עזרה ארוחות צהרים טעימות מזינות ומהירות הכנה.

saralulu

משתמש מקצוען
צהרים טובים,
אני בחופשת לידה עם תאומים קטנטנים (פגים) ואני עסוקה איתם המון ב"ה!
אני צריכה מתכונים לארוחות טעימות מזינות וקלות הכנה.
אני מציינת שאני אנינת טעם...

מה שנחשב אצלי קל, זה ארוחה בסיר אחד, קציצות, עוף קל הכנה עם תפו"א ובטטה, וריאציות שונות להכנת חזה עוף, מרקים, דגים, ועוד רעיונות אופציונליים שלא עולים לי כרגע.
אשמח שתפרגנו לי מתכונים טעימים ואהובים.
תודה ענקית לכולן!
 

מהדמיה להוויה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון של חזה עוף ופסטה

מצרכים:
500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
תיבול לחזה עוף: חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור, כף מלאה קורנפלור או קמח לבן
תיבול לתבשיל: ראו באופן ההכנה.
אופן הכנה:
-מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעל שמן זית ומערבבים מעט עם מזלג.
-בינתיים, מתבלים את קוביות חזה העוף במלח, פפריקה, פלפל שחור וקורנפלור. מחממים סיר רחב עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות חזה העוף כ-2 דקות מכל צד.
-מוסיפים לסיר את הפסטה המבושלת, מתבלים ומבשלים עם מכסה במשך 5-6 דקות (יש לערבב מידי פעם).
אפשרות תיבול ראשונה: חצי כוס מים רותחים, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כורכום, כפית פטרוזיליה מיובשת, כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, כף שמן זית.
אפשרות תיבול שניה: 2 כפות סילאן, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 2 כפות רוטב סויה, חצי כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם (רצוי גרוס).
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עוף ותפו"א בסיר אחד (מבוסס על מתכון של ניקי)
קל מאוד להכנה ונאכל עד תום.
(לגבי הא. מרק... במתכון הספציפי הזה אני לא מוותרת. הוא עיקר הטעם, מקסימום משתמשים ברכיבים טבעיים:)
אני מגישה לצד אורז-ירקות

מטגנים ב4 כפות שמן- בצל גדול חתוך לקוביות.
מחכים שיזהיב ויפזר ריח טוב.
מוסיפים לטיגון-כדי ליצור את הארומה-
-כף פפריקה מרוקאית בשמן (אגב למי שמשתמשת עדין ב"פפריקה אדומה" פשוטה. שתדע שאין השוואה בכלל ל"פפריקה המרוקאית בשמן", הן בהשבחת הטעם והן בהשבחת הצבע)
- חצי כפית כורכום
כפית סוכר
כף רסק עגבניות
כף א. מרק
פלפל שחור
מלח

לטגן מעט והוסיף חלקי כרעיים בשכבה אחידה (ניתן להחליף בקוביות בשר- 8 או 5)
להוסיף שתי כוסות מים רותחים (בכוס של שתיה חמה)
ולהרים מעט את חלקי העוף, כדי שכל הצבע יעלה למעלה.
מוסיפים 5 תפו"א חתוכים לקוביות בינוניות, ומטמיעים הייטב ברוטב
אני בשלב הזה מוסיפה קצת כוסברה קצוצה. מאוד מוסיף, לא חובה.)
מבשלים כשעה וחצי.

*(אם מחליפים את העוף בקוביות בשר. זמן ההכנה שונה. קודם כל מבשלים כשעתיים את הבשר ברוטב, לאחר מכן מוסיפים את קוביות תפו"א ומבשלים שעתיים נוספים עד לרכות מלאה.)

בתאבון רב!
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
המקום הוא ב הפסקת אוכל:
 

Kelly

משתמש פעיל
דבר ראשון כמובן, מזל טוב!
מעלה מתכון מצוין מהאתר של "ניקי".

עוף עם אורז בסיר אחד

פשוט מעולה. ליקקנו את האצבעות מרוב שהיה טעים, הכנפיים יצאו רכות רכות ואיזה טעם נפלא היה לאורז. באמת קלי קלות והתוצאה מושלמת, תענוג של מתכון מסוג המתכונים שלא מפסיקים להכין.

4 מנות

מרכיבים:


קילו כנפיים חצויות/5 כנפיים

משרה:
1/3 כוס שמן קנולה
כף פפריקה
חצי כפית פלפל שאטה טחון
כף אבקת מרק

2 כוסות אורז
3 כוסות מים

הכנות:

  • בקערה גדולה לערבב את מצרכי המשרה להוסיף את הכנפיים לערבב טוב ולהשרות כמה שעות במקרר.
  • לחמם סיר עם 2 כפות שמן להוסיף את הכנפיים כולל הכל, להוסיף כוס מים (חוץ מהשלוש כוסות מים), המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה לא יותר.
    לבשל כ-30 דקות. מידי פעם לערבב.
  • כשמוסיפים את האורז נשארים קצת נוזלים בסיר, להוסיף את האורז לסיר ולנער קצת.
  • להוסיף 3 כוסות מים וכף שטוחה אבקת מרק.
  • אם נשאר משהו בקערת התיבול זה הזמן להוסיף לסיר.
  • להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

  • הוגש עם מרק עגבניות, סלט פלפלים ועגבניות ומקלות לחם.

  • כדאי לדעת ש …אפשר להכין יום מראש, ניתן לשים 5 שוקיים במקום הכנפיים. רוצים להשתמש באורז בסמטי? תשרו את האורז 15 דקות קודם.
1669815784142.png



 

saralulu

משתמש מקצוען
שכחתי לציין שאני לא אוהבת:
פסטה, פתיתים, אפונה וגזר, מושטים, ירקות קפואים, אפונה וגזר, שעועית קפואה, קוסקוס.
זה מה שעולה לי בינתיים.
חלבי פחות.
תודה על המתכונים עד כה, מצפה מאד לעוד...
 

JPMH

משתמש רשום
סלומון ותפוא ב10 דקות עבודה

פילה סלומון להניח ישירות על תבנית לא צריך אפילו לקשקש

כי העור נדבק לתחתית והולך לפח
לתבל עם תבלין פילדלפיה , שמן זית ואבקת שום
לעסות הכל לתוך הדג
לאפות בערך 25 דקות לפילה גדול

בתבנית נפרדת להניח מלח גס בכמות יפה
תפוא שלמים שטופים
לאפות עד שמתרכך
מגישים חתוך לצד הסלמון עם עוד תיבול של מלח ופלפל לפי הצורך
 

Kelly

משתמש פעיל
עוד מתכון מצוין שלי שהעלתי פה כבר, באמת לאניני טעם:

מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים בנדיבות שום פרוס, מלח גס, פלפל וחוויאג'.
מטגנים קצת, נותנים לתבלינים ולשום "להיפתח" ואז מוסיפים רצועות חזה עוף.
אפשר גם להוסיף קוביות תפוחי אדמה.
מטגנים עד שמוכן ומגישים לוהט.

טעים טעים טעים! כמה קל ככה גאוני.
 

saralulu

משתמש מקצוען
היום למשל הכנתי כדורי בשר מעוף טחון ומבשר טחון, מה שכיף במתכון הזה שהתערובת עם בצל קצוץ דק ולא צריך לטגן בצל, וברוטב יש בצל מטוגן מוזהב.
הקציצות משביעות וטעימות ואנחנו לא תמיד אוכלים אותן עם תוספת.
 

סיפורים

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
הפקות ואירועים
מנת הדגל שלי:
חזה חתוך לקוביות עם קוביות בטטות ובצל. (כמה? כמה שיש בבית)
הכל בתבנית אחת, עם שום כתוש, (א.מרק) ורוטב צילי. פלפל מלח פפריקוש.
חצי שעה בתנור - ויאמי אוכל חם - במנה אחת! (אפשר להוסיף אורז או פסטה למייטיבי לכת).

השילוב של הטעמים כל כך טעים - והמנה - חמש דקות הכנה. יוצא יפה מגרה וטעיםםםם
 

Kelly

משתמש פעיל
אפשר ואפשר, תלוי בזמן הנתון.
אפשר לבשל קצת או לרכך במיקרוגל, ואז להעביר למחבת להשחמה.
 

Kelly

משתמש פעיל
עוד מתכון טוב, והפעם דגים.
אני משתמשת בחומוס משימורים לקיצור תהליכים:

פילה מושט חומוס ותפוח אדמה
מרכיבים

  • 6 יחידות פילה מושט
  • 3 יחידות פלפל אדום מתוק/חריף
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה
  • 3 יחידות תפוח אדמה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 כוס חומוס גרגירים
  • 5 שיניי שום
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 יחידה עגבנייה
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה


משרים חומוס במים ואבקת סודה לשתייה לילה, מרתיחים עד שהחומוס מתקלף, שוטפים מתחת לברז ומסירים את הקליפה.
משרים את הדג בקערה חצי שעה במים ומיץ לימון, שוטפים טוב.
קולפים תפוח אדמה, חותכים פרוסות, מסדרים בסיר גדול ורחב, מוסיפים חומוס, שום, פלפל חתוך לרצועות, פרוסות עגבנייה, שמן, מלח, פפריקה, כורכום, מים, מבשלים על להבה בינונית עד להסמכת הרוטב.
מניחים מעל דג מושט, עם כף מכסים ברוטב, מפזרים פטרוזיליה ומבשלים 10 דקות נוספות, מידי פעם מנערים את הסיר ומכסים את הדג ברוטב.
 

saralulu

משתמש מקצוען
זה ממש ממש טעים, מנסיון.
מכינה את זה המון, קל להכנה וארוחה שלימה
נשמע טוב, אבל אני לא מתחברת לתבלינים שמופיעים במתכון, אם זה יהיה סגנון מזרחי זה לא יאכל, בכל אופן תודה!
 

אתיס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בכיף
רק לומר לך שאת יכולה לשנות את התבלינים, (אני לא שמה הכל)
מה יכול להיות? זה בטוח יצא טעים
ומזל טוב
 

אתיס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עוד מתכון טוב, והפעם דגים.
אני משתמשת בחומוס משימורים לקיצור תהליכים:

פילה מושט חומוס ותפוח אדמה
מרכיבים
  • 6 יחידות פילה מושט
  • 3 יחידות פלפל אדום מתוק/חריף
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה
  • 3 יחידות תפוח אדמה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 כוס חומוס גרגירים
  • 5 שיניי שום
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 יחידה עגבנייה
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה


משרים חומוס במים ואבקת סודה לשתייה לילה, מרתיחים עד שהחומוס מתקלף, שוטפים מתחת לברז ומסירים את הקליפה.
משרים את הדג בקערה חצי שעה במים ומיץ לימון, שוטפים טוב.
קולפים תפוח אדמה, חותכים פרוסות, מסדרים בסיר גדול ורחב, מוסיפים חומוס, שום, פלפל חתוך לרצועות, פרוסות עגבנייה, שמן, מלח, פפריקה, כורכום, מים, מבשלים על להבה בינונית עד להסמכת הרוטב.
מניחים מעל דג מושט, עם כף מכסים ברוטב, מפזרים פטרוזיליה ומבשלים 10 דקות נוספות, מידי פעם מנערים את הסיר ומכסים את הדג ברוטב.
זה ממש טעים.
אפשר להקל ולקנות חומוס בשימורים.
אני לא שמה תפן"א וכן מכינה אורז ליד- ארוחה מושלמת ופרווה;)
 

הני :)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
מתכון קל ופשוט-
עוף עם אורז בתנור,
שמים בתבנית די גדולה אורז עם מים, מלח ופלפל מכסים ומתחילים לבשל עד שהמים נספגים כדי לערבב מדי פעם,
מניחים מעל רבעי או שוקיים עוף מעליהם שופכים רוטב בסיסי של - צ'ילי, טריאקי, ברביקיו, שום, גריל עוף, טיפה סילאן ופפריקות
קצת מעסים את העוף ברוטב שיספגו הטעמים, ושיזל על האורז גם
אופים מכוסה שעה וחצי ועוד עשר דקות בלי מכסה לצריבה
יוצא טעיםםםם
זה האורז הכי טעים שיש, סופג את הטעמים של העוף ושל הרוטב .
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה