עוגות/עוגיות אשכול עוגות מרוכז ומדורג-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אז כפי שהבטחתי, כאן אשכול מרוכז לעוגות.
בצד ישנה אשרות לסמן וי וכך לומר לכולם שהכנתם את העוגה ושהיא מוצלחת. לא מוצלחת- אל תסמנו. כאן באשכול מלבד רצף מתכונים אין שום דבר אחר. לא שאלות, לא בקשות. תגובות מעין אלו יימחקו כדי שהאשכול יישאר נטו מתכונים מדורגים.

האשכול הזה הוא פיילוט.
יצליח? יהיה שיתוף פעולה? נפתח כאלו מקבילים למאכלים, סלטים, מרקים וכו'.
אז זה בידיים של כולנו.

אה, אני יודעת שזה קצת מורכב, במיוחד כאשר האשכול יגדל, אבל בכל זאת, לתועלת כולם, לפני שמעלים עוגה, בדיקה קצרה אם היא כבר הועלתה תעזור לנו לשמור על האשכול במיטבו


כאן לא מעלים קישורים!
המטרה היא שהאשכול ירכז מתכונים ולא ישלח אותנו לקישורים אחרים, גם לא בתוך הפורום שלנו. אז אם כבר העליתם משהו ואתם רוצים שיופיע כאן- כנסו לאשכול ששם כתבתם, העתק הדבק לכאן.
העוגה שהבאתם היא ממקור חיצוני? בלוג כלשהו? אתר? ציינו זאת, עם מתן קרדיט כנדרש. גם לתמונה מאתר או בלוג יש לתת קרדיט. אף אם היא באה עם המתכון.
תמונה תמיד משדרגת!

יתכן ויעלו כאן עוד כללים בהמשך לפי הצורך.
בהצלחה לכולנו.
ובתקווה שהאשכול הזה יהיה יעיל וכאשר תרצו להכין עוגה טובה, תוכלו לחפש כאן עוגה שיש עליהן משובים טובים.
כמובן, שיקח זמן למשובים.
אבל- אם גיליתם כאן עוגה שכבר הכנתם- תנו לו וי אם נהניתם מהמתכון.

עוד משהו אחרון,
לא יודעת לגבי עוגות אחרות, אבל אם הכנתם עוגה משלי, תוכלו להדביר את המתכון כאן ולדרג.
זה לא כי אני בטוחה ששלי טובות. זה רק כי אין סיכוי שאצליח להעלות כאן את כככככככככלללל מה ששלי, אז תעזרו לי, אם הכנתם ונהניתם. ציינו שזו עוגה שלי.

חשוב מאוד מאוד-
אין כאן תחרות. יש כאן נסיון באמת לתת מידע נכון מאלו שהכינו עוגות שעולים באשכול. אז אנא מכם, וי- רק אם הכנתם ונהניתם, אחרת את מטעים את הגולשים ועלולים לגרום לעגמת נפש. וחבל. אנחנו כאן בשבילכם. לטובתכם!

שאלות בכל הנוגע לאשכול, כולל על המתכונים, בנספח
 
נערך לאחרונה ב:

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
מתכון של @ה. בקר מוצלח!!

תבנית חד פעמית ענקית.
כוסות חד פעמיות לשתיה קרה למדידה.

6 ביצים
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום דמררה
2 סוכר וניל
1.5 כוסות שמן
1.5 כוסות מים חמימים מהולים ב-3 כפות אבקת קפה בטעם מוקה.
3.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה

לזריה על העוגה-
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

לשטרויזל, פירורים:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/2 כפית אבקת קפה בטעם מוקה
1.5 כוסות קמח

הכנה:
שמים בקערה גדולה את רכיבי העוגה.
בעזרת מטרפה [או כף, פחות מומלץ] מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה מגושי קמח.
יוצקים לתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
מפזרים 1/2 כוס שוקולד צ'יפס על הבלילה ושולחים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות ל-7 דקות.

בינתיים מכינים שטרויזל:
באותה קערה מערבבים את רכיבי השטרויזל עד שמתקבלים פירורים. במידה והתערובת רטובה מדי- מוסיפים מעט קמח וסוכר.

לאחר אפיה של 7 דקות פותחים את התנור ומפזרים בעדינות מהשטרויזל על העוגה. חלק מהפירורים ישקעו בעוגה, וזה בסדר גמור, ואף רצוי.
מפזרים את שארית השוקולד צ'יפס מעל לשטרויזל ואופים לעוד כ-25 דקות עד שהעוגה יציבה. ולא יותר.

משך האפיה עשוי להשתנות מתנור לתנור לכן רצוי לבדוק את מצב העוגה כבר אחרי 20 דקות נוספות של אפיה אחרי פיזור השטרויזל.
IMG_9940_1024x682.jpg
 

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
ה-מתכון!!!!!!!!! של @רוחי בלבוחי

ועכשיו משהו מוצלח באמת, שעשיתי היום מהסיבה הפשוטה שפשוט התגעגעתי לטעם הטעים הזה, המפנק .
ככה בלילה כשהבית שקט ובא לי פינוק אמיתי,
וכמובן כמובן שאני לא מעלה מתכונים מסובכים, קל להכנה ותוצאה מושלמה!!
מצרפת גם תמונות טריות טריות וטעימות ........
מידות: כוס חד"פ.
החומרים:
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוס אבקת שוקו טעים.
1 כוס קמח
כף קפה נמס
1 אבקת אפיה
קצת יין

להקציף את הביצים עם כוס סוכר, ולהוסיף אט אט על מהירות נמוכה את שאר החומרים,
בתבנית בינונית ח''פ ע''ג תבנית תנור לאפות בחום בינוני (180) בערך חצי שעה.
מתקבל טורט גבוה שיורד מעט.

ועכשיו מגיע החלק העסיסי והטעים,
מרתיחים בסיר:
ריץ עם חבילת שוקולד מריר
מוסיפים 4 כפות של ממרח שוקולד + כף קפה נמס
לערבב היטב,

חותכים את העוגה לפרוסות בלי להוציא מהתבנית, (מצורפת תמונה)
ואז שופכים את השוקולד ע''ג העוגה ומנערים.
ולפה.... אהה סליחה למקרר או עדיף למקפיא כדי שיישאר משהו לאורחים.
מגישים על צלחת קטנה ושקופה עם גלידת וניל ליד וכפית ח''פ.
בתאבון!!


IMG_4216.JPGIMG_4219.JPG
צרפתי תמונה של העוגה אחרי האפיה חתוכה.
ותמונה לאחר השפיכה העסיסית והמבריקה של השוקולד המגרה הזה.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
טארט שוקולד לבן מושלם של @shira bira הנה הלינק https://www.prog.co.il/threads/צעד-אחר-צעד-טארט-שוקולד-לבן-מריר-מושלם.702425/
נכון זה לא מתכון חדש.
אבל זה מתכון מצוין
ושווה להעלות אותו מחדש עם צילומי שלבים.

טארט שוקולד לבן מושלם

מידות:
כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל.

כלים:
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ מתפרקת.
סיר קטן חלבי, מטרפה, לקקן.

רכיבים:
לקלתית ביסקוויטים:
150 גרם ביסקוויטים וניל.(לוטוס פחות יתאימו).
1/2 כוס אגוזים מכל סוג. לא חובה.
100 גרם חמאה מומסת

לקרם שוקולד לבן .
200 גרם שוקולד לבן איכותי
300 מ"ל (1 ורבע כוס) שמנת מתוקה
40 גר' חמאה
1/2 כפית מחית וניל- לא חובה. אם אין, משמיטים.
1 ביצה L טרופה היטב

לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
100 גר' שוקולד מריר (חפיסה אחת)

לקישוט:
פיסטוק טבעי שבור גס/ אגוזי לוז חצויים/ברס אגוזי לוז.

אופן ההכנה:

מכינים קלתית:


1. מחממים תנור ל 165 מעלות. לא טורבו.
2. במעבד מזון או בפטיש מרסקים לפירורים דקים מאד (וזה חשוב) את הביסקוויטים והאגוזים.
3. בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש נמוכה.
4. כשהחמאה נוזלית כמעט לגמרי מכבים את האש ומוסיפים פנימה את הביסקוויטים. מערבבים עד לקבלת מרקם של חול רטוב.

א.JPG


5. מצפים תבנית תנור - לא חד"פ בנייר אפיה ומניחים עליה את תבנית הפאי.
6. משטחים בתחתית ובצדדים את תערובת הביסקויטים ומהדקים היטב כך שלא יישארו חורים.
ב.JPG



7. מעבירים למקפיא.

בינתיים מכינים את המלית:

1. בעזרת לקקן מנקים את דפנות הסיר ומניחים בו את השמנת.
2.מחממים עד לסף רתיחה (בועות קטנות בצדדים), מכבים ומוסיפים את החמאה הוניל והשוקולד.
מניחים לדקה ואז טורפים היטב לקבלת תערובת חלקה. מצננים כ-5 דקות.
ג.JPG



3. מוסיפים פנימה את הביצה בזרם דק תוך כדי טריפה מהירה. בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את מלית השוקולד הלבן בזהירות.
ד.JPG

ה.JPG



5. מעבירים בזהירות לתנור ואופים כ-25 דקות או עד לקבלת שולים יציבים ומרכז רוטט.
מצננים היטב.

ו.JPG



בזמן שהעוגה נאפית מכינים ציפוי:

1. שוטפים את הסיר (היתה בו ביצה חיה),
2. מחממים את השמנת לסף רתיחה, מכבים ומוסיפים את השוקולד.
ממתינים כדקה ובוחשים במטרפה לאיחוד עד לקבלת גנאש חלק.
ז.JPG



2. כשהעוגה הצטננה והגנאש חמים יוצקים אותו מעל העוגה ומזיזים אותה בעדינות לפיזור הציפוי כך שלא יעלה על השוליים. מצננים במקרר כעשר דקות.
ח.JPG



3. מקשטים בעדינות באחת מן ההצעות בשולי העוגה.
ט.JPG



4. מכסים בכיסוי רופף (נועצים קיסמים בעוגה ומעל נייר כסף.) או שמניחים בקופסא אטומה. לאחר קירור של לילה ניתן לחלץ בזהירות מהמסגרת.

אחסון: במקרר עטוף היטב (שוקולד מאד סופח ריחות).

יתכן שניתן גם במקפיא. לא ניסיתי.

20210821_200344.jpg



הערות והארות:
1. אין לוותר על שלב הקפאת הקלתית לרבע שעה לפחות. אחרת תצא לכם תערובת כדורי שוקולד.
2. חובה חובה חובה לאפות על בסיס של תבנית בתנור אחרת יהיו טפטופים.
חובה גם לצפות על בסיס ולקרר על בסיס כיון שתבנית פאי מתפרקת מועדת לפורענות בכל תנועה.
3. לא אוכלים אגוזים בר"ה וסוכות? הטארט יהיה טעים גם בלעדיהם.
בקלתית.- משמיטים ומוסיפים 2-3 ביסקוויטים.
בציפוי- אפשר לקשט בשבבי קוקוס מקורמל שישדרגו את מנעד הטעמים או בפניני שוקולד בצבעים.
4. גיוון שפעם ניסיתי ויצא מוצלח:
מלית שוקולד מריר ונוגט. מורידים את כמות השוקולד ל150 ומוסיפים שתי כפות מחית/אבקת פרלינה איכותית.
הציפוי כרגיל ומקשטים בברס/אגוזי לוז מוברשים באבקת זהב.
5. מומלץ מאד להיצמד לגודל התבנית המוצע ולא לקוטר 26. גם כך מדובר בעוגה נמוכה.
אם יש לכם רק 26 הכפילו את הכמויות ב-1.25
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עוגת אגוזים מעולה וקלה של @ה. בקר
מתכון לפאי- 4-6 יחידות אישיות, תלוי דלהתבנית

לקלתית:
1 ו 3/4 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כוס שמן
2 חלמונים

למילוי:
3/4 כוס אגוזים טחונים
2 ביצים
4 כפות קמח
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'

בקערה מערבבים את רכיבי הקלתית במזלג עד לקבלת בצק אחיד, קצת פירורי. אם הבצק ממש יבש- מוסיפים מעט מים.
מהדקים את הבצק בתבניות פאי אישיות מרופדות בניר אפיה או בתבנית פאי גדולה מרופדת בניר אפיה. מהדקים בשכבה דקה בבסיס ובשוליים עד לגובה שפת שולי התבנית.

מניחים ניר אפיה ומהדקים קלות על הבצק. מניחים שעועית לא מבושלת בתוך ניר האפיה כמשקולת כדי למנוע מהבצק לתפוח באפיה. מפזרים באופן אחיד בתוך ניר האפיה על פני כל הקלתית. אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות לפאי אישי ו-15 דקות לפאי גדול.
מוציאים את הקלתית האפויה למחצה מהתנור. מסירים את ניר האפיה מעל הקלתית ומקררים. אם צפים עודפי שמן- סופגים אותו בלחיצה קלה עם ניר סופג.

מכינים מילוי:
טורפים בקערה בעזרת מטרפה את רכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים מעל לקלתית עד לגובה 2/3 השוליים של התבנית. מחזירים לתנור לאפיה של 10 דקות לפאי אישי, 18 דקות לפאי גדול.
מוציאים מהתנור ומקררים.

מכינים גנאש לציפוי:
ממיסים שוקולד מריר עם ריצ' עד שמתקבל קרם גנאש חלק ומבריק. יוצקים בזהירות מעל למלית האפויה שהתקררה. בעזרת כף מוודאים שהציפוי מכסה את כל הפאי.
-------------

את העוגה מכינים כאמור באותו אופן רק שמכפילים את כמות המילוי פי 1.5 [בהמלצת הניקית @חוי ג שעשתה כך], ואופים יותר, לפי ההוראות למעלה. משתמשים בתבנית קטנה מ A4.
IMG_5718_800x533.jpg
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עוגת שכבות מעולה של @ה. בקר אני שמה קרם פסק זמן פרווה
1721890701791.png
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עוגת שמנת מעולה של @לעת עתה
עוגת שכבות שמנת שוקולד

שכבה א':
6 ביצים
כוס סוכר
להפריד ולהקציף ולהוסיף את החלמונים
להוריד את המהירות במקסר ולהוסיף:
4 קפות פודינג
4 כפות קקאו
חצי כוס מים
1/4 כוס שמן

מעבירים לתבנית.

לגבי התבנית:
אם עושים בתבנית רגילה זה יוצא בערך בגובה חצי תבנית ואז העוגה יוצאת באופן כללי גבוהה יותר.
אפשר לחלק ל-2 תבניות לעוגה נמוכה יותר.
אני בד"כ עושה בתבניות אישיות בקוטר של כ-10 סמ' אפשר יותר קטן, הן גם תבניות נמוכות אז אני מעבירה שכבה של 1/2 - 1 ס"מ ואופה על 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

שכבה ב'
1 קצפת ריצ'
1 שמנת מתוקה
5 כפות פודינג
לבחירה: שוקולד לבן מומס/ריבת חלב/קרם וניל ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם

להקציף את השמנת והקצפת ולהוסיף בהמשך את הפודינג ואת התוספת הרצויה והאהובה.
לשטוח שכבה מעל העוגה להקפיא.

ציפוי גנש:
2 שוקולד חלבי ואחד שמנת.

מקווה שיצא ברור, אני ממהרת כעת, ואין לי פנאי לדייק ניסוח וכו' אם יש שאלות שאדע לענות עליהן. בשמחה.
 

BKS

משתמש מקצוען
עוגת 6 שכבות @קאלישית
1535759-55ba69819289d28c9d409f8665e02e7c.jpg

החומרים:
טורט לבן:

10 בייצים
10 כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
1 שקית אבקת אפיה
טורט חום:
5 בייצים
5כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
0.5 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
קרם:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 בייצים
4 סוכר וניל
2 מרגרינה רכה
2 כפות קפה נמס
2כפות יין אדום מתוק
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל קצפת צמחית

הוראות הכנה:
טורטים:

לחמם תנור לחם בינוני(בערך 175 מעלות), להפריד בייצים להקציף חלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה להנמיך מהירות תוך הוספת השמן והחלמונים, להוסיף את שאר החומרים.
את הטורט הלבן לחלק ל2 (את הטורט החום לא מחלקים)
לרפד 2 תבניות ח"פ ענקית בנייר אפיה ולשמן אותם מעט לאפות 10 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
יוצא 3 טורטים.
קרם:
מכניסים לסיר קטן את הקמח מים והסוכר , מבשלים תוך כדי ערבוב על להבנ נמוכה עד לקבלת מרקם דימוי דייסה.
לקרר.
במעבד מזון בלהב הסכין:
את הבייצים,סוכר וניל,מרגרינות עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
להוסיף את תכולת הסיר ולערבב שוב עד לאיחוד
מחלקים את הקרם ל2 לחלק אחד להוסיף את הקפה והיין ולערבב .
הרכבת העוגה:
טורט לבן, קרם וניל,טורט חום,קרם קפה,טורט לבן,גנאש
צפוי:
בסיר קטן להרתיח את הקצפת, להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף את השוקולד שבור לקוביות - תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
לשפוך בעדינות מעל הטורט הלבן (ולטלטל את התבנית לקבלת ציפוי ללא בועות)
להקפיא היטב לפני החיתוך.
רצוי מאוד לחתוך עם הסכין המיוחד של העוגות.
ניתן גם לקרצוץ עם קורצן עגול (מדהים)



כוס= כוס מדידה 240מ"ל
תבנית= תבנית תנור/חד פעמי ענק


בהצלחה ובתאבון!!!!!(חוץ מהיופי העוגה גם מאוד טעימה)
 

רבקה אנשין

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
עוגת כושי גבינה
מאת @רוחי בלבוחי

עוגת כושי:
7 ביצים
1.5 כוס סוכר - להקציף 5 דקות
ולהוסיף:
כוס שמן
1/3כוס יין
1 אבקת אפיה
1.5 כוס קמח
5 כפות קקאו
ולשפוך לתבנית חד פעמית גדולה (ענקית)
שכבת הגבינה:
2 ביצים
1.5 כוס סוכר - להקציף
ולהוסיף:
1/3 כוס שמן
6 סוכר וניל
1 שמנת חמוצה
6 כפות קמח
1 ק"ג גבינה
לשפוך על עוגת השוקולד, לנער קצת, התערובת החומה אמורה לעלות למעלה, והגבינה שוקעת למטה,
מתקבלת תוצאה יפהפייה של 2 שכבות, עם נימים דקים של שוקולד בגבינה.
לאפות בחום 150 מעלות למשך שעה וחצי, לקרר היטב לפני החיתוך (עדיף הקפאה חלקית)
IMG_1321.JPG
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

תותים בלבן

משתמש פעיל
העוגה הזו מככבת אצלינו שבועות ולא נמאסת אף פעם
יוצאת גבוהה, נימוחה ומשביעה מאד!
מושלמת לצד הקפה:)
לא צריך לה מיקסר ולא להפריד ביצים, רק קערה וכף
והיא טעימה ושווה ניסוי!!
ולא. אין לי תמונה, אולי אעלה בהמשך.

מתכון מאת @רוחי בלבוחי

עוגת טורט קפה קראמבל פרורים

6 ביצים שלמות
3 כוסות סוכר
תמצית וניל
כוס וחצי שמן
כוס וחצי מים
2 אבקת אפייה
4 כוסות קמח

לערבב את הכל יחד,
רבע מהכמות לשים בקערה נפרדת ולהוסיף:
6 כפות סוכר
2 כפות מים רותחים
4 כפות קפה
ולשפוך על העיסה שבתבנית כמו עוגת שיש

להכין פרורים:
שלושת רבעי כוס שמן
3 כוסות קמח
כוס וחצי סוכר

לערבב ולפזר על העוגה

לאפות 180 מעלות כחצי שעה, לשפוך מעל את הזיגוג כשהעוגה חמה

100 גרם אבקת סוכר
2 כפות שמן
1 כפית קפה
להמיס ב4 כפות מים רותחים ולפזר עם כף על העוגה מיד כשיוצאת מהתנור והיא עודנה חמה!

בתאבון!
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

מלכי ש

משתמש מקצוען
עוגת קפוצינו - טורט ב- 3 צבעים

לא זוכרת מי העלתה
מצאתי פה קישור:

עוגת קפוצ'ינו מצוינת בשלוש צבעים

עוגה רכה, יפה, פרווה וטעימה מאוד.

6 ביצים שלמות

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

2 כפיות אבקת אפיה

1/2 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח

1 סוכר וניל

1/2 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד

1 וחצי כפיות קפה מומס ב1 וחצי כפיות מים רותחים

לזיגוג:

1 כוס אבקת סוכר

1 וחצי כפיות קפה נמס

1 כף מים רותחים

3 כפות שמן

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות

משמנים היטב תבנית bundt pan אם יש.

או ב-3 תבניות אינגליש קייק ארוכות

מקציפים ביצים וסוכר ל10 דקות

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה שמן, מיץ, אבקת אפיה, קמח וסוכר וניל.

מחלקים ל3 קערות ( לי יצא כל קערה 450 גר')

לקערה אחת מוסיפים פודינג, מערבבים בתנועות קיפול עדינות מאוד ושופכים לתבנית

לקערה שנייה מוסיפים קפה מומס וכף קמח, מערבבים בתנועות קיפול עדינות ושופכים לתבנית

לקערה שלישית לא מוסיפים כלום ושופכים לתבנית

אופים בערך 50 דקות או עד שקיסם יוצא כמעט יבש.

תמונה של @רחל
1721919862009.png
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

פלמינגו.

משתמש מקצוען
עוגת גבינה כמו בקונדיטוריה קלה וטעימה בטירוף
(כשאני מכינה היא יוצאת בדיוק כמו בתמונה!!)
- שימו לב שהמרכיבים של העוגה מבוסס מגבינות בכמות שומן גבוה וזה אחד הדברים שהיא תמיד מצליחה -
‫המדריך המלא לעוגת גבינה מושלמת | מתכון לעוגת גבינה אפויה - YouTube‬‎



250 גרם ביסקוויטים טחונים במעבד מזון
90 גרם חמאה מומסת
להוסיף לביסקוויטים ולערבב היטב או להמשיך במעבד מזון
לשטוח ולדחוס היטב על תבנית עגולה קפיצית -עדיף
להכניס לתנור 160 מעלות כ6-7 דקות
למלית:
900 גרם גבינת שמנת
200 גרם (1 כוס) סוכר
לערבב במערבל לקבלת מרקם חלק
4 ביצים. להוסיף כל אחד בנפרד ולערבב כל פעם - לא לערבב יתר על המידה
225 שמנת חמוצה (1 כוס)
60 מ"ל שמנת מתוקה (1/4 כוס)
1-2 כפיות תמצית וניל
לערבב בעדינות למרקם חלק
1.5 כף קורנפלור
קצת מלח
באתר רשום גרידת לימון אני אף פעם לא שמה ויוצא טעים גם ככה
לערבב עד להטמעה לא לערבב יתר על המידה
מניחים את התבנית על פיסת נייר כסף גדולה
מקפלים את הנייר כסף בצדדים כלפי מעלה לדפנות של התבנית
יוצקים את הבלילה על הבסיס
ממלאים תבנית במים חמים ומניחים מתחת לעוגה
אופים ב150 מעלות 45-50 דקות
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד שעה בלי פתיחת התנור
אחרי שעה מוציאים את העוגה ומאפשרים להתקרר לטמפרטורות החדר שעה
מקררים לפחות 4 שעות או למשך לילה
לקישוט:
קולי תות
200 גר' תותים מרוסקים
60 גרם סוכר
אפשר להוסיף כפית קורנפלור
מבשלים על אש נמוכה עד לרתיחה (כ8-10 דקות)
לרסק בבלנדר לפי הצורך
לקרר היטב
להגשה:
לפרוס פרוסה יפה ולזלף קולי תות בכמות נדיבה בקצה של הפרוסה
 

Tuch

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אחת העוגות!!!

מפה הבאתי את זה

עוגת קפה שלקחתי מה מהפורום(לא זוכרת למי לתת קרדיט)
עוגה שאין שבוע שמפספסים אותה...
עוגת קפה
- הכמות מספיקה ל2 תבניות אינגליש קייק
(ממליצה להכין כפול ולהקפיא)

החומרים:
1/4 כוס קפה נמס + 3/4 כוס מים חמים - להמיס
2 כוסות סוכר
כוס שמן
4 ביצים
2 סוכר וניל
2 כוסות קמח
1/4 כוס קקאו
שקית אבקת אפיה

- לערבב את כל החומרים ולהוסיף את הקפה הנמס עם המים.

- לאפות 40 דקות

לאחר האפיה:
כפית קפה נמס
2 1/2 כפות מים רותחים
2 1/2כפות שמן
כוס אבקת סוכר
- לערבב את כל החומרים.
לשפוך על העוגה כשהיא חמה ולפזר מעל פרוסות שקדים מולבנים.

(אני לא מפזרת שקדים ויוצא פצצה)
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

עוגת שוקולד עסיסית בטירוף (קרין גורן)​

הערה שלי!
במתכון כתוב להתחיל עם היבשים,
אני מקציפה ביצים שלמות עם סוכר 5-10 דקות
מוסיפה את השמן
וממשיכה כמו כל עוגת טורט....
אני לא מכינה את הציפוי, לא רואה בזה צורך...
טעים מאוד לקופקייקים

עוגה​

  • 2 1/2כוסות קמח לבן
  • 2כוסות סוכר לבן
  • 2/3כוס אבקת קקאו
  • 1/3כוס אבקה להכנת שוקו
  • 2כפיות אבקת אפייה
  • 1כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3ביצים L
  • 1כוס שמן קנולה
  • 2שקיות סוכר וניל
  • 2כוסות מים רותחים



אופן הכנה​

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה.
  3. בקנקן טורפים ביצים עם שמן וסוכר וניל. מוזגים לקערה עם הקמח וטורפים לתערובת חלקה תוך כדי הוספת מים רותחים בהדרגה. מוזגים ל-3 תבניות משומנות ואופים כ-45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם יוצא עם פירורים לחים.

מקור https://www.carine.co.il/foody_recipe/עוגת-שוקולד-עסיסית-בטירוף-וזולה-2/
 

טורינו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוגת שוקולד פירורים
מככבת אצלינו כמעט כל שבת.
של @חני בנני
לקחתי מכאן
עוגת שוקולד פירורים

תבנית תנור
כוס מדידה
מעולה בהקפאה

לבצק:
4.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 ביצים
1.5 כוס שמן
4 כפות סוכר

לערבב היטב עד שנהיה כמעט בצק,
לשטוח 3/4 מהכמות בתבנית.

למלית:
300 גר' שוקולד מריר
2 ורבע כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
3 כפות קקאו

לשים את החומרים בסיר ולהמיס לאט על אש נמוכה,
כשהכל נמס להוסיף
4 ביצים
ולערבב מהר שלא יתבשלו.
לשפוך מעל הבצק ולפורר מעל את הפירורים ששמנו בצד.

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך חצי שעה עד שהפירורים למעלה מזהיבים והעוגה יציבה
 

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
פסי שמרים מוצלחים ביותר!! @זהבהלה

שווה לנסות!!!
יוצא אורירי, תפוח וטעיםםםם.
מהכמות הזו יוצא 4 תבניות אינגליש קייק.

החומרים לבצק- לשים בקערה לפי הסדר הזה:
2 כפיות מלח
1.5 כוס שמן
3 ביצים
7.5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
1 ו3/4 כוס מים חמימים
להשאיר בקערה את החומרים ללא ערבוב 15 דקות!!
ורק אחכ לערבב במשך 8 דקות.
להתפיח שעה שלמה.

החומרים למילוי מערבבים במיקסר)
כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
ביצה
1/2 כוס מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו

החומרים לפרורים:
1/4 כוס שמן
כוס קמח
3/4 כוס סוכר

אופן הכנת הפסים:
אחרי שהבצק תפח שעה מחלקים את הבצק ל4 וכל חלק מחלקים ל2 .
מרדדים כל חלק למלבן לא דק ומורחים במילוי שוקולד.
מרדדים לרולדה ומלפפים אחד בשני את 2 הרולדות הסגורות ומעבירים לתבנית אינגליש קייק . (סהכ י וצא 4 פסים )
נותנים התפחה של עוד שעה ומורחים בביצה ומפזרים פרורים.
אופים כ25 דקות (אני אפיתי על 200 וקצת יותר זמן אבל יש לי תנור דפוק..)

כוס 240 מל

בהצלחה!!!

1722190112906.png
 

KATZEFET

משתמש רשום
מתכון של הני בקר (חוברת חגים תשפ"ב)

עוגת שוקולד רכה ונימוחה
תבניות איגליש קצרות
או תבנית A4 (עוגה נמוכה יותר)
לעוגה:
4 ביצים
1 ו 1/4 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 ו 1/2 כוסות מים
1 כף אבקת קפה נמס
2 ו 1/4 כוסות קמח
5 כפות אבקת שוקולית (או כל אבקה לשוקו)
1 אבקת אפיה
לגנאש:
125 מ"ל ריצ'
150 גרם שוקולד מריר

מערבבים את המים עם הקפה.
מערבבים את כל הרכיבים יחד בקערת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. הבלילה נוזלית וזה בסדר
יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בניר אפיה
אופים ב 180 מעלות כשלושת רבעי שעה עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
הגנש
ממיסים יחד ויוצקים על העוגה, מקשטים בשברי פקאן סיני
העוגה טעימה מאוד גם ללא הציפוי
וטעימה גם רק עם גנאש וללא פקאנים
1722233956251.png
 

KATZEFET

משתמש רשום
מתכון של הני בקר - חגים תשפ"ג

אני הכנתי עם בטנים, יצא מדהים

מדובר ב 4.5 כוסות קמח
1722234251629.png
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

KATZEFET

משתמש רשום
עוגת טורט קלה להכנה
יוצאת רכההה שאין דברים כאלה
4 תבניות אינגליש

להקציף (10 דקות)
7 ביצים
2-3 כוסות סוכר
1 סוכר וניל

להנמיך מהירות ולהוסיף לסירוגין
כוס שמן
4 כוסות קמח
1.5 כוסות מים
2 א"א

לשיש:
חצי כוס סוכר + חצי כוס קקאו
לערבב עם מעט בלילה ולשייש

אפשר להוסיף קפה, שוקולד צ'יפס, מייפל
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט נ'

קה נֵר לְרַגְלִי דְבָרֶךָ וְאוֹר לִנְתִיבָתִי:קו נִשְׁבַּעְתִּי וָאֲקַיֵּמָה לִשְׁמֹר מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קז נַעֲנֵיתִי עַד מְאֹד יי חַיֵּנִי כִדְבָרֶךָ:קח נִדְבוֹת פִּי רְצֵה נָא יי וּמִשְׁפָּטֶיךָ לַמְּדֵנִי:קט נַפְשִׁי בְכַפִּי תָמִיד וְתוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קי נָתְנוּ רְשָׁעִים פַּח לִי וּמִפִּקּוּדֶיךָ לֹא תָעִיתִי:קיא נָחַלְתִּי עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם כִּי שְׂשׂוֹן לִבִּי הֵמָּה:קיב נָטִיתִי לִבִּי לַעֲשׂוֹת חֻקֶּיךָ לְעוֹלָם עֵקֶב:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה