גינגית,
הבעיה הכי קשה לעוסקים בכל מקצוע - היא ערבוב של הרגש במקצוע. לגרפיקאים (ועוד יותר גרפיקאיות) זה עוד יותר קשה, כי הם מטבעם אנשים בעלי רגש, הומאניים, מוכשרים בצורה בלתי רגילה וקצת פחות עסקיים. אבל אפשר לעבוד על זה.
לא משנה במה תעבדי - אם הרגש יתערב לך את תהיי מסכנה.
למה את נותנת למישהו לפגוע בך? איך יכול לעשות את זה?
ונניח שלקוח שלך, שביקש ממך עבודה צעק עלייך בצורה מחפירה, בייש אותך מול כל משפחתך, כתב עלייך בצורה מבזה בכמה מקומות ברשת, טען שאת חסרת טעם, ריח ומקצועיות ואף לקח את העבודה בלי לשלם. זה אומר משהו על מה שאת? זה אומר משהו על המקצועיות שלך? על הידע שלך? על הבנאדם שבך?? אולי זה אומר שהוא לא מבין, שהתקשורת ביניכם לא היתה מספיק טובה או כל דבר אובייקטיבי אחר?
הוא לא מתייחס אלייך לרגע כאל בנאדם, אחרת היחס שלו היה שונה אליך. כל לקוח רואה בך גרפיקאית, מין יצור חצי אנושי, הכלאה בין רובוט למחשב, והוא מעוניין שתוציאי לו משהו לטעמו. זה הכל. תתייחסי אליו גם כן בהתאם. אחת הסיבות שלא קראתי לעסק שלי בשמי הפרטי או בשם המשפחה שלי היתה כדי להפריד ביני, כבנאדם, לעסק שלי.
אם מישהו טוען שהעבודה שלי לא טובה - אני שומעת אותו בצורה הכי אובייקטיבית. אני יודעת שאני בסדר, אני טובה, השרות שלי הוגן - והוא פשוט לא אהב מה שעשיתי, מותר לו.
אם מישהו צועק עלי - הוא לא מתכוון למשהו אישי נגדי, הוא כועס בגלל משהו שהעסק שלי לא התאים לו, זה לא אני. וככה אני לא נפגעת, לא מתרגשת, ועונה כאילו הייתי המזכירה.
ואגב מזכירות, אם מזכירה תיקח הכל באופן אישי - היא תיפגע גם אם מישהו צעק בגלל הבוס שלה. טענות מצד מזכירות של: "אני לא מבינה למה אתה צועק עלי אם הבוס שלי הרגיז אותך" הן לא פחות נפוצות.
גם אם לקוח לא משלם לי בזמן, אני מדברת אליו כאילו אני גובה את הכסף בשביל העסק. אין תחושה של לא נעים לי או שאני מבקשת צדקה או רצה אחרי הכסף שמגיע לי. אני כרגע גובה כסף שמגיע לעסק שלי, לי עצמי אין פה שום מקום וגם לרגשות שלי.
תפרידי רגשות מעבודה, זה לא קשור אחד לשני וזה יקל עליך.
וסתם כך, תמיד יותר קל לקבל יחס מגעיל מלקוח. הרבה יותר קשה לקבל יחס כזה מבוס שמכיר אותך ואת כפופה לו ולגחמותיו. בכל מקצוע שתבחרי.
ואם מישהו פגע בך תגידי לי, אני אספר לך כמה שהוא לא צודק. אני ארגיע אותך...