קורונה אשפוז ביתי לחולי קורונה

מצב
הנושא נעול.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
בעקבות פרסום הכתבה בתקשורת על אלפי חולי קורונה שטופלו בביתם, פרץ העניין לתודעת הציבור.
אלו אומרים שזה יכול להיות הצלת חיים ומהצד השני אומרים שזה יכול להיות סכנת חיים.

אנא הישארו צמודים לכותרת האשכול ובלי לגלוש לנושאים נפיצים.
תודה מראש

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L

היונה לבנה

משתמש מקצוען
מפעיל המערך הרפואי הפרטי במאה שערים: "הצלנו חיים של יותר מאלף בני אדם"
אהרן דוידוביץ מארגון 'חסדי עמרם' בשיחה עם 'קול חי': "חולה המאושפז במחלקת קורונה בבי"ח, לא מקבל את העזרה שבני המשפחה מעניקים בבית. חייו ניצלים כשבני ביתו לידו ומטפלים בו באופן אישי. הצלנו חיים של הרבה מאד אנשים. טיפול ביתי מוריד גם מהעומס של בתי החולים ומקל על הסגר הכללי"
אהרן דוידוביץ, מארגון 'חסדי עמרם', המפעילים שירותי רפואה ומטפלים בחולי קורונה בביתם, מספר כיצד עובד המערך: "אדם שלא מרגיש טוב ויש לו תסמינים של קורונה, פונה אלינו ומקבל כל עזרה שאפשר לתת בבית, את אותה עזרה שנותנים בבית חולים".
"זה הבחירה של האדם עצמו לקבל את הטיפול בבית", מספר דוידוביץ בשיחה עם בצלאל קאהן ב'מהדורת הבוקר' כאן ב'קול חי' ומפרט גם למה: "זה יותר טוב מבחינה מוסרית, כי בתי חולים אמורים לתת טיפול לחולים, קורונה היא לא מחלה קשה, היא מאוד קלה. זה לא התקף לב ולא סרטן – וכל מיטה שאפשר להחזיק פנויה ולשחרר את העומס מבתי החולים – עדיף".
"לחולה עצמו זה יותר טוב כי ברגע שהוא מקבל את אותו טיפול שהיה מקבל בבית החולים – בבית. הוא משתחרר מהרבה בעיות ולחצים שמסביב", מוסיף דוידוביץ.
לדברי דוידוביץ: "הבעיה של הטיפול בבית חולים, הטיפול של הקורונה זה לא טיפול קשה אבל ברגע שבן אדם מגיע לבית החולים הוא מנודה, הצוות הרפואי מפחד ממנו ובצדק. אם הוא מבקש כוס מים – לוקח זמן עד שהוא מקבל (ורוצים לתת לו), כי צריכים להתלבש ולהתמגן. הוא לא מקבל עזרה אונליין – מה שהאשה והילדים בבית יכולים לתת לו, את העזרה האישית. וגם מבחינה רפואית – הוא מקבל טיפול זמין יותר".
לגבי הסיכון להדבקת בני המשפחה שמטפלים בחולה בבית, אומר דוידוביץ: "נכון, הם נדבקים – אבל הם נשארים בבית ולא יוצאים. גם את עצמם זה לא כ"כ מסכן, כי לרוב הם צעירים יותר וללא מחלות רקע".
לשאלת קאהן באיזה סדר גודל מדובר, עונה דוידוביץ כי "אין לי את הנתונים הטכניים כרגע, אבל מעל אלף איש טופלו אצלינו".
דוידוביץ ספר על השתלשלות העניינים – כיצד התפתח המיזם: "הגיע רב מכובד, זקן, לבית חולים לאחר שחלה בקורונה והגבאי שלו הצליח להיות חולה יחד איתו בשביל לעזור לו, והוא אומר לנו 'אנשים שוכבים שם בבית החולים, הצוות מפחד מהם, אין להם מצב רוח ואין להם עזרה, והרב הזה הוא יצא מהקורונה כי הייתי לידו, כי הסתובבתי איתו במחלקה, דיברנו עם חולים אחרים, הוא היה החולה היחיד במחלקה שפשוט חי שם, השאר מתים מהלכים".

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
בית החולים הדסה עין כרם העניק בחשאי טיפול רפואי לאדמו"ר מבעלז בביתו כשהיה במצב קשה לאחר שנדבק בקורונה.

כתב "הארץ" אהרון רבינוביץ' חשף כי הטיפול הוענק לפני כחודשיים, ונוהל בידי רופא ואנשי צוות רפואי נוספים שהיו צמודים לאדמו"ר בן ה-72 במשמרות סביב השעון.

בית האדמו"ר אובזר בכל הציוד הרפואי הנדרש, וחדרו הפך למעין חדר טיפול נמרץ. בטיפול היו מעורבים באופן שוטף מנכ"ל הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין, ומנהל בית החולים, פרופ' יורם וייס.

היונה לבנה

משתמש מקצוען
מה שהכי מפחיד בזה זה שזה אומר שהיו אלפי חולים במצב קשה שלא נכנסו בכלל למספרים. ומי שאומר שמספר חולים קשה נמוך אצל חרדים.....
ויתכן גם שיש כאלו שנפטרו והם לא דווחו כלל על היותם חולי קורונה....

לילי 1

משתמש מקצוען
ויתכן גם שאם יש כאלו שנפטרו הם לא דווחו כלל על היותם חולי קורונה....
זה הכי מטריד אותי
מי שנפטר בבית ומעולם לא נבדק לקורונה
איפה הוא בסטטיסטיקה?

מה שקורה הוא שבמקומות הקיצוניים מחד לא שומרים ומאידך לא מדווחים כך שאין לנו מושג האם ועד כמה נפגעים שם.

היונה לבנה

משתמש מקצוען
מחתרת הקורונה במאה שערים: מערך טיפול ביתי לחולים קשים
דיווח בערוץ 12: בשכונת מאה שערים הוקם חמ"ל לטיפול רפואי חשאי בחולי קורונה | מאות חולים מהמגזר החרדי מטופלים בבתיהם על ידי מתנדבים ולא מגיעים לבתי החולים

מערכת דוקטורס אונלי12.10.2020, 11:23
sewrfswzf_autoOrient_i-624x360.jpg

טיפול ביתי לחולה קורונה קשה במאה שערים. צילום מתוך חדשות ערוץ 12

החברה החרדית מפעילה "מערך חשאי של טיפול בחולי קורונה במצב קשה, מבלי שמערכת הבריאות הרשמית של ישראל יודעת על כך". כך דיווח אמש (א') יאיר שרקי בחדשות ערוץ 12. זו הפעם הראשונה שמערך מסוג זה נחשף בצילומים ובהקלטות גלויות לציבור הרחב בכלי תקשורת המוני.
לפי הדיווח, מאות חולי קורונה מהעדה החרדית מסרבים להתפנות לבתי חולים ציבוריים, הם נשארים בבתיהם, בשכונות החרדיות, בעיקר במאה שערים בירושלים, ומקבלים סיוע רפואי מארגוני מתנדבים בקהילה. בידי המדינה אין שום דיווח על כך.
מכונות חמצן במרתף במאה שערים. צילום: מתוך חדשות ערוץ 12
בתיעוד שנחשף נראה מרתף בשכונת מאה שערים שבו הוקם חמ"ל למאבק חרדי חשאי בקורונה. במקום אופסנו כ-220 מכונות הנשמה וציוד למתן חמצן הנמצא בשימוש נרחב. כמו כן יש במקום ציוד למדידת סטורציה, מדי לחץ דם וארון תרופות. בדיקות דם נשלחות למעבדות ממוסדות. רופאים שמערך זה גייס מבצעים, לדבריהם, שלושה-ארבעה ביקורי בית ביום אצל כל חולה, בהתאם לחומרת מצבו.
הפעילות נעשית בהתנדבות ואחד המתנדבים במערך הזה סיפר שהשירות ניתן עתה לכ-170 חולי קורונה קשים שנעזרים במכשירי חמצן וסטורציה שהמערך המחתרתי מספק להם. הארגון מספק ציוד רפואי או תרופות לכ-500 חולים בירושלים, בבית שמש, בבני ברק, באשדוד, במודיעין ובאלעד. ההחלטה מתי לפנות חולה לבית חולים עקב הידרדרות במצבו נתונה בידי הרופאים המשתפים פעולה. "הם מחליטים מתי הגבול שאי אפשר עוד לקחת אחריות", סיפר אחד המתנדבים.
אחד הרופאים שמלווה את פעילות המערך הזה לא הסכים להיחשף והעדיף להתראיין כשהמסיכה על פניו. הוא הודה שהוא מהלך על התפר הדק שבין המערך הנזקק לשירותיו לבין הממסד הרפואי ממנו הוא מגיע. "אני לא נכנס לצד המשפטי. אני רופא מטפל בבן אדם וממליץ לחולים הללו לפעול בהתאם להוראות. המטרה שלנו: לא לעזור לעקוף את החוק אלא דווקא לעזור למערכת להוריד עומסים".

לילי 1

משתמש מקצוען
אולי שיעלו פה את הכתבה?
צילום: החדשות 12
אלו לא מקרים בודדים אלא שיטה - מירושלים ומחוצה לה. בשבוע האחרון תיעדנו חולה בן 76 שהיה במצב קשה. המתנדבים של המערך הגיעו אליו בין 3 ל-4 פעמים ביום להעריך את מצבו. יומיים שלושה הוא לא יכל לדבר, התקשה לנשום. "עברנו איתו ימים קשים", אמר ארה'לה. "לא בטוח שבבית חולים היו עושים לו מה שעשינו לו. היינו זה להביא רופאים, עולה המון כסף. אבל זה חיים, זה שווה את זה". לאחר כמה שעות מצבו של הקשיש הדרדר, ורופא נקרא לטיפול. האישפוז בבית החולים שוב על הפרק.

כל הטיפול נעשה בבתים הצפופים של משפחות המגזר, בין הסלון למטבח לפינת האוכל. אנשים נוספים נמצאים בבית, לא ממוגנים. ולמרות זאת, הם בטוחים שהם נמצאים בידיים טובת. "אם רוצים להמשיך לחיות צריך להגיע לארגון, לא לבית חולים", אומרים בני המשפחה. "הוא מבוגר ולא ישימו לב אליו. בית חולים זה פחד גבהים, אין להם כוח אדם מספיק".

המערך החשאי של טיפול בחולים במצב קשה בחברה החרדית (צילום: החדשות 12)

מאות חולים קשים מטופלים במערך מאורגן |צילום: החדשות 12
ד"ר רווי, אחד הרופאים שמלווים את המערך לא הסכים להיחשף והעדיף להתראיין רק כשהמסכה על פניו. הוא הולך על התפר הדק בין המערך החתרני הנזקק לשירותיו לבין הממסד הרפואי ממנו הוא מגיע. "אני לא נכנס לצד המשפטי", אמר. "אני לא שוטר, אני כרופא מטפל בבן-אדם. אני ממליץ להם לפעול בהתאם להוראות. המטרה שלנו זה לא לעזור לאנשים לעקוף את החוק. המטרה שלנו היא לעזור למערכת להוריד ממנה עומס. אין פה עניין של מדינה בתוך מדינה אין פה עניין של מערכת נפרדת".

פה בדיוק אפשר לזהות את הפער בין הרופאים לבין הקהילה שלא מתרגשת מביטויים כמו "אוטונומיה" או "מדינה בתוך מדינה". "יש אוטונומיה, אז מה?", שאל מתנדב נוסף במערך. "גנבנו משהו? יש סיכון? רק תרמנו".

התופעה הזו אמנם התחילה בחוגים האנטי-ציוניים הקיצוניים של מאה שערים אבל התפשטה לכל רוחב המגזר. אבי מימרן הוא בדיוק בקצה השני של המגזר החרדי מגיש רדיו פופולרי, מודרני, היה מקורב לרב עובדיה יוסף. איש הזרם הספרדי שהוא גם האגף הזהיר והממלכתי ביותר במגזר. אבל כשאבא שלו, בן 92, חלה הוא הרים טלפון לאותם עסקנים. "תוך חצי שעה הגיע רופא בבית של אבא שלי, חמצן, מחולל חמצן, סטורציה, ישר בדיקות דם למעבדה. רואים את הנתונים, ליווי יום יומי כל יום מה קורה איתו ואיך הוא מתקדם. ברוך השם היום אבא שלי הבריא מהקורונה, שהיום במדינה זה נדיר".

המערך החשאי של טיפול בחולים במצב קשה בחברה החרדי (צילום: החדשות 12)

"מתנהלת כאן אוטונומיה, אז מה - גנבנו משהו?"|צילום: החדשות 12
אפשר להתווכח עם הנתונים אבל קשה להתעלם מהחשיבה האחרת שהם מבקשים להציג כאן ובגללה גם הסכימו לחשוף בפנינו כבר חצי שנה בחשאי. "אני רואה את המציאות", שיתף אחד המתנדבים. "מחלימים וכמעט אין פה מתים, אז שיגידו מה שהם רוצים, אני רואה הצלת חיים. אם עושים את זה בכל הארץ, לא יקרסו בתי חולים וזה יהיה יותר יעיל ומקצוע

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
אבי מימרן בראיון היום בבוקר ברשת ב' היה משכנע מאוד בעד הענין, מנסיון שלו עם אבא שלו.
הוא הדגיש כמה דברים. הטיפול בבית הוא עד הנשמה/הרדמה ח"ו שאז הם מיד מפנים לבי"ח. הם דואגים לביקורי רופאים מכשיר למדידת סיטורציה חמצן וכדו'. לביקור רופא צריך לשלם (הם שילמו 1000 ש"ח לביקור) מעבר לזה הרופא מתעדכן טלפונית במצב החולה. מבצעים גם בדיקות דם.
כל זה למיטב זכרוני בלי אחריות כמובן.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
סערה בעקבות חשיפת ׳ערוץ 12׳ על מערך האשפוז החרדי: פרופ׳ גמזו - ״סכנה גדולה להשאיר את החולים הקשים האלה בבית״. ראש חטיבת הרפואה בלאומית: ״מה שנחשף - זה רק קצה הקרחון״.

עוד מהסערה בעקבות מערך האשפוז החרדי: פרופ׳ גליה רהב מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי שיבא תל-השומר: ״לא ייתכן שתהיה מדינה בתוך מדינה. קריטי לנו לעקוב אחר החולים כדי לדעת איך הם מגיבים לתרופות מסוימות, זה לא תקין וזה מפחיד אותי״.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L

פ.ג.

משתמש מקצוען
דווקא אני חושבת שזה פתרון מצוין הרי כל הזמן צועקים שאנחנו גורמים לקריסה של הבתי חולים אז הנה הפתרון יותר מזה לדעתי צריך שיהיה שיתוף פעולה עם הקופות חולים
מה גם שברגע שאדם היגיע למצב של הנשמה הוא התפנה לבית החולים (ואני בטוחה שהרבה פחות היגיעו למצב הזה בגלל התמיכה של המשפחה והטיפול השוטף שבית החולים לא יכול לתת כרגע)
גם שמעתי שהם לא הביאו סתם רופאים אלא מומחים גדולים
ואם דיברו פה על כאלה שמתו מקורונה וזה נרשם כמשהו אחר אז יותר שמעתי על תופעה הפוכה

רסיס לילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מה שהכי מפחיד בזה זה שזה אומר שהיו אלפי חולים במצב קשה שלא נכנסו בכלל למספרים. ומי שאומר שמספר חולים קשה נמוך אצל חרדים.....
ויתכן גם שיש כאלו שנפטרו והם לא דווחו כלל על היותם חולי קורונה....
זה הכי מטריד אותי
מי שנפטר בבית ומעולם לא נבדק לקורונה
איפה הוא בסטטיסטיקה?
בכנות, הצחקתם אותי.
במשך כל התקופה לא גומרים לצעוק לנו שהחשש העיקרי בקורונה הוא שנגיע לאן שאיטליה הגיעה, קרי קריסה.
מצטטים כתבות אימה על העומס ההזוי בביה"ח (שהוכחשו ברובם אבל נניח).
מפחידים בתיאורים על איבוד השליטה ושחיקת הצוותות.
ואז, מגיעים אנשים ופשוט לוקחים את העסק לידים, הכל בליווי צמוד של אנשי רפואה ורופאים ומצילים חיים, ומצילים את מדינת ישראל.
ומה עכשיו צועקים לנו?
אוי, אבל הסטטיסטיקה הקדושה.
בהחלט מטריד.
איך כתבתם: הכי מטריד.

פ.ג.

משתמש מקצוען
המדינה סופרת את כמות החרדים לפי הכמות שהלכו לבחירות
רב אנשי מאה שערים לא בוחרים ז"א ששום דבר לא השתנה מבחינה מספרית

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
בכנות, הצחקתם אותי.
במשך כל התקופה לא גומרים לצעוק לנו שהחשש העיקרי בקורונה הוא שנגיע לאן שאיטליה הגיעה, קרי קריסה.
מצטטים כתבות אימה על העומס ההזוי בביה"ח (שהוכחשו ברובם אבל נניח).
מפחידים בתיאורים על איבוד השליטה ושחיקת הצוותות.
ואז, מגיעים אנשים ופשוט לוקחים את העסק לידים, הכל בליווי צמוד של אנשי רפואה ורופאים ומצילים חיים, ומצילים את מדינת ישראל.
ומה עכשיו צועקים לנו?
אוי, אבל הסטטיסטיקה הקדושה.
בהחלט מטריד.
איך כתבתם: הכי מטריד.
כל מילה
ומה שאותי הכי מטריד, זה שהחרדים נשארים "חמורים". ועוד מאשימים את אחיהם החרדים.
מכירים את הבדיחה על המשיח למה הוא לא בא?
אז הנה בואו קבלו נתונים
ו...תמשיכו להיות חמורים ותהפכו את הערים שלכם לאדומות, ותהיו כל היום בסגרים עד שהחיסון הגואל בוא יבוא ואז אולי נחיה בשלום ובאהבה כל פלגי עמישראל.

1602517792670.png

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
כל מילה
ומה שאותי הכי מטריד, זה שהחרדים נשארים "חמורים". ועוד מאשימים את אחיהם החרדים.
מכירים את הבדיחה על המשיח למה הוא לא בא?
אז הנה בואו קבלו נתונים

צפה בקובץ המצורף 740464
אשריכם ישראל, שדואגים כל כך לחבריהם ועושים מרצונם בדיקות כדי להציל יהודים ממחלה וממוות.
בא לקלל ונמצא מברך

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה