קינוחים אקלרים או בצרפתית Éclair

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
משתפת אתכם במגשי האקרלים שהכנתי, כל אחד יותר טעים מהשני.
מגוון טעמים.. משתפת פה רק בחלק.


IMG_20220729_162905.jpg
IMG_20220729_162911.jpg
IMG_20220729_162916.jpg
IMG_20220729_162923.jpg
IMG_20220729_162927.jpg
IMG_20220729_162931.jpg
 

קבצים מצורפים

  • IMG_20220729_162936.jpg
    IMG_20220729_162936.jpg
    2.9 MB · צפיות: 47
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
שימי אזהרת צפיה.
מגרה ברמות על!!!
תאווה לעיניים ולחיך. מרשים ואסטתי.
(נראה לי שצ"ל "אקלרים"?)
מושלם!!!
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
במה מילאת אותם?
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
יש מגוון טעמים.
לוטוס, קרם פטיסייר, קרם שמנת וניל ועוד
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
פחזניות שתמיד מצליחות!

החומרים:

לבצק:


50 גרם חמאה או מרגרינה

120 מ"ל מים (חצי כוס)

1 כף סוכר

קורט מלח

110 גרם קמח לבן (3/4 כוס)

2 ביצים (בגודל M) בטמפ' החדר

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (250 גרם)

1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס חלב רגיל או חלב סויה (פרווה)

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:


מחממים את התנור ל- 200 מעלות.

מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת.

מיד לאחר שהחמאה נמסה, מכבים את האש, מוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לכדור בצק שנפרד מדפנות הסיר.

מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומערבבים במשך כדקה עד שהבצק מתקרר ונח למגע.

מוסיפים ביצה אחת ומערבבים במהירות (כדי שלא תתבשל מהחום של הבצק). רק במידה שהעיסה עדיין מעט מוצקה– מוסיפים מיד את הביצה השנייה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. בכל מקרה אחר- יש להסתפק בביצה אחת בלבד. (העיסה לא צריכה להיות דלילה מידי ולא מוצקה מידי).

ממלאים שקית זילוף עם צנתר כוכב גדול ומזלפים פחזניות קטנות או צורת אקלרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. (הפחזניות תופחות מעט במהלך האפיה)

מכניסים לתנור כחצי שעה עד שהפחזניות מזהיבות. לאחר מכן, הוציאו אותן והניחו להן להתקרר בחוץ על מנת שיהיו קריספיות.

מכינים את הקרם למילוי:

שמים את כל חומרי המילוי בקערה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. וממלאים שקית זילוף עם צנטר כוכב.

לאחר שהפחזניות התקררו, יוצרים חור קטן בתחתית הפחזניות בעזרת סכין וממלאים אותן בנדיבות בקרם.

אם זילפתם לצורת אקלרים, חתכו אותם לאורך ומלאו פס מהקרם לאורך האקלר.

מפזרים אבקת סוכר לקישוט.ניתן לזלף מעל שוקולד מריר מומס.



*במידה והבצק יוצא דליל מידי- נסו להבא לשים ביצה אחת בלבד.

(ייתכן והביצים שהשתמשתם בהן גדולות מידי או בעלות מרקם דליל ונוזלי מידי).
 

אלי7:)

משתמש מקצוען
פחזניות שתמיד מצליחות!

החומרים:

לבצק:


50 גרם חמאה או מרגרינה

120 מ"ל מים (חצי כוס)

1 כף סוכר

קורט מלח

110 גרם קמח לבן (3/4 כוס)

2 ביצים (בגודל M) בטמפ' החדר

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (250 גרם)

1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס חלב רגיל או חלב סויה (פרווה)

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:


מחממים את התנור ל- 200 מעלות.

מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת.

מיד לאחר שהחמאה נמסה, מכבים את האש, מוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לכדור בצק שנפרד מדפנות הסיר.

מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומערבבים במשך כדקה עד שהבצק מתקרר ונח למגע.

מוסיפים ביצה אחת ומערבבים במהירות (כדי שלא תתבשל מהחום של הבצק). רק במידה שהעיסה עדיין מעט מוצקה– מוסיפים מיד את הביצה השנייה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. בכל מקרה אחר- יש להסתפק בביצה אחת בלבד. (העיסה לא צריכה להיות דלילה מידי ולא מוצקה מידי).

ממלאים שקית זילוף עם צנתר כוכב גדול ומזלפים פחזניות קטנות או צורת אקלרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. (הפחזניות תופחות מעט במהלך האפיה)

מכניסים לתנור כחצי שעה עד שהפחזניות מזהיבות. לאחר מכן, הוציאו אותן והניחו להן להתקרר בחוץ על מנת שיהיו קריספיות.

מכינים את הקרם למילוי:

שמים את כל חומרי המילוי בקערה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. וממלאים שקית זילוף עם צנטר כוכב.

לאחר שהפחזניות התקררו, יוצרים חור קטן בתחתית הפחזניות בעזרת סכין וממלאים אותן בנדיבות בקרם.

אם זילפתם לצורת אקלרים, חתכו אותם לאורך ומלאו פס מהקרם לאורך האקלר.

מפזרים אבקת סוכר לקישוט.ניתן לזלף מעל שוקולד מריר מומס.



*במידה והבצק יוצא דליל מידי- נסו להבא לשים ביצה אחת בלבד.

(ייתכן והביצים שהשתמשתם בהן גדולות מידי או בעלות מרקם דליל ונוזלי מידי).
תודה רבה(y)
ננסה בעז"ה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מיוחד!
 

963852

משתמש פעיל
מטורףףףףףף
אפשר גם מכונים לציפויים שעשית?
באיזה צנתר השתמשת?
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אקלרים אליפות! ממש דוגמנים אחד אחד
איך המאסה נשארת בצורה המזולפת היפה גם אחרי האפייה? אני רגילה שלמרות הזילוף הם מתעוותים באפיה ולא נראים ככה.
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אקלרים אליפות! ממש דוגמנים אחד אחד
איך המאסה נשארת בצורה המזולפת היפה גם אחרי האפייה? אני רגילה שלמרות הזילוף הם מתעוותים באפיה ולא נראים ככה.
תודה!
מתכון מעולה, משתמשת בו המון..
מגש מהמם שמכבד כל אירוע.
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
פחזניות שתמיד מצליחות!

החומרים:

לבצק:


50 גרם חמאה או מרגרינה

120 מ"ל מים (חצי כוס)

1 כף סוכר

קורט מלח

110 גרם קמח לבן (3/4 כוס)

2 ביצים (בגודל M) בטמפ' החדר

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (250 גרם)

1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס חלב רגיל או חלב סויה (פרווה)

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:


מחממים את התנור ל- 200 מעלות.

מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת.

מיד לאחר שהחמאה נמסה, מכבים את האש, מוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לכדור בצק שנפרד מדפנות הסיר.

מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומערבבים במשך כדקה עד שהבצק מתקרר ונח למגע.

מוסיפים ביצה אחת ומערבבים במהירות (כדי שלא תתבשל מהחום של הבצק). רק במידה שהעיסה עדיין מעט מוצקה– מוסיפים מיד את הביצה השנייה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. בכל מקרה אחר- יש להסתפק בביצה אחת בלבד. (העיסה לא צריכה להיות דלילה מידי ולא מוצקה מידי).

ממלאים שקית זילוף עם צנתר כוכב גדול ומזלפים פחזניות קטנות או צורת אקלרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. (הפחזניות תופחות מעט במהלך האפיה)

מכניסים לתנור כחצי שעה עד שהפחזניות מזהיבות. לאחר מכן, הוציאו אותן והניחו להן להתקרר בחוץ על מנת שיהיו קריספיות.

מכינים את הקרם למילוי:

שמים את כל חומרי המילוי בקערה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. וממלאים שקית זילוף עם צנטר כוכב.

לאחר שהפחזניות התקררו, יוצרים חור קטן בתחתית הפחזניות בעזרת סכין וממלאים אותן בנדיבות בקרם.

אם זילפתם לצורת אקלרים, חתכו אותם לאורך ומלאו פס מהקרם לאורך האקלר.

מפזרים אבקת סוכר לקישוט.ניתן לזלף מעל שוקולד מריר מומס.



*במידה והבצק יוצא דליל מידי- נסו להבא לשים ביצה אחת בלבד.

(ייתכן והביצים שהשתמשתם בהן גדולות מידי או בעלות מרקם דליל ונוזלי מידי).
היי זה רק מילוי אחד
במה מילאת את השאר?
וגם מתכון לציפויים בבקשה
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
בגדול ממש שיחקתי עם זה.
כמובן שעדיף להכין עם שמנת חלבית (ולא פרווה) ואז הטעם הרבה יותר טעים.
חילקתי את הקצפת ושמתי בכל חלק טעם אחר:
-פודינג וניל וסוכר וניל.
- מלית נוגט.
-ממרח לוטוס.
-מחית פיסטוק.

פשוט לקנות כל מיני טעמים בחנויות אפיה , ולשחק עם זה
בהצלחה!!
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
בגדול ממש שיחקתי עם זה.
כמובן שעדיף להכין עם שמנת חלבית (ולא פרווה) ואז הטעם הרבה יותר טעים.
חילקתי את הקצפת ושמתי בכל חלק טעם אחר:
-פודינג וניל וסוכר וניל.
- מלית נוגט.
-ממרח לוטוס.
-מחית פיסטוק.

פשוט לקנות כל מיני טעמים בחנויות אפיה , ולשחק עם זה
בהצלחה!!
והציפוי מה?
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
לציפוי שוקולד:

חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

1/2 מיכל שמנת מתוקה / קצפת ריץ’ (125 מ”ל)

אופן ההכנה:

-מביאים את השמנת לרתיחה (אם משתמשים בריץ’ יש לחמם בלבד). מניחים בפנים את קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה.

לציפוי לוטוס:

בקערה קטנה שמים 2 כפות גדושות של ממרח לוטוס, מכניסים למיקרוגל ל 1 דקה מוציאים ומערבבים עד קבלת קרם נוזלי. אם יש צורך להכניס עוד טיפה למיקרוגל לדילול.

לציפוי שוקולד לבן:


400 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות

מחממים שמנת בסיר בינוני על אש בינונית – עד שנוצרות בועיות קטנטנות, לא מגיעים לרתיחה.
מכבים את האש.
מוסיפים את קוביות השוקולד הלבן לשמנת החמה ומתחילים לבחוש עד לקבלת קרם סמיך ואחיד. בהתחלה נדמה כאילו השוקולד ממש מתפרק או הופך למין מסטיק – לא להתייאש: אחרי כמה דקות של בחישה השוקולד מתאחד לתוך השמנת.
מוסיפים חמאה, ומקררים מעט.

---
ואפשר פשוט לפדר אבקת סוכר או לזלף שוקולד מריר.
בהצלחה!
 

963852

משתמש פעיל
פחזניות שתמיד מצליחות!

החומרים:

לבצק:


50 גרם חמאה או מרגרינה

120 מ"ל מים (חצי כוס)

1 כף סוכר

קורט מלח

110 גרם קמח לבן (3/4 כוס)

2 ביצים (בגודל M) בטמפ' החדר

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (250 גרם)

1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס חלב רגיל או חלב סויה (פרווה)

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:


מחממים את התנור ל- 200 מעלות.

מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת.

מיד לאחר שהחמאה נמסה, מכבים את האש, מוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לכדור בצק שנפרד מדפנות הסיר.

מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומערבבים במשך כדקה עד שהבצק מתקרר ונח למגע.

מוסיפים ביצה אחת ומערבבים במהירות (כדי שלא תתבשל מהחום של הבצק). רק במידה שהעיסה עדיין מעט מוצקה– מוסיפים מיד את הביצה השנייה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. בכל מקרה אחר- יש להסתפק בביצה אחת בלבד. (העיסה לא צריכה להיות דלילה מידי ולא מוצקה מידי).

ממלאים שקית זילוף עם צנתר כוכב גדול ומזלפים פחזניות קטנות או צורת אקלרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. (הפחזניות תופחות מעט במהלך האפיה)

מכניסים לתנור כחצי שעה עד שהפחזניות מזהיבות. לאחר מכן, הוציאו אותן והניחו להן להתקרר בחוץ על מנת שיהיו קריספיות.

מכינים את הקרם למילוי:

שמים את כל חומרי המילוי בקערה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. וממלאים שקית זילוף עם צנטר כוכב.

לאחר שהפחזניות התקררו, יוצרים חור קטן בתחתית הפחזניות בעזרת סכין וממלאים אותן בנדיבות בקרם.

אם זילפתם לצורת אקלרים, חתכו אותם לאורך ומלאו פס מהקרם לאורך האקלר.

מפזרים אבקת סוכר לקישוט.ניתן לזלף מעל שוקולד מריר מומס.



*במידה והבצק יוצא דליל מידי- נסו להבא לשים ביצה אחת בלבד.

(ייתכן והביצים שהשתמשתם בהן גדולות מידי או בעלות מרקם דליל ונוזלי מידי).
מהמםם!
את לא שמה אבקת אפיה? בבצק
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה