קצת קשה לקרוא לזה הדרכה מצולמת.
מדובר ב-3 רכיבים בלבד- עוגיות ערגליות, שוקולד [חום ולבן] וצבע מאכל - לא חובה.
בנוסף- מקלות ארטיקים קטנים או רגילים - כאלו שקונים בחנות לחומרי יצירה.
ההכנה- 5 דקות על השעון...[טוב אולי קצת יותר לכמות...]
אטרקטיבי לילדים. זול. מתאים למסיבות בגן/ביה"ס ובכלל...
לכל מי שפיספסה את האתגר, התנצלויותיי.
ואם לא ראיתם במה מדובר, אז הנה:
צפה בקובץ המצורף 271024
הוראות הכנה:
כל טעם של ערגליות יהיה מצוין.
בעזרת סכין חדה, חותכים לכל ערגלית קצה מעוגל אחד באופן שישאר קצה אחד מעוגל והקצה השני- ממנו חתכנו יהיה ישר. מתקבל צורה של ארטיק.
נועצים מקל קטן לתוך המילוי של הערגלית. המילוי רך ולכן העוגיה לא "מתפוצצת".
אם אין לכם מקלות קטנים, חותכים מקל רגיל ל-3. בחלק האמצעי [ללא קצה מעוגל] לא משתמשים.
צפה בקובץ המצורף 271025
מכינים משטח קלקר- לוקחים חתיכת קלקר ומצפים בניר כסף. אפשר לוותר על הציפוי אבל אם מצפים אז אחרי השימוש אפשר להסיר את הניר כסף ולשמור את הקלקר לשימוש חוזר.
בזרת סכין חדה חורצים חריצים קטנים בקלקר. את הארטיקים ננעץ בחריצים לייבוש אחרי הציפוי.
בסיר קטן, על להבה הכי קטנה ואש נמוכה ממיסים 300 גרם שוקולד מריר ו-3 כפות שמן. מערבבים כל הזמן בכדי שהשוקולד לא ישרף.
מעבירים מהשוקולד המומס לכוס בכדי שהערגלית תיכנס כולה לשוקולד. טובלים כל ערגלית בשוקולד. מנערים מעודפי שוקולד ונועצים בקלקר להתייבשות.
צפה בקובץ המצורף 271026
אפשר להעביר למקרר להתייבשות מהירה יותר.
אחרי שמתייבש. ממיסים בסיר 200 גרם שוקולד לבן עם 4 כפות שמן. נזהרים שלא יישרף.
טובלים כל ארטיק עד ל-1/3 בערך מהקצה המעוגל מרימים מיד ומאפשרים לשוקולד לנזול למטה על השוקולד המריר בכדי לקבל את האפקט של הנזילות.
נועצים חזרה בקלקר. בשלב זה אפשר לזרות סוכריות לקישוט עוגה על השוקולד הלבן.
לבחירה- אפשר לצבוע את השוקולד הלבן בצבע מאכל....
ממתינים להתייבשות.
צפה בקובץ המצורף 271027
הארטיקים מוכנים.
צפה בקובץ המצורף 271028
צפה בקובץ המצורף 271029
והנה ארטיק אחד חתוך:
צפה בקובץ המצורף 271031
מ 1-10 כמה קל?????
אז הפעם אין תירוצים- פנקו את הילדים בארטיקים חורפיים, קטנטנים...
מדובר ב-3 רכיבים בלבד- עוגיות ערגליות, שוקולד [חום ולבן] וצבע מאכל - לא חובה.
בנוסף- מקלות ארטיקים קטנים או רגילים - כאלו שקונים בחנות לחומרי יצירה.
ההכנה- 5 דקות על השעון...[טוב אולי קצת יותר לכמות...]
אטרקטיבי לילדים. זול. מתאים למסיבות בגן/ביה"ס ובכלל...
לכל מי שפיספסה את האתגר, התנצלויותיי.
ואם לא ראיתם במה מדובר, אז הנה:
צפה בקובץ המצורף 271024
הוראות הכנה:
כל טעם של ערגליות יהיה מצוין.
בעזרת סכין חדה, חותכים לכל ערגלית קצה מעוגל אחד באופן שישאר קצה אחד מעוגל והקצה השני- ממנו חתכנו יהיה ישר. מתקבל צורה של ארטיק.
נועצים מקל קטן לתוך המילוי של הערגלית. המילוי רך ולכן העוגיה לא "מתפוצצת".
אם אין לכם מקלות קטנים, חותכים מקל רגיל ל-3. בחלק האמצעי [ללא קצה מעוגל] לא משתמשים.
צפה בקובץ המצורף 271025
מכינים משטח קלקר- לוקחים חתיכת קלקר ומצפים בניר כסף. אפשר לוותר על הציפוי אבל אם מצפים אז אחרי השימוש אפשר להסיר את הניר כסף ולשמור את הקלקר לשימוש חוזר.
בזרת סכין חדה חורצים חריצים קטנים בקלקר. את הארטיקים ננעץ בחריצים לייבוש אחרי הציפוי.
בסיר קטן, על להבה הכי קטנה ואש נמוכה ממיסים 300 גרם שוקולד מריר ו-3 כפות שמן. מערבבים כל הזמן בכדי שהשוקולד לא ישרף.
מעבירים מהשוקולד המומס לכוס בכדי שהערגלית תיכנס כולה לשוקולד. טובלים כל ערגלית בשוקולד. מנערים מעודפי שוקולד ונועצים בקלקר להתייבשות.
צפה בקובץ המצורף 271026
אפשר להעביר למקרר להתייבשות מהירה יותר.
אחרי שמתייבש. ממיסים בסיר 200 גרם שוקולד לבן עם 4 כפות שמן. נזהרים שלא יישרף.
טובלים כל ארטיק עד ל-1/3 בערך מהקצה המעוגל מרימים מיד ומאפשרים לשוקולד לנזול למטה על השוקולד המריר בכדי לקבל את האפקט של הנזילות.
נועצים חזרה בקלקר. בשלב זה אפשר לזרות סוכריות לקישוט עוגה על השוקולד הלבן.
לבחירה- אפשר לצבוע את השוקולד הלבן בצבע מאכל....
ממתינים להתייבשות.
צפה בקובץ המצורף 271027
הארטיקים מוכנים.
צפה בקובץ המצורף 271028
צפה בקובץ המצורף 271029
והנה ארטיק אחד חתוך:
צפה בקובץ המצורף 271031
מ 1-10 כמה קל?????
אז הפעם אין תירוצים- פנקו את הילדים בארטיקים חורפיים, קטנטנים...