ארוחת צהריים ביום שישי

skl

משתמש פעיל
מעניין אותי מה אתן אומרות:
הרבה כותבות כאן שאין להם זמן לכלים וכו', הרי ארוחה חייבים לאכול וכלים יהיו, ולכלוך על השולחן והריצפה ודאי יהיה, לא?
בסופו של דבר זה לא עניין של התארגנות? בפרט עכשיו בימי שישי הקצרים.
אני עובדת ששה ימים בשבוע וחוזרת בשתיים עשרה וחצי מהעבודה, אבל הבית מאורגן כבר מיום חמישי, בישולים - ביום חמישי, אמבטיות לכולם - ביום חמישי, כל מה שאפשר - ביום חמישי, חוץ מכל הדברים הקטנים שנשארו, כמו לשטוף כלים של הבוקר, לטאטא שוב, וכו' שנשאר וגם אוכלים ארוחה נורמלית (קוגל תפו"א, פתיתים, ארבעס, צימעס).
אין ברירה חייבים להיות מאורגנים. וכך לא נכנסים לשבת עם הנשמה ביד ובלי אוכל נורמלי.

חדוי פלבני

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
על זה לא חלמתם.....

פלאפל!!
במשפחה של בעלי אין מצב שיום שישי יהיה בלי פלאפל (אבל חיקוי... בלי צ'יפס).
ובעלי עד היום לא מוותר....

באמת לא סיפור... כדורים- טיגון- סלט- טחינה ונגמר! (העיסה מוכנה מחמותי...:))

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
הילדים הקטנים אוכלים את המנה המרכזית של סעודת השבת (עוף + תוספות), כך אנחנו בטוחים שהם שבעים ובסעודת השבת לא צריכים לרדוף אחריהם עם האוכל, כל כפית נוספת שנאכלת בסעודה היא בונוס...
המבוגרים - נוטלים ידיים לארוחת בוקר בשעת הצהריים - חלה טרייה עם סלטים או טוסט.
לפני הדלקת נרות מנשנים קצת עוגה.

sem

משתמש פעיל
נכתב ע"י skl;1170108:
מעניין אותי מה אתן אומרות:
הרבה כותבות כאן שאין להם זמן לכלים וכו', הרי ארוחה חייבים לאכול וכלים יהיו, ולכלוך על השולחן והריצפה ודאי יהיה, לא?
בסופו של דבר זה לא עניין של התארגנות? בפרט עכשיו בימי שישי הקצרים.
אני עובדת ששה ימים בשבוע וחוזרת בשתיים עשרה וחצי מהעבודה, אבל הבית מאורגן כבר מיום חמישי, בישולים - ביום חמישי, אמבטיות לכולם - ביום חמישי, כל מה שאפשר - ביום חמישי, חוץ מכל הדברים הקטנים שנשארו, כמו לשטוף כלים של הבוקר, לטאטא שוב, וכו' שנשאר וגם אוכלים ארוחה נורמלית (קוגל תפו"א, פתיתים, ארבעס, צימעס).
אין ברירה חייבים להיות מאורגנים. וכך לא נכנסים לשבת עם הנשמה ביד ובלי אוכל נורמלי.

אני אומרת שזה תלוי בנסיבות האישיות של כל משפחה:

לא דומה אישה שבעלה עוזר לה בעבודות הבית לאשה שבעלה לא נמצא כל יום עד הלילה.

לא דומה אישה שיש לה עוזרת בית לזו שאין לה.

ועוד ועוד..

חביבה

משתמש מקצוען
נכון מאד!
ויש נשים שהם ג'דות (מקווה שאייתתי נכון).
ולא כולן כאלה מאורגנות.
נכון, צריך ללמוד להתארגן בזמן אבל זה לא קל...

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אם אני אשטוף בחמישי,
עד שבת לא ישאר זכר לשטיפה. ב"ה!
אני כן מסיימת את הבישולים בחמישי, אמבטיות לפעמים בחמישי-
בכל אופן אני אוהבת אותם נקיים ורעננים בליל שבת ולכן לרוב רוחצת את הילדים בשישי.
ארוחת צהרים ביום שישי - אין.
מי שרעב יכול לאכול חלה, בורקסים עם הסלטים של שבת - זה יש בשפע.
אוכלים בחד פעמי ליד השולחן. לא נשאר שום לכלוך.
מיד אחרי הדלקת נרות אני מוציאה לקטנים מהמרק ירקות ועוף,
ובד"כ בסעודה עד שמגיעים לבשר הם כבר נרדמים.

shiran a

משתמש רשום
אצלי חמישי הוא היום העמוס והמטורף ביותר בעבודה. כך שאני ממש ממוטטת ואין עם מי לדבר על בישולים.
יום שישי הוא היום החופשי שלי בו אני : מתפללת בבוקר אנא ה', תעזור לי לצלוח את היום הזה בשלום ותן לי כח לסיים את כל התכניות שלי ועזור לי להכניס שבת בנחת. ואח"כ אני ניגשת לנקיון יסודי, בישולים, חלות ואפילו כביסות וכמובן מקלחות . ולא תאמינו, אני מצליחה להכניס שבת בנחת כחצי שעה לפני הזמן. בעלי לא עוזר לי והילדים קטנים. אבל ה' עוזר לי כל שבוע מחדש-נס.

כוכב מאיר

משתמש פעיל
נכתב ע"י מלפפון;1169765:
אנחנו עושים 'וטועמיה חיים זכו'.
מכינים לשבת בכמות גדולה יותר.
וההמשך ידוע ... 'וגם האוהבים דבריה' (אם אוהבים את המאכלים) 'גדולה בחרו' לוקחים מנה גדולה;)

skl

משתמש פעיל
לא שיש לי ספציפי התנגדות למה שאת אומרת, אבל סתם לכל הנשים: במצב שלי היום עם בית ברוך ילדים והגדולה עוד לא "מידי גדולה" לעזרה "מאד גדולה", למדתי לוותר על הרבה דברים שאני אוהבת בשביל גברים חשובים באמת - כמו כניסת שבת בלחץ ורוגע, וכמובן שהילדים יאכלו בנחת ורוגע ומשהו משביע, וגם אהבתי שהם - כמו שאת אומרת "נקיים ורעננים" אבל ראיתי שהאמבטיות ביום שישי זה פשוט לוקח זמן והתארגנות בחורף, ועוד כל מיני דברים. והיום ב"ה, נשאר רק דברים אחרונים ועם כל זה יש כל הזמן מה לעשות עד הצפצוף אבל לא בלחץ.
אבל הדברים האלו מגיעים בגיל מסוים, כך נראה לי.

הפולניה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יוצרי ai
הכי קל- אני מכינה פסטה- כל אחד מערבב או עם קטשופ או עם קקאו וסוכר- מי שמכין לעצמו מכין גם למישהו קטן ממנו שלא יכול להגיש ולערבב לבד.
אני מבשלת הרבה יותר ביצים ממה שצריך לשבת בבוקר ומי שרוצה אוכל גם ביצה קשה.

רק לחייך

משתמש חדש
לחמניות או פרוסות חלה עם שניצל מטוגן
מטבוחה וחציל מטוגן..
אין דברים כאלה יותר טעים מהכל במיוחד שהכל יוצא חם חם

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה