כנראה שמהונגריה א"א להחזיר במדינות אחרות. בדקתי גם.שאלה למבינים בהשכרת רכב במזרח אירופה,
אני רוצה לקחת רכב בדברצן - הונגריה ולהחזיר בקאריובה - רומניה.
אפשר?
אני לא מצאתי באתרים.
תאריכים 22-25/7
בסוף נסע לאורדאה - רומניה ברכבת מדברצן, ושם נשכור רכב לשהות שלנו ברומניה, ונחזיר בקאריובה, אמנם יש איזה עמלה מזעזעת של לקיחה במקום אחד והחזרה במקום אחר בסך כולל של 430 ש"ח (אם לא, היינו משלמים 150 ש"ח...)כנראה שמהונגריה א"א להחזיר במדינות אחרות. בדקתי גם.
אני רק מקווה שלא סגרת טיסות על בסיס זה
וויז אייר מאד קפדניים בענין הכבודה. בודקים היטב הכל. יש להם מתקן מיוחד שצריך להכניס לשם את המזוודה ואם היא לא בגודל המתאים צריך לשלם עמלה. כדאי לבדוק הכל מראש ולבוא מסודרים.שבוע טוב,
אשמח אם מי שנסע פעם עם וויז איר בחבילה הבסיסית ביותר של כבודה בגודל 40x30x20 ס"מ יוכל בבקשה להעלות תמונה של התיק איתו הוא עלה למטוס.
וכן כל מידע מנסיון אישי על מדיניות הכבודה של וויז איר או שאר חברות הלואו קוסט יועילו לכל באי האשכול.
ותודה לידידינו כמר @שלמה וייס אשר העלה ומעלה את המודעות על נפילה בפח עם כל מיני מבצעים של חברות התעופה, אך מאחורי המחירים הזולים מסתתרים אותיות קטנות שלא תמיד מובנות, ובשדה התעופה מופתע הלקוח התמים לשלם עוד כהנה וכהנה דולרים ולפעמים יותר מכפול על כל הכרטיס רק בשביל להוסיף עוד תיק גב צנוע.
הבו מנסיונכם, כמה שיותר פירוט רבותי יהיה יותר טוב ומועיל.
שני שאלות א"כ:בכ"א אם רוכשים כרטיס בסיסי עדיף לא להתעקב כלל בדלפק הציק אין (אין גם בשביל מה) בכניסה בטרמינל, רק להמשיך הלאה לבידוק הבטחוני בכך הורדנו ב50 אחוז את הסיכון ונשאר רק לקוות שהצוות בשער המטוס יהיה נחמד ומעלים עין...
שני שאלות א"כ:
1. למה אני לא צריך שידפיסו לי את הכרטיסים בצ'ק אין?
2. למה הבידוק הביטחוני קשור לוויז איר, זה לא שייך לביטחון שדה? למה שיבדקו אותי שם?[/QUOT
הכונה היא שתדפיס בבית ואז המפגש שלך עם נציגי החברה הוא רק בשער העליה למטוס
שני שאלות א"כ:
2. למה הבידוק הביטחוני קשור לוויז איר, זה לא שייך לביטחון שדה? למה שיבדקו אותי שם?
א. לא הביישן למד.אתה לא יודע שבטיסות אלו צריכים להדפיס את זה לבד? אז איך אתה מציע כאן טיסות זולות לאנשים בלי מינימום ידע?
שני שאלות א"כ:
2. למה הבידוק הביטחוני קשור לוויז איר, זה לא שייך לביטחון שדה? למה שיבדקו אותי שם?
שני שאלות א"כ:
אתה לא יודע שבטיסות אלו צריכים להדפיס את זה לבד? אז איך אתה מציע כאן טיסות זולות לאנשים בלי מינימום ידע?
זה מה שאני מזהיר פה כל הזמן...לא הביישן למד
למי שיש טלפון טיפש עם אפליקציות, אפשר להראות את הכרטיס מהאפליקציה1. אתה אמור לבוא עם הכרטיס מודפס לשדה ולכן אין צורך כלל להתעקב בדלפק החברה התעקבות שם היא רק מתכון לבעיות בנושא גודל מזוודה. חשוב מאד אם לא תבוא עם כרטיס מודפס תצטרך לשלם 30 יורו
כמה זמן לפני זה הזמנת כרטיס?טעיתי לא 19 ש"ח אלא 19 זלוטי שזה יוצא בערך 18.5 שח
המים שרכשתי בטיסה עלו לי יותר
תתפלא יש דברים מוזרים כאלו, והמחיר הזה לא היה רק בטיסה אחת אלא בשתי טיסות לשני יעדים שונים אחד מהם היה לתל אביב, ולא לאדם אחד אלא גם ל5 חברים ולא סתם תאריך אלא בחזרה מליזענסק ביאצ"ט.
נראה לי חודשיים לפניכמה זמן לפני זה הזמנת כרטיס?
גם אני משתמש המון בקיווי בגלל האפשרויות חיפוש הנהדרות שיש להם.בוקר טוב,
אני רוצה להתמקד בכלי חזק מאד שמשמש אותי הרבה בחיפוש טיסות זולות, אז זהו שלא רק בסקייסקאנר אפשר למצוא זול, יש גם כלי נוסף שאני משתמש בו כ'מראה מקומות'. אני מדבר על אתר קיווי.
לצורך ההדגמה הבאה, אקדים, אנו רגילים אמנם לחפש במנועי החיפוש טיסה הלוך-חזור מאותו מקום, כלומר תל אביב > ברלין, ברלין > תל אביב. אך ישנה אפשרות להוזיל משמעותית את מחירי הטיסות אם אנו מעט גמישים למשל בטיסה חזור, ואם בגרמניה עסקינן, אז חזרה ממינכן או מכל יעד אחר שנמצא באזור.
איך זה קורה?
מה שאצלנו נקרא טיסה הלוך-חזור לחברות הטיסה ולמנועי החיפוש זה נקרא שני טיסות נפרדות לחלוטין, הם מואילים בטובם לחבר לך את שני הטיסות ולמכור לך אותם כחבילה אחת כי אנשים רוצים שקט, לאנשים אין זמן וכוח לחפש עצמאית טיסה חזור, ולשלם אולי על כבודה פעם נוספת, בקיצער... זה יותר אטרקטיבי למכירה. תציין מקום המראה > יעד נחיתה, תאריכים, כבודה, ותקבל מחיר אחד על כל זה.
אבל מה שהם לא מספרים לך, זה דבר אחד גדול, שאם למשל טיסה הלוך ושוב לברלין עולה 1200 ש"ח, אז אין פירוש הדבר שטיסה הלוך עלתה: 600 ש"ח וכך טיסה חזור. לא! יכול להיות שטיסה הלוך עלתה 350, וטיסה חזור 850, למה? ככה! זה תלוי בהרבה פרמטרים שלא כל אחד יודע.
אז יבוא השואל וישאל, נו... בשביל זה יש את סקיי סקאנר - מנוע חיפוש הכי זול והכי נוח, לא?
התשובה היא, נכון, סקיי סקאנר הינו מנוע הזול ביותר שלא לוקח עמלה, והוא נותן את המחירים ללא תיווכים ברוב הפעמים.
אבל... אם אני רוצה יותר זול, אפשר? מסתבר שכן!
כי כשפותחים את המכסה של העוגה מגלים שהעוגה לא חתוכה בצורה פורפורציונאלית, 70%/30%, ופה נמצא הקצ'.
אז איפה שמנוע החיפוש מצא טיסה חזור של חברה אחרת במחיר זול יותר, אז הרווחנו, ומה אם לא?
רוצים דוגמא לאי צדק שכזה, הנה:
חיפשנו טיסה לבין הזמנים יום אחרי תשעה באב 12/8 ומצאנו:
תל אביב > וארנה (בולגריה)
וארנה (בולגריה) > תל אביב
תאריכים: 12/8-16/8
וקיבלנו את המחיר הבא:
צפה בקובץ המצורף 505032
אבל כשבודדנו את הטיסה של וויז איר בלבד, מצאנו את הדבר הבא:
תל אביב > בולגריה (וארנה)
עלות: 266 ש"ח ליחיד לצד אחד
צפה בקובץ המצורף 505031
הזוי, לא?
הפתרון: אנו נחפש יעד אחר לחזור ממנו לארץ, גם אם כל הנסיעה תאלץ להסתדר לפי זה.
תאוריה: אנו ננחת בוארנה נטייל בבולגריה, ונחזור ממקום אחר, למשל סופיה או נעבור את הגבול לרומניה ונחזור מקריאובה.
וכאן אנו נעזרים באתר קיווי, שם יש אופציה להוסיף למקום המוצא והיעד כמה מדינות / ערים, למשל:
צפה בקובץ המצורף 505071
שם מצאנו שמסופיה הכי זול לחזור, ואז אני חוזר לסקאי סקאנר, והנה קיבלנו את הטיסה הבאה:
עלות: 419 ש"ח
(שימו לב להבדלים במחיר כמעט 80 ש"ח בין קיווי לסקאיסקאנר!!!)
צפה בקובץ המצורף 505064
אולם כאמור את זה מצאתי רק בזכות קיווי, למרות שבסקאיי סקאנר אפשר לחפש ידנית לפי מדינה
מדינה, אבל בקיווי זה הרבה יותר נוח ומזמין.
הערה חשובה: כשמשכירים רכב ממקום אחד ומחזירים במקום אחר יש הרבה פעמים עמלה, תמיד כדאי לבדוק את הרווח מול הפסד.
תן לחכם ויחכם עוד.
איזה פירוט מדויק והסבר בהיר.בוקר טוב,
אני רוצה להתמקד בכלי חזק מאד שמשמש אותי הרבה בחיפוש טיסות זולות, אז זהו שלא רק בסקייסקאנר אפשר למצוא זול, יש גם כלי נוסף שאני משתמש בו כ'מראה מקומות'. אני מדבר על אתר קיווי.
לצורך ההדגמה הבאה, אקדים, אנו רגילים אמנם לחפש במנועי החיפוש טיסה הלוך-חזור מאותו מקום, כלומר תל אביב > ברלין, ברלין > תל אביב. אך ישנה אפשרות להוזיל משמעותית את מחירי הטיסות אם אנו מעט גמישים למשל בטיסה חזור, ואם בגרמניה עסקינן, אז חזרה ממינכן או מכל יעד אחר שנמצא באזור.
איך זה קורה?
מה שאצלנו נקרא טיסה הלוך-חזור לחברות הטיסה ולמנועי החיפוש זה נקרא שני טיסות נפרדות לחלוטין, הם מואילים בטובם לחבר לך את שני הטיסות ולמכור לך אותם כחבילה אחת כי אנשים רוצים שקט, לאנשים אין זמן וכוח לחפש עצמאית טיסה חזור, ולשלם אולי על כבודה פעם נוספת, בקיצער... זה יותר אטרקטיבי למכירה. תציין מקום המראה > יעד נחיתה, תאריכים, כבודה, ותקבל מחיר אחד על כל זה.
אבל מה שהם לא מספרים לך, זה דבר אחד גדול, שאם למשל טיסה הלוך ושוב לברלין עולה 1200 ש"ח, אז אין פירוש הדבר שטיסה הלוך עלתה: 600 ש"ח וכך טיסה חזור. לא! יכול להיות שטיסה הלוך עלתה 350, וטיסה חזור 850, למה? ככה! זה תלוי בהרבה פרמטרים שלא כל אחד יודע.
אז יבוא השואל וישאל, נו... בשביל זה יש את סקיי סקאנר - מנוע חיפוש הכי זול והכי נוח, לא?
התשובה היא, נכון, סקיי סקאנר הינו מנוע הזול ביותר שלא לוקח עמלה, והוא נותן את המחירים ללא תיווכים ברוב הפעמים.
אבל... אם אני רוצה יותר זול, אפשר? מסתבר שכן!
כי כשפותחים את המכסה של העוגה מגלים שהעוגה לא חתוכה בצורה פורפורציונאלית, 70%/30%, ופה נמצא הקצ'.
אז איפה שמנוע החיפוש מצא טיסה חזור של חברה אחרת במחיר זול יותר, אז הרווחנו, ומה אם לא?
רוצים דוגמא לאי צדק שכזה, הנה:
חיפשנו טיסה לבין הזמנים יום אחרי תשעה באב 12/8 ומצאנו:
תל אביב > וארנה (בולגריה)
וארנה (בולגריה) > תל אביב
תאריכים: 12/8-16/8
וקיבלנו את המחיר הבא:
צפה בקובץ המצורף 505032
אבל כשבודדנו את הטיסה של וויז איר בלבד, מצאנו את הדבר הבא:
תל אביב > בולגריה (וארנה)
עלות: 266 ש"ח ליחיד לצד אחד
צפה בקובץ המצורף 505031
הזוי, לא?
הפתרון: אנו נחפש יעד אחר לחזור ממנו לארץ, גם אם כל הנסיעה תאלץ להסתדר לפי זה.
תאוריה: אנו ננחת בוארנה נטייל בבולגריה, ונחזור ממקום אחר, למשל סופיה או נעבור את הגבול לרומניה ונחזור מקריאובה.
וכאן אנו נעזרים באתר קיווי, שם יש אופציה להוסיף למקום המוצא והיעד כמה מדינות / ערים, למשל:
צפה בקובץ המצורף 505071
שם מצאנו שמסופיה הכי זול לחזור, ואז אני חוזר לסקאי סקאנר, והנה קיבלנו את הטיסה הבאה:
עלות: 419 ש"ח
(שימו לב להבדלים במחיר כמעט 80 ש"ח בין קיווי לסקאיסקאנר!!!)
צפה בקובץ המצורף 505064
אולם כאמור את זה מצאתי רק בזכות קיווי, למרות שבסקאיי סקאנר אפשר לחפש ידנית לפי מדינה
מדינה, אבל בקיווי זה הרבה יותר נוח ומזמין.
הערה חשובה: כשמשכירים רכב ממקום אחד ומחזירים במקום אחר יש הרבה פעמים עמלה, תמיד כדאי לבדוק את הרווח מול הפסד.
תן לחכם ויחכם עוד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: