אני עשיתי באסותא PRK (שזו שיטת השיוף), ויש אצלם את הסוג השני שנקרא z-lasik שזו השיטה, אני מניחה, הדומה לאינטראלסיק של לווינגר.
השיטה של הPRK היא שיטה של שיוף הקרנית ע"י הלייזר ללא מגע אדם. התהליך לא כאב בכלל, אבל שלושת הימים הבאים מרגישים כאב ותחושה מציקה בעין.
שיטת הניתוח של הz-lasik היא חיתוך חלון בקרנית ע"י לייזר, הרמת החלק החתוך ואז תיקון הראיה בעין. לאחר ההליך סוגרים כביכול את המכסה שהרימו ובזה מסתיים הטיפול. הטיפול הזה פחות מומלץ (ויותר יקר) כי התהליך שלו דורש יותר התערבות בעין, ואם יש פגיעה בעין ח"ו, במשך החיים, צריך לעוף למיון. זה כביכול "מִכְסֶה" לעין שהחזירו למקום.. אמנם המכסה הזה מתאחה אבל הוא כמו "פלסטר", מה שבניתוח PRK העין
עצמה מחלימה (לכן גם ויתרתי על השיטה הזו, ולשמחתי האופציה הראשונה גם היתה יותר זולה
).
לאחר בדיקת ההתאמה אומרים לך איזה שיטה מתאימה לך, לי התאימו 2 השיטות אז יכולתי לבחור.
ממש ממליצה על הסרת משקפיים, מי שיש לו את האפשרות שירוץ לעשות, בסוף הכל עובר וזה שווה את מחיר הפחד (גם אני נורא הייתי לחוצה מהכאב אבל הייתי
מוכנה לסבול!), מה גם שזה לא כאבי תופת ברמות שאי אפשר לסבול, נותנים במקום משככי כאבים / לוקחים משככים חזקים.
כתבתי באשכול
הזה תגובות שיכולות להועיל.
אני בכללית פלטינום כך שיצא לי הכי זול.
אם יש עוד שאלות אשמח לעזור!