ביקשו
שאעתיק לכאן, אז מעתיק:
אבל אני בשמחה ישתף כאן כמה עקרונות שמנחים אותי (סתם 'קריזות' שהחלטתי, לא מבטיח שהם נכונים בכלל!!):
א. ע"פ הוצאות עבר וכו' כשאני נכנס לסופר פעם בשבוע
מקסימום אני יודע שאין סיבה שאעבור את ה300-350 ש"ח. אם בקופה (עצמאית..) אני רואה שעברתי את זה, בלי להרגיש 'קמצן' ובלי כלום אני מוריד את מה שממש מיותר והתלבטתי אם בכלל לקנות או שלא צריך. (לא כולל עופות ובשר). עד"ז משנת יוסף פעם בשבועיים בערך - בין 50-150 -ש"ח מקסימום. כמובן מתנהל עם רשימת קניות, אבל הרבה פעמים חורג..
ב. כנ"ל המינוס חסום, אין הלוואות שמציעים חברות אשראי בשום אופן. כשצריך הוצאות גדולות חריגות ומתוכננות (=לא הוצאות שוטפות אפילו לא בהיקף השנתי, מזגנים לדוגמא, טיסה חריגה ממש, תאורה לבית) משתמש במסגרת אשראי של הכרטיסים שברשותי (שלא משלם עליהם שקל, פשוט כי התעקשתי מול החברה שאם לא אני מבטל) עם תשלום אחד או שניים בידיעה ברורה שבחודש הבא מיד בתחילת החודש זה יורד והשליטה נשארת על המשך החודש בצורה טובה, אולי לא ישאר הרבה - אבל הכל בתכנון.. ומקסימום לקראת סוף חודש מצטמצמים ומשיגים כמה מאות ש"ח על החודש הבא באופן חד פעמי.
ג. אין חד פעמי בבית. נקודה. ואני ב"כ שוטף (למה שיהיה על חשבון האישה?..) וברור לי שיהיה מדיח כלים כשנצטרך.
לא מבין את אלו שחשוב להם צלחות חד פעמיות יקרות לשולחן שבת (היום מדובר על עשרות ש"ח בשבוע!!) שצלחות לשטוף בליל שבת ובמוצ"ש זה בין הדברים הכי קלים שיש.. הקושי זה סירים (ואם נשאר משבת אוכל, זה מתפרס על כל השבוע השטיפה שלהם
)
*כמובן יש חד"פ במזווה לשעת צורך, כמו יום שישי שרוצים להכניס משהו לפה בלי ללכלכך את הכיור וכו' או לאירוח קל.
ד. המלצה שאני ממש מחובר אליה:
אני מתנהל עם
חשבון בנק נוסף במקביל (בחינם כמובן..), שם ה'חצר האחורית' של הכסף שאני לא רוצה לראות אותו מול העיניים בעובר-ושב. שם חסכנו את הכסף לדירה, שם חסכנו כסף למזגנים או כסף שמישהו מעביר וצריך לעבור הלאה. בקיצור כסף שצריך לישמר ולא שיעמוד לנו מול העיניים.
לפני ששילמנו משכנתא
משכורת שלימה היתה נכנסת לשם ובשעת הצורך היינו מעבירים חלק ממנה לחשבון המרכזי העו"ש. זה צעד שממש ממש חושב שבזכותו הצלחנו לחסוך לדירה. יש עוד רווח בזה כשצריך חשבון ללא הרבה תנועות של הכנסות.
משהו חמוד שיצא (בלי שחשבתי עליו מראש..) - ההורים, הסבתא, האחים וכו' יודעים רק את החשבון הזה. כל העברות מהם (דמי חנוכה וכדו') נכנסים ישר לשם.. תענוג של חיסכון.
ה. האמת שבגדים זה לא ה'חכמה' שלי אלא של אשתי.. אין באמת הרבה הוצאות כי פחות מעניין אותה 'סטים' ו'מותגים', כמובן אם קונים אז רק חברה טובה. אבל הרבה מאד בגדים אצלנו הגיעו מדודים שהעבירו. זה כבר עניין של ראש..
ו. אין רכב. אבל זה ממש משתנה מבן אדם לחברו, אני משלם על זה מחיר אישי די גדול, אבל היה ברור לי שכל זמן שמתאפשר לי אין על מה לדבר עד שרוכשים דירה. זה כלל שאני חושב ששווה להתאמץ עליו, אבל כמובן יש יוצא מן הכלל!! ובטח במקרה שהרכב מאפשר התנהלות טובה יותר (מגורים במקום זול, הרכב מאפשר עבודה או עסק שמכניס כסף וכדו'), מקווה שבקרוב אעבור על הסעיף הזה וכן יהיה לי. אבל זה ממש תלוי במסקנות שלנו אחרי שנעבור על הדו"ח השנתי..
ז. כל המזומן שנכנס נשאר בצד. לא משתמש בו לקניות בגדול. (כן הרבה פעמים אם יש בכיס זה 'נעלם' על רכישות..) אבל עכשיו לימודי נהיגה שלמים!! (טרם הטסט.. איחולים יתקבלו בברכה). שולמו בלי שהרגשנו כלום. נטו בגלל זה. ושנה שעברה זה היה המשפחתון לילד ששולם בלי להרגיש כמעט..
ח. תהיו מודעים למשכורת שלכם ולכל הסעיפים.
וכמובן - לבדוק את
הפנסיה שלכם (
@מקצועי בלבד , ממליץ בהחלט), לדאוג בכל מחיר
לקרן השתלמות במקום טוב, ולוודא שלא חיסרו לכם כלום במשכורת. ואם מדובר במשרד החינוך אז לדאוג לכמה שיותר שעות
ובחיסכון לכל ילד - להכפיל את ההפקדות (אתם לא מרגישים את זה כמובן, פשוט נכנס פחות כל חודש מביטוח לאומי) ולהשקיע בקופת חיסכון של חברת השקעות טובה.
ט. צדקה, והרבה. ובאשראי.. שקצת 'מנהלים' את הכסף, מבינים טוב מה הכוונה ש'שיעור צדקה' הוא 'עד שיכאב' (מימרא של אחד הגדולים)..
הו"ק כמה שאתם חושבים שאתם יכולים, ולהשאיר סכום מהמעשר שאותו אתם נותנים תוך כדי החודש. וכמובן כמה שיותר, יהיה לכם יותר כסף!!
י. וכמובן לקרא מאמרים ואשכולות בפרוג. על עצמי אני יכול להעיד שחסכתי עשרות אלפי שקלים בזכות המודעות שקיבלתי בין השורות, טיפים וכו' וכו' חושב שאפילו מענק עבודה קיבלנו כמה פעמים בזכות פרוג.. כנ"ל ניוד חשמל, עבודות נגרות בהפרש של עשרות אלפי ש"ח ועוד..