דרוש מידע אשכול הלייזר הגדול \(@^0^@)/ הכניסה לבעלי משקפיים בלבד!

dini pitrkowski

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
D I G I T A L
קופצת על האשכול,
רוצה לדעת אם משהו התנסה בעבר על מקרה כזה או שאני היחידה?...
עשיתי בדיקת התאמה באסותא ואמרו לי שהקרנית מידיי דקה ואני לא מתאימה לניתוח
יש לי סיכוי להיבדק אצל לוינגר ויכול להיות שאצלו אני כן יתאים לניתוח ? או שזהו לעולם ועד עם משקפיים...
הבו עצה!!
שווה לך לבדוק אצלו.
כל אחד עם גישה אחרת.
מנסיון הוא לוקח מקרים שאחרים פסלו.

מה אומרות,
יש לי התלבטות,
יש לי מספר נמוך 1.25 ומעט צילינדר אבל מציק לי מאד.
לבשתי שנים עדשות ובשנים האחרונות משקפים.
שווה בכזה מספר לעשות ניתוח (עם הכרוך בכך לכל החיים) או להשאר עם משקפים וזהו?
ועוד משהו,
הרופא אמר לי שבגלל שאני קצת מתקרבת לגיל 40 הוא ממליץ לי שהוא לא יוריד לי לגמרי את המספר בעין אחת כדי שבעתיד אם אני יצטרך משקפיים לקריאה זה יוכל לדחות את זה, מכירות משהו כזה?
משהו?

חילזון

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מה אומרות,
יש לי התלבטות,
יש לי מספר נמוך 1.25 ומעט צילינדר אבל מציק לי מאד.
לבשתי שנים עדשות ובשנים האחרונות משקפים.
שווה בכזה מספר לעשות ניתוח (עם הכרוך בכך לכל החיים) או להשאר עם משקפים וזהו?
ועוד משהו,
הרופא אמר לי שבגלל שאני קצת מתקרבת לגיל 40 הוא ממליץ לי שהוא לא יוריד לי לגמרי את המספר בעין אחת כדי שבעתיד אם אני יצטרך משקפיים לקריאה זה יוכל לדחות את זה, מכירות משהו כזה?
אם זה מציק מאד ההחלטה ברורה. לא?
מה שהמליצו לך זה נקרא מונויזין.
אני גם בהתלבטות. ראיתי שאנשים אחרי זה לא ראו טוב לא לקרוב ולא לרחוק...

עמיהוד

משתמש רשום
ההרגשה אומרת שב'מצב נתונים כזה' לא כדאי לגעת בעיניים!
צריך להבין שמספר 1:25 הוא כמעט אופטימלי לפתרון בעיית קריאה שאמורה להופיע עם ההתקרבות לגיל 45/50 - זה כאילו יש לך משקפיים במספר זה.
לענין 'קוצר רואי' - בערכים כאלה רוב האנשים לא צמודים למשקפיים (חוץ מבנהיגה ברכב)
עוד נקודה: על אף שזה נחשב הליך רפואי בטוח, יש הרבה אנשים שמרגישים שינויים כאלה או אחרים (אפי' קטנטנים: קצת יובש בעיניים ...) - התועלת חייבת להיות משמעותית כדי שלא תייסרי את עצמך, למה נכנסתי לזה
אבל אחרי הכל אין לי מושג מה הכוונה 'מציק לי מאוד' המתייחס למצב הנוכחי

מליייי

משתמש רשום
בלת"ק אשמח לשמוע אם מישהו עשה סקר איזה קופת חולים הכי זולה
אשמח גם לדעת איזה קופת חולים הכי זולה אצל דוקטור לוינגר.
וגם ידידה שלי עובדת בלאומית והיא אומרת לי שהיא הבינה שלאומית במגעים
עם דוקטור לוינגר וכנראה תוך כמה שבועות הולך להיות הוזלה משמעותית.
יש עוד משהו ששמע את זה?

ההרגשה אומרת שב'מצב נתונים כזה' לא כדאי לגעת בעיניים!
צריך להבין שמספר 1:25 הוא כמעט אופטימלי לפתרון בעיית קריאה שאמורה להופיע עם ההתקרבות לגיל 45/50 - זה כאילו יש לך משקפיים במספר זה.
לענין 'קוצר רואי' - בערכים כאלה רוב האנשים לא צמודים למשקפיים (חוץ מבנהיגה ברכב)
עוד נקודה: על אף שזה נחשב הליך רפואי בטוח, יש הרבה אנשים שמרגישים שינויים כאלה או אחרים (אפי' קטנטנים: קצת יובש בעיניים ...) - התועלת חייבת להיות משמעותית כדי שלא תייסרי את עצמך, למה נכנסתי לזה
אבל אחרי הכל אין לי מושג מה הכוונה 'מציק לי מאוד' המתייחס למצב הנוכחי
בהחלט השימוש הוא במשקפיים בכל מקום גם בבית עצמו לפעמים (לא כי לא רואים אלא כי יותר נח)
אם אנ אלך כך ברחוב אני ממש לא יזהה אנשים מרחוק והכל לא ברור.
לא הבנתי מה לגבי האופטימלי במספר הנתון, לפני הניתוח?

אם זה מציק מאד ההחלטה ברורה. לא?
מה שהמליצו לך זה נקרא מונויזין.
אני גם בהתלבטות. ראיתי שאנשים אחרי זה לא ראו טוב לא לקרוב ולא לרחוק...
ניסיתי לקרוא קצת על המונויזין ,
לא מבינה למה הומלץ לי על זה ,
הכל רק שאם אני בעוד 8 שנים אולי! יצטרך משקפי קריאה לפעם ב...?

נערך לאחרונה ב:

עמיהוד

משתמש רשום
בהחלט השימוש הוא במשקפיים בכל מקום גם בבית עצמו לפעמים (לא כי לא רואים אלא כי יותר נח)
אם אנ אלך כך ברחוב אני ממש לא יזהה אנשים מרחוק והכל לא ברור.
לא הבנתי מה לגבי האופטימלי במספר הנתון, לפני הניתוח?
אופיטמלי לענין קריאה - למשל, כאשר יש רוחק רואי (משקפיים מגדילות) של מס' 1, אם יש לך קוצר רואי מס' 1, זה כביכול מתקזז, כשרוצים לקרוא, פשוט מסירים את המשקפיים, והרי זה כאילו יש לך (בטבעי) משקפיים מגדילות במס' 1 (גם אם בגיל מתקדם יותר, יהיה לך צורך במשקפי קריאה מספר 2, כיון שיש לך קוצר רואי של 1:25, הרי זה כאילו את צריכה רק 0.75, ומסתדרים עם מספר כזה גם בלי משקפי קריאה).
זהו ההסבר לתופעה של אנשים מבוגרים המסירים את המשקפיים כדי לקרוא - הם קוראים מצויין מקרוב, על אף שמצד הגיל הם חייבים משקפי קריאה במספר גבוה - פשוט מגבלת הקריאה מתקזזת עם הקוצר רואי.

אופיטמלי לענין קריאה - למשל, כאשר יש רוחק רואי (משקפיים מגדילות) של מס' 1, אם יש לך קוצר רואי מס' 1, זה כביכול מתקזז, כשרוצים לקרוא, פשוט מסירים את המשקפיים, והרי זה כאילו יש לך (בטבעי) משקפיים מגדילות במס' 1 (גם אם בגיל מתקדם יותר, יהיה לך צורך במשקפי קריאה מספר 2, כיון שיש לך קוצר רואי של 1:25, הרי זה כאילו את צריכה רק 0.75, ומסתדרים עם מספר כזה גם בלי משקפי קריאה).
זהו ההסבר לתופעה של אנשים מבוגרים המסירים את המשקפיים כדי לקרוא - הם קוראים מצויין מקרוב, על אף שמצד הגיל הם חייבים משקפי קריאה במספר גבוה - פשוט מגבלת הקריאה מתקזזת עם הקוצר רואי.
תודה על ההסבר המפורט!
אם זה לעוד מספר שנים שווה עדין לעשות את זה?
הרי יכול להיות שהראיה בכללית לא תהיה בטוח 6/6 הכל בשביל שאולי אני אצטרך משקפים לקריאה?

חילזון

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה על ההסבר המפורט!
הרי יכול להיות שהראיה בכללית לא תהיה בטוח 6/6 הכל בשביל שאולי אני אצטרך משקפים לקריאה?
נכון הבנתי שגם המוח צריך להתרגל לזה וזה לוקח המוןןן זמן ככה שמפסידים ולא מרויחים. אשמח אם מישהו עשה שידווח...

עמיהוד

משתמש רשום
תודה על ההסבר המפורט!
'אולי אני אצטרך ...' - זה לא 'אולי', זו רק שאלה מתי, כמעט אין אנשים שמסתדרים ללא משקפי קריאה (זהו תהליך פיזי סטנדרטי של הזדקנות שרירי העין).
חשוב להדגיש: המגבלה היא לא רק ב'קריאה' - 'קריאה' היא רק שימוש נפוץ - המגבלה פוגשת אותנו בכל שימוש קרוב, גם בחיתוך בצל, אכילה ....
נקודה למחשבה: קוצר רואי במספר נמוך, גם אם הוא 'מציק', אבל התפקוד מתאפשר ברמה מיטבית = העדר תלותיות במשקפיים.
רוחק רואי /משקפי קריאה: כאשר יגיע הצורך בכך = תלותיות ברבות מהפעולות היומיומיות/הביתיות

יעל גולד

משתמש צעיר
קופצת על האשכול,
רוצה לדעת אם משהו התנסה בעבר על מקרה כזה או שאני היחידה?...
עשיתי בדיקת התאמה באסותא ואמרו לי שהקרנית מידיי דקה ואני לא מתאימה לניתוח
יש לי סיכוי להיבדק אצל לוינגר ויכול להיות שאצלו אני כן יתאים לניתוח ? או שזהו לעולם ועד עם משקפיים...
הבו עצה!!
מכירה באופן אישי מישהו שהלך לרופא מסוים ואמר שאי אפשר לנתח בגלל עובי הקרנית, והלך לבדיקה אצל רופא אחר שאמר שאםשר לנתח ובאמת נותח.

basis20

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אשמח גם לדעת איזה קופת חולים הכי זולה אצל דוקטור לוינגר.
וגם ידידה שלי עובדת בלאומית והיא אומרת לי שהיא הבינה שלאומית במגעים
עם דוקטור לוינגר וכנראה תוך כמה שבועות הולך להיות הוזלה משמעותית.
יש עוד משהו ששמע את זה?
ניתן לראות באתרי קופ"ח מה המחיר
נכון ללפני חודש השמועות אומרות שכללית עולה ב prk 4690 ומכבי 4800.

'אולי אני אצטרך ...' - זה לא 'אולי', זו רק שאלה מתי, כמעט אין אנשים שמסתדרים ללא משקפי קריאה (זהו תהליך פיזי סטנדרטי של הזדקנות שרירי העין).
חשוב להדגיש: המגבלה היא לא רק ב'קריאה' - 'קריאה' היא רק שימוש נפוץ - המגבלה פוגשת אותנו בכל שימוש קרוב, גם בחיתוך בצל, אכילה ....
נקודה למחשבה: קוצר רואי במספר נמוך, גם אם הוא 'מציק', אבל התפקוד מתאפשר ברמה מיטבית = העדר תלותיות במשקפיים.
רוחק רואי /משקפי קריאה: כאשר יגיע הצורך בכך = תלותיות ברבות מהפעולות היומיומיות/הביתיות
אז אתה כן ממליץ על הצעת הרופא,
מה שהרופא יעשה רק ידחה בכמה זמן את הצורך במשקפי קריאה לא ימנע לחלוטין.

יש משהו שעשה את זה מנסיון?

ה_מעצבת

משתמש צעיר
מישהו יודע אם הגיל מהווה פרמטר בסיכונים?
אמרו לי שבגיל צעיר (18) זה מסוכן יותר, זה נכון?

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
לי עשו בעין אחת חצי מספר כדי לאחר את הצורך במשקפי קריאה,
לא ממש הבנתי מה זה אומר,
זה די עצבן אותי שאני לא רואה מספיק חד וברור ב-2 העיניים למשל שלט רחוב,
כשסוגרים עין אחת, רואים יותר ברור לרחוק
ובעין אחת רואים יותר ברור לקרוב,
וכן עובדת הרבה שעות מול מחשב, ובאופן כללי הרגשתי שלא מספיק חד לי.

הלכתי לבדיקת עיניים למכון, הם אמרו שהכל בסדר מבחינתם, רק נתנו טיפות לעיניים יבשות
הרגשתי שלא מבינים אותי, וזו לא התוצאה שרציתי
לאחרונה, לאחר כ-4.5 שנים מהניתוח, הלכתי לרופא עיניים ול-2 אופטומטריסטים שונים כדי לראות אם זו רק הרגשה לי או שיש אמת בדברים,
כולם ראו שיש צורך במספר נמוך לכל עין
אחד אמר שעשו חצי מספר לקריאה, משגע את העיניים ומפר את האיזון, ולא בסדר שעשו כך,
ואין ברירה אלא לחזור למשקפיים, לא ממליץ על תיקון הלייזר (למרות שאמרו לי שאפשר)
אחד אמר שמכיר את זה, ושמע שהניתוח הקל פחות מחזיק לטווח ארוך
בכל אופן, בינתיים עשיתי משקפי מולטיפוקל עם מספר נמוך כדי שיהיה לי חד גם מקרוב וגם מרחוק,
בינתיים מסתדרת בלעדיהם רוב הזמן,
אבל אם אני רוצה לראות מאוד חד, לובשת אותם.

נ.ב.
מאז הניתוח אי אפשר לראות חד בטווח מאוד קרוב, נראה לי עד 30 ס"מ,
כמו שבדר"כ מקרבים את המוצר קרוב יותר לעיניים כדי לראות אותיות מאוד קטנות או דיוקים,
כעת זה מטושטש, וצריך להרחיק כדי לראות טוב.
זו כנראה תופעה נפוצה, או שכולם חווים זאת.
מעניין מי עוד מזדהה עם התופעה.

בהצלחה רבה בכל מה שתעשו.

לי עשו בעין אחת חצי מספר כדי לאחר את הצורך במשקפי קריאה,
לא ממש הבנתי מה זה אומר,
זה די עצבן אותי שאני לא רואה מספיק חד וברור ב-2 העיניים למשל שלט רחוב,
כשסוגרים עין אחת, רואים יותר ברור לרחוק
ובעין אחת רואים יותר ברור לקרוב,
וכן עובדת הרבה שעות מול מחשב, ובאופן כללי הרגשתי שלא מספיק חד לי.

הלכתי לבדיקת עיניים למכון, הם אמרו שהכל בסדר מבחינתם, רק נתנו טיפות לעיניים יבשות
הרגשתי שלא מבינים אותי, וזו לא התוצאה שרציתי
לאחרונה, לאחר כ-4.5 שנים מהניתוח, הלכתי לרופא עיניים ול-2 אופטומטריסטים שונים כדי לראות אם זו רק הרגשה לי או שיש אמת בדברים,
כולם ראו שיש צורך במספר נמוך לכל עין
אחד אמר שעשו חצי מספר לקריאה, משגע את העיניים ומפר את האיזון, ולא בסדר שעשו כך,
ואין ברירה אלא לחזור למשקפיים, לא ממליץ על תיקון הלייזר (למרות שאמרו לי שאפשר)
אחד אמר שמכיר את זה, ושמע שהניתוח הקל פחות מחזיק לטווח ארוך
בכל אופן, בינתיים עשיתי משקפי מולטיפוקל עם מספר נמוך כדי שיהיה לי חד גם מקרוב וגם מרחוק,
בינתיים מסתדרת בלעדיהם רוב הזמן,
אבל אם אני רוצה לראות מאוד חד, לובשת אותם.

נ.ב.
מאז הניתוח אי אפשר לראות חד בטווח מאוד קרוב, נראה לי עד 30 ס"מ,
כמו שבדר"כ מקרבים את המוצר קרוב יותר לעיניים כדי לראות אותיות מאוד קטנות או דיוקים,
כעת זה מטושטש, וצריך להרחיק כדי לראות טוב.
זו כנראה תופעה נפוצה, או שכולם חווים זאת.
מעניין מי עוד מזדהה עם התופעה.

בהצלחה רבה בכל מה שתעשו.מה עשו תכלס
תודה על הפרוט.
מה המספר שהיה לך?
מה תכלס עשו לך רק בעין אחת?

ממה שבררתי אצלי זה לא מונויז'ן אלא במקום להוריד את כל המספר (הנמוך) במלאו ב-2 העיניים אז בעין אחת משאירים רבע מספר כדי לאחר את הצורך בשימוש במשקפי קריאה.
זה מה שהיה אצלך?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  102  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה