דרוש מידע אשמח לעזרה, שבוע 37 האם ואיך לצאת לעבוד?

יעקב משה אדלר

משתמש צעיר
שלום וברכה שאלה בשם אשתי שנמצאת בשבוע 37 ב"ה ועכשיו היא עם צירים מוקדמים לא מרגישה טוב וכו',
היא עובדת כשכירה ולא כעצמאית, השאלה היא איך ומה כדאי לעשות,
לצאת לחופשת לידה מוקדמת?
לעשות זאת על ימי מחלה?
נשמח למידע מפורט אנחנו לא בקיאים בנושא כלל.
תודה מראש

אין עוד מלבדו"

משתמש פעיל
מה ימי מחלה יש לה בצבירה? משלמים מהיום הראשון?
זה יכול להוריד לה בדמי לידה אם תקבל שכר חודש אחרון יותר נמוך משאר החודשים
אני במצבה הייתי לוקחת מחלה אם יש בצבירה ויוצאת לחלד ביום האחרון של החודש הלועזי - 30/11 כדי שחודש 11 לא יחשב בתור חלק מהממוצע
אם לוקחים חלד מוקדם אז צריך לחזור יותר מוקדם וזה לא כדאי

בתשבע ויסנשטרן

-צלמת-
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אני יודעת שזה נשמע מעצבן, אבל, כדאי שתתאפס ופשוט תצא לעבודה.....כי 37 זה באמת מוקדם וחופשי יכול להיות שתלד ב40 או אפילו 42....
אז חבל לכם על הימי מחלה וחבל גם שהדמי לידה יהיו נמוכים יותר כי החודש הזה עדיין קריטי לכם לגובה השכר

יעקב משה אדלר

משתמש צעיר
אני במצבה הייתי לוקחת מחלה אם יש בצבירה ויוצאת לחלד ביום האחרון של החודש הלועזי - 30/11 כדי שחודש 11 לא יחשב בתור חלק מהממוצע
יש 32 ימי מחלה, ונראה לי שמשלמים כבר מהיום הראשון ולאחמ"כ זה יורד קצת,
השאלה היא אם גם ככה היא תקבל פחות בחל"ד כי על ימי מחלה לא מקבלים מלא, וזה יכנס לממוצע

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
ש 32 ימי מחלה, ונראה לי שמשלמים כבר מהיום הראשון ולאחמ"כ זה יורד קצת,
השאלה היא אם גם ככה היא תקבל פחות בחל"ד כי על ימי מחלה לא מקבלים מלא, וזה יכנס לממוצע
אם משלמים מהיום הראשון - זה מעולה
אין כזה דבר שיורד בהמשך
השאלה- למה שלא תעבוד? שתעבוד ותלד
היא בשלב שזה בסדר ללדת
כל אישה בשלב הזה היתה רוצה לשבת בבית ולקבל כסף
אבל זה החיים
אם אין סיבה רפואית - הייתי משכנעת אותה ללכת לעבוד להעביר את הזמן עד הלידה
הישיבה בבית לספור צירים כל 5 דקות לא בריאה ולא מביאה איתה בריאות...

ללושקה

משתמש מקצוען
שלום וברכה שאלה בשם אשתי שנמצאת בשבוע 37 ב"ה ועכשיו היא עם צירים מוקדמים לא מרגישה טוב וכו',
היא עובדת כשכירה ולא כעצמאית, השאלה היא איך ומה כדאי לעשות,
לצאת לחופשת לידה מוקדמת?
לעשות זאת על ימי מחלה?
נשמח למידע מפורט אנחנו לא בקיאים בנושא כלל.
תודה מראש
אולי תשובה פחות פופולרית אבל אם היא לא מרגישה טוב ויש לה התחלה של צירים וכאלה חושבת שכדאי שתנוח בבית, מגיע לה! אם יש מספיק ימי מחלה אז שתקף ימי מחלה ואם לא אז שתצא לחופשת לידה כבר מעכשיו. אתה יכול להשלים הכנסה כדי שלא יהיה מחסור בהכנסה אבל אישה לפני לידה לא אמורה לעבוד על כוחותיה האחרונים רק בשביל לא להוריד מהדמי לידה.

יעקב משה אדלר

משתמש צעיר
אני יודעת שזה נשמע מעצבן, אבל, כדאי שתתאפס ופשוט תצא לעבודה.....כי 37 זה באמת מוקדם וחופשי יכול להיות שתלד ב40 או אפילו 42....
אז חבל לכם על הימי מחלה וחבל גם שהדמי לידה יהיו נמוכים יותר כי החודש הזה עדיין קריטי לכם לגובה השכר
את באמת חושבת שאשה עם צירים בשבוע 37 תלד בשבוע 42? לא נראה שצריך לקחת ריזיקה כ"כ גדולה...

אין עוד מלבדו"

משתמש פעיל
לדעתי שתיקח מחלה- אין מצווה לעבוד עם צירים ולהתענות
ולקראת סוף חודש לועזי שתראה מה קורה איתה ואיזה חודשים כדאי שיהיו בממוצע- אם בחודש 11 ירד לה מהשכר שתצא לחלד ב30/11 ואז ייחשב לה ממוצע של 8-9-10

-קומפלט-

מפיקים לך אירוע!
מנוי פרימיום
את באמת חושבת שאשה עם צירים בשבוע 37 תלד בשבוע 42? לא נראה שצריך לקחת ריזיקה כ"כ גדולה...
זה יכול בהחלט לקרות. (לא חייב, אבל ייתכן) וזה לא ריזיקה, זה פשוט מציאות.
ואני יותר מתחברת לתשובה הזאת -
אולי תשובה פחות פופולרית אבל אם היא לא מרגישה טוב ויש לה התחלה של צירים וכאלה חושבת שכדאי שתנוח בבית, מגיע לה! אם יש מספיק ימי מחלה אז שתקף ימי מחלה ואם לא אז שתצא לחופשת לידה כבר מעכשיו. אתה יכול להשלים הכנסה כדי שלא יהיה מחסור בהכנסה אבל אישה לפני לידה לא אמורה לעבוד על כוחותיה האחרונים רק בשביל לא להוריד מהדמי לידה.
!!!

ככר השוק

משתמש מקצוען
כן, זה בהחלט יכול לקרות.
לרוב, צירים בשלב הזה נקראים ברקסטון היקס. הם מכינים את הגוף ללידה אבל לא מנבאים מתי היא תתרחש.

אין עוד מלבדו"

משתמש פעיל
אם משלמים מהיום הראשון - זה מעולה
אין כזה דבר שיורד בהמשך
השאלה- למה שלא תעבוד? שתעבוד ותלד
היא בשלב שזה בסדר ללדת
כל אישה בשלב הזה היתה רוצה לשבת בבית ולקבל כסף
אבל זה החיים
אם אין סיבה רפואית - הייתי משכנעת אותה ללכת לעבוד להעביר את הזמן עד הלידה
הישיבה בבית לספור צירים כל 5 דקות לא בריאה ולא מביאה איתה בריאות...
מותר לה להיות בבית ולהתארגן ללידה בנחת

-קומפלט-

מפיקים לך אירוע!
מנוי פרימיום

חלי פיינשטיין

משתמש מקצוען
בלי קשר לדמי לידה, לדעתי לא טוב לשבת בבית ולהמתין לה, אלא אם כן מדובר בעבודה פיזית קשה. במיוחד אם מדובר בלידה ראשונה ואין הרבה מה לעשות.
לא אומרת שמומלץ לעבוד עד כלות הכוחות ולהגיע סחוטים ללידה, אבל לעבוד בקליל עוד כמה שבועות רק יעזור. לא טוב גם להגיע ללידה עם עצבים מרוטים מישיבה משמימה בבית.

אין עוד מלבדו"

משתמש פעיל
בלי קשר לדמי לידה, לדעתי לא טוב לשבת בבית ולהמתין לה, אלא אם כן מדובר בעבודה פיזית קשה. במיוחד אם מדובר בלידה ראשונה ואין הרבה מה לעשות.
לא אומרת שמומלץ לעבוד עד כלות הכוחות ולהגיע סחוטים ללידה, אבל לעבוד בקליל עוד כמה שבועות רק יעזור. לא טוב גם להגיע ללידה עם עצבים מרוטים מישיבה משמימה בבית.
כל דבר השאלה איך לוקחים את זה
עם הבית מלא בילדים זה יכול להיות תקופה מדהימה ,להיות רגועה לילדים,לארגן את הבית,לצאת לקניות
אם העבודה מחוץ לעיר לא ממליצה בכלל מנסיון!!!- נסעתי עם צירים הביתה בשבוע 39 אחרי שהתחיל לי צירים ב37
אין עניין לעבוד סתם

נ.ג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא מתאים להם , אבל:
ביטוח לאומי מחשב לפי החודשים השווים, פעם היו צריכים לבקש בקשה מיוחדת להתייחס לחודשים כך וכך, היום הם עושים את זה בלי לבקש
במידה וכן התיחסו לחודש האחרון שהיה פחות שווה- תמיד אפשר לערער ולבקש התיחסות לחודש אחר עקב קושי לעבוד בשלב זה
מוכח!

חלי פיינשטיין

משתמש מקצוען
ואל תשכחו גם את הצד של המעסיק...
לא נכנסת בכלל מבחינה הלכתית, אבל יש מקומות שהבוס לא רואה את זה בכלל בעין יפה. סך הכל זה ממש כואב לו בכיס..
אז לפטר הוא לא יכול אבל הרבה דברים אחרים - כן. ובמיוחד הרושם הכללי מהעובדת.
מניסיון...

(במיוחד במקומות עבודה קטנים)

במקום שאין אנשים ;)

משתמש מקצוען
ביטוח לאומי מחשב לפי החודשים השווים,
לא מדויק.
בטוח לאומי עושה תחשיב לפי שלושה חודשים אחרונים ולפי ששה חודשים אחרונים.
מבין שני החישובים האלו הוא בוחר את השווה.
לא קיים מצב של בחירת חודשים בדילוג, למשל.

מאמימוש

מקסימום כוחות לאמא
מנוי פרימיום
בכל מקרה צריך לראות באיזה רמה
האם לא מסוגלת לחשוב על משהו אחר
או משהו נסבל
הכי טוב להמשיך לעבוד, בלי להיות לחוצה מתי כבר יגיע...
אם לא מסוגלת,
ומדובר בצירים כואבים/ מציקים ברמה שקשה לתפקד בעבודה
אולי לחשוב כן על יציאה מוקדמת...
מסתבר שגם מבחינה הלכתית זה הגיוני שאם היא כאובה ממש, מגיע לה ימי מחלה.
לדעתי
יותר בריא לעבוד עד הרגע האחרון
ואפשר להיות תקופה מאוד ארוכה עם צירים...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה