בשרי ארוחת צהריים- קלה להכנה- משביעה- וטעימה!

stbar

משתמש מקצוען
משתפת איתכן-
ארוחת צהריים מהירת הכנה- וטעימה- רעיון של בעלי!!

ובכן-
חתכתי חזה עוף לקוביות קטנות והקפצתי במחבת עם תבלינים,
סידרתי יפה על חומוס, יחד עם כוסברה, טיגנתי קצת פלפלים חריפים-
בעלי קנה פיתות חמות
ובייחד ארוחה מושלמממת.
אחרי כזו ארוחה אנחנו שבעים איזה 6 שעות..
:)
20191127_180032.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

stbar

משתמש מקצוען
את האמת שאין לי מתכון מסודר לזה
זה היה ככה לפי הראש.

טיגנתי במחבת הרבה רצועות בצל,
אח"כ הוספתי את קוביות החזה,
תבלינים:
מלח, פלפל, כורכום, קארי, קצת פפריקה, הרבה שום.
מים לפי העין.
לתת לזה להתאדות ולהתבשל עד שהמים נגמרים והחזה מבושל ונעשה לח [לא יבש מידי.]

בהצלחה!

(מה זה שם בצד? עמבה?).
כן זה עמבה.
 

stbar

משתמש מקצוען
איזה אסטטי ויפה,
טוב,
אני אשכנזיה עם פלפל, פפריקה ומלח במקרר.
רק שהקורונה השפיעה עליי בקטע המתובלן-
רוצה לנסות-

הדברים האלה- זה טעם סטנדרטי וקביל?
כורכום זה בסיס לגמרי...
קארי זה קצת מעבר, לא חובה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כורכום זה בסיס לגמרי...
תרשי לי לחלוק עלייך...
לכורכום יש טעם נרכש לחלוטין ומי שלא רגיל לא בהכרח יאהב.

<על החתום, ספרדיה שלחלוטין לא אוהבת כורכום:eek:>
 

stbar

משתמש מקצוען
תרשי לי לחלוק עלייך...
לכורכום יש טעם נרכש לחלוטין ומי שלא רגיל לא בהכרח יאהב.

<על החתום, ספרדיה שלחלוטין לא אוהבת כורכום:eek:>
בהחלט שכורכום נותן גם טעם, אך בעיקר צבע.
ואיזה מין ספרדיה את שלא אוהבת כורכום? ;) :p
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
:eek:
סליחה על ההלם,
פשוט פעם ראשונה שאני שומעת את זה....
יותר נכון קוראת....
תתפלאי :)
העולם לא דיכוטומי.
ספרדים יכולים לא לאהוב כורכום,
בדיוק באותו מידה שאשכנזים יכולים לאמץ אותו אל מדף התבלינים.
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
במטבח הצפון אפריקאי וגם בהודי ובתימני (כחלק מהקארי והחוויג'), הכורכום הוא אכן בייסיק.
במטבחים של עדות ספרדיות אחרות (סורים, בוכרים, גיאורגים) הוא לא ממש שכיח או שהוא לא קיים.
 
נערך לאחרונה ב:

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
במטבח הצפון אפריקאי וגם בהודי ובתימני (כחלק מהקארי והחוויג'), הכורכום הוא אכן בייסיק.
במטבחים של עדות ספרדיות אחרות הוא לא ממש שכיח.
אכן :)
ולפעמים יש נטיה של הצפון אפריקאים לשכוח שלא כל הספרדים הם כאלו;)
 

מילולית

משתמש מקצוען
נראה טעיםםם!!

לקארי יש טעם מאד מסוים.
כדאי לשים רק בכמות קטנה בהתחלה כדי שתביני באיזה סוג של טעם מדובר.
אני אישית הייתי מוותרת עליו.
לא סובלת אותו.
וגם לא את הריח.
ומאד מתחברת לכרכום.
 
נערך לאחרונה ב:

HILALI

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
במטבח הצפון אפריקאי וגם בהודי ובתימני (כחלק מהקארי והחוויג'), הכורכום הוא אכן בייסיק.
במטבחים של עדות ספרדיות אחרות הוא לא ממש שכיח.
תודה על ההסבר, עכשיו מובן למה הייתי בשוק...
אני פשוט מוסיפה כורכום לכל תבשיל שזז.
(ומה שלא זז...אני מזיזה...)
@java קבלי את התנצלותי....
 

stbar

משתמש מקצוען
אכן :)
ולפעמים יש נטיה של הצפון אפריקאים לשכוח שלא כל הספרדים הם כאלו;)
אני לא צפון אפריקה ולא כל העדות שהזכרתם שם למעלה
ולמרות זאת אני חושבת שכורכום זה בייסיק לגמרי!!
ללא קשר לעדה.
מי שלא אוהבת, במה את צובעת את האוכל למען השם??
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה