טכנית, איך אוחזים ראש כמה סכום מוקצב/נשאר לפי התקציב החודשי ללא מעטפות? במעטפה רואים כמה יש לכל תחום.
יש תחליף ?
פתק פשוט \ אסקל
מעטפות צריך את כל הכסף מוכן מראש להכניס להוציא
טכנית, איך אוחזים ראש כמה סכום מוקצב/נשאר לפי התקציב החודשי ללא מעטפות? במעטפה רואים כמה יש לכל תחום.
יש תחליף ?
לא לכל אחד מתאים לרשום כל פעם ובטח לא באקסלפתק פשוט \ אסקל
מעטפות צריך את כל הכסף מוכן מראש להכניס להוציא
מוסיפה שכדאי לדעת שחסכנות זו הדרך החכמה לחיים.מסכימה איתך לגמרי!
ובעיקר עם ההסתכלות הנבונה לחסוך כדרך חיים בלי קשר ליכולות כלכליות
ללמוד להעריך ולייקר כל דבר
ולהנות מדברים פשוטים ומהלב שבתוכם
ולא רק מדברים נוצצים מנקרי עיניים ונוטפי כסף.
מזומן הכוונה ל'קש'? או שכרטיס אשראי דיירקט גם טוב?כותב מנסיון
לחיות רק עם מזומן
כן רק עם מזומן
ושוב רק עם מזומן
לפי מסילה עדיף מזומן...אך אם עוקבים כל יום לשמוע כמה יש בחשבון ויודעים כמה להוציא במכולת, בסופר, בחנויות וכד' זה יכול להיות טוב וגם יש רישום של כל ההוצאות.אם כרטיס אשראי אז דירקט.מזומן הכוונה ל'קש'? או שכרטיס אשראי דיירקט גם טוב?
אצלי זה עובד הפוך.ברוח העצה הקודמת
לחנך את הילדים מגיל קטן לחישוב כלכלי
לרשום על דף מסויים:
+50 בייביסטר לשכנה
-20 מתנת סוף שנה למורה
-100 קניית בגדים
+200 שיעורים פרטיים
וכו'
כך מתרגלים להיות מחושבים והחיסכון נכנס למודעות ופועל אוטומטית
מגיעים לחתונה עם תפיסה כלכלית להתחיל את החיים
כותבת מנסיון:כותב מנסיון
לחיות רק עם מזומן
כן רק עם מזומן
ושוב רק עם מזומן
זה מקטין את הצריכה ב20 אחוז
זו השיטה של מומחים לכלכלת המשפחהיש אנשים שהבעיה שלהם היא 'בזבוז', ולהם כדאי שיטת המעטפות/החשבונות וכו'.
יש כאלו שאין להם הכנסות זה ממש לא נכון לומר לעני 'לא ללוות בשום-אופן' הרי הם צריכים אוכל, דירה, חשמל, מים, בגדים וכו'.
זה מאוד מזיק דקדוקי-עניות שעל זה נאמר בגמרא [עירובין] 'שלושה דברים מעבירין את האדם על דעתו ועל דעת קונו, אלו הן: ... ודקדוקי עניות'.
לפעמים כל שיטות החיסכון הנוקשות האלו מביאות את האדם לידי 'דקדוקי-עניות' שמעבירים את האדם על דעתו ועל דעת קונו.
יש אנשים שלא יודעים מה היחס שלהם הוצאות לעומת ההכנסות ולהם כדאי מעטפות וכו'.
יש אנשים שגם אם הם מרוויחים 30000 ש"ח בחודש, עדיין יש להם חובות ...
להם צריך חשבונות ומעטפות.
יש כאלו שאין להם מספיק כסף למינימום הכרחי, צריך לחשוב כיצד להכניס כסף ולא איך לחסוך.
תגובה מאוחרת מידיאיך אמי שתחי' אומרת?!
אני לא כ"כ עשירה בשביל לקנות בזול...
כל מילה זהב!
אני רואה אנשים שקונים רק בזול וכו'
אז שתדעו יש פעמים שהכסף מצדיק את ההשקעה.
אל תתפתו לקנות דברים זולים שיהרסו לכם מיד ואז שוב לקנות ושוב וחוזר חלילה...
( אל תקנו גם דברים טובים מידי כדי שלא תתקעו עם זה כל החיים בלי תירוץ להחליף כמו עגלת מקלרן...)
הכי חשוב זה אמונה ובטחון, אני רואה את זה בחוש !!1
ואני לא איזה גברת כבודה אני בסך הכל אישה צעיר שכמעט הרגע התחתנה אבל קיבלה המון אמונה וביטחון בעניני פרנסה בבית הוריה...
קיבלתם ילדים? קיבלתם גם את מה שהוא צריך !!!
ותחשבו טוב טוב כשאתם קונים לו משהו אם זה בשבילכם או בשביל צרכיו האישיים...
אני מכירה אחת שאמרה שהיא לקחה הלוואה בשביל שהילדים ילכו לחוגים שהיא ראתה לנכון שיעשו להם טוב..
לא לקנות נעלי צעד ראשון ב300 שח
אני מבטיחה לכם שהילד ירגיש גם בנוח בנעל זולה יותר...
ובשבת אסור להתקמצן!!!
זה רשום במפורש לוו עלי ואני פורע!!!!
מה אכפת לכם יש לכם פה הבטחה מפורשת!!!
למה לדברים אחרים שכתוב בתורה אנשים יעשו הכל? מה עם שבת?
האם כשיתארח אצלכם אדמור או רב חשוב גם תתקמצנו? או שתקנו מכל טוב?
אז כששבת המלכה מגיעה? ועוד עם הבטחה!!! הכל יחזור בכפלייים!!!!
מצ'ינג רציני!!! אל תשקיעו בביטקוין תשקיעו בשבת!!!!
בהצלחה לכולם וסליחה עם זה נשמע בוטה מדי
ההלכה המפורשת (לאחר בירור) - בכסף שלכם, שקיים כבר, אין מה להתקמצן. ו"לוו ואני פורע" הכוונה רק כאשר יש חפצים ותכשיטים למשכן ולוות תמורתם... (מי מוכנה?..)תגובה מאוחרת מידי
שבת זה מסתמא אחד הנושאים הרגישים בציבור, כל אחד ודעתו, יש ציטוטים למכביר, עשה שבתך חול ואל תתצטרך לבריות... ויש את ההנהגה של הרב פינקוס לשלוח את הילדים לקנות ממתקים בלי חשבון כי הקב"ה מחלק, אבל כמו כלדבר יש הלכות ברורות בנושא כמה להוציא (עיין במשנה ברורה סימן רמב') אולי זה גם תלוי ברמת הביטחון.
למי אין?ההלכה המפורשת (לאחר בירור) - בכסף שלכם, שקיים כבר, אין מה להתקמצן. ו"לוו ואני פורע" הכוונה רק כאשר יש חפצים ותכשיטים למשכן
יש מי שלא?למשכן ולוות תמורתם... (מי מוכנה?..)
כלכלה וצרכנות, השקעות,
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: