גנב שנכנס לבית והזמינו לו משטרה ונענש וצריך לשבת בכלא או נקנס,
מזמין המשטרה צריך לשלם?
אל תזרקו עליי ביצים שלא יהיה מחסור נוסף.
מזמין המשטרה צריך לשלם?
אם המשטרה באה שבוע וחצי אחרי שדיברתם זה לא בגללכם, היא באה או כי מישהו אחר הלשין או כי היא עברה שם מתקוף תפקידה.שבוע לפני פסח, היו אצלינו ברחבה (בחוץ) כ-40 איש במניין בקריאת התורה. במוצאי שבת דיווחנו למשטרה, וכן תלינו שלטים כי המשטרה עודכנה על קיום המניינים, ובבקשה, הזהרו לנפשותינו.
חצי יום לאחר מכן, השלטים כבר לא היו שם. שלטים אחרים כמובן נשארו על מקומם...
שבוע וחצי לאחר מכן, בימי הסגר על רמות, הגיעה המשטרה בתפילת ערבית, ולצערינו הרב חלקה דוחות.
עכשיו שכנים שנפגעו באים אלינו בתביעה שנשלם להם. האם זה הגיוני? מה אני אמורה לעשות עם זה?
זה כולל גם את אלו שמציפים את עיריית בני ברק בדיווחים על בניה אצל השכנים?מוסר הוא בגדר "גרמי" ולא "גרמא" מלבד החשש שנכנסין בזה לפי חלק מהפוסקים [כמו הגרמ"מ קארפ] לגדר "מורידין ולא מעלין"
אם הוא לא ישנה את דעתו כמו ששינה אצל ברלנד....מוסר הוא בגדר "גרמי" ולא "גרמא" מלבד החשש שנכנסין בזה לפי חלק מהפוסקים [כמו הגרמ"מ קארפ] לגדר "מורידין ולא מעלין"
מותר לשנות דעה, גם אלה שהתירו להלשין שינו את דעתם כו"כ פעמים בכל מיני עניינים, ואכ"מ. ובכלל הוא אחד מגדולי הפוסקים שרוב הת"ח שאני מכיר מסתכלים וסומכים על ספריו הנפלאים.אם הוא לא ישנה את דעתו כמו ששינה אצל ברלנד....
להגיד להם - הזהרנו אתכם, סיפור שלכם.שבוע לפני פסח, היו אצלינו ברחבה (בחוץ) כ-40 איש במניין בקריאת התורה. במוצאי שבת דיווחנו למשטרה, וכן תלינו שלטים כי המשטרה עודכנה על קיום המניינים, ובבקשה, הזהרו לנפשותינו.
חצי יום לאחר מכן, השלטים כבר לא היו שם. שלטים אחרים כמובן נשארו על מקומם...
שבוע וחצי לאחר מכן, בימי הסגר על רמות, הגיעה המשטרה בתפילת ערבית, ולצערינו הרב חלקה דוחות.
עכשיו שכנים שנפגעו באים אלינו בתביעה שנשלם להם. האם זה הגיוני? מה אני אמורה לעשות עם זה?
ברור, מה השאלה?זה כולל גם את אלו שמציפים את עיריית בני ברק בדיווחים על בניה אצל השכנים?
שקרהאדמו"ר מאמשינוב שליט"א אמר שכל מי שמסר לשלטונות על יהודים שהתפללו במניין לא רק שיקבל עונש בעולם הבא אלא גם בעולם הזה.
יש חוקה באיזה מקוםגנב שנכנס לבית והזמינו לו משטרה ונענש וצריך לשבת בכלא או נקנס,
מזמין המשטרה צריך לשלם?
הוא אשר דיברנויש חוקה באיזה מקום
שמי שפצע את חבירו, המוכה צריך לשלם לו תשלומי הקזת דם...
אה, נזכרתי...
זה היה בסדום
הוא אמר זאת
ואגב הייתי מחוץ לבית וגם על מסכות הם כלל לא מקפידים שם בפנים!בושה וחרפה להיות מוסר. האדמו"ר מאמשינוב שליט"א אמר שכל מי שמסר לשלטונות על יהודים שהתפללו במניין לא רק שיקבל עונש בעולם הבא אלא גם בעולם הזה. ואני מכיר אחד מקרית ספר שהלשין למשטרה וכרגע הוא בבית חולים במצב קשה. בדרך אגב גם בימים שהיה אסור עפ"י החוק לערוך מניינים בבית מרן הגר"ח קנייבסקי שליט"א היה מנין כרגיל.
להתנצל על מה?הוא אמר זאת
והאדמו"ר מבאיאן שהוא רבו של המלשין התקשר אליו והורה לו לשלם את כל הקנסות וללכת להתנצל לפני הרבי מאמשינוב
מי שזלזל בהנחיות הוא רשע ופושע, והידיים שלו מגואלות בדם, ועבר על איסורי דאורייתא ''ושמור נפשך מאוד'', וגם אם יום אחד יתברר שכל הקורונה הייתה גימיק של בחירות, מ''מ היות וע''פ הנתונים של המומחים היה כאן סכנה אז האדם שזלזל הוא פושע וחוטא, בין אדם למקום ובין אדם לחברו, וכן אחד שוגג ואחד מזיד בחילול ה'כבר טחנו את הנושא עד דק, אבל אני מרחם על האנשים שרצו להלשין, והמשטרה חילקה דוחו"ת ואברכים שילמו מכיסם, ולמחרת כבר התירו את המניינים ו"הרוצחים" נהפכו לאנשים רגילים בתוך לילה אחד ונאום של ראש הממשלה, אז הם היו רוצחים אתמול או לא, והמצפון אוכל את הלב האם אני חייב לשלם האם אחזור בגלגול בגלל זה וכו'
פעם הבאה חושבים פעמיים לפני כזה מעשה.
אשמח שמישהו מכאן ישאל רב ויביא את התשובה לכאן.מי שזלזל בהנחיות הוא רשע ופושע, והידיים שלו מגואלות בדם, ועבר על איסורי דאורייתא ''ושמור נפשך מאוד'', וגם אם יום אחד יתברר שכל הקורונה הייתה גימיק של בחירות, מ''מ היות וע''פ הנתונים של המומחים היה כאן סכנה אז האדם שזלזל הוא פושע וחוטא, בין אדם למקום ובין אדם לחברו, וכן אחד שוגג ואחד מזיד בחילול ה'
ומי שהלשין עליו קיים מצוה בהידור.
ויה''ר שכולם יזכו לשוב בתשובה שלמה, ולבקש מחילה גם מהשכנים שגרם להם צער והפחידם, ואם ע''י נגרם סגר והיו נזקים בפרנסה אז ''גרמא בנזיקין חייב בדיני שמיים''.
מה זה יעזור לך? זה הרב שלך?אשמח שמישהו מכאן ישאל רב ויביא את התשובה לכאן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: