אשכול המתכונים לפסח תשע"ט

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
בשנה שעברה איזו ניקית העלתה עוגת גבינה פסחית שהכנתי והצליחה מאד מאד
לצערי איני מוצאת את המתכון - אולי מישהי יכולה לעזור לי למוצאו?
 

עמליה 098

משתמש מקצוען
ואגב חיפושים, אולי משהי מוצאת את מתכוני ה"בלי בלי" בלי קמח תפו"א בלי קקאו וכו'.
היה שנה שעברה
לא מוצאת אותו :(
 

gila zohar

משתמש מקצוען
את הסלט קישואים אני עושה דומה למה שכתבו מעלי
רק את הביצים אני מכניסה חיות לתוך המחבת עד שהן נהיות מבושלות שם בפנים.

זה סלט שרץ אצלי בשבתות כל השנה
יכול להחזיק מעמד לשבת וחג?
או שמתקלקל מהר?
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
געפילט פיש לפסח אפשר מתכון שיצא טוב?
בבקשה - מתכון מעולה שתמיד מצליח!



אני לא כותבת כמויות, כל אחד לפי הכמות של העיסה שהוא רוצה שתצא.
הקדמה קטנה - את עיקר הטעם נותנים הירקות. אז פשוט היחס אצלי הוא 50:50
50% דג
50% ירק

הירקות מורכבים מ -
בטטה
גזר
קישוא
קולורבי
בצל (אפשר מטוגן ואפשר לא מטוגן)

במעבד מזון גוררים דק את כל הירקות, מערבבים עם הדגים ומוסיפים סוכר בנדיבות ומלח.
אל תתקמצנו על מלח/סוכר, כי בקלות מגיעים למצב שחסר טעם רק בגלל העדר מלח/סוכר בכמות מספיקה.
מתבלים בפלפל שחור בנוסף
השנה היחס היה אצלי כזה - על כל קילו עיסה (כן, כולל ירקות, לא רק דג נקי)
שמתי כמעט כוס שלמה ח"פ של סוכר, וכפית מלח.
מוסיפים ביצים(בכמות מספיקה! תלוי כמה עיסה הכנת), ואפשר גם מס' ביצים קשות מעוכות
אני שמתי ל4 קילו עיסה בערך 20 ביצים.

שמים במקפיא לחצי שעה לפחות!
לפני שמוציאים מהמקפיא מרתיחים מים בסיר, ומוציאים מהמקפיא רק כשהמים רותחים.

מתבלים את המים בסוכר (שוב, בנדיבות)
ובמלח ופלפל.
מכינים קציצות בגודל הרצוי ומחליקים בזהירות לתוך הסיר.
עובדים מהר כדי שהעיסה לא תתחמם. היא יוצאת מהמקפיא קשיחה יותר, וכך הקציצות מחזיקות מעמד ולא מתפרקות.
מבשלים הרבההההה זמן
לפחות 3 שעות,ואפשר גם חמש.

חג שמח
 

artline

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש רעיון מה עושים עם קוטג'?
(בלי תנור)
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
יש רעיון מה עושים עם קוטג'?
(בלי תנור)
מערבבים עם סלט!!
הרכיבים :
מלפפון
עגבניה
בצל לפי הטעם.

מקלפים את העגבניה והמלפפון ואם רוצים בצל.
חותכים לקוביות קטנות
מתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון טרי .
מוסיפים קוטג'
ואוכלים לבד.

סליחה, זו השעה :)
 

artline

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מערבבים עם סלט!!
הרכיבים :
מלפפון
עגבניה
בצל לפי הטעם.

מקלפים את העגבניה והמלפפון ואם רוצים בצל.
חותכים לקוביות קטנות
מתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון טרי .
מוסיפים קוטג'
ואוכלים לבד.

סליחה, זו השעה :)

עד שיש משהו אחד שלא צריך להכין אותו מחפשים להכין?
כשיש כמות שלא הלכה כמות שהיא אז כנראה צריך לטרוח על משהו מיוחד...
סתם כך -פשוט יש בפסח מצוה גדולה ומנהג ישראל כשר, לטרוח כל היום במטבח:mad:
להכין, להמציא, לגלות, לשנות, לגוון, לטגן....
יאלה מחר בבוקר מגישים קוטג' בצלחת וזהו...
לילה טוב....;)
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
כשיש כמות שלא הלכה כמות שהיא אז כנראה צריך לטרוח על משהו מיוחד...
סתם כך -פשוט יש בפסח מצוה גדולה ומנהג ישראל כשר, לטרוח כל היום במטבח:mad:
להכין, להמציא, לגלות, לשנות, לגוון, לטגן....
יאלה מחר בבוקר מגישים קוטג' בצלחת וזהו...
לילה טוב....;)
נכון
זה חלק מהמצווה!
בדיוק היום הבן שלי שאל אותי אם אני אוהבת בפסח כח היום לבשל :)
אמרתי לו שכן. אבל אם לא הייתי מבשלת - מה היה לך לאכול??

אם את רוצה מתכון כיפי וטעים - פשוט לחתוך דק מלפפונים ולערבב עם קוגט
לתבל בשמן זית קצת
ומלח לפי הטעם.
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
אפשר כל פשטידה שהיא במקום לאפות לעשות לביבות
לדוג'פלפלים או קשואים לערבב עם קוטז וביצים וללבב לביבות
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה