כן, באופן שחותמים עם בית ההשקעות על הסכם שלא רוצים תשואה שמגיעה מאיסורים.כמדומני שיש דעות שמעיקר הדין אין צריך כשרות על שום דבר מפני ש"יש ברירה"
האמנם?
כן, באופן שחותמים עם בית ההשקעות על הסכם שלא רוצים תשואה שמגיעה מאיסורים.כמדומני שיש דעות שמעיקר הדין אין צריך כשרות על שום דבר מפני ש"יש ברירה"
האמנם?
שאלה קטנה לראות שהבנתי נכון:בחוברת ש'תשואה כהלכה' הוציאו ובספר 'תקנת הריבית' ('גלאט הון') אין איזכור למניות חו"ל.
באתר 'מכון כת"ר', כתוב להתיר מניות חו"ל. https://www.keter.org.il/
שם כותב הרב שלמה אישון לגבי מניות בחו"ל:
"מותר השקעה במניות בחו"ל. משום שניתן ללכת אחר הרוב שאינן יהודים. אם ידוע לך שמדובר בחברה של יהודים, יש לוודא שאינה מחללת שבת. אך אם אינך יודע - ניתן לצאת מתוך הנחה שהרוב גויים - כנ"ל." סוף ציטוט.
במקום אחר הוא כותב כך להיתר. ומוסיף, יש לזכור לכלול את המניות במכירת חמץ, משום שיתכן שמדובר בחברות המחזיקות בחמץ בפסח.
כעת, לבשורה לנאמני 'גלאט הון'. @avim10 וגם @קלופ ישמח לשמוע.
התקשרתי לרב יעקב לנדו מ'גלאט הון' והוא אמר לי שמותר לקנות מניות בחו"ל. גם בקנייה ישירה. ולא צריך לקנות אופציות. (כשתמהתי הרי בסיפרו 'תקנת הריבית' הוא מתיר רק ע"י אופציות ? הוא ענה לי שהוא כתב על מניות בארץ, אבל בחו"ל מותר לקנות מניות גם לא ע"י אופציות) אשמח שתבדקו לבד ותתקשרו לשאול אותו.
יש שמתירים.שאלה קטנה לראות שהבנתי נכון:
האם לפי מה שכתוב פה מותר לקנות כל סוגי המניות בארה"ב (נגיד כל מה שמופיע באפליקציית בלינק) ללא שום בעיה כשרותית ולא רק סוג מסויים של מניות מסויימות?
למה זה יותר חלק ההבדל היחיד הוא שלזה יש כשרות רשמית ולזה איןעם זאת, אני מבין יותר ויותר כי המסלול של אינבסקו יותר 'חלק' מבחינה הלכתית, לפחות על פי תשואה כהלכה.
ממש לא.למה זה יותר חלק ההבדל היחיד הוא שלזה יש כשרות רשמית ולזה אין
די קלוש, למען האמת.תוספת הסיכון
בשניהם זה החזקה פיזית.ממש לא.
זה החזקה פיזית, זה סוואפ.
ממש לא, באינוסקו אין החזקה פיזית הכל עסקאות החלף, כמו"כ ישנם סוגים שונים של עסקאות החלף [שהמבנה המשפטי שונה והם אלו שיוצרים את ההבדלים לענין הכשרות].בשניהם זה החזקה פיזית.
באינווסקו אחוז מאד קטן נמצא בסוואפ.
ממה שאני יודעת זה לא נכון!ממש לא, באינוסקו אין החזקה פיזית הכל עסקאות החלף, כמו"כ ישנם סוגים שונים של עסקאות החלף [שהמבנה המשפטי שונה והם אלו שיוצרים את ההבדלים לענין הכשרות].
ממש לא, באינוסקו אין החזקה פיזית הכל עסקאות החלף, כמו"כ ישנם סוגים שונים של עסקאות החלף [שהמבנה המשפטי שונה והם אלו שיוצרים את ההבדלים לענין הכשרות].
אם כדברייך,ממה שאני יודעת זה לא נכון!
תראו בהרחבה פה.
שאלה קשה שיש להפנות לתשואה כהלכה.אם כדברייך,
מדוע תשואה כהלכה מאשרים את הקרנות של אינבסקו, ולא מאשרים את הקרנות של בלקרוק בגלל שהן קרנות פיזיות?
אין אישור כזה, כי אין להם הכשר.האם יש אישור כתוב/מקור מוסמך של הבדץ על קרנות בלקרוק?
הכל עניין של ניסוח חוזה. לדוג':ממה שאני יודעת זה לא נכון!
תראו בהרחבה פה.
יש אוסרים ויש מתירים.בלת"ק האם מותר לקנות מניות של אלעל וישראייר או שיש בהם בעיה הלכתית ?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: