התייעצות "אפשר טלפון"? מה עושים עם כאלו שכנים?

מעצבי על

משתמש פעיל
לי יש כאלה שכנים בבנין אבל בשונה מהנ"ל ברור לי ששם זה עקרוני שלילדים לא יהיה גישה לטל' ולשני ההורים כן ותמיד כשההורים לא נמצאים הם מבקשים טלפון משכנים (והיום טלפון זה אפילו לא כמו שואב אבק שיכול להיות עדין כאלו שאין להם - מסכימים איתי -?!) חד פעמי יכול לקרות לכל אחד...
לי ספציפית אין לי קשר טוב איתם ולכן לא אומר להם כלום אבל אני מאד מרחמת על הילדים הללו - כי ילדים שחוסמים אותם זה לא טוב (בלשון עדינה) לעתיד שלהם
ועוד דבר יש לי עובדת איתי שגם עקרוני לבעלה אין מכשיר כי למה צריך.... אבל לה יש וגם יש ניח בבית אז לכל עקרוני יש גם גישות טובות יותר ובריאות יותר

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
לעולם אל תעשה דבר שאתה לא רוצה בגלל שמישהו עושה לך לא נעים.
זה כל התורה כולה.
לא אמרתי לא לעשות חסד.
אדם צריך לרצות לעשות חסד ולעשות חסד.
אבל לא לעשות חסד, רק בגלל שמישהו מפעיל עליו לחץ.
זה לא חסד.
===
יש חסד ויש ניצול
לפעמים בקשת טובה היא ניצול.

rivkar

משתמש מקצוען
בלתק חלקי
לדבר דוגרי
להגיד לשכנה שאת מוכנה להביא לילדים בשמחה אם זה דחוף
אבל מפריע לך שהם מבקשים הרבה ואת בטוחה שיש שיחות שיכולות לחכות
אז אם היא יכולה לדבר עם הילדים שיבקשו טלפון רק שזה ממש נצרך ודחוף וגם אז שלא ידפקו מדי הרבה
ושהיא תעשה חושבים אם לא שווה לעשות טלפון קווי..

סווצ'אר.

משתמש מקצוען
לי ספציפית אין לי קשר טוב איתם ולכן לא אומר להם כלום אבל אני מאד מרחמת על הילדים הללו - כי ילדים שחוסמים אותם זה לא טוב (בלשון עדינה) לעתיד שלהם
נו נו כל אחד יחנך כראות עיניו!
ולגבי הטל
ההבדל בין חסד לניצול זה אנחנו מחליטים.....
אם בן אדם מצד עצמו נותן בלי שיקולים זרים של כל מיני חשבונות.....אין לזה גבול!
רק שאנחנו לא מלאכים ולא תמיד בנויים לזה.....
לכן גם אם קרה והרגשנו מנוצלים לחשוב לפחות עשינו טוב זה שההוא ניצל זה בעיה שלו!
יחד עם זאת אפשר להציב גבולות בצורה עדינה!
לי היה חבר בישיבה שלא היה לו פלא' הייתי כמעט המזכיר שלו ולא הרגשתי מנוצל כי הוא היה חבר קרוב!
זה אומר שהמון תלוי בחשיבה שלנו.....

מעצבי על

משתמש פעיל
כל מקרה לגופו
זה מאד שונה בחור/רווק וכד' למשפחה /שכנים בבנין
חסד זה מצווה תמיד ואסור לזלזל! ........

Excel

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@saralulu מצאת עיצה?

אני חושבת שהייתי מגבילה אותם במספר שיחות ליום ורק ליד הדלת שלנו...
אני מניחה שהם מבקשים רק בין השעות 1 ל 4, שזה 3 שעות,
לדעתי תגידי לי פעם אחת בשעה, אא"כ זה מקרה דחוף ולא סובל דיחוי,

וסתם בדיחה קטנה, על כל פעם שהם מבקשים, שזה בתדירות גבוהה, תכווני להצלחת שם של חייל שנמצא בעזה\חטוף בעזה...

הצלחות!

yael305

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עצם זה שזה חבר זה נותן לך הרגשה שאתה עוזר לו ולא מנוצל,
גם לחבר טוב אפשר להגיד לא.
ממנו השכנים לא מבקשים הרבה, אבל גם כשהם מבקשים-זה תמיד ליד בדלת וגם אם אני לא ליד הדלת והדלת נשארת פתוחה, הם באמת מבקשים רק אם זה דחוף ובדר"כ זה יוצא שיחה של פחות מדקה כי לא נעים להם כשאנחנו שומעים..
(זה מה שהם עשו לי בתור ילדה אז לא אכפת לי להחזיר לילדים שלהם קצת...;))

נערך לאחרונה ב:

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בלת"ק

את כתבת כל כך יפה וכל כך בנעימות את הסיפור.
למה שלא תיגשי לאמא בצורה יפה, אפילו בקטע של התייעצות כנה איתה ולפרוש בפניה את הרגשות שלך והדילמה שאת נמצאת בה.
מבטיחה לך שהיא תבין ויקרה שם שינוי.

HennyS

משתמש מקצוען
בלת"ק
מה עושים ככל המקרים הנ"ל ועוד דוחים שיחות נכנסות (ממתינה) או שלוקח להם זמן להחזיר ת'פלאפון וגם לא טורחים להחזיר מיידית גם כשיש נכנסות?
פשוט מנסיון מעצבן.
לא נותנים ללכת הביתה עם הטלפון, אלא לדבר ליד הדלת שלכם.
ועוד יותר יעיל, למקרי קצה: לשאול את הילדים לאיזה מספר הם צריכים, לחייג להם, לשים על רמקול ולתת להם לדבר בלי לתת את הטלפון...

יהודי פושט

משתמש פעיל
ועוד יותר יעיל, למקרי קצה: לשאול את הילדים לאיזה מספר הם צריכים, לחייג להם, לשים על רמקול ולתת להם לדבר בלי לתת את הטלפון...
מדובר גם בבחור גדול ובחורת סמינר שאין טעם שנשאיר אותם מחוץ לדלת פתוחה או על רמקול...

אם יש פה משהו שמכיר כאלה אנשים או מהדומה להם פשוט שיראה עד כמה זה מפריע ואפילו מציק לשכנים

ברכתי

משתמש פעיל
להודות להודות להודות לד' שנתן לכם נסיון כזה!!!!
לעזור לשני בלי לצאת מהבית, אם אפשרות להמשיך להתנהל בבית!!!!
לא קל, לא מזלזלת...
כן חושבת על החסד שבדבר גם עם כל הנ''ל זה הרבה בגלל צורך בחום (אולי??)
סוג של מחפשים חממה???? ואולי אתם הכתובת???
להודות לד',יש לכם בית עם גג וגם טלפון....בזמנים שלנו זה הרבה....

ירושלמי987

משתמש מקצוען
זו באמת זכות עצומה, הזדמנות למצוות גמילות חסדים, שעליה העולם עומד,

מה שמרגיז בסיפור, שלא בא לנו שאנשים יחליטו לנו מתי לעשות מצוות,

לכן תמיד כשנותנים בסוף, צריך לעשות זאת בשמחה, שמחה של מצווה.

וכשלא רוצים שינהלו לנו את החיים, גם אם זה לא ארבעים פעמים ביום, מותר לנו לנהל לעצמנו את החיים כרצוננו.

כשמישהו החליט שעכשיו אומרים תהילים או הפרשת חלה וכל זה לא כולם חייבים להצטרף.

הפיתרון הוא כשאני רוצה עכשיו לעשות את המצווה אני פותחת, וכשלא, אני יעשה את המצווה בהמשך.
וואו מתחבר לכל מילה
נגעת בנקודה חזקה
יש אנשים במשפחה- בקהילה-
כשהם מחליטים שעכשיו צרי ך לחלק תהילים המחולק ועוד ועוד מאות דוגמאות מה שהם מחליטים שזה מה שד' רוצה עכשיו
ונותנים לך הרגשה, שאם אתה לא הולך לפי הראש שלהם, החולה לא יהיה לו רפואה חלילה, או שהערבים יעשו כאן חלילה משהו
והכל בגלל שלא השתתפת במבצע שהם החליטו עכשיו :(
מותר להציע, לבקש להשתתף במבצע כזה, אבל לא מעבר לזה

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מדובר גם בבחור גדול ובחורת סמינר שאין טעם שנשאיר אותם מחוץ לדלת פתוחה או על רמקול...

אם יש פה משהו שמכיר כאלה אנשים או מהדומה להם פשוט שיראה עד כמה זה מפריע ואפילו מציק לשכנים
האמת שבגיל כזה זה נראה לי נורה אדומה
אבל לא יודעת מה הייתי עושה עם זה...
באופן פרקטי הייתי אומרת שאני יכולה להביא רק לשיחות קצרות ונא להחזיר בדקה שתיים הקרובות.

ד. פריד

משתמש מקצוען
בקשר לנידון מתי עובר הגבול בין חסד לניצול, כמו כל דבר ניתן ללמוד מהתורה. כתוב "עזוב תעזוב עימו" כלומר כשהנעזר משליך את עצמו על אחרים בלי לעשות את מה שביכולתו, לא צריך לעזור לו ע"פ התורה.
ולכן, אם הם מסוגלים כלכלית להחזיק טלפון נוסף, אז אין כ"כ מקום לטעון שיש חיוב מדין חסד. אם יש להם כל מיני עקרונות, הם לא יכולים לבוא על חשבון אחרים.
גם אם אין להם אפשרות, עדיין "כל שבשלו פורק וטוען בשל חבירו פורק וטוען" ולכן אם הצורך זה רק בשביל לדעת "עוד כמה דקות אמא מגיעה" וכד' ואצל בעל הטלפון זה מטרד ברמה שבשביל עצמו הוא לא היה עושה את השיחה אם זה היה גורם לו מטרד ברמה שווה. גם אין חיוב מדין חסד.
צריך לשים לב שאם נותנים מתוך לא נעים זה עלול להמאיס על הילדים את מצוות חסד ולמנוע חסדים מאנשים שראויים להם.

בהיותי ילד נעלמו לי כמה משחקים אחרי שהורי נתנו למשפחה אחרת את דירתם לשבת. ולכן עד היום אני לא נותן את דירתי לשבת אם אני לא מכיר את המשפחה המבקשת. ויש עוד כמה סיפורים ששמעתי מחברים בתחום הנ"ל ואכמ"ל.

נ. ב. כבר קרה שילדה ביקשה ממני טלפון ביש ביום שישי וטיילה בכל הסניף לערוך קנייה עם דיון קבינט על כל מוצר איזה חברה יש ואיזה אין. עד שנאלצתי לקטוע את השיחה ולעדכן שאצלי חל יום שישי היום ויש לי שבת להכין.
כשהייתי ילד אבא שלי שלך אותי לקניות ללא טלפון (אבל כן אם רשימה...), ואמר לי שאם אין משהו שאעשה כהבנתי ולא אתקשר איליו. אחרי כמה שנים הוא אמר לי שזה היה כדי להרגיל אותי לקבל החלטות.

נערך לאחרונה ב:

נעמה -

משתמש סופר מקצוען
האמת שבגיל כזה זה נראה לי נורה אדומה
אבל לא יודעת מה הייתי עושה עם זה...
זה לא חייב להיות מחשיד, זה הרבה תלוי בקהילה.
היו לי שכנים כאלו, ירושליימערס על מלא מלא, שאפילו לאבא נראה לי לא היה פלאפון, הם לא בקשו מאוד הרבה אבל כן פעם ביום או יומיים (היו עוד שכנים....)
גם בגור למשל אסור פלאפונים בכלל, ושמעתי ממישהי שלמדה שם שבחורה שמחזיקה פלאפון אפילו ברחוב בסכנת סילוק מהסמינר.
אפשר להבין את זה מגישה מסויימת לכל קווי התוכן ועוד.

נערך לאחרונה ב:

HennyS

משתמש מקצוען
זה לא חייב להיות מחשיד, זה הרבה תלוי בקהילה.
היו לי שכנים כאלו, ירושליימערס על מלא מלא, שאפילו לאבא נראה לי לא היה פלאפון, הם לא בקשו מאוד הרבה אבל כן פעם ביום או יומיים (היו עוד שכנים....)
גם בגור למשל אסור פלאפונים בכלל, ושמעתי ממישהי שלמדה שם שבחורה שמחזיקה פלאפון אפילו ברחוב בסכנת סילוק מהסמינר.
אפשר להבין את זה מגישה מסויימת לכל קווי התוכן ועוד.
ואין לכל אלו טלפון בבית?!
בד"כ אלו שבעיקרון אין להם קו נייד, יש להם קו נייח.
נשמע הזוי שבעיקרון לא משלמים על קו בכלל, אבל משתמשים בו על חשבון השכנים...

תותית י.

משתמש מקצוען
אנחנו גם גרים בבנין כזה,
אבל לא רק טלפון
בדיוק היום החלטנו לעשות לזה סוף...
אחרי שיומיים אנחנו מתקשרים לשכנים לבדוק מי השאיל מאיתנו את הפטיש לפני כמה שבועות ולא החזיר
(כנראה שנקנה חדש.. ולא אכפת לי רק על הכסף, זה מעצבן הזלזול הזה..)
עכשיו לדוג' יום שני, מיום שישי הסולם שלנו אצל שכנים.. (ושוב, לא אכפת לי על הסולם, זה סולם שמצאנו ברחוב.. אכפת לי על צורת ההתנהגות ההפקרית שגורמת לי לקחת אחריות על המוצרים שהשאלתי ולא השכן שהשאיל...)
השאלה איך עושים לזה סוף??

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה