התייעצות אשכול לבני-ברקים בלבד. אין כניסה לזרים

מצב
הנושא נעול.

על דא ועל הא

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
אני רוצה באמת תשובה עניינית ואמיתית על השאלה הבאה שמנקרת במוחי זה זמן.

מה אתם עונים לעצמכם כשאתם נזכרים פתאום שבמחיר של הדירה שלכם בבני ברק אתם יכולים לגור בפנטהאוז בטבריה, או בדירה גדולה בהרבה בערים אחרות, כמו אשדוד, עפולה, חיפה, פתח תקווה ועוד.
אני מבין שיש הרבה מעלות לבני ברק, בעיקר איכות החברה שם, אבל האם לדעתכם המעלות האלו שוות את איכות החיים הירודה יחסית בעיר הזאת.

אני שואל את זה בתור בני ברק מלידה, שיש לי דירה בבני ברק ב"ה, ומפעם לפעם צצות במוחי כל מיני מחשבות כפירה מעין אלו. על מה ולמה אני מקריב את איכות החיים שלי למען האידיאל הקדוש של 'בני ברק'.

ואני באמת מצפה שתאירו את עיני למעלות של העיר האהובה שלנו, כדי שלפחות אדע מה אני מרוויח כאן.
ומי יודע, אולי יום אחד אחליט לעשות את הדבר המפחיד הזה - לעזוב את בני ברק. בררר....

גאולה דהאן

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
הסיבה היחידה שאנחנו נשארים בב"ב היא החינוך ומוסדות הלימוד: הכולל, הישיבות, הסמינר.
כשבע"ה הילדים יסיימו לימודים, ככל הנראה נעבור מפה.
אין לנו משפחה בב"ב גם לא עבודה. כך שהסיבה לעיל, היא הסיבה היחידה והמשמעותית.
בשביל חינוך מקריבים חיי נוחות, אויר ומרחב.

נערך לאחרונה ב:

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
איכות החיים הירודה יחסית בעיר הזאת.
כל אחד ואיכות החיים שלו,
בשבילי איכות חיים זה מוסדות איכותיים ואוויר של בני ברק.
מאוהבת בעיר הזו למרות הצפיפות וכביכול התנאים הפחות נוחים .... אבל האווירה פה בעיר שווה לי מאוויר צח במקום אחר.
מלבד זאת המשפחה היא חלק מכובד ביותר בשיקולים של איפה לגור... כשכולם פה בבני ברק, זה קושר אותנו בקשר נוסף לעיר ולמשפחה.

על דא ועל הא

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
הסיבה היחידה שאנחנו נשארים בב"ב היא החינוך ומוסדות הלימוד: הכולל, הישיבות, הסמינר.
כשבע"ה יסיימו ללמוד, ככל הנראה נעבור מפה.
וזה כי אתם באמת משוכנעים שאברכים כמו שיש בכולל הספציפי המדובר אין במקומות אחרים?
וכן החינוך בבני ברק בהכרח איכותי יותר מערים אחרות?
שואל בשביל להבין, לא חלילה לקנטר

עט להשכיר

משתמש מקצוען
וזה כי אתם באמת משוכנעים שאברכים כמו שיש בכולל הספציפי המדובר אין במקומות אחרים?
וכן החינוך בבני ברק בהכרח איכותי יותר מערים אחרות?
שואל בשביל להבין, לא חלילה לקנטר

לאחר גלות ארוכה בפריפריה התשובה היא כן בגדול.

מוסדות החינוך הבני ברקים ברמה גבוהה יותר מבמקומות אחרים.

פנדורה

משתמש מקצוען
הזדהתי, גם בי מנקרות השאלות הללו.
מה שאכפת לי זה שיש לנו דירה ששווה הרבה יחסית, ובאותו מחיר נוכל לגור בדירה גדולה הרבה יותר, עם חזית, מרפסת גדולה, לילדים יהיה מרחב, האזור יהיה ירוק ומאוורר, פחות שכנים שאני מרגישה שמסתכלים לי בתוך הבית, חברה פחות מקטלגת ומצומצמת, אויר טוב יותר, הקיץ בב"ב קשה מנשוא.
אך כרגע לא רואה את עצמי עוזבת, עם הכל בב"ב יש המון המון המון מעלות, אנו מסודרים עם מקום עבודה,
ובעיקר בעיקר איני עוברת כי אין לי עיר אחרת לעבור אליה, בכל הערים שציינת לעיל לא הייתי רוצה לגור, כל אחת מסיבתה.

שואל ומשיב

משתמש מקצוען
1. המבחר הגדול של מוסדות התורה מסייע לשלוח את הילדים למוסדות שהכי מתאימים להם לדעתי.
2. הילדים (וגם אני) גדלים ליד הזקנים הלבנים, תלמידי גדולי הדור הקודם, דמויות הוד שאין בפריפריה.
3. בבני ברק בגדול אין שכנים חילוניים, אין חילולי שבת, האווירה תורנית הרבה יותר מכל מקום בפריפריה.
4. המשפחה איתנו כאן. לעבור לפריפריה זה להתנתק מהמשפחה.

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
האוירה וכל מה שלבני ברקים כל כך קשה להסביר....
יש איזה שהוא חם בני ברקי והרגשת חמימות עירית, אם אפשר לכנות אותה כך...
זר לא יבין את זאת - מי שגדל פה ונשם את העיר הזו מינקות , קשה לו לחשוב על עריקה....

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אותי מחזיק בעיקר המשפחה.
שני הצדדים כאן, וזה מאד מושך ופרקטי.
משערת שכנהיה א גרויסע משפוחה בעצמנו נשקול יותר ברצינות מעבר....

על דא ועל הא

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
זר לא יבין את זאת - מי שגדל פה ונשם את העיר הזו מינקות , קשה לו לחשוב על עריקה....
אבל אני לא זר. אני נולדתי פה.
וגם לי היה ברור שחייב לגור בבני ברק.
ואז לרגע אני נעצר, ושואל את עצמי מה תכלס' יש לי כאן.

חיי קהילה, אין כאן. נקודה.
איכות חיים, טעון שיפור. אין גינות כמעט, צפוף, רעש ובלאגן. אין רגע של רוגע מול נוף. אין לך רגע לעצמך. עיר ללא הפסקה.

ואז אני מנסה לכפור בעיקר הגדול הזה, ולפזול החוצה.

חדוה

משתמש מקצוען
מי אמר שצריך להגיע לפריפריה הרחוקה? שם באמת קשה להגיע לרמה תורנית ודמויות הוד כמו שיש בכל קרן זוית בעיר הגדולה
קחו למשל את קרית ספר גם איכות חיים וגם מקום תורני מאד! לגבי חינוך הילדים לא נראה לי שיש הבדל לגבי עבודה ניתןלהגיע בקלות לב,ב
אין פה את השווקים של בני ברק לפני חגים אבל בהחלט יש אוירה
עוד מעלות רבות למקום
ויש שכונות חדשות פחות חונקות למי שמחפש

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ש'

קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה