אורז עם בשר טחון - מתכון מהיר וטעים (מתוך "מתכונים בעשר דקות")
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ דק
500 גרם בשר הודו/בקר/ עוף טחון
חצי כפית מלח
2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
3 כוסות מים רותחים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן לוותר אם מכינים לילדים)
4 כפות רסק עגבניות
תיבול: 1 כף גדושה סילאן, כפית מלאה מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון וחצי כפית מלח ומערבבים במשך
כ 3- דקות עד שמתחיל להתבשל (משנה צבעו ללבן). מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
-מוסיפים פטרוזיליה, רסק עגבניות ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים ומכסים. מבשלים על
אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות.
מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ דק
500 גרם בשר הודו/בקר/ עוף טחון
חצי כפית מלח
2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
3 כוסות מים רותחים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן לוותר אם מכינים לילדים)
4 כפות רסק עגבניות
תיבול: 1 כף גדושה סילאן, כפית מלאה מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון וחצי כפית מלח ומערבבים במשך
כ 3- דקות עד שמתחיל להתבשל (משנה צבעו ללבן). מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
-מוסיפים פטרוזיליה, רסק עגבניות ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים ומכסים. מבשלים על
אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות.
מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.