מידע שימושי אפשר להכין לבד לחם כוסמין ללא שמרים?

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
יש למישהו מתכון להכנה ביתית?
בנוסף- האם אפשר להכין סופגניות מקמח כוסמין- ללא שמרים?
 

ARTLINE123

משתמש רשום
אפשר להכין מחמצת במקום השמרים, המתכון בדיוק כמו של קמח לבן, אולי קצת יותר מים.
מומלץ להוסיף 2 כפות גדושות משפר אפיה רובינפלד
 

מעופיקס

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
את כל המתכונים הרגילים מקמח לבן אפשר לאפות מקמח כוסמין.
מנסיון יש פעמים שזה יוצא יותר טוב מקמח לבן
בקשר לסופגניות מקמח כוסמין , אני כבר כמה שנים שאני מטגנת סופגניות מקמח כוסמין וזה יוצא מאוד טעים.
אפשר גם לאפות במקום לטגן בשמן עמוק אבל אז זה יוצא כמו לחמניות מתוקות זה גם מאוד טעים.
בהצלחה
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י ARTLINE123;2338971:
אפשר להכין מחמצת במקום השמרים, המתכון בדיוק כמו של קמח לבן, אולי קצת יותר מים.
מומלץ להוסיף 2 כפות גדושות משפר אפיה רובינפלד

איך מכינים מחמצת? במשפר אפיה אין שמרים?
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י בד;2339085:
את כל המתכונים הרגילים מקמח לבן אפשר לאפות מקמח כוסמין.
מנסיון יש פעמים שזה יוצא יותר טוב מקמח לבן
בקשר לסופגניות מקמח כוסמין , אני כבר כמה שנים שאני מטגנת סופגניות מקמח כוסמין וזה יוצא מאוד טעים.
אפשר גם לאפות במקום לטגן בשמן עמוק אבל אז זה יוצא כמו לחמניות מתוקות זה גם מאוד טעים.
בהצלחה

את מדברת על אפיה ללא שמרים?
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
בוודאי שיש מתכונים!
מאד קל להכין, לא צריך ללוש, רק לערבב.
הנה דוגמא לאחד, הורדתי מהנט פלוס שיפורים -

חומרים:
4 כוסות קמח כוסמין מלא
כפית וחצי מלח
כפית וחצי סודה לשתייה
2 כוסות חלב שקדים /סויה (אפשר גם מים)
כף דבש/ סילאן/סטיביה (למי שרוצה לחם מתוק יותר ניתן להוסיף 2 כפות)
כף שמן זית / שמן קוקוס

זה המתכון הבסיסי.
אפשר להוסיף, אופציונאלי:
רבע כוס אגוזי מלך
רבע כוס שקדים קצוצים
רבע כוס אגוזי פקאן
3 כפות גרעיני חמניה
3 כפות גרעיני דלעת
שומשום מלא ו/או פרג לקישוט

ממליצה מאד להוסיף קצח או זעתר או שניהם יחד,
נותן טעם לא רגיל. בלי זה - זה טעים אבל קצת תפל.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות
בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם אבקת סודה לשתייה ומלח,
לאחר מכן מוסיפים את החלב הדבש או הסילאן והשמן.
ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק.
מכניסים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
מעבירים את הבצק לתבנית אינגליש קייק
מקשטים בשומשום או פרג (או כל דבר אחר שרוצים)
ומכניסים לתנור ל 45 דקות.

מומלץ להגיש חם…

ניתן לחתוך ולהקפיא, בחימום פשוט בטוסטר הלחם יוצא כאילו נאפה עכשיו.
בתיאבון ולבריאות!

זה המקור למתכון המקורי - http://www.lifecoach-or.com/מתכונים/לחם-מקמח-כוסמין-מלא/
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
בכוסמין, אפשר לקחת כל מתכון של חיטה, ולהוריד קצת מהמים (לפי העין).
פשוט, הכוסמין 'שותה' פחות מהחיטה.
 

שושנה דרור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני אופה לחם מחמצת כבר שנים כמה פעמים בשבוע, המעוניינת בהנחיות נא ליצור איתי קשר במייל שלמטה. בס"ד פיתחתי שיטה שמאוד מקלה על התהליך.

הרכיבים בלחם שלי- קמח, מים ומלח. ללא משפרי אפיה סוכר ושמן.
תופח יפה מאוד. טעים, שונה משמרים.

ההכנה קלה, ברגע שנכנסים לרוטינה שהיא דורשת.

הקושי העיקרי הוא ביצירת השאור הראשוני (אחרי פסח בד"כ), אפשר להשיג שאור ממי שכבר מכינה.
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י pr;2339361:
בוודאי שיש מתכונים!
מאד קל להכין, לא צריך ללוש, רק לערבב.
הנה דוגמא לאחד, הורדתי מהנט פלוס שיפורים -

חומרים:
4 כוסות קמח כוסמין מלא
כפית וחצי מלח
כפית וחצי סודה לשתייה
2 כוסות חלב שקדים /סויה (אפשר גם מים)
כף דבש/ סילאן/סטיביה (למי שרוצה לחם מתוק יותר ניתן להוסיף 2 כפות)
כף שמן זית / שמן קוקוס

זה המתכון הבסיסי.
אפשר להוסיף, אופציונאלי:
רבע כוס אגוזי מלך
רבע כוס שקדים קצוצים
רבע כוס אגוזי פקאן
3 כפות גרעיני חמניה
3 כפות גרעיני דלעת
שומשום מלא ו/או פרג לקישוט

ממליצה מאד להוסיף קצח או זעתר או שניהם יחד,
נותן טעם לא רגיל. בלי זה - זה טעים אבל קצת תפל.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות
בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם אבקת סודה לשתייה ומלח,
לאחר מכן מוסיפים את החלב הדבש או הסילאן והשמן.
ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק.
מכניסים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
מעבירים את הבצק לתבנית אינגליש קייק
מקשטים בשומשום או פרג (או כל דבר אחר שרוצים)
ומכניסים לתנור ל 45 דקות.

מומלץ להגיש חם…

ניתן לחתוך ולהקפיא, בחימום פשוט בטוסטר הלחם יוצא כאילו נאפה עכשיו.
בתיאבון ולבריאות!

זה המקור למתכון המקורי - http://www.lifecoach-or.com/מתכונים/לחם-מקמח-כוסמין-מלא/

זה יוצא מוצלח בלי מחמצת/שאור?
 

פוזי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י שושנה דרור;n3523097:
אני אופה לחם מחמצת כבר שנים כמה פעמים בשבוע, המעוניינת בהנחיות נא ליצור איתי קשר במייל שלמטה. בס"ד פיתחתי שיטה שמאוד מקלה על התהליך.

הרכיבים בלחם שלי- קמח, מים ומלח. ללא משפרי אפיה סוכר ושמן.
תופח יפה מאוד. טעים, שונה משמרים.

ההכנה קלה, ברגע שנכנסים לרוטינה שהיא דורשת.

הקושי העיקרי הוא ביצירת השאור הראשוני (אחרי פסח בד"כ), אפשר להשיג שאור ממי שכבר מכינה.

סליחה על ההקפצה. אני לא רואה את המייל שלך עקב השידרוג.
אפשר בבקשה את הכתובת בקשר למחמצת.
תודה
 

מעצב

משתמש צעיר
אני אופה לחם מחמצת כבר שנים כמה פעמים בשבוע, המעוניינת בהנחיות נא ליצור איתי קשר במייל שלמטה. בס"ד פיתחתי שיטה שמאוד מקלה על התהליך.

הרכיבים בלחם שלי- קמח, מים ומלח. ללא משפרי אפיה סוכר ושמן.
תופח יפה מאוד. טעים, שונה משמרים.

ההכנה קלה, ברגע שנכנסים לרוטינה שהיא דורשת.

הקושי העיקרי הוא ביצירת השאור הראשוני (אחרי פסח בד"כ), אפשר להשיג שאור ממי שכבר מכינה.
מה המייל שלך?????
 

מממ.........

משתמש מקצוען
בוודאי שיש מתכונים!
מאד קל להכין, לא צריך ללוש, רק לערבב.
הנה דוגמא לאחד, הורדתי מהנט פלוס שיפורים -

חומרים:
4 כוסות קמח כוסמין מלא
כפית וחצי מלח
כפית וחצי סודה לשתייה
2 כוסות חלב שקדים /סויה (אפשר גם מים)
כף דבש/ סילאן/סטיביה (למי שרוצה לחם מתוק יותר ניתן להוסיף 2 כפות)
כף שמן זית / שמן קוקוס

זה המתכון הבסיסי.
אפשר להוסיף, אופציונאלי:
רבע כוס אגוזי מלך
רבע כוס שקדים קצוצים
רבע כוס אגוזי פקאן
3 כפות גרעיני חמניה
3 כפות גרעיני דלעת
שומשום מלא ו/או פרג לקישוט

ממליצה מאד להוסיף קצח או זעתר או שניהם יחד,
נותן טעם לא רגיל. בלי זה - זה טעים אבל קצת תפל.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות
בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם אבקת סודה לשתייה ומלח,
לאחר מכן מוסיפים את החלב הדבש או הסילאן והשמן.
ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק.
מכניסים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
מעבירים את הבצק לתבנית אינגליש קייק
מקשטים בשומשום או פרג (או כל דבר אחר שרוצים)
ומכניסים לתנור ל 45 דקות.

מומלץ להגיש חם…

ניתן לחתוך ולהקפיא, בחימום פשוט בטוסטר הלחם יוצא כאילו נאפה עכשיו.
בתיאבון ולבריאות!

זה המקור למתכון המקורי - http://www.lifecoach-or.com/מתכונים/לחם-מקמח-כוסמין-מלא/
סליחה על ההקפצה,
המתכון נראה ממש טוב,
אבל היקשור לא עובד לי,
ס.לשתיה לא נקרא שמרים נכון?
אני ממש חדשה בתחום.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
סליחה על ההקפצה,
המתכון נראה ממש טוב,
אבל היקשור לא עובד לי,
ס.לשתיה לא נקרא שמרים נכון?
אני ממש חדשה בתחום.
הקישור כנראה כבר לא תקין.. גם לי לא עובד
סודה לשתיה זה לא שמרים.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כמו שאפשר להבחין - ההודעה נכתבה ב-2016..
לא הכנתי את המתכון הזה שנים, לא זוכרת מה הטעם שלו :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה