לכל חברי הפורום כאן -למשפחה חרדית ברוכת ילדים (בוגרים עם הוצאות לימודים )עם הכנסות יפות אך עם חובות של כמה עשרות.
מאד מתלבטים עם להצטרף, חוששים מהתערבות או חוסר הבנה של חיי המשפחה החרדית. נשמח להמלצות מנסיון בלבד
גילוי נאות, אני באופן אישי מלווה משפחות ומרצה בארגון 'מסילה'!
מה שנכתב כאן - "מי שהולך למסילה חייב לדעת שהדרך [כמו שהבנתי] זה להצטמצם ביומיומי ממש ממש]" - הוא טעות של ממש, ולא נכון! יש לנו 6 כיווני יציאה ממצב כלכלי סבוך, והורדת רמת חיים - היא רק אחת מתוכן, אך בודאי שלא האידיאלית.. הדגש הוא ממש לא על הורדת רמת חיים וצמצום חונק, אלא נתינת ארגז כלים למשפחה, כדי לבנות לעצמה תקציב שמותאם לה אישית ע"פ החלטותיה האישיות והבלעדיות!!
או בהגדלת הכנסות, או בצמצום הוצאות בדרך של התייעלות [יש לנו ספרון שלם בנושא - עם עשרות רעיונות לביצוע, ממש לאו דווקא צמצום רמת חיים], חשיבה מחוץ לקופסא, מיצוי זכויות, עזרה בבדיקת הפרשות משכורת, ועוד.. אנחנו לא מחליטים עבור המשפחות כמה לצמצם/להגדיל/לייעל ועוד, אנחנו רק מכוונים ונותנים כלים וידע מקצועי, את ההחלטות המשפחות מקבלות לבד.
מכירה משפחה שלא הצליחה בזה - ברור שיש, אין הצלחה של 100%, אבל כן יש לנו על פי סטטיסטיקות של חברת מחקר חיצונית הצלחה של 88%, גם לאורך שנים הלאה, מה שאצל ארגונים אחרים, לא עבר את ה-50%!.. בדוק!!
אפרופו, אני מקבל לליווי המוני משפחות משלנו, שהיו בפעמונים ופשוט "ברחו/נפלטו/נזרקו" משם, כשהדבר היחיד שהיה לפעמונים לומר להם הוא - תגדילו הכנסות. 0 אימון עצמי, 0 תרגול והטמעת ערכים, 0 נתינת כלים להמשך החיים - רק משוואה של הכנסות והוצאות, וזהו! וכשמשפחה מתקשה להעלות הכנסות ברמה כ"כ גבוהה כמו שנדרש ממנה היא מגיעה אלינו, וב"ה אנחנו [לי ישנן זכויות כאלה למכביר..], מעלין אותם על דרך המלך - בדרך של השקפת עולמנו שלנו, השקפת רבותינו. היתה לי משפחה שסיפרה לי שבפעמונים, ביקשו מהם את הכרטיס אשראי ופשוט גזרו להם אותו בפנים!!
מבחינתנו - זה ההיפך של כל שיטת העבודה. גזירת כרטיס אשראי, אינה כלי ואינה מחנכת כלום - אולי אילוף סוסים, וגם זה לא ברור, כי מה שקרה המשפחה כ"כ נפגעה, שפשוט קמה ועזבה במקום. היום הם ממשיכים להשתמש בכ"א, ומצבם מעולה, אודות להכוונה ותהליך שהם עברו במסילה.
יש כאלו שזה מעבר לכוחות האנושיים שלהם לא לקנות מוצרים בסיסיים או להוריד באיכות המוצרים הקיימים - ייתכן שזה היה סיפור מהעבר המאד רחוק, כיום אין שום הכוונה כזו, אלא רק ייעוץ לייעול בקניה חכמה, טיפים להתייעלות בהוצאות, וכל היתר.
אני ממליץ בחום רב - מכיון שאני אישית רואה כל פעם מחדש את האור בעיניים של המשפחות אחרי התהליך, ומבין את המשמעות האדירה של להתחיל לחיות ברוגע.