לא הצעתי עטיפה כבדה... רק מתאימה לתוכןתודה על המילים, ראשית.
שנית, לגבי עטיפה, אני מעוניין בעטיפה קלילה ולא כבדה, כתוצאה מכך שהספר הוא שונה, קליל, רכרוכי ובלי נחישות כלשהי.
לא הצעתי עטיפה כבדה... רק מתאימה לתוכןתודה על המילים, ראשית.
שנית, לגבי עטיפה, אני מעוניין בעטיפה קלילה ולא כבדה, כתוצאה מכך שהספר הוא שונה, קליל, רכרוכי ובלי נחישות כלשהי.
תודה רבה.לדעתי לא ליגוע בכתיבה מי שקונה את זה זה בגלל שהוא רוצה לקרוא את 'נתן גלנט' ועריכה רק תהרוס את זה.
העימוד מצוין.
גם גיוס ההמונים הוא בגבול הנורמה.
מרציפן, הספר שלי צריך להיות גורם מתסיס כמו מתנחל עטור בתפילין ונשק חם בעיצומהשל דרשת יום השישי בהר הבית.אתה שואל בסקר איזה שם הכי מתסיס, ועניתי מה שעניתי, למרות שעל השאלה לאיזה שם אני הכי מתחבר, הייתי עונה אחרת. [כן, לך לישון].
אני בעד.לדעתי אם כבר - תלך על זה עד הסוף!!!
גם ככה זה ספר נועז, שונה ולא שגרתי
התוכן והסגנון מעניינים ומקוריים ושונים מהמקובל
אז שהכל יהיה שונה מהמקובל - אל תתחשב בשום דבר אחר שאתה מכיר
מממ...כולם אהובים
1. ציור אחד על כל פרק. בגודל של כחצי עמוד כל ציור. ועוד כ-5 תמונות גדולות של עמוד אחד.1- הספר ילווה בציוריו המדהימים של האמן המוכשר ר' @שי קיש, הכריש הידוע מליל שישי.
בספר יהיו בערך 75000 מילה פלוס מינוס, שזה אומר 300 עמודים לערך. השאלה היא - כמה ציורים אמורים להיות בספר?
2- הפונט המקובל בתעשייה הוא FrankRuehl. זהו הפונט של ספרי קריאה רגילים. אני אישית מחבב יותר פונטים קלילים יותר. האם לקחת סיכון ולהשתמש בהם?
3- עריכה ספרותית.
זאת השאלה הכי קשה, והיא טורדת את מנוחתי עד למאוד, עוד יותר מ.. לא חשוב, הבנתם את העקרון.
מתברר, שיש דין אחד לכתיבת טור באינטרנט, ודין שני לכתיבת ספר מודפס, פרינט.
בספר מודפס, אנשים רוצים לראות טקסטים מתונים יותר, קופצניים פחות, נינוחים יותר. בקיצור, כל מה שהטקסט שלי לא.
מה זה אומר?
זה אומר, שיש שתי אופציות, קשות ורעות, ועוד אחת חייכנית ונעימה.
א: הספר ייאלץ לעבור תחת ביקורת כאובה של עורך ספרותי זדוני ואכזר, שיכסח אותו ויעדן אותו, כדי להעניק מוצר טוב יותר לקוראים.
ב: הספר ייאלץ להיכתב מחדש, מאפס, והפעם עבור פרינט.
השאלה היא פסיכולוגית. האם יש צידוק לבחירה באחת משתי האופציות הנ"ל?
או שאפשר פשוט...
ג: לעמד את אותו טקסט בצורה מתונה יותר, ולוותר על מקצת הרווחים? (מצרף עמוד להתרשמות)
4- כאשר עושים מימון המונים, ישנם כמה מדרגות תמיכה, ותשורות בצידן. לדוגמה בעלמא:
30.2 שקל - תודה רבה.
55.1 שקל - תודה, ועותק של הספר, לכשייצא. (איסוף עצמי, לכאורה)
74.3 ש"ח - ספר חתום אישית + משלוח בדואר.
126.4 שקל - תודה רבה, שני העתקים מהספר חתומים ומשלוחם בדואר. (למשל)
שאלתי אליכם, גולשי פרוג:
כמה זהו סכום סביר בעיניכם לתשלום ולתמיכה בספר שעדיין לא קיים כרגע כמוצר סופי?
כמובן שכאשר יעלה הקמפיין, איפשהו בקרוב, יעלה פרק ראשון ערוך זמין לקריאה חופשית, כמובן.
קראתי את העימוד המוצע ואהבתי מאוד!!!
אהבתי את הכריכה שנקודת מחשבה העלה זה נראה מושך מאוד (אפי' שלא מכירה את הספר הזה..)
הנה סוגים שהיו מתאימים לכריכה לדעתי:
צפה בקובץ המצורף 374233 צפה בקובץ המצורף 374234 צפה בקובץ המצורף 374235 צפה בקובץ המצורף 374236 צפה בקובץ המצורף 374237
רעיונות נהדרים.אני בעד.
ובקשר למלל - אולי לתת לעורך לשוני ולא עורך ספרותי.
כלומר,
שלא יהיו טעויות לשון וכתיב (שלוש במקום שלושה וכדו'.)
ושיוריד רק את המילים המאד בוטות ומאד לא מקובלות.
כל השאר - שיישאר אותנטי.
ו-
יו איך בא לי לעצב את הכריכה...
העטיפה היא סקיצה שלי, ואם היא עצבנה כל כך הרבה גולשים - כנראה שיש בה משהו, חח.בס"ד
אף אני אענה חלקי:
1. אם כל פרק הוא סיטואציה בפני עצמה - ראוי לתת ציור בעמוד של שם הפרק (כן! עמוד שלם לשם הפרק עם קריקטורה משעשעת. כמו"כ בסוף פרק/סיפור איור פצפון בקטנה, או חדש עם ממוקד על חלק מענין מהקודם (של תחית הפרק). יש דברים כאלו לרוב, אין לי דוגמה כעת.
2. פונט 'פרנקרוהל' - הוא אכן קלאסי, אך דווקא בשל כך הייתי הולך על משהו יותר 'קליל' - סאן-סריפי מעניין. יש גם דברים כאלו, בפרט בשנים האחרונות.
3. עריכה קלה, להשאיר את הסגנון!!! מי שרוצה סגנון יותר מעודן - שיָרים מגבית להוצאה חדשה ונפרדת!
4. 30-40 תודה רבה + אפשרות לחתימה אלקטרונית, באי-מייל...; 60-70 קבלת ספר; 90-100 עם חתימה + משלוח.
(שני עותקים למי ולמה? - אופציה מיותרת)
222 ש"ח - קבלת הספר, עם הקדשה מעוצבת + פגישה בבית קפה בארבע עיניים...
מממ...
5. בחרתי ב'לך לישון', כי אני עייף... סתם, אלא כי בין כולם הוא הכי מתאים. אבל הייתי הולך בכלל על כיוון אחר (תשאל את דודה נחמה, יש לה רעיונות טובים יותר משלי).
לגבי הגרפיקה - זכוֹר - רק לא צבעים של שנות ה-60 של ה-100 הקודמת! בשום פנים!
סייעתא דשמיא מרובה והצלחה רבתי בכל!
הכתיב הנכון הוא געצל (בנימין חינקיס לא גומר להטריף אותי עם השטות הזו), ברור.קודם כל, בשורה נהדרת! מחכה להחזיק את הספר המודפס ביד ולהתחיל לדפדף בלהיטות...
חייבת להגיב כאן כדי לפרגן לעצמי את האפשרות של אולי זכיה,
בכל אופן לא השאירו לי כמעט מה לומר.
הזדהיתי עם העימוד המוצע, כפי שהוא כעת נראה מעולה. ייתכן שפונט מעט יותר קליל גם ייראה טוב, צריך פשוט לנסות.
מסכימה שהכריכה צריכה להיות מושכת ומעניינת, בסגנון הכריכה שהעלה נקודת מחשבה.
לגבי השם - הוספתי את בחירתי לסקר ואני רואה שזו הבחירה הרווחת.
נקודה נוספת לציון - לגבי השם געציל,
נכון שהוא כבר עתיק יומין כאן בפורום והתרגלנו, אך כעת כשהוא עומד לקבל כזו במה -
לא אמורים לכתוב געצל? כלומר - כמו שלא כותבים שמעריל, בעריל וכו'...
המון הצלחה!!!
בוטה, אבל צודק.רבי נתן,
כמה ספרים אתה מכיר של אנשים מפורסמים שכתבו טורי הומור/פובליציסטיקה בעיתון, וכינסו לספר, והספר הצליח?!
לטעמי, הומור שותים בקש, וספר אוכלים עם מצקת.
בתור מתנה לאזכרה בקזחסטן זה הולך, בארץ ובפרט בקרב אנ"ש, איך מיין.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: