חידות תורניות אשכול חידות תורניות

הפצחן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
אני כבר שנים מכור לחידות ושאלות.
פותר כאלה, כותב כאלה, קורא כאלה. אפשר למצוא כמה שלי באשכול הזה.

ראיתי פה באתר המון אשכולות של חידות. המון. אבל משום מה, להפתעתי, כמעט ולא מצאתי (מלבד אשכול אחד מפוזר ומבולגן) חידות ושאלות תורניות מעניינות ומסודרות, שזה חבל.

זה חבל כי זה מחדד שיניהם של ישיבישערס, זה חבל כי זה מענג מוחם של אברכים עמלים, זה חבל כי זה מתבל את הלימוד וזה חבל כי זה תורה, אחרי הכל. וזה חשוב לנו הרבה יותר מאזורי תפוצה של ארנב הקטפוליבמבה האימתני או לנסות לנחש מילה רנדומלית.

קיצור אמרתי לעצמי בוא נרים את הכפפה, ונפתח אשכול חביב ומסודר של חידות ושאלות תורניות.

אפשר שאלות הלכתיות מסקרנות, שאלות עניין יהודי, שאלות בפשוטו של מקרא וכו׳ וכו׳.

רק כמה כללים חשובים:
לחדי החידות: בבקשה - רק שאלות שיש לכם תשובה מוכנה עליהן. לא פתחנו שו״ת סמס, אלא אשכול נחמד של חידות בעלות תשובה.

ולעוני התשובות: בבקשה לא להשתמש במאגרי מידע מקוונים למיניהם. קצת אידישע קאָפּ, חבר׳ה.

נא לא להספים ולכתוב הודעות של שווא והבל. רק שאלות, תשובות וניסיונות לתשובה, למען הסדר ושמירה על אשכול קריא ונוח.

אני אשתדל להעלות פה שאלות מדי פעם, מי שירצה יוכל להשתדל לפתור וגם להעלות שאלות משל עצמו.

בעזרת השם נעשה ונצליח

שאלה מס׳ 1 | התחום: עניין יהודי

למה רבי טרפון קידש 300 נשים?
אם יהיה קושי בפיתרון, נוסיף גם רמז בעז״ה.

איש אחד הלך

משתמש סופר מקצוען

מתגעגע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יתכן, אני לומד רק גמרא רש"י אז לא באמת הבנתי על מה זה מוסב...
גם אני לומד רק גמרא רש"י אלא שז"ה הדיבו"ר נרא"ה ל"י מוז"ר שבדיוק המהרש"ל מגיה באותו נוסח והוא מופיע בסוף התוס' בעמוד הקודם ללא שום הסבר מתקבל על הדעת
אבל איני לומד שם את הסוגיא אז יכול להיות שאני סתם מפטפט (פטפוטי דאורייתא)

בקשר לראשון שהתחתן עם בת דודה.
כשהיו בעולם רק קין ושת מסתבר שהם נישאו אלו לאלו, עם מי עוד הם יכלו להתחתן?
ודאי שלא. שת נולד כשהיה אדם הראשון בן ק"ל שנה ולפני כן כבר נולדו לקין שבע דורות כפי שמסופר היטב. ועם מי הם יכלו להתחתן? עם מי שאבא שלהם יכל להתחתן=עם אחותו. (בגמ' ומדרשים וזוהר)

הפתרון לשאלה עם הבת דודה הוא קל ביותר. זה כתוב מפורש בתורה, ולא השערות וניחושים, והיה צריך לענות על זה כבר שבוע שעבר, על שאלה כל כך קלה

על פי ספר היובלים קין מת שנה אחת לאחר שאדם מת, בהיותו כבן 865 וכלשונו "ביתו נפל עליו וימת בתוך ביתו, ויומת בקרב אבניו. כי באבן המית את הבל ובאבן הומת גם הוא"
ספר היובלים לא נספר כשיטה תורנית. אינו מוסמך ולא התקבל בכלל ישראל ואינו ראוי לציטוט.

חרש עץ

מטבחים ונגרות יוקרה, מפעל cnc חדשני, עבודה עברית.
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

חרש עץ

מטבחים ונגרות יוקרה, מפעל cnc חדשני, עבודה עברית.
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
איזה פסוק מופיע 10 פעמים בתנ"ך ואין בו י'

חסדיאל שופק

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
למה?
הכל טהור.

אבל כתבתי ,שהחדר שהמת נמצא בו טהור וכל הבית שאין בו את המת טמא.

מדובר ב2 חדרים...
א. המת נמצא בתוך כוורת או ארון גדול ממ' סאה שפתוח מחוץ לחדר אל החדר החיצון שסוף טומאה לצאת
ב. או בתוך הכותל מחציו ולחוץ כנ"ל וה"לחוץ"הוא חדר חצון שסופו לצאת דרכו כנ"ל
נראה לי גם: ג. מעל המת יש חור בתקרה וטומאה עולה ופושטת לקומה שלמעלה

למדן וחכם

משתמש רשום
חידה.
איך יכול להיות.
שיש טומאת מת בחדר.
אבל הבית טמא
והחדר טהור??

[משנה מפורשת.]
[הכל בנוי מאותו חומר..]
פחות מרובע הקב עצמות בחדר הפנימי ו'סוף טומאה לצאת ולהצטרף למעט עצמות בחדר החיצוני נמצא הפנימי טהור והחיצוני טמא
איזה פסוק מופיע 10 פעמים בתנ"ך ואין בו י'
למנצח מזמור לדוד יש 9 פעמים ועוד פעם אחת בתוספת המילה שיר שזה כמובן לא נחשב כי יש בה י'

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  68  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה