דרוש מידע אשכול טיפים לחיי היום יום!!

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
העיניים שורפות כי האף והפה שואפים אדים חריפים
אחרי שנים של בכיות נוראות -
למדתי להכניס אויר מהצד ולא מכיוון הבצל
ולעצור את הנשימה כשאני חותכת עד שתהיה לי אפשרות לקחת אויר נקי
העיניים כמעט לא שורפות יותר
 
D

Deleted 66182

אורח
אפשר מידי פעם לשאוף אויר קר מהפריזר
מעלים את השריפה בעיניים
או לקלף מולו.
אדי הבצל שורפים בגלל גופרית טבעית שיש בו
שמעתי על עצה להחזיק גפרור בין השיניים כשהגופרית-הראש האדום בחוץ, כמובן
וזה "קולט " את האדים
אצלי לא עזר אולי כי לא האמני...אבל אולי אצלך כן..
 

HP מעצבת

משתמש מקצוען
העיניים שורפות כי האף והפה שואפים אדים חריפים
אחרי שנים של בכיות נוראות -
למדתי להכניס אויר מהצד ולא מכיוון הבצל
ולעצור את הנשימה כשאני חותכת עד שתהיה לי אפשרות לקחת אויר נקי
העיניים כמעט לא שורפות יותר
הבצל עצמו פולט אדים חריפים כשחותכים אותו, והם מגיעים לעיניים בלי קשר לנשימה
 

YAKOV COHEN

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
חחחח
זה אשכול מצב כפית? :p
 

HP מעצבת

משתמש מקצוען
העיניים שורפות כי האף והפה שואפים אדים חריפים
אחרי שנים של בכיות נוראות -
למדתי להכניס אויר מהצד ולא מכיוון הבצל
ולעצור את הנשימה כשאני חותכת עד שתהיה לי אפשרות לקחת אויר נקי
העיניים כמעט לא שורפות יותר
אפשר מידי פעם לשאוף אויר קר מהפריזר
מעלים את השריפה בעיניים
או לקלף מולו.
אדי הבצל שורפים בגלל גופרית טבעית שיש בו
שמעתי על עצה להחזיק גפרור בין השיניים כשהגופרית-הראש האדום בחוץ, כמובן
וזה "קולט " את האדים
אצלי לא עזר אולי כי לא האמני...אבל אולי אצלך כן..

ציטוט מויקיפדיה:

"כשהבצל נחתך, נשברים תאי הבצל. לתאי בצל שני חלקים, אחד מהם מכיל אנזימים והאחר סולפידים שונים. האנזימים מפרקים את הסולפידים, ומתקבלות חומצות סולפידיות. החומצות אינן יציבות, והן מתפרקות כך שמתקבל הגז הנדיף syn-propanethial-S-oxide. הגז מתפזר באוויר, ומגיע לעיניים (בניגוד לדעה הנפוצה אך השגויה, הגז לא מגיע דרך האף לעיניים). בעיניים מגיב הגז עם מים ונוצרת תמיסה דלילה של חומצה גופרתית. חומצה זו מגרה את קצוות העצבים בעין, וגורמת להם לצריבה. בתגובה לגירוי זה מייצרת בלוטת הדמעות דמעות, כדי לפנות את הגורם המפריע מהעין. יש שנוהגים להרטיב את הבצל או את סכין החיתוך כדי לצמצם או למנוע את הדמיעה. לעיסת מסטיק בעת חיתוך הבצל איננה משפיעה על הדמיעה, לעומת זאת, חבישת משקפי שחייה מונעת לחלוטין את הדמיעה משום שלגז אין דרך להגיע לעיניים."
 

HP מעצבת

משתמש מקצוען
מסכה על האף והפה מיקל מאד
ציטוט מויקיפדיה:

"כשהבצל נחתך, נשברים תאי הבצל. לתאי בצל שני חלקים, אחד מהם מכיל אנזימים והאחר סולפידים שונים. האנזימים מפרקים את הסולפידים, ומתקבלות חומצות סולפידיות. החומצות אינן יציבות, והן מתפרקות כך שמתקבל הגז הנדיף syn-propanethial-S-oxide. הגז מתפזר באוויר, ומגיע לעיניים (בניגוד לדעה הנפוצה אך השגויה, הגז לא מגיע דרך האף לעיניים). בעיניים מגיב הגז עם מים ונוצרת תמיסה דלילה של חומצה גופרתית. חומצה זו מגרה את קצוות העצבים בעין, וגורמת להם לצריבה. בתגובה לגירוי זה מייצרת בלוטת הדמעות דמעות, כדי לפנות את הגורם המפריע מהעין. יש שנוהגים להרטיב את הבצל או את סכין החיתוך כדי לצמצם או למנוע את הדמיעה. לעיסת מסטיק בעת חיתוך הבצל איננה משפיעה על הדמיעה, לעומת זאת, חבישת משקפי שחייה מונעת לחלוטין את הדמיעה משום שלגז אין דרך להגיע לעיניים."
 

מצב כפית

משתמש מקצוען
מבקשת טיפים...
איך שומרים על חולצה גברית לבנה שתישאר בוהקת?
ואיך משפרים אותה ללבן בוהק?
 

גילי שוהם

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
חיתוך גבינה צהובה פרוסות עבור פיצה.

כאחת שמכינה בבית פיצה לבד, ניתקלתי בעבר בתופעה שהיה לנו בבית רק גבינה צהובה פרוסות, ולא מגורדת.

המיקסר במילא היה פתוח, החלפתי את המוט לזוית k.

הכנסתי את כל הפרוסות של הגבינה צהובה ללא הדפים המפרידים לתוך הקערה של המיקסר.

לאחר הפעלה עם k. תוך 30 שניות היה לי קערה מלאה בגבינה צהובה מגורדת.

מאז אני לא קונה מגורדת, משתמשת תמיד עם פרוסות, זה הבדל משמעותי במחיר.
 

זורם כנהר

משתמש צעיר
מבקשת טיפים...
איך שומרים על חולצה גברית לבנה שתישאר בוהקת?
ואיך משפרים אותה ללבן בוהק?
לא להתפתות לשים עם בגדים קצת צבעוניים, וכן להשרות בכלור
_________________________________________
טכנאי מחשבים ועוד.... yoniyoni3216אין לכתוב כתובת מייל
 

טוב טובית

משתמש פעיל
לא ידעתי עד שניסיתי..
כשממהרים אפשר להכין פסטה בסיר אחד -
מכינים את הרוטב- רסק עגבניות ,סוכר תבלינים, מוסיפים מים -לא יודעת בדיוק כמה..
ומוסיפים את הפסטה. עד שנגמרים המים -לדעתי טעים יותר מההכנה שכוללת סינון
מתכון מדויק מצאתי אח"כ ברשת
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  46  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה