קינוחים אקלרים או בצרפתית Éclair

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אז איך זה תופח ככה יפה?
זה יוצא כזה אוורירי ויבש מבפנים? שאפשר להכניס את המילוי במקום של הנפח
וואי לא סגורה על זה, חושבת בגלל הביצים שיש בבצק.
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אז איך זה תופח ככה יפה?
זה יוצא כזה אוורירי ויבש מבפנים? שאפשר להכניס את המילוי במקום של הנפח

וואי לא סגורה על זה, חושבת בגלל הביצים שיש בבצק.
אז איך בעצם בצק רבוך תופח?
הבצק הרבוך מוכנס לאפיה בחום גבוה, המים שבתוכו הופכים לקיטור.
והתוצאה היא שהמאפה מתרומם ונוצרת בועת אוויר גדולה עטופה בבצק יציב.
חשוב להמשיך לאפות את הפחזניות עד שהן יתייבשו כראוי,
כדי שהן לא יקרסו לתוך בועת האויר.
 

תכשיט

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
פחזניות שתמיד מצליחות!

החומרים:

לבצק:


50 גרם חמאה או מרגרינה

120 מ"ל מים (חצי כוס)

1 כף סוכר

קורט מלח

110 גרם קמח לבן (3/4 כוס)

2 ביצים (בגודל M) בטמפ' החדר

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (250 גרם)

1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס חלב רגיל או חלב סויה (פרווה)

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:


מחממים את התנור ל- 200 מעלות.

מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת.

מיד לאחר שהחמאה נמסה, מכבים את האש, מוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לכדור בצק שנפרד מדפנות הסיר.

מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומערבבים במשך כדקה עד שהבצק מתקרר ונח למגע.

מוסיפים ביצה אחת ומערבבים במהירות (כדי שלא תתבשל מהחום של הבצק). רק במידה שהעיסה עדיין מעט מוצקה– מוסיפים מיד את הביצה השנייה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. בכל מקרה אחר- יש להסתפק בביצה אחת בלבד. (העיסה לא צריכה להיות דלילה מידי ולא מוצקה מידי).

ממלאים שקית זילוף עם צנתר כוכב גדול ומזלפים פחזניות קטנות או צורת אקלרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. (הפחזניות תופחות מעט במהלך האפיה)

מכניסים לתנור כחצי שעה עד שהפחזניות מזהיבות. לאחר מכן, הוציאו אותן והניחו להן להתקרר בחוץ על מנת שיהיו קריספיות.

מכינים את הקרם למילוי:

שמים את כל חומרי המילוי בקערה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. וממלאים שקית זילוף עם צנטר כוכב.

לאחר שהפחזניות התקררו, יוצרים חור קטן בתחתית הפחזניות בעזרת סכין וממלאים אותן בנדיבות בקרם.

אם זילפתם לצורת אקלרים, חתכו אותם לאורך ומלאו פס מהקרם לאורך האקלר.

מפזרים אבקת סוכר לקישוט.ניתן לזלף מעל שוקולד מריר מומס.



*במידה והבצק יוצא דליל מידי- נסו להבא לשים ביצה אחת בלבד.

(ייתכן והביצים שהשתמשתם בהן גדולות מידי או בעלות מרקם דליל ונוזלי מידי).
ממש עושה חשק לנסות..
אפשר להקפיא לפני המילוי?
 

חוי שיף

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איזה מושלם ומגרההההה
תוכלי להגיד לי אם יוצא טוב להקפיא יחד עם המילוי??,וכן איך הצורה נשמרת ככה יפה באפיה.
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
איזה מושלם ומגרההההה
תוכלי להגיד לי אם יוצא טוב להקפיא יחד עם המילוי??,וכן איך הצורה נשמרת ככה יפה באפיה.
תודה!
מתכון ממש טוב, ושומר על הצורה.
עדיף לא להקפיא עם המילוי, יותר טוב למלא לפני ההגשה.(אבל אפשר למלא ולהקפיא, קצת פחות טעים)
 

חוי שיף

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
תודה!
מתכון ממש טוב, ושומר על הצורה.
עדיף לא להקפיא עם המילוי, יותר טוב למלא לפני ההגשה.(אבל אפשר למלא ולהקפיא, קצת פחות טעים)
תודה על המענה המהיר
את עושה עם מזלף כוכב נכנס או כוכב ישר?
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
למעוניינות, ניתן לבצע הזמנות באישי. (חלבי / פרווה)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה