דרוש מידע אשמח לעזרה, שבוע 37 האם ואיך לצאת לעבוד?

f.f.f.

משתמש רשום
לגבי 40 שעות הריון - ממה שאני יודעת שאפשר לקבל עליהם תשלום רק ביום שהגיעו לעבודה!
אם עשו בדיקה בבוקר ואח"כ הלכו הביתה - המעסיק לא צריך לשלם על השעות האלו!!
אף אחת לא שמעה על זה??
למיטב ידיעתי
שעות הריון מקבלים רק ביום שהגיעו בו גם לעבודה, אחרת זה יום מחלה מלא רגיל.
עד 4 שעות ביום.
עניין הנסיעות הוא שטח אפור, חלק מהמעסיקים משלמים וחלק לא.

מלכי סלמון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
בלת"ק חלקי
אותי שחררו לחל"ד חודש לפני התאריך המשוער ובפועל ילדתי בשבוע 41, זה נהיה החודש הארוך בחיי :)
אם היא מרגישה טוב יחסית והרופא לא צופה לה לידה בימים הקרובים כדאי לה להמשיך לעבוד

סלט פרות

משתמש פעיל
בלת"ק,
תבררו אם משלמים על ימי מחלה לפני חופשת לידה,
כי אצלי בעבודה לא מוכנים להכיר בזה,
ואם משהי יוצאת מחשבים לה את זה זהיא יצאה לחופשת לידה.
אז תבררו את העניין..

מלי שיר

משתמש פעיל
ממליצה לכם לצאת לחופשת לידה מוקדמת,
מנסיון של עבודה כחשבת שכר רואה המון נשים שיוצאות מוקדם,
אישה בשבוע 37 מרגישה נורא לעומת אישה אחרי 2.5 חודשים מהלידה,
חוץ מי זה שאפשר לנצל את הימי מחלה אחרי הלידה,

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
לא דיברתי על בית משפט, רק מההיבט ההלכתי והמוסרי.
זה לקחת בכח מהמעסיק משהו שהחוק לא העניק לך.
ולא יעזור להתחכם ולהתפלפל.
אם בית המשפט פוסק לטובת העובד, סימן שזה מהות החוק. לא יעזור להתחכם ולהתפלפל

mklj

משתמש פעיל
וגם אפשר להאריך.

מאמימוש

מקסימום כוחות לאמא
מנוי פרימיום

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
מצד שני, כמה שקשה לעזוב תינוק בן ארבעה חודשים ולצאת לעבוד, תינוק בן חודשיים וחצי זה עוד יותר קשה להשאיר במסגרת.
שלא לדבר על זה שלא כל מסגרת מקבלת תינוק כל כך קטן. מעון למשל לא מקבל למיטב ידיעתי.

ממה שאני מכירה, לרוב מי שמקדימה את חופשת הלידה לא חוזרת מוקדם יותר, אלא מאריכה את החופשה.
וזה לא דבר שכל אחת יכולה להרשות לעצמה.

(לגבי שימוש בימי מחלה להארכת חל"ד אחרי הלידה- זה עוד פחות מקובל אצל מעסיקים מהקדמת חל"ד על חשבון ימי מחלה.
אני מניחה שהסיבה לזה היא מה שכתבת- שאשה בשבוע 37 לרוב מרגישה הרבה פחות טוב מאשה חודשיים וחצי אחרי לידה,
ככה שלפני הלידה המעסיק עוד יכול להבין בחלק מהמקרים שהיא זקוקה לימי מחלה, בשונה מהארכת חל"ד)

בדינג

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אשמח אם תפני אותי לפסיקה הפוכה
ממתי בית משפט הוא הפרשן של החוק? מבחינה הלכתית נטו. העובדת זכאית לקבל 40 שעות לצורך בדיקות הריון. המעסיק התחייב לכך כשקיבל אותה לעבודה, ולא יעזרו לו שום התחכמויות.

מצד שני, המעסיק לא קיבל על עצמו כל פרשנות של בית משפט לחוק הזה. אנחנו יודעים טוב מאוד שבתי משפט הוציאו אינספור חוקים מהקשרם, כשמגיעה פרשנות של חוק שנעשתה בבית משפט לבית דין רבני, הדיינים לא מקבלים בכי הוא זה את פרשנות בית המשפט. אלא א"כ זו פסיקה ידועה ומפורסמת שאפשר לומר שכל מעסיק קיבל על עצמו והוא מבין שהעובדת תשתמש בשעות הללו גם לצרכיה הפרטיים.

אבל אם מדובר במקרה זניח של בית המשפט המחוזי בנצרת, בית הדין יזרוק את פרשנות בית המשפט מכל המדרגות.

ונסיים במשנה באבות. לעולם יהי ממון חברך חביב עליך כשלך. לא חושבת שהיית שמחה לראות עובדת שלך עושה קניות או גבות על חשבונך...

חחח

משתמש סופר מקצוען
מפקפקת אם כוונת המחוקק היא שחור לבן.
זה סעד עבור האישה ההרה, וצריך להשתמש בזה בחוכמה.
המחוקק כתב במפורש ש40 שעות הרייון הן נטו להשגחה רפואית ובדיקות הריון -

(תיקון מס' 5) תשל"ו-1976 (תיקון מס' 17) תשנ"ח-1998

(ה) (1) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג)(1), רשאית עובדת להיעדר מעבודתה, ללא ניכוי משכר עבודתה, לשם פיקוח רפואי במשך חודשי ההריון ובדיקות רפואיות שגרתיות הקשורות בהריון הנעשים על ידי רופא נשים או הנעשים בתחנה לבריאות האם והילד שאישר משרד הבריאות (להלן – התחנה), לרבות בדיקות שגרתיות כאמור הנערכות מחוץ לתחנה על פי הפניית התחנה;

בפסקה זו, "רופא נשים" – רופא מורשה בעל תואר מומחה ביילוד ובגינקולוגיה שניתן לו על פי פקודת הרופאים [נוסח חדש], תשל"ז-1976 (להלן – הפקודה), או רופא מורשה המתמחה לקראת קבלת התואר האמור, במוסד מוכר לפי הפקודה, בפיקוחו של רופא בעל התואר האמור;

פולוש

משתמש חדש
כאחת שנמצאת כרגע באותו מצב- צירים מתחילת תשיעי, יצאתי לחופשה ע"ח ימי מחלה.- ועיננו אורו- שישה ילדים, התארגנות לחורף, איפוס של הבית, קניות קלילות בנינוחות, אני פשוט מתענגת על החופשה הזו, מבחינתי זו מתנה. לעומת זאת יש לנו בצוות כאלה שטוענות שלא טוב להם לשבת בבית ולספור את הצירים/ התנועות כהגדרתן, הן מעדיפות לעבוד עד הרגע האחרון.
זה עניין של אופי.

מאמימוש

מקסימום כוחות לאמא
מנוי פרימיום
כאחת שנמצאת כרגע באותו מצב- צירים מתחילת תשיעי, יצאתי לחופשה ע"ח ימי מחלה.- ועיננו אורו- שישה ילדים, התארגנות לחורף, איפוס של הבית, קניות קלילות בנינוחות, אני פשוט מתענגת על החופשה הזו, מבחינתי זו מתנה.
השאלה אם הלכתית מותר לקחת את זה...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה