עוגות/עוגיות אשכול עוגות מרוכז ומדורג-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אז כפי שהבטחתי, כאן אשכול מרוכז לעוגות.
בצד ישנה אשרות לסמן וי וכך לומר לכולם שהכנתם את העוגה ושהיא מוצלחת. לא מוצלחת- אל תסמנו. כאן באשכול מלבד רצף מתכונים אין שום דבר אחר. לא שאלות, לא בקשות. תגובות מעין אלו יימחקו כדי שהאשכול יישאר נטו מתכונים מדורגים.

האשכול הזה הוא פיילוט.
יצליח? יהיה שיתוף פעולה? נפתח כאלו מקבילים למאכלים, סלטים, מרקים וכו'.
אז זה בידיים של כולנו.

אה, אני יודעת שזה קצת מורכב, במיוחד כאשר האשכול יגדל, אבל בכל זאת, לתועלת כולם, לפני שמעלים עוגה, בדיקה קצרה אם היא כבר הועלתה תעזור לנו לשמור על האשכול במיטבו


כאן לא מעלים קישורים!
המטרה היא שהאשכול ירכז מתכונים ולא ישלח אותנו לקישורים אחרים, גם לא בתוך הפורום שלנו. אז אם כבר העליתם משהו ואתם רוצים שיופיע כאן- כנסו לאשכול ששם כתבתם, העתק הדבק לכאן.
העוגה שהבאתם היא ממקור חיצוני? בלוג כלשהו? אתר? ציינו זאת, עם מתן קרדיט כנדרש. גם לתמונה מאתר או בלוג יש לתת קרדיט. אף אם היא באה עם המתכון.
תמונה תמיד משדרגת!

יתכן ויעלו כאן עוד כללים בהמשך לפי הצורך.
בהצלחה לכולנו.
ובתקווה שהאשכול הזה יהיה יעיל וכאשר תרצו להכין עוגה טובה, תוכלו לחפש כאן עוגה שיש עליהן משובים טובים.
כמובן, שיקח זמן למשובים.
אבל- אם גיליתם כאן עוגה שכבר הכנתם- תנו לו וי אם נהניתם מהמתכון.

עוד משהו אחרון,
לא יודעת לגבי עוגות אחרות, אבל אם הכנתם עוגה משלי, תוכלו להדביר את המתכון כאן ולדרג.
זה לא כי אני בטוחה ששלי טובות. זה רק כי אין סיכוי שאצליח להעלות כאן את כככככככככלללל מה ששלי, אז תעזרו לי, אם הכנתם ונהניתם. ציינו שזו עוגה שלי.

חשוב מאוד מאוד-
אין כאן תחרות. יש כאן נסיון באמת לתת מידע נכון מאלו שהכינו עוגות שעולים באשכול. אז אנא מכם, וי- רק אם הכנתם ונהניתם, אחרת את מטעים את הגולשים ועלולים לגרום לעגמת נפש. וחבל. אנחנו כאן בשבילכם. לטובתכם!

שאלות בכל הנוגע לאשכול, כולל על המתכונים, בנספח
 
נערך לאחרונה ב:

עניין של ראיה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני אתחיל
מתכון של @ה. בקר

עוגת שיבולת שועל, שוקולד ושאר ירקות

כוס 180 מל חדפ קטנה

תבנית בינונית A4

תבנית בינונית A4

6 ביצים
1 כוס סוכר חום כהה, אפשר דמררה אם אין
1/2 כוס סוכר לבן
3/4 כוס שמן
3 כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה [חצי מעובדת]
1 כפית קינמון
1.5 כפות קפה נמס או מוקה
1.5 כוסות קמח
1 כוס חלב שיבולת שועל [אני השתמשתי בחלב שיבולת שועל בטעם אייריש קרים, מוסיף ממש], אפשר חלב סויה
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שוקולד צ'יפס


לציפוי:
לא חובה, פחות בריא

1 אבקת סוכר
מעט קינמון
1/2 כפית קפה נמס או מוקה
מעט [מעט!!!] מים

הכנה:
טורפים ביצים בקערה עם סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים שמן וטורפים שוב.

מוסיפים קינמון, קפה, אבקת אפיה. טורפים היטב

מוסיפים קמח ושיבולת שועל לסירוגין עם חלב שיבולת השועל
מערבבים היטב לתערובת אחידה.

יוצקים לתבנית מרופדת בניר אפיה.
זורים שוקולד צ'יפס. הם ישקעו חלקית באפיה וזה בסדר

אופים ב 180 מעלות, טורבו, כ-45-50 דקות להתייצבות של העוגה.
העוגה צריכה להיות יציבה אבל רכה.

לציפוי:
מערבבים את רכיבי הציפוי ומזלפים על העוגה.

1721753407748.png
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
עוגה חדשה מהיום. הכנתי לאחרי הצום.
היא קלה להכנה ולא דורשת מיקסר. אבל היא לא כזו שמכינים בדקה כי יש לה ארבע שכבות.
IMG_9353_1024x682.jpg


שכבה פריכה עם שבולת שועל
שכבת בראוניס- לא רטובה.
שכבת בחושה וניל
שכבת פירורים

תבנית חד פעמית ענקית
מדידה בכוסות חד פעמיים לשתיה קרה 180 מ"ל.

לבסיס:
3 ביצים
1 כוס סוכר חום דחוס [אפשר דמררה, עדיף לא לבן, אבל אפשר]
2 כוסות שבולת שועל מהיר הכנה טחון טחינה גסה. אפשר לטחון לבד במג'ימיקס
1 כוס קמח
1/2 כוס שמן
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן

לשכבת הבראוניס:
4 ביצים
3/4 כוס קקאו
3/4 כוס שמן
1.5 כוסות סוכר
1 כפית סודה לשתיה [אפשר אבקת אפיה אם אין סודה לשתיה]
1.5 כוסות קמח

לשכבת וניל לבנה:
3 ביצים
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפות פודינג וניל [לא חובה]

לפירורים:
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 כפות קקאו
2.5 כוסות קמח
1 כוס שיבולת שועל טחונה גס
3 סוכר וניל
מים, קמח וסוכר לפי הצורך


הכנה:
ערבבים בקערה את רכיבי הבסיס למעט השוקולד צ'יפס. בידיים לחות משטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה. שכבה דקה ואחידה ככל האפשר.
שופכים שוקולד צ'יפס ומהדקים לתוך הבסיס.

באותה קערה, ללא שטיפה, שמים את רכיבי הבראוניס ומערבבים במטרפה [או כף אם אין, אבל עדיף מטרפה] לתערובת אחידה ללא גושים. יוצקים מעל לשוקולד צ'יפס ובעזרת כף מורחים על כל הבסיס.

שוטפים את הקערה. שמים בקערה את כל רכיבי הבחושה וניל ומערבבים [עדיף במטרפה] לבלילה אחידה נוזלית יותר מהבראוניס וללא גושים. יוצקים מעל לבראוניס ומשטחים בעדינות בעזרת כף.

באותה קערה שמים את רכיבי הפירורים למעט המים, הקמח והסוכר הנוספים. מערבבים לתערובת פירורית. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים מעט מים. אם רטובה מדי- עוד מעט קמח וסוכר. מפזרים על לשכבה הלבנה. הפירורים שוקעים מעט וזה בסדר

אופים ב 180 מעלות 45 דקות עד שהשכבה העליונה יציבה.
פורסים לאחר התקררות.
IMG_9352_1024x682.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
עוגת מיץ בחושה אוורירית ורכה

קערה ומטרפה.
3 אינגליש ארוכות
מדידה בכוסות חד פעמי לשתיה קרה 180 מ"ל

שמים בקערה:
6 ביצים
4 כוסות קמח
1.5 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1.5 כוסות שמן
1.5 כוסות מיץ תפוזים, עדיף טבעי
1 פודינג וניל [6 כפות]

בעזרת מטרפה טורפים את כל הרכיבים יחד רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושי קמח.
יוצקים ל-3 תבניות אינגליש ארוכות מרופדות בניר אפיה.

מפזרים שקדים מולבנים, פרוסים.

אופים בתנור שחומר מראש ל 180 מעלות כ-30 דקות להתייצבות של העוגה ולא יותר. משך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למשנהו. אז תעקבו אחרי העוגה.

מוציאים את העוגות מהתנור. מסננים מעליהן אבקת סוכר.
IMG_9988_1024x682.jpg



ממלאים כוס מיץ תפוזים קר.
בתיאבון!

IMG_9986_1024x682.jpg
 

הדס99

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עקיצת הדבורה - קרין גורן
1721754001750.png


עקיצת הדבורה "לעצלנים" זו עוגה חגיגית מרשימה, אך פשוטה להכנה, עם שכבות טורט במקום בצק שמרים, ציפוי שקדים בדבש מלמעלה וקרם וניל מהיר במרכז

מצרכים

עוגה


ציפוי

מלית

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה, מצננים ופורסים ל-2 שכבות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים ביצים, 1 כוס סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן ואחריו חלב בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.
  3. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לגמרי.
  4. משחררים את העוגה משולי התבנית בסכין ופורסים ל-2 שכבות שוות. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה, ואת השכבה העליונה מניחים על תבנית תנור (מיד נצפה אותה ונשחים בגריל).
  5. מכינים את הציפוי, מצפים ומשחימים בגריל: במחבת יבשה (ללא שמן) קולים פרוסות שקדים תוך ערבוב, להזהבה. מניחים בצד.
  6. מחממים תנור למצב גריל.
  7. בסיר גדול (חשוב! אחרת זה יגלוש) מחממים לרתיחה 1/2 כוס סוכר, דבש, חמאה ו-1/4 כוס שמנת מתוקה תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מבשלים ברתיחה 5 דקות נוספות מבלי לערבב, עד שהציפוי מזהיב ומסמיך מעט. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השקדים הקלויים.
  8. מיד מורחים את התערובת הרותחת על השכבה העליונה של העוגה.
  9. מכניסים תחת הגריל ל-30-60 שניות בלבד, עד להשחמת הציפוי (משגיחים כי זה נשרף בקלות!). מצננים מעט ופורסים ל-12 משולשים (כדי להקל על פריסת העוגה בהמשך)..
  10. מכינים את המלית, מרכיבים, מקררים ומגישים: במיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג ו-1/4 כוס סוכר לקרם יציב.
  11. מורחים את כל כמות הקרם על שכבת העוגה התחתונה שבצלחת ההגשה. מסדרים על הקרם את משולשי העוגה (כשציפוי השקדים כלפי מעלה, כמובן).
  12. מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים, להתייצבות. מגישים קר.
 

א"א

משתמש פעיל
D I G I T A L

עוגת גבינה פירורים מעלפת של קרין גורן​

1721766779592.png

בסיס עוגת גבינה פירורים​

מלית גבינה​

  • 2 מיכלים או 500מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 כוס או 200גרם סוכר לבן (בעיני זה מתוק מדי -אני שמה חצי כוס)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 גביע או 200מ"ל שמנת חמוצה 15%
  • 500גרם גבינה לבנה 5%

  • אופן הכנה​

    1. בצק עוגת גבינה פירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
    2. במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
    3. לתחתית - משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
    4. לפירורים - משטחים את החצי הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
    5. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
    6. מלית עוגת גבינה פירורים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
    7. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
    8. משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
    9. מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
    10. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
    11. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
 
נערך לאחרונה ב:

סקרנית לדעת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוגת שוקולד לוטוס
לעוגה:
4 ביצים
כוס סוכר
כוס קמח
3/4 כוס שמן
כוס שוקולית
א. אפיה
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים עם הסוכר עד להכפלת הנפח,
להוסיף בהדרגה את שאר החומרים, נוזלים ויבשים לסירוגין
לאפות בחום 180 מעלות 40-45 דקות (שני תבניות אינגליש קייק)
לחמם קרם לוטוס (200 גרם) ולשפוך על העוגה,
להקפיא או לקרר.
נכין את הגנאש:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם קצפת צמחית
לחמם את השוקולד והקצפת (כל אחד בנפרד) ולאחד ביחד
לשפוך על הקרם לוטוס ולקרר
בתאבון!!!!!
IMG_20240523_004238_983.jpg
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
עוגת טעמי, מהאשכול פה.
עוגת טעמי
תבנית תנור
כוס מדידה
מעולה בהקפאה


שכבה א'

3 כוסות קמח
כוס סוכר
2 סוכר וניל
אבקת אפיה
2 ביצים
כוס שמן
חצי כוס אגוזים טחונים

-לערבב ולשתוח בתבנית חד"פ תנור ולאפות 20 דקות ב180 מעלות
שכבה ב

לערבב היטב:
כוס שמן
כוס סוכר
4 ביצים
1 סוכר וניל
6 כפות דבש
4 כפות קפה
מעט יין

-לערבב ולשטוח על הבצק האפוי ולאפות עוד חצי שעה

כשהעוגה מתקררת מצפים ב:
להמיס
150 גר' שוקולד מריר
9 כפות שמן
8 כפות קמח

להקפיא ולחתוך כשהעוגה קפואה
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
עוגת נס קפה (תברכו את חמותי...) שהעלתה @הני ר.

קלי קלות של הכנה.
טעם מושלם
כמעט אפס עבודה.
חומרים לתבנית חד פעמי הכי גדולה.
במעבד מזון:
שמה חצי כוס קפה פלוס מים רותחים עד למעלה.[200מ"ל]
מפעילה מעבד לדקה ואז מוסיפה
3 כוסות סוכר
1.5 כוס שמן
2 אפיה
4 סוכר וניל.
מוסיפה 8 ביצים לאט לאט ללא הפרדה
4 כוסות קמח
2 כפות קקאו
שמה בתבנית שולחת לתנור עד שזה אפוי.
בזמן הזה...את שוטפת את הכוס היחידה והמעבד מזון שהתלכלכו, נכון שזה קלי קלות?
שמה במעבד 5כפות שמן.
7כפות מים רותחים
200גר' אבקת סוכר
1 כף קקאו.
3 כפות נס קפה.
מפעילה לדקה.
שופכת על העוגה בעודה חמה.
ורצה להכין כוס קפה
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
עוגה מעולה של @ה. בקר

עוגת שכבות עם חלבה

לעוגה:


10 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
4 כפות שמן
קמצוץ מלח
2 סוכר וניל
3 כפות אבקת קפה נמס

מקציפים חלבונים לקצף יציב. מוסיפים 1 כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף קשה.

בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם 1 כוס סוכר לקבלת תערובת במרקם קצפי ובהיר.
מוסיפים שמן.
מקפלים עם החלבונים.
מוסיפים בהקצפה נמוכה ביותר קמח, אבקת אפיה, וניל ומלח

מחלקים ל-2
חצי יוצקים בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה

לחצי השני מוסיפים 3 כפות אבקת קפה נמס. יוצקים לתבנית נוספת.
אופים את השתיים בתנור בערך 12-15 דקות עד שמוכן.

מקררים את העוגות ומכינים קרם:
בסיר קטן ממיסים יחד 400 גרם חלבה ו 250 מ"ל ריצ' עד לקבלת תערובת קרמית. אני אוהבת לטחון במקל כדי שהמרקם יהיה אחיד ממש.
מורחים שכבה דקה על העוגה הכהה. ומניחים עליה את העוגה הבהירה
ליתרת הקרם מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר נמס. מערבבים היטב לקבלת קרם אחיד. אם יש צורך ממיסים עוד קצת.
יוצקים מעל העוגה הבהירה ומורחים בצורה אחידה.
מקשטים בחלבה מפוררת.


1721817829154.png
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
וזו עוגה שמככבת אצלינו, נראה לי של @רוחי בלבוחי

עוגת טורט שמנת וריבת חלב

לעוגת הטורט:
6 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות קמח + 1 כפית אבקת אפיה
3 כפות שמן
2 כפות מים

אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
משאירים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים חלמון אחר חלמון.
מוסיפים את השמן לאט ואח"כ את המים , ולבסוף מוסיפים את הקמח עם האבקת אפיה..

מחלקת את התערובת ל2 . ואופה 2 שכבות של עוגה. (מומלץ מאד בתבנית עגולה 24 )

אחרי שהשכבות התקררו - על השכבה הראשונה מורחים ריבת חלב .
ואת השכבה השניה הופכים, מורחים עליה ריבת חלב, ומחכים איתה

רכיבים למילוי: (לפי כוס מדידה 240 מ"ל)
1 שמנת מתוקה
3\1 כוס סוכר
4\1 כוס חלב
4\1 שקית אבקת פודינג וניל
1 גבינה לבנה 250 ג'

אופו הכנת המילוי:
מקציפים את כל החומרים חוץ מהגבינה . אחרי שיש קצף יציב מוסיפים את הגבינה.
3/4 מהמילוי שופכים על השכבה הראשונה .
ואת השכבה השניה הופכים בחזרה על העוגה.
מורחים את שאר המילוי על העוגה /מזלפים .. כיד הדמיון הטובה...
מומולץ בחום להוסיף קישוטים מריבת חלב...
 

ילילי

משתמש מקצוען
עוגה מדהימה של @רוחי בלבוחי

גבינה ריבת חלב

המדידות בכוס חד פעמית ומתאים לתבנית חד פעמי בינונית A4
המצרכים לשכבה א':
25 ביסקויטים
1 חמאה רכה

המצרכים לשכבות ב' וג':
750 גר' גבינה
1 אשל גדול
3 כפות קמח
חצי כוס פודינג וניל
3 ביצים
כוס סוכר
3 כפות גדושות ריבת חלב

מצרכים לציפוי:
2 שמנת חמוצה
4 סוכר וניל
הכנת שכבה א':
מרסקים את הביסקויטים דק דק, לאחר מכן מרככים את החמאה היטב ומערבבים אותה עם הביסקויטים.
משטחים את הביסקויטים ע''ג תבנית ח''פ (A4), מהדקים היטב ומכניסים למקפיא.
הכנת שכבה ב':
מערבבים בקערה בכף את החומרים של שכבות ב' וג' ללא הריבת חלב ומחלקים לשתי קערות:
קערה אחת שופכים ע''ג התבנית עם הביסקויטים ומכניסים חזרה למקפיא.
ובקערה השניה מוסיפים 3 כפות ריבת החלב, מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה.

כרגע יש במקפיא תבנית עם שכבת ביסקויטים ומעליה שכבת גבינה לבנה, ובמקרר יש גבינה עם ריבת חלב.
לאחר כשעה יש להוציא מהמקפיא את התבנית ולהוסיף את הגבינה עם ריבת החלב.

להכניס לתנור על חום של 180 למשך שלושת רבעי שעה בערך עד שהדפנות מתקשות מעט.
הכנת שכבה ג':
מערבבים בכלי שמנת חמוצה עם סוכר וניל.
משטחים בזהירות ע''ג העוגה החמה והאפויה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות, לאחר מכן יש להשאיר את העוגה בתנור מכובה למשך שעה.

את העוגה העליתי לניוז המדהים של @אפרת 10 ומעלה אותו גם פה כדי להנות את כולם.... אז תהנו ובתאבון !!
מצרפת תמונות
IMG_4614.JPGIMG_4611.JPGIMG_4615.JPG

תשובות לכל השאלות @רוחי בלבוחי ענתה באשכול המקורי
 

ילילי

משתמש מקצוען
פאי לימון נדיר של @רוח סערה

פאי לימון מרהיב, פשוט להכנה, ובעיקר- טעים, גם לאניני טעם, וגם לילדים. מתאים כקינוח, או כעוגה לבוקר, לשלוח ליולדת, לקידוש בביה"כ ולהביא אתך לשוויגער.
יש להכין יום לפני ההגשה
בצק:
מערבבים 2 כוסות קמח, חצי שקית א. אפיה, 4 כפות סוכר, 3/4 כוס שמן, כף תמצית וניל וחלמון אחד (את החלבון שומרים בקערת המיקסר להקצפה) לבצק רך, משטחים ומהדקים על תבנית מלבנית בינונית, אופים על 180 מעלות למשך 10-20ד' עד להזהבה קלה
בינתיים מכינים את הרוטב:
מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, רבע כוס שמן, 1 כוס סוכר ומערבבים היטב
בכוס מערבבים רבע כוס מים קרים עם 5 כפות קורנפלור (או 3 כפות קמח תפו"א)
מפרידים 3 ביצים, את החלבונים להוסיף לחלבון הקיים בקערת המיקסר, את 3 החלמונים שמים בקערה קטנה, ומוסיפים בה חצי כוס עד כוס מיץ לימון (עדיף טרי), וגרידה מקליפת לימון שלם (משביח את הטעם אבל לא חייבים), שופכים לקערה גם את תמיסת הקורנפלור מהכוס, מערבבים היטב.
כשהמים בסיר רותחים טוב, יש לשמור על אש גבוהה, שופכים את תוכן הקערה לסיר תוך כדי בחישה נמרצת, להמשיך לבחוש עוד כחצי דקה בערך עד שהמים שבסיר מסמיכים ונראים כמו פודינג וניל (אבל שיישפך בקלות ולא יהיה צמיגי מדי), לסגור את האש.
מפעילים את המיקסר עם 4 החלבונים, מוסיפים בהדרגה 3 כפות סוכר עד לקצף נוקשה ויציב.
כשהבצק אפוי וטיפה מזהיב (לשים לב שלא משנה את הצבע, ולא משחים) מוציאים אותו מהתנור, שמים על משטח ישר ושופכים אליו את רוטב הלימון הסמיך, עליו מורחים את קצף הביצים, ומכניסים חזרה לתנור לעוד 10-20 ד'. מוציאים כשהקצף נהיה חום מלמעלה.
מקררים, מכסים היטב (לשמירה על הלחות) ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות לפני ההגשה.
לתוצאות מרהיבות עין: אפשר לעשות שושני מרנג על הרוטב, ע"י ששמים את קצף הביצים בשקית זילוף במקום למרוח סתם.
אשמח לשמוע תגובות אחרי שבת...

שאלות ותשובות של רוח סערה באשכול המקורי-
 

ששונית

משתמש מקצוען
עוגה שמככבת בראש הבסט סלר שלנו כבר כמה חודשים ומסרבת לרדת משם
של @הני מושקוביץ
מה שהבטחתי-חיבת לקיים.
היא רכה, מושלמת, גבוהה, משביעה אפילו! ללא מרגרינה\חמאה, ופשוט מענגת.
במקור היא בתבנית מאפינס, שיניתי קצת לצרכיי

לתבנית תנור גדולה
מידות: כוס חד"פ של 180 מ"ל.
חומרים:

8 ביצים
4 כוסות סוכר
2 כוסות שמן
2 כפות ת. ווניל משובחת
2 כוסות מים
2 א. אפיה
6 כוסות קמח


להשאיר בצד כ-4 כפות מהבלילה (אני משאירה כ-10 כפות)ולהוסיף להן:
4 כפות סוכר
2 כפות קפה נמס מומסות ב-2 כפות מים חמים
לערבב, לשפוך על העוגה בפסים ולשייש.

קראמבל:
2\1 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר

לערבב בידיים עד ליצירת פירורים,
לפזר על העוגה

לאפות על 180 מע' כחצי שעה.

אחרי שאפויה ועודנה חמה להכין זיגוג ולשפוך:

חב' א. סוכר
2 כפות שמן
1 כפית קפה נמס מומסת ב-4 כפות מים חמים

לערבב הכל ול"קשקש" על העוגה יצירות פריסטייל.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

ששונית

משתמש מקצוען
הרוגלך הכי נדירים בעולם
גיסות שלי מחו"ל ביקשו את המתכון לרוגלך "the dangerous one" כלומר המתכון לרוגלך המסוכנים
שהעלתה מעיתון קטיפה @מ.לוינגר


1721811221631.png
 

BMiriam

משתמש רשום
עוגה מוצלחת וקלה מאד!! ללא הקצפה, לערבב ולתנור.
כל מי שטעם ביקש מתכון.

עוגת גבינה וריבת חלב - אפרת סיאצ'י (מתכונים ב10 דקות)

תבנית עגולה בקוטר 24 (או תבנית קרטון חד פעמית בקוטר 22.5)

מצרכים
:
לתחתית:
כוס ושליש (187 ג’) קמח רגיל
שליש כוס (66 ג’) שמן
כף גדושה ריבת חלב

עוגת גבינה:
3 ביצים גדולות
שני שליש כוס (135 ג’) סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל)
כף מלאה (11 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
3 כפות (36 ג’) קמח רגיל

ציפוי שמנת חמוצה וריבת חלב:
2 מיכלי שמנת חמוצה (400 מ”ל)
2 כפות גדושות (30 ג’) סוכר
כפית (5 ג’) תמצית וניל
5 כפות מלאות ריבת חלב

זיגוג ריבת חלב (לא חובה): כף גדושה ריבת חלב

אופן הכנה:

תחתית:
-מחממים תנור מראש ל175 מעלות.
-שמים קמח בקערה. מערבבים בכוס את השמן עם ריבת החלב, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב עם הקמח עד לתערובת אחידה.
-משטחים בתבנית עגולה 24 באופן אחיד ואופים בתנור במשך 11-12 דקות. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.

עוגת גבינה:
מנגבים את הקערה משאריות פירורים בעזרת נייר מגבת, מוסיפים ביצים וסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה. מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה ומערבבים. מוסיפים פודינג וניל וקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה. משמנים קלות את שולי התבנית ויוצקים את התערובת מעל התחתית. מכניסים לתנור, מורידים את הטמפ’ ל170 מעלות ואופים במשך 40 דקות (למי שיש תנור חזק מומלץ לאפות ב165 מעלות).

ציפוי:
-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי- מערבבים באותה קערה שני מיכלי שמנת חמוצה, 2 כפות גדושות סוכר, 5 כפות מלאות ריבת חלב וכפית תמצית וניל.
-לאחר 40 דקות אפיה, מוציאים בזהירות את העוגה מהתנור (משאירים את התנור דולק), יוצקים מעל העוגה את הציפוי ומחזירים את העוגה לתנור. מורידים את הטמפ’ ל160 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר.
-מכסים בנייר כסף ושומרים במקרר. לפני ההגשה ניתן לזלף פסים של ריבת חלב מעל שכבת הציפוי – שמים כף גדושה ריבת חלב בתוך שקית זילוף או שקית אוכל. גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים לאורך ולרוחב.

הערות:
-מומלץ להכין את העוגה יום לפני, היא מתייצבת ונעשית טעימה יותר לאחר יממה במקרר.
-לא מומלץ להכניס את העוגה למקרר לפני שהתקררה לגמרי כי אז תווצר רטיבות בתוך העוגה.
1721836097971.png


קישור למתכון:
 

חמוצית

משתמש רשום
לקחתי אי פעם מפרוג -יצא נפלא

עוגה בחושה נימוחה בהשראת אלפחורס (חלבית)
כוס מדידה

2 אינגליש

קערת הרטובים:
3 ביצים
חצי כוס חלב
1 שמנת חמוצה
4\3 כוס שמן

קערת היבשים:
4\3 כוס סוכר
3כפות פודינג וניל
1 אבקת אפיה
2\1 1 כוס קמח
חצי כוס קוקוס -לבחירה

לערבב את החומרים שבכל קערה ולאחד את שתי הקערות
לשפוך לתבניות

בעזרת כף וכוס מים רותחים לנטף גושי ריבת חלב לכל האורך-המים החמים עוזרים לריבה להחליק
להכניס את הריבה מעט לתוך העיסה- במקום זה התחלתי לערבב את הריבת חלב עם כוס מהעיסה
אפשר בשתי הגירסאות
170 מעלות מחומם מראש כ-40 דקות

העוגה נשמרת במקרר כמה ימים טובים אך טעימה ונימוחה יותר בטמפרטורת החדר
 

beedebi

משתמש פעיל
עוגת קפה ושוקולד / מתכונים ב10 דקות (קלה וטעימה, מתיקות מעודנת)

תבנית אינגליש קייק


מצרכים
:


2 ביצים

1/2 כוס (100 ג’) סוכר

1/2 כוס (100 ג’) שמן

1/3 כוס (80 מ”ל) חלב/ מיץ תפוזים

1 כוס (140 ג’) קמח תופח

1/3 כוס (30 ג’) קוקוס

50 גרם שוקולד מריר + 3 כפות (30 מ”ל) מים

1 כפית מלאה (3 ג’) אבקת נס קפה



אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-ממיסים במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר + 3 כפות מים ומערבבים לתערובת חלקה.

-מערבבים (בעזרת כף או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, אח”כ חלב/מיץ ובסוף קמח וקוקוס. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-מחלקים את התערובת בצורה שווה לשתי קערות. לקערה אחת – מוספים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב ולקערה השניה- מוסיפים כפית נס קפה ומערבבים.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק את בלילת השוקולד ומעליה יוצקים את בלילת הקפה. מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות.
1721837401577.jpeg
 

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען

כושית! אמיתית! נימוחה! שוקולדית!- וללא מיקסר!​

קרדיט: @שפעל'ה - קייטרינג

מראש מחממים תנור על 160 מעלות

החומרים:
7 ביצים L
4 כוסות סוכר(נכון, זה המון , לא אמרנו עוגה בריאה אלא עוגה כושית אמיתית .)
2 כוסות קקאו הולנדי מהזן המשובח והכהה
4 כוסות קמח( אפשר 80%)
1 ו-1/2 כוס יין מתוק
1 ו- 1/2 כוס שמן
מעט רום
מעט תמצית וניל
2 א. אפייה
2 כפיות סודה לשתיה
1 ריצ'- קצפת צמחית
2 כפות מלית אוכמניות- לבחירה!

לציפוי:
1 ריצ'
3 חבילות שוקולד מריר
(לא חובה) המלצה שלי לשדרוג מטורף!- להוסיף 1.5 כפיות ת. מנטה

הוראות הכנה לעוגה:

מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה עם מטרפה עד למרקם חלק ,
את הסודה לשתיה יש לשים אחרון ומיד להכניס לתנור למניעת תסיסה של העיסה.
על ניר אפיה מעט משומן בתבנית חד"פ גדולה (גודל תנור ) שופכים את העיסה
ואופים כ-1/2 שעה עד 40 דקות ( תלוי בתנור )עד להתייצבות מלאה!- תעקבו אחר האפייה אל תתקבעו לזמן שרשמתי
יש לנעוץ קיסם לראות שלא רטוב /נוזלי אך בהחלט לח ושוקולדי .העוגה יוצאת גבוהה ויפה ונשארת לחה ונימוחה !

הוראות הכנה לציפוי:
להמיס על אדים /במיקרוגל/לחמם על להבה נמוכה עד להמסה- שלא יישרף!
לאחר מעט צינון של העוגה שופכים את השוקולד על העוגה ,
בעזרת נענועים קלים להשטיח את השוקולד כשי להשאיר מרקם חלק ונוצץ!
יש לקרר היטב ואז לחתוך ומהר להקפיא לשבת המלכה!
המלצה- לחמם את העוגה ולהגיש לצד כדור גלידת וניל משובחת !





עוגה 2.JPG


לשאלות ותגובות הניקים:
 

think about it

משתמש מקצוען
אחת העוגות השוות והטעימות
שחייב להיות לה כאן מקום של כבוד :love:
ריבועי חמאת בוטנים ושוקוצ'יפס
כמובן של @ה. בקר האלופה

העתק הדבק מה. בקר ----
ריבועי חמאת בוטנים ושוקוצ'יפס
אין על השילוב של חמאת בוטנים ושוקולד.
את הריבועים האלו אני אוהבת להכין מ-3 סיבות.
1. הן קלות להכנה.
2. מתקבלת כמות גדולה
3. הן טעימות, אבל ממש. עם מרקם טופיי כזה.

תבנית תנור. כ-80 קוביות. תלוי בגודל החיתוך.

כוסות חד פעמיים.


4 ביצים
1.5 כוסות שמן
1.5 כוסות חמאת בוטנים
2 כפיות סודה לשתיה
קמצוץ מלח
1 כוס סוכר חום
2 כוסות סוכר לבן
5 כוסות קמח
1 שקית, 300 גרם שוקולד צ'יפס מריר איכותי.

מערבבים בקערת מיקסר את כל הרכיבים למעט השוקולד צ'יפס.
אחרי שמתגבשת עיסה, מוסיפים שוקולד צ'יפס. מערבבים רק עד להטמעתם בעיסה.
משטחים בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות כ-25-30 דקות עד להשחמה נאה של העוגה מלמעלה ועד שהעוגה יציבה יחסית למגע. [נגיעה באצבע בעדינות לא יוצרת בה חור].
פורסים לאחר צינון.

בתיאבון
IMG_5538.JPG

הערה: שימו לב לתנור שלכן.
ממה שנראה יש תנורים שצריכים פחות זמן אפיה לעוגה הזו...אז תהיו עם יד על התנור החל מ 20 דקות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה