אתם כבר מכירים אותי.
ומי שלא, תכירו עכשיו.
אני אוהבת לתקתק עניינים במטבח
להוציא יותר מאחד--מאחד
כמה שיותר בכמה שפחות, זמן.
אז גם כאן.
עיסה אחת, 4 מנות
וכן, נכון שזו אותה עיסה, אבל, אופן ההכנה, משנה את המרקם, הטעם הסופי והנראות.
כך מרוויחים ארבע ארוחות ממתכון אחד.
אהממ....
אפשר כבר תכ'לס?
אה, בטח. כמעט שכחתי.
מה הכנתי?
כאמור- עיסה אחת, כבר כבר מתכון...
וממנה:
פשטידת סלמון טחון
שניצל סלמון טחון
קציצות סלמון טחון ברוטב
סלמונבורגר
תמונות- בהמשך, כשאצלם, בעז"ה.
מתכון [כמות שיצא לי ממנה 1 אינגליש קצר של פשטידה, 5 שניצל סלמון טחון, 22 קציצות ברוטב, 18 סלמונבורגר.
אפשר להכין חצי כמות, לא חייבים הכל, אני רציתי להרוויח כמה מנות
1 קילו סלמון טחון [יש לקנות טחון במקפיאים בסופר, לחילופין אפשר לטחון לבד במטחנה ביתית. לפעמים אפשר למצוא בסופרים קצוות של סלמון שהם חתיכות שהצורה שלהם לא יפה ולא אחידה אבל לטחינה זה מעולה וזול יותר
2 בצלים גדולים קצוצים דק דק [או טחונים יחד עם הסלמון במטחנה כולל הנוזלים שהם מגירים]
5 ביצים
2 כפות שטוחות מלח
מעט פלפל שחור
1.5 כפות גדושות כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כוס קטשופ
1 כף חרדל
1.5 כפות שום גבישי
1-1.5 כוסות כוסברה או פטרוזיליה קצוצים דק
1 כוס פירורי לחם מוזהבים [ועוד 1/3 כוס]
מערבבים בקערה גדולה את כל הרכיבים לתערובת אחידה ולא נוקשית.
מכאן-
לפשטידה- מעבירים מהתערובות לתבנית אינגליש מרופדת בניר אפיה.
מורחים ביצה טרופה
מפזרים שומשום ואופים ב 180 מעלות כ-30 דקות.
ליתר המנות, מוסיפים את שליש הכוס הנוסף של פירורי הלחם. התערובת צריכה להיות כזו שניתן ליצור ממנה קציצות. אם היא רכה מדי מוסיפים עוד פירורי לחם לפי הצורך
לסלמונבורגר-
מחממים שמן במחבת פסים-
יוצרים מהתערובת קציצות בצורה של בורגר שטוח בעובי של כ1 ס"מ. אני השתמשתי בקורצן מתכת כדי לקבל תורה אחידה. טובלים את קצה הקורצן בשמן. ממלאים בתערובת לגובה של כסנטימטר, מהדקים בעזרת האצבעות, שולפים את הקורצן ומעבירים את הבורגר בעזרת תרווד למחבת. מטגנים כ-1.5-2 דקות מעל צד על אש לא גבוהה מדי שלא ישרף.
לשניצל סלמון טחון-
שמים בצלחת פירורי לחם מוזהבים.
יוצרים מהתערובת קציצה שטוחה דקה בצורה של שניצל סויה. טובלים בפירורי לחם מ-2 הצדדים. מעבירים בזהירות לטיגון כנ"ל.
לקציצות ברוטב-
מכינים רוטב:
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 רסק עגבניות גדול בטעם פיצה [לא בשימורים], אם אין אז אפשר רסק רגיל.
מלח
פלפל
1/2 כוס סוכר חום
כוסברה קצוצה [לא חובה]
3 כפות פפריקה
1 כף כורכום
מים [בערך 2.5 ליטר]
בסיר גדול מערבבים את כל רכיבי הרוטב. טועמים לראות שהטעם מאוזן [יכול להיות שצריך עוד סוכר חום תלוי באיזה משתמשים וברמת המתיקות האהובה עליכם ]
כשהרוטב מבעבע יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של שזיף קטן וזורקים בזהירות לרוטב.
מבשלים כ-20-25 דקות.
אפשר להוסיף לרוטב ארבעס.
הרוטב מסמיך אבל הוא מדי סמיך מוסיפים קצת מים תוך כדי בישול. צריך לבדוק מדי פעם
בסופו של תהליך אנחנו רוצים רוטב סמיך יחסית ולא דליל ומיימי
טיפ: קצצו כרוב וזרקו לסיר עם בישול הכדורים. תקבלו כרוב ממש טעים.
הערה: כמות הרוטב מתאימה לתערובת מחצי קילו דג טחון.
ומי שלא, תכירו עכשיו.
אני אוהבת לתקתק עניינים במטבח
להוציא יותר מאחד--מאחד
כמה שיותר בכמה שפחות, זמן.
אז גם כאן.
עיסה אחת, 4 מנות
וכן, נכון שזו אותה עיסה, אבל, אופן ההכנה, משנה את המרקם, הטעם הסופי והנראות.
כך מרוויחים ארבע ארוחות ממתכון אחד.
אהממ....
אפשר כבר תכ'לס?
אה, בטח. כמעט שכחתי.
מה הכנתי?
כאמור- עיסה אחת, כבר כבר מתכון...
וממנה:
פשטידת סלמון טחון
שניצל סלמון טחון
קציצות סלמון טחון ברוטב
סלמונבורגר
תמונות- בהמשך, כשאצלם, בעז"ה.
מתכון [כמות שיצא לי ממנה 1 אינגליש קצר של פשטידה, 5 שניצל סלמון טחון, 22 קציצות ברוטב, 18 סלמונבורגר.
אפשר להכין חצי כמות, לא חייבים הכל, אני רציתי להרוויח כמה מנות
1 קילו סלמון טחון [יש לקנות טחון במקפיאים בסופר, לחילופין אפשר לטחון לבד במטחנה ביתית. לפעמים אפשר למצוא בסופרים קצוות של סלמון שהם חתיכות שהצורה שלהם לא יפה ולא אחידה אבל לטחינה זה מעולה וזול יותר
2 בצלים גדולים קצוצים דק דק [או טחונים יחד עם הסלמון במטחנה כולל הנוזלים שהם מגירים]
5 ביצים
2 כפות שטוחות מלח
מעט פלפל שחור
1.5 כפות גדושות כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כוס קטשופ
1 כף חרדל
1.5 כפות שום גבישי
1-1.5 כוסות כוסברה או פטרוזיליה קצוצים דק
1 כוס פירורי לחם מוזהבים [ועוד 1/3 כוס]
מערבבים בקערה גדולה את כל הרכיבים לתערובת אחידה ולא נוקשית.
מכאן-
לפשטידה- מעבירים מהתערובות לתבנית אינגליש מרופדת בניר אפיה.
מורחים ביצה טרופה
מפזרים שומשום ואופים ב 180 מעלות כ-30 דקות.
ליתר המנות, מוסיפים את שליש הכוס הנוסף של פירורי הלחם. התערובת צריכה להיות כזו שניתן ליצור ממנה קציצות. אם היא רכה מדי מוסיפים עוד פירורי לחם לפי הצורך
לסלמונבורגר-
מחממים שמן במחבת פסים-
יוצרים מהתערובת קציצות בצורה של בורגר שטוח בעובי של כ1 ס"מ. אני השתמשתי בקורצן מתכת כדי לקבל תורה אחידה. טובלים את קצה הקורצן בשמן. ממלאים בתערובת לגובה של כסנטימטר, מהדקים בעזרת האצבעות, שולפים את הקורצן ומעבירים את הבורגר בעזרת תרווד למחבת. מטגנים כ-1.5-2 דקות מעל צד על אש לא גבוהה מדי שלא ישרף.
לשניצל סלמון טחון-
שמים בצלחת פירורי לחם מוזהבים.
יוצרים מהתערובת קציצה שטוחה דקה בצורה של שניצל סויה. טובלים בפירורי לחם מ-2 הצדדים. מעבירים בזהירות לטיגון כנ"ל.
לקציצות ברוטב-
מכינים רוטב:
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 רסק עגבניות גדול בטעם פיצה [לא בשימורים], אם אין אז אפשר רסק רגיל.
מלח
פלפל
1/2 כוס סוכר חום
כוסברה קצוצה [לא חובה]
3 כפות פפריקה
1 כף כורכום
מים [בערך 2.5 ליטר]
בסיר גדול מערבבים את כל רכיבי הרוטב. טועמים לראות שהטעם מאוזן [יכול להיות שצריך עוד סוכר חום תלוי באיזה משתמשים וברמת המתיקות האהובה עליכם ]
כשהרוטב מבעבע יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של שזיף קטן וזורקים בזהירות לרוטב.
מבשלים כ-20-25 דקות.
אפשר להוסיף לרוטב ארבעס.
הרוטב מסמיך אבל הוא מדי סמיך מוסיפים קצת מים תוך כדי בישול. צריך לבדוק מדי פעם
בסופו של תהליך אנחנו רוצים רוטב סמיך יחסית ולא דליל ומיימי
טיפ: קצצו כרוב וזרקו לסיר עם בישול הכדורים. תקבלו כרוב ממש טעים.
הערה: כמות הרוטב מתאימה לתערובת מחצי קילו דג טחון.