו עם החרדה, וההבנה שלו שזה רק בראש שלו - הצליחה לעשות משהו שאף אחד לא הצליח לפניו.
באותו ערב עלה משה לדבר, וסיפר לכולם על החרדה ממנו סבל, ואיך ההוא תיעל אותה לאנרגיה שתגרום לו לרצות להצליח כמה שיותר.
מאותו יום ואילך, החרדה החברתית שלו הלכה ופחתה, ואפילו שמדי פעם הוא כמעט חטף התקף חרדה בגלל קצה של זנב של משהו שנראה כמו נחש, אבל החרדה החברתית כבר לא העיקה עליו.

חני גרשון

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
רוג'ר

בסיפורים, לדריכת האקדח נלווית צעקה נוסח "הרימו ידיים".

אבל ללא ספק, הצליל המתכתי שמאחוריו היה אקדח שנדרך זה עתה. ולא, לא נלווה אליו אף צעקה.

רק תחושה עמומה ולא נעימה בגבו התחתון.

ברכיו הפכו לג'לי וליבו התחרה עם תופי המטאל שהשכנים שלו תמיד אוהבים להדליק באמצע הלילה.

"תמשיך לצעוד", נהם בעל האקדח לתוך אוזנו, הודף אותו הלאה. "ובלי פרצופים של- 'הי, 'סתכלו עלי, חוטפים אותי!"

לא שהיה למי לעשות אותם, תום גרר את רגליו בקושי קדימה תוך כדי מחשבות משתוללות, מייאשות. הרחוב ריק לחלוטין, למעט כמה אנשים שעיניהם לכודות במסכים כמו... כמוהו, למשל.

אולי כדאי לו להסתכל על השמיים. יכול להיות שזו הפעם האחרונה שהוא רואה אותם.

האיש מאחוריו דחף אותו בגסות אל תוך סמטה מלוכלכת שהתפצלה מהרחוב הצדדי בו הלכו, ואחר כך לעוד סמטה ועוד אחת. לבסוף, ידו הכבדה של בעל האקדח עצרה אותו כשעמדו מול דלת מרוססת גרפיטי.

עיניו של תום נפערו למול המילים המרוססות, וגל בחילה גאה בו. לכאן הביאו אותו?

"רד", בעט בו האיש מאחור, ותום הבחין שהדלת נפתחה על גרם מדרגות רעוע וזרוע עטיפות. הוא מוכן להמר על כך שהם שיכנו פעם סמים בתוכם.

הדרך למטה לא הייתה קלה, ואת חמש המדרגות האחרונות הוא התגלגל.

"חבר'ה. תראו מה הבאתי כאן בהליכה התמימה שלי הבוקר". הפושע ירד באדנות, מפנה מדרכו את הקורבן שלו בנעלו. "דג שמן", צחק בגסות אל שני גברים מקועקעים ושריריים שישבו בצד השני של המרתף על כיסאות גבוהים.

"אה", הגיב הכהה מבניהם. מעביר יד אחת על הבלורית האדירה שלו, השניה נותרת לצידו קפואה.

השני כחכח בגרונו. "קוּל", הגיב בסוף. הם לא העזו להישיר מבט למפקד שלהם.

האיש, מטר תשעים גובה, הביט בהם ארוכות ואחר התכופף אל השבוי שלו. "מכאן לא יוצאים כל כך מהר, וויטסמן", סינן בארסיות והפך אותו, תנועותיו אגרסיביות. במיומנות הוא קשר את ידיו מאחורי גבו, כשאקדחו עדיין בידיו.

"מה לעזאזל זז לכם במוח?" הוא חצה את החדר אחרי ששני הגנגסטרים החליפו מבטים מיואשים. נראה שהשם וויטסמן לא מצא חן בעיניהם. "זה האיש שאנחנו מחפשים שנים!" הוא הכניס את האקדח לכיסו בנקישה, זועף כדבעי. "הוא יודע הכל על –"

חמישה גברים חבושים כובע גרב ולבושים שחור מכף רגל ועד ראש, למעט הכפפות הלבנות, צצו בחדר.

"הכל על מה, רוג'ר יקירנו?" המפקד התקרב בצעדים איטיים ומלגלגים כשאקדחו דרוך ומכוון לחזהו.

"מה..." החל רוג'ר, מעיף מבט מהיר על פיקודיו. הם משכו בכתפיהם בחוסר אונים.

חורק שיניים, הוא פרק מחגורתו את האקדח, מעיף אותו על רצפת הבטון. איכשהו עוד שלושה אקדחים מצאו את עצמם על הרצפה, שני סכינים מוכתמים מדם וחוט מתכת דק באורך שני מטר.

"כמה אנשים הרגת עם זה?" מפקד החוטפים שיחק בחוט בין אצבעותיו, משועשע. "הרבה, הא? אולי ננסה אותו עליך? לקורבנות שלך, נתת הזדמנות לבקשה אחרונה? להתחשב בך?"

מבטיהם התמודדו, רוג'ר אטום הבעה ולא נכנע.

המפקד מדד אותו ארוכות, ולבסוף הסתובב אל אנשיו. "די עם זה, הסיפור המטומטם לקח לנו מדיי הרבה זמן מהבוקר. קחו את צמד הליצנים הקשורים לכיסאות שלהם ואת הגנגסטר ה-אמור-להיות-מפחיד הזה, וזרקו אותם באחד החדרים. ואל תשכחו את ה 'וויטסמן'", קולו מושחז וציפורניו מעוקלות כשהוא מביט ברוג'ר הנכבל. "אני רואה שהגענו ביום מאוד מיוחד בשבילך, המפקד. תהיה בטוח שאני רוצה לדעת הכל עליו".

רוג'ר חייך חיוך דקיק, והובל הלאה.

דממה נפלה על המרתף המצחין. הקור היה מקפיא, והשעות עברו ללא סימן. שעון לא היה עליהם, והשובים לא טרחו להכניס להם מים או מזון לפני שעזבו.

"זמן לא מוצלח להיקלע לידיים שלנו, הא?" רוג'ר התכרבל בתוך החולצה הדקה שלו, מקלל את החוטפים שהסירו מעליו את המעיל שלו. תום הרים מבט שאימה הייתה המרכיב העקרי שבו. "איך אומרים? תתמודד עם זה. לפחות יש לנו ארוחת בוקר אם החבר'ה לא יחזרו. תגידו", הוא פנה בחדות אל הפקודים שלו, שישבו על יד הקיר רועדים מקור, "דם אנושי מרווה צימאון?"

שפתותיהם הכחולות התהדקו. אפילו בשבילם זה היה קצת יותר מידי.

תום הצטנף בתוך עצמו, נצמד אל הקיר המוכתם. החדר נראה נורא, למרות שהיו בו רק קירות. כל החפצים שהיו בתוכו הוצאו מן הסתם על ידי החוטפים.

כשיום המחרת הגיע והחוטפים לא טרחו להופיע, הדאגה החלה לצוף.

הם היו רעבים. וצמאים.

והם קמו ליום השלישי, ועוד לא היה סימן לפושעים.

"הם רוצים להרוג אותנו או מה?" נבח כהה העור וחבט את ראשו בתסכול בקיר. "חשבתי הם רוצים מידע!"

רוג'ר משך בכתפיו. "כנראה נקלעו לקרב או איזה שוטר חכם ארז אותם יפה בכלא. עכשיו אני יודע שזה נשמע מקסים", קולו נהיה זועף כשעיניו של הגנגסטר הבהיר נדלקו, "אבל זה אומר שנמות פה מרעב".

הפנסים בעיניים המימיות נכבו.

"יש לי אוכל בשבילנו", תום היסס לפני שאמר את זה. היסס מאוד. אבל הפושעים הללו גם אנשים, והוא לא יכול לראות אותם גוועים לנגד עיניו. "טבליות תזונה. יש לי קצת בעיות במערכת העיכול..."

"הבעיות שלך לא מעניינות אף אחד!" רוג'ר נבח, ולמרות שהוא היה כבול, הוא היה מאיים מתמיד. "תגיד לי איפה הכדורים שלך!"

תום נשם עמוקות. "רוג'ר, כולנו כאן בצרה יחד. אני רוצה לחלוק איתכם את מה שיש לי, אבל זה יהיה בכבוד".

מבטיהם התמודדו לכמה רגעים, עד שרוג'ר נד. "מהם התנאים שלך?" נהם.

חיוך רועד עלה על שפתיו של רוג'ר. "נחלוק אותם. שווה בשווה. ואל תאכלו מהם, רק מתי שאתם מרגישים שתאבדו את ההכרה מרעב. אי אפשר לדעת כמה זמן נשאר כאן".

קולות רועמים הקיצו אותם באחת משנתם.

איש מתוכם, מן הסתם, לא חשב שישמח לשמוע את חוטפיו מתקרבים אל הדלת. לא רק שמח, מאושר.

הדלת נפתחה בחריקה, איש חדש עומד בפתח. "תוציאו את הוויטסמן הזה", הורה בקול קר. שני גנגסטרים עברו לצידו, ניגשים אל תום ומעמידים אותו בכוח. הם גררו אותו החוצה, מלווה במבטיהם של רוג'ר ופקודיו.

המפקד החדש נשען על המשקוף בנונשלנטיות. "הוא חשוב לך, הוויטסמן. הא?"

שריר רטט בלחיו של רוג'ר, מסגיר יותר משרצה.

בום!

"ואין יותר וויטסמן", ניגן המפקד, חיוך ענק על שפתיו.

"אררררררררררררר", הלם רוג'ר באגרופו על רצפת הבטון. "ארררררררררררררררר!" הוא היכה שוב ושוב לפניו, משתולל, לא מאמין.

הגנגסטרים הכבולים קמצו את ידיהם.

"כן, קפטן מוכשר", המפקד נהנה מכל רגע. "מפקד הכוח ששלחתי לכאן התלהב מהמידע שאולי יוכל לגלות. אבל אתה יודע מה?" הוא קרב אליו, מתכופף. "לי – לא – אכפת!" צעק אל תוך פניו, מתיז מיליון רסיסי רוק.

רוג'ר נעץ בו עיניים רטובות משנאה. ולא רק.

המפקד נסוג אחורה. "היה לנו עיכוב קטן בדרך אליכם, כך שאני משער שאתם מורעבים למוות. קח את זה, קפטן", לעג צרוף בקולו. היה אפשר למכור אותו בקילוגרמים. "זה בשבילך. בתאבון".

אחד מאנשיו זרק אליו חבילה קטנה עם אוכל ומים. "נתראה עוד מעט", ניצוץ בעיניו השחורות.

רוג'ר נעמד כשהחבילה בידיו, מתנודד מעט. "אני רוצה לכבד את זכרו של ידידנו המנוח", אמר בקול צרוד במקצת. "אני לא אדם רך, בכלל לא. ולא מתקרב לאדם טוב בכלל. אבל תום לימד אותי משהו, שאני לא אשכח".

שני פקודיו הנהנו בראשם, עצב ממלא את החדר.

אצבעות ידיו הכבולות פתחו את החבילה במאמץ וחילקו את הלחמנייה לשלוש. "הוא לימד אותי לתת לאחרים, גם כשלעצמך אין מספיק. אני לא אדם טוב, גם לא אהיה כזה. אבל כל יום, לזכרו של תום וויטסמן המנוח, אקדיש מעשה אחד של טוב לב לאדם סביבי. יהי זכרו ברוך".

משתנק, הוא העביר פיסת לחמנייה לפקודיו, ואחר חלק את המים. שווה בשווה.

החוטפים באו לקחת אותם לחקירה לא הרבה זמן אחר כך. והם לקחו איתם רק את השניים הנמוכים יותר בדרגתם, משאירים את רוג'ר לבד בתא.

קולט ברגע אחד את התוכנית שלהם.

הם ניסו לבודד אותו מפקודיו. לגרום להם לשנוא אותו על כך שמנע מהם את האוכל שקיבל.

שיהיה להם בהצלחה להשתמש בזה נגדו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  78  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה