דרוש מידע אשמח לעזרה, שבוע 37 האם ואיך לצאת לעבוד?

תהילה בצלאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עד 4.5 שעות ביום
זה משתנה בין מקומות עבודה... בפועל מחויבים לשעות שרשומות באישור, המזכירות לא נדיבות מדי, אז זה לגשת אחר כך לרופאה אם זה מוצדק, נניח בדיקת סוכרת שאמנם ארכה שעתיים אבל ההשפעות שלה המשיכו עד למחרת.
אצלי מספיק שהבאתי אישור לחצי שעה ומשלימים לי לכל היום אם לא דיווחתי שעות עבודה

מי מכיר מי יודע

משתמש פעיל
שלום וברכה שאלה בשם אשתי שנמצאת בשבוע 37 ב"ה ועכשיו היא עם צירים מוקדמים לא מרגישה טוב וכו',
היא עובדת כשכירה ולא כעצמאית, השאלה היא איך ומה כדאי לעשות,
לצאת לחופשת לידה מוקדמת?
לעשות זאת על ימי מחלה?
נשמח למידע מפורט אנחנו לא בקיאים בנושא כלל.
תודה מראש
רק ליתר דיוק, בשבוע 37 זה לא צירים מוקדמים אלא לידה במועד כי זה כבר תחילת תשיעי.
אני הייתי נשארת בבית ומבקשת ימי מחלה אם יש ואם לא מנסים להסתדר אם זה ברמה שבאמת לא יכולה ללכת
ולא מרגישה טוב כמו שאתה מתאר.
בהצלחה!

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
רק ליתר דיוק, בשבוע 37 זה לא צירים מוקדמים אלא לידה במועד כי זה כבר תחילת תשיעי.
אני הייתי נשארת בבית ומבקשת ימי מחלה אם יש ואם לא מנסים להסתדר אם זה ברמה שבאמת לא יכולה ללכת
ולא מרגישה טוב כמו שאתה מתאר.
בהצלחה!
נכון
משום מה כשקראתי את השאלה קראתי צירים מדומים שזה בהחלט יכול להיות גם בשבוע 37 :)

אננס מצוי

משתמש צעיר
בלת"ק חלקי
אם זו עבודה משרדית ולא פיזית עדיף לעבוד ולא לשבת בבית וכל הזמן לבדוק מה אני מרגישה ומה לא
במיוחד אם כבר הרגישה צירים לא סדירים אז זה מכניס לסטרס ובדיקה כל הזמן.

אבל אם זו עבודה פיזית והיא כאובה אז יש את כל הפתרונות והימי מחלה - באופן כללי לבדוק מה השתדלות הנורמלית.

יש אפשרות לקחת שעות הריון למשרה מלאה 40 שעות (בחישוב גס זה שבוע עבודה -לדוג' אם עובדת 15 שעות שבועיות - יש 15 שעות הריון)
אפשר לקבל אותם עם אישור מחלה של רופא/ת נשים - לא רק עם עשית בדיקות...
--הלכתית יש לבדוק את הנושא אם מותר.

מלי :)

משתמש פעיל
לגבי 40 שעות הריון - ממה שאני יודעת שאפשר לקבל עליהם תשלום רק ביום שהגיעו לעבודה!
אם עשו בדיקה בבוקר ואח"כ הלכו הביתה - המעסיק לא צריך לשלם על השעות האלו!!
אף אחת לא שמעה על זה??

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
שתעשה מה שהיא מרגישה
יש פה תשובות כמספר העונים
לא רואה מה זה יעזור לה
יש כאלה שלשבת בבית יעשה להם רע
ויש שיעשה טוב
בכל מקרה,
אם היא לא מרגישה טוב
אין מקום לשאלה בכלל

תהילה בצלאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
תכל'ס מדובר באמת בלידה ראשונה ובצירים חזקים ודי סדירים שאמנם עדיין לא מובילים ללידה, איך אפשר לדעת מתי זה כן זה? ומתי ללכת לבית חולים?
פשוט. צירים מדומים זה בבטן. צירים אמיתיים מגיעים לגב... וגם אז - בלידה ראשונה יכולה לחלוף יממה שלמה עד שמכניסים לחדר לידה...

תמר מורגנשטרן

משתמש רשום
לגבי 40 שעות הריון - ממה שאני יודעת שאפשר לקבל עליהם תשלום רק ביום שהגיעו לעבודה!
אם עשו בדיקה בבוקר ואח"כ הלכו הביתה - המעסיק לא צריך לשלם על השעות האלו!!
אף אחת לא שמעה על זה??
אצלנו משלמים עד שעה וחצי ביום וגם זה רק מה שכתוב באישור ז"א שאפילו השעות שמפסידים על נסיעה לא משולמות

מול המסך

משתמש חדש
פשוט. צירים מדומים זה בבטן. צירים אמיתיים מגיעים לגב... וגם אז - בלידה ראשונה יכולה לחלוף יממה שלמה עד שמכניסים לחדר לידה...
לדעתי ההנחיה הזו לא נכונה,
אמרו לנו את זה גם בקורס הכנה
ובפועל הצירים (האמיתיים) שלי היו רק בבטן
זה יכול מאוד לבלבל

תהילה בצלאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לדעתי ההנחיה הזו לא נכונה,
אמרו לנו את זה גם בקורס הכנה
ובפועל הצירים (האמיתיים) שלי היו רק בבטן
זה יכול מאוד לבלבל
ייתכן. אני מכירה כמה וכמה שגם לא מרגישות צירים...
בכל אופן, אלו שכן מרגישות צירים, ברגע האמת - מבחינות שהצירים הם ממש לא אותו דבר. צירים מדומים הם אמנם לא נוחים, אבל לא מלווים בכאב, אפשר לדבר, לחייך ואפילו לצחוק במהלכם. בציר אמיתי - ככל שמתקדם - לא! (שוב, לאלו שמרגישות)

אדריכלית בעתיד בעז"ה

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מניסיון אישי דבר ראשון רצוי ללכת להבדק ולקבל ההערכה מה קורה
אני הייתי במצב דומה אני עובדת מחוץ לעיר בה אני גרה ואני בשונה מכאן אסור היה לי ללכת לעבודה כיוון שהייתי בלידה שלא התקדמה והעדיפו לדחות כמה שיותר....
הדבר הכי גרוע לשכב בבית...
שתצא לקניות לטייל להתאוורר סתם המלצה אישית...
מבחינת עבודה אם היא יכולה לנסות לעבוד קצת מהבית מעולה!!!!
ואם לא שתיקח על חשבון השעות הריון אם לא ניצלה אותם....
בגדול אם היא במצב ממש שלא יכולה ללכת לעבודה תנסו להוציא שמירה אבל בעיקרון אני חושבת ששמירה זה מינימום על חודש.... תבררו....
בהצלחה רבה לידה קלה בבריאות ובידיים מלאות!

סתםם

משתמש פעיל
זה לא חוקי, אין בחוק הגבלה על שעה וחצי
לגבי שעות הריון בטוח שאם לא הלכו לבדיקה אסור לקחת אותם - ויש שם הרבה שטחים אפורים אצלינו למשל לא מסכימים לשלם על נסיעות יש הגיון? לא אפילו שזה חצי לשון החוק אבל תנסו לריב על זה....
מחלה ניתן לקחת כמו שאמרתי ולבקש החזר מביטוח לאומי
ניסוח מתחיל כך :
"בהתאם לחוזר ביטו"ל מס' 1453 בנושא "בסיס לחישוב גמלת אמהות" מתאריך 18/5/16,
בנושא ירידה בשכר בחודשים שקדמו ללידה עקב חופשה או מחלה, נקבע שהדמי לידה יחושבו לפי
השכר המלא ללא ניכוי חופשה ומחלה."
אח"כ לפרט את הסכומים ומאילו תאריכים וכמה עוד מגיע בחישוב
מניסיון אישי קיבלתי כבר כמה פעמים החזר על חופשות ומחלות

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מגיע לה ימי מחלה, והחופשת לידה מחושבת לפי התאריך שבו יולדים, נראה לי עד ה20 לחודש החודש המחושב הוא החודש הקודם ומה20 החודש הנוכחי.
מותר לה לקחת ימי מחלה, אבל נשמע שעדיף לה שלא. אפילו שתגיד לעבודה- עוד שבוע שבוע וחצי ודי. עצם הידיעה שיש תאריך יציאה מוגדר מראש מקלה.

גאונית

משתמש צעיר
לא מדויק.
בטוח לאומי עושה תחשיב לפי שלושה חודשים אחרונים ולפי ששה חודשים אחרונים.
מבין שני החישובים האלו הוא בוחר את השווה.
לא קיים מצב של בחירת חודשים בדילוג, למשל.
קיימת בהחלט אפשרות של צמצום שכר וזה לא מופרך, פשוט מביאים מסמכים רפואיים ומבקשים לחשב לפי השכר הרגיל.
ניתן לנסות להגיש שמירת הריון למרות שלא בטוח שיתנו, לנסות כדאי.
.

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא מחייב בכלל.
לגבי מתי לצאת- אם היא מרגישה שהיא לא מסוגלת לשאת את הכאבים או שהם לפחות אחת ל5 דקות- לצאת, לפני כן אין טעם. זה סתם לשבת ולקלוץ שם במיון.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה