Natan Galant
כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
בס"ד
גולשי אתר פרוג היקרים, האהובים, הנחמדים. לא יודע אם אתם יודעים, אבל תנו לי לגלות לכם:
אני חייב לכם כל כך הרבה.
נעזרתי כ"כ הרבה בפורום ובתושביו, פשוט המון.
תודה. תודה, תודה!
ועכשיו, לעצם העניין.
בקרוב, יעלה בס"ד קמפיין מושקע שלי באתר למימון המונים, על מנת לממן את... ספר הביכורים שלי.
הספר מתאר את נסיעתי לבלגיה ביחד עם חבר משעשע, אחד בשם נחמן מרכוס.
הספר לא פורסם בשום מקום עד כה. והוא כתוב בצורה... געצילית. סוג של יומן מסע טרללה במיוחד.
כלומר, מי שמחפש עלילה יציבה, עם רבדים על גבי רבדים - שילך לקרוא את 'צוואה' של חיים גרינבוים...
לאורך כתיבת הספר, היו לי לבטים רבים, ולפעמים חשבתי בהחלט לוותר על כל המאמץ וההשקעה הגדולה, ולחכות עם זה עד ירחם המרחם. כי בינינו - מי אני שאוציא ספר? ועוד ספר כל כך.. שויין, נו.
לבסוף, החלטתי לתפוס קצת אומץ, ולהעלות קמפיין באתר מימון המונים, וכך להוציא לאור את הספר בצורה מקצועית ורצינית, בעזרת השם יתברך.
וכאן אתם, ידידיי, נכנסים לתמונה.
כלומר, הייתם שם עוד מההתחלה.
כי בלעדיכם - לא הייתי ניגש בכלל לכתוב ספר.
כן, מה לעשות, יש אנשים שלא ממש מאמינים בעצמם, והם צריכים עידוד ציבורי.
ועכשיו, הנה כמה שאלות סביב הספר. אודה, אעריך ואשמח לכל תשובה, מכל אחד. אעריך מאוד אם תוכלו להגיב לכל השאלות, לפי סעיפים. 1.. 2.. 3.. 4.. וכולי.
אה, ויש גם הגרלה, כמובן. סוג של עידוד, שיהיה.
1- הספר ילווה בציוריו המדהימים של האמן המוכשר ר' @שי קיש, הכריש הידוע מליל שישי.
בספר יהיו בערך 75000 מילה פלוס מינוס, שזה אומר 300 עמודים לערך. השאלה היא - כמה ציורים אמורים להיות בספר?
2- הפונט המקובל בתעשייה הוא FrankRuehl. זהו הפונט של ספרי קריאה רגילים. אני אישית מחבב יותר פונטים קלילים יותר. האם לקחת סיכון ולהשתמש בהם?
3- עריכה ספרותית.
זאת השאלה הכי קשה, והיא טורדת את מנוחתי עד למאוד, עוד יותר מ.. לא חשוב, הבנתם את העקרון.
מתברר, שיש דין אחד לכתיבת טור באינטרנט, ודין שני לכתיבת ספר מודפס, פרינט.
בספר מודפס, אנשים רוצים לראות טקסטים מתונים יותר, קופצניים פחות, נינוחים יותר. בקיצור, כל מה שהטקסט שלי לא.
מה זה אומר?
זה אומר, שיש שתי אופציות, קשות ורעות, ועוד אחת חייכנית ונעימה.
א: הספר ייאלץ לעבור תחת ביקורת כאובה של עורך ספרותי זדוני ואכזר, שיכסח אותו ויעדן אותו, כדי להעניק מוצר טוב יותר לקוראים.
ב: הספר ייאלץ להיכתב מחדש, מאפס, והפעם עבור פרינט.
השאלה היא פסיכולוגית. האם יש צידוק לבחירה באחת משתי האופציות הנ"ל?
או שאפשר פשוט...
ג: לעמד את אותו טקסט בצורה מתונה יותר, ולוותר על מקצת הרווחים? (מצרף עמוד להתרשמות)
4- כאשר עושים מימון המונים, ישנם כמה מדרגות תמיכה, ותשורות בצידן. לדוגמה בעלמא:
30.2 שקל - תודה רבה.
55.1 שקל - תודה, ועותק של הספר, לכשייצא. (איסוף עצמי, לכאורה)
74.3 ש"ח - ספר חתום אישית + משלוח בדואר.
126.4 שקל - תודה רבה, שני העתקים מהספר חתומים ומשלוחם בדואר. (למשל)
שאלתי אליכם, גולשי פרוג:
כמה זהו סכום סביר בעיניכם לתשלום ולתמיכה בספר שעדיין לא קיים כרגע כמוצר סופי?
כמובן שכאשר יעלה הקמפיין, איפשהו בקרוב, יעלה פרק ראשון ערוך זמין לקריאה חופשית, כמובן.
5- שם הספר.
ועכשיו, ההתייעצות הקטנה שלנו מפסיקה להיות כזו כבדה ומלחיצה, ונעשית משעשעת בהרבה.
לאחר נסיונות רבים, עלו לגמר הגדול מספר שמות לספר.
כולם אהובים, כולם נחמדים, ויש גם סקיצות שעשיתי כדי להמחיש. (ממש לא עטיפה סופית, חס וחלילה, שה' ישמור)
א:
געציל, אוּף.
ב:
געציל, געוולאד!
ג:
תן לישון, געציל!!
ובכן, אמרו נא:
מהו השם הכי מתסיס? בעצם, פשוט הצביעו בסקר.
תודה רבה לכם, מאוד מאוד.
נתן.
רגע, צועקים עליי באוזניה.
מההה??
אה, כן, הגרלה.
צודקים, אח, תעזבו את האוזניים שלי! איהההה.
ובכן, ידידיי. כל מי שיגיב באשכול זה ויענה על כל הסעיפים, ישתתף בהגרלה על הספר, לכשייצא.
בעצם, מה אני קמצן, אה?
אחלק לכם שלושה ספרים. כלומר: שלושה זוכים, מתוך המגיבים באשכול הזה.
זהו.
עריכה:
עטיפה מעשה ידי הניק @נקודת מחשבה, וואו, תודה רבה!
גולשי אתר פרוג היקרים, האהובים, הנחמדים. לא יודע אם אתם יודעים, אבל תנו לי לגלות לכם:
אני חייב לכם כל כך הרבה.
נעזרתי כ"כ הרבה בפורום ובתושביו, פשוט המון.
תודה. תודה, תודה!
ועכשיו, לעצם העניין.
בקרוב, יעלה בס"ד קמפיין מושקע שלי באתר למימון המונים, על מנת לממן את... ספר הביכורים שלי.
הספר מתאר את נסיעתי לבלגיה ביחד עם חבר משעשע, אחד בשם נחמן מרכוס.
הספר לא פורסם בשום מקום עד כה. והוא כתוב בצורה... געצילית. סוג של יומן מסע טרללה במיוחד.
כלומר, מי שמחפש עלילה יציבה, עם רבדים על גבי רבדים - שילך לקרוא את 'צוואה' של חיים גרינבוים...
לאורך כתיבת הספר, היו לי לבטים רבים, ולפעמים חשבתי בהחלט לוותר על כל המאמץ וההשקעה הגדולה, ולחכות עם זה עד ירחם המרחם. כי בינינו - מי אני שאוציא ספר? ועוד ספר כל כך.. שויין, נו.
לבסוף, החלטתי לתפוס קצת אומץ, ולהעלות קמפיין באתר מימון המונים, וכך להוציא לאור את הספר בצורה מקצועית ורצינית, בעזרת השם יתברך.
וכאן אתם, ידידיי, נכנסים לתמונה.
כלומר, הייתם שם עוד מההתחלה.
כי בלעדיכם - לא הייתי ניגש בכלל לכתוב ספר.
כן, מה לעשות, יש אנשים שלא ממש מאמינים בעצמם, והם צריכים עידוד ציבורי.
ועכשיו, הנה כמה שאלות סביב הספר. אודה, אעריך ואשמח לכל תשובה, מכל אחד. אעריך מאוד אם תוכלו להגיב לכל השאלות, לפי סעיפים. 1.. 2.. 3.. 4.. וכולי.
אה, ויש גם הגרלה, כמובן. סוג של עידוד, שיהיה.
1- הספר ילווה בציוריו המדהימים של האמן המוכשר ר' @שי קיש, הכריש הידוע מליל שישי.
בספר יהיו בערך 75000 מילה פלוס מינוס, שזה אומר 300 עמודים לערך. השאלה היא - כמה ציורים אמורים להיות בספר?
2- הפונט המקובל בתעשייה הוא FrankRuehl. זהו הפונט של ספרי קריאה רגילים. אני אישית מחבב יותר פונטים קלילים יותר. האם לקחת סיכון ולהשתמש בהם?
3- עריכה ספרותית.
זאת השאלה הכי קשה, והיא טורדת את מנוחתי עד למאוד, עוד יותר מ.. לא חשוב, הבנתם את העקרון.
מתברר, שיש דין אחד לכתיבת טור באינטרנט, ודין שני לכתיבת ספר מודפס, פרינט.
בספר מודפס, אנשים רוצים לראות טקסטים מתונים יותר, קופצניים פחות, נינוחים יותר. בקיצור, כל מה שהטקסט שלי לא.
מה זה אומר?
זה אומר, שיש שתי אופציות, קשות ורעות, ועוד אחת חייכנית ונעימה.
א: הספר ייאלץ לעבור תחת ביקורת כאובה של עורך ספרותי זדוני ואכזר, שיכסח אותו ויעדן אותו, כדי להעניק מוצר טוב יותר לקוראים.
ב: הספר ייאלץ להיכתב מחדש, מאפס, והפעם עבור פרינט.
השאלה היא פסיכולוגית. האם יש צידוק לבחירה באחת משתי האופציות הנ"ל?
או שאפשר פשוט...
ג: לעמד את אותו טקסט בצורה מתונה יותר, ולוותר על מקצת הרווחים? (מצרף עמוד להתרשמות)
4- כאשר עושים מימון המונים, ישנם כמה מדרגות תמיכה, ותשורות בצידן. לדוגמה בעלמא:
30.2 שקל - תודה רבה.
55.1 שקל - תודה, ועותק של הספר, לכשייצא. (איסוף עצמי, לכאורה)
74.3 ש"ח - ספר חתום אישית + משלוח בדואר.
126.4 שקל - תודה רבה, שני העתקים מהספר חתומים ומשלוחם בדואר. (למשל)
שאלתי אליכם, גולשי פרוג:
כמה זהו סכום סביר בעיניכם לתשלום ולתמיכה בספר שעדיין לא קיים כרגע כמוצר סופי?
כמובן שכאשר יעלה הקמפיין, איפשהו בקרוב, יעלה פרק ראשון ערוך זמין לקריאה חופשית, כמובן.
5- שם הספר.
ועכשיו, ההתייעצות הקטנה שלנו מפסיקה להיות כזו כבדה ומלחיצה, ונעשית משעשעת בהרבה.
לאחר נסיונות רבים, עלו לגמר הגדול מספר שמות לספר.
כולם אהובים, כולם נחמדים, ויש גם סקיצות שעשיתי כדי להמחיש. (ממש לא עטיפה סופית, חס וחלילה, שה' ישמור)
א:
געציל, אוּף.
ב:
געציל, געוולאד!
ג:
תן לישון, געציל!!
ובכן, אמרו נא:
מהו השם הכי מתסיס? בעצם, פשוט הצביעו בסקר.
תודה רבה לכם, מאוד מאוד.
נתן.
רגע, צועקים עליי באוזניה.
מההה??
אה, כן, הגרלה.
צודקים, אח, תעזבו את האוזניים שלי! איהההה.
ובכן, ידידיי. כל מי שיגיב באשכול זה ויענה על כל הסעיפים, ישתתף בהגרלה על הספר, לכשייצא.
בעצם, מה אני קמצן, אה?
אחלק לכם שלושה ספרים. כלומר: שלושה זוכים, מתוך המגיבים באשכול הזה.
זהו.
עריכה:
עטיפה מעשה ידי הניק @נקודת מחשבה, וואו, תודה רבה!
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה ב: