בשרי ארוחת צהריים- קלה להכנה- משביעה- וטעימה!

stbar

משתמש מקצוען
קצת גואש, מה השאלה בכלל?
אם את כבר פה,
יש מצב לעוד תבלינים מעניינים שאין לי יד ורגל בהם?
את האמת שבעקרון זה כמעט 'כל התבלינים' שאני משתמשת-
חוץ מפפריקה מתוקה/ חריפה
אה וגם בזמן האחרון אני מוסיפה לאוכל בגוון האדום גם תבלין שווארמה- זה עושה לאוכל טעם של 'על האש'
יש עוד תבלינים שאני משתמשת בהם פעם ב...
כמו קינמון, כמון,
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@סוניה היה פה בזמנו אשכול תבלינים מרתק. ממליצה לך לחפש אותו.
ואני אוסיף שלמרות שיש לנו שפע תבלינים בעולם ב"ה כדאי לדעת שתבלין איננו העיקר ורק קישוט.
תבלין לא אמור להסתיר את טעמם של חומרי הגלם אלא להדגיש אותם ולהחמיא להם.
 

stbar

משתמש מקצוען
@סוניה היה פה בזמנו אשכול תבלינים מרתק. ממליצה לך לחפש אותו.
ואני אוסיף שלמרות שיש לנו שפע תבלינים בעולם ב"ה כדאי לדעת שתבלין איננו העיקר ורק קישוט.
תבלין לא אמור להסתיר את טעמם של חומרי הגלם אלא להדגיש אותם ולהחמיא להם.
אין שום סתירה בין מה שאמרת לבין זה שצריך להשתמש בתבלינים,
הכל בטוב בטעם ודעת.
 
  • תודה
Reactions: S.D

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אין שום סתירה בין מה שאמרת לבין זה שצריך להשתמש בתבלינים,
הכל בטוב בטעם ודעת.
לא כתבתי שיש סתירה.
הוספתי הסתייגות כיון שבמקרים רבים בהם נחשפים בבת אחת לתבלינים נוטים להעמיס מכל הבא ליד.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אין בעיה
חשבתי שהתכונת לומר לי שאין קטע לשים ככ הרבה תבלינים
האמירה היתה בתוספת להמלצתי על אשכול התבלינים.
אם היא היתה ביחס אלייך הייתי מצטטת אותך.
 

סוניה

משתמש מקצוען
אני ,
יצא טעים ברמות...
ובזכותך- יש לי עוד תבלינים במקרר.
תודה!
 

mitria4567

משתמש פעיל
מתכון שלקחתי מפה על אותו רעיון
רק שהוא עם כמויות מדויקות
יוצא מדהים
ממש כמו שוארמה קנויה
עם פיתות או לאפות
ציפס
סלט וכו..

חזה בטעם מעורב ירושלמי

מרכיבים

3-4 בצל גדולים (כן, במתכון הזה יש הרבה בצל)
שליש כוס שמן
2 חזה עוף שלם חתוך לקוביות (אני חושבת שזה יוצא קילו)
כפית וחצי מלח
כפית כורכום
קורט פלפל שחור
2 כפיות תבלין שווארמה
3 כפיות תבלין על האש
כף סילאן

הוראות הכנה:
לערבב את כל התבלינים ולתבל את חתיכות החזה. להכניס למקרר להשריה למשך שעתיים/לילה
אחרי ההשריה של העוף לטגן את הבצל היטב היטב עם השמן (עד שיהיה חום, לא שרוף!)
להוסיף לבצל את החזה ולהמשיך לטגן עוד כ- 20 דק', חשוב לערבב כל 5 דק'.

טעים ברמות עם פיתה והכי חשוב חומוס
הולך גם עם אורז..
 

לכאורה.

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
@stbar
טוב,
אז עשית לי חשק.
אז ככה, החומוס הוא ביתי מעשה ידי אמא שלי להתפאר זה כבר התחיל ברגל ימין...
צילמתי מהר מהר לפני שהספיק להתחסל,
עשינו מנות אישיות וכל אחד שידרג עם מה שהוא אוהב,
כמו: סלט חמוצים, עמבה, חריף, מטבוחה וכו'.
אין עלייך ותודה על הרעיון
חבר'ה תעשו את זה מומלץ מאוד!!
1234.jpg

5678.jpg
 

stbar

משתמש מקצוען
@stbar
טוב,
אז עשית לי חשק.
אז ככה, החומוס הוא ביתי מעשה ידי אמא שלי להתפאר זה כבר התחיל ברגל ימין...
צילמתי מהר מהר לפני שהספיק להתחסל,
עשינו מנות אישיות וכל אחד שידרג עם מה שהוא אוהב,
כמו: סלט חמוצים, עמבה, חריף, מטבוחה וכו'.
אין עלייך ותודה על הרעיון
חבר'ה תעשו את זה מומלץ מאוד!!
צפה בקובץ המצורף 673825
צפה בקובץ המצורף 673827
בנוסף לזה שאת בשלנית את גם יודעת לצלם יפה... ;)
נראה מגרה...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה