בחור חושב -חשוב
משתמש פעיל
הצלחה היא כל פעם שהנני מרגיש שהנני מממש אתעצמי ואת מטרת בואי לעולם.
וכשהנך לא מרגיש את זה אלא רק אתה חש כך?הצלחה היא כל פעם שהנני מרגיש שהנני מממש אתעצמי ואת מטרת בואי לעולם.
הצלחה זה שבמשך 6 עמודים ממחזרים את אותה הטעות...הצלחה בעיני היא אשכול כל כך משעמם שהצליח להגיע ל-6 עמודים.
עזרה - אני רק שאלה...
אם לא קשה לכם, בבקשה, לצורך עניין כלשהוא אני רוצה וצריך כמה שיותר אנשים שיענו על השאלה מהי 'הצלחה' בעיניך? -עדיף תשובות מפורטות. -אין לי צורך דווקא בנקודת מבט יהודית... -כמו כן, השאלה היא לא על המושג 'אושר' אלא על המושג 'הצלחה'. לצורך העניין אני רושם כאן רשימה של מילים ומושגים שיכול אולי...www.prog.co.il
הסבר, נמק, באר...הצלחה זה שבמשך 6 עמודים ממחזרים את אותה הטעות.
הסבר, נמק, באר...
אני רואה שהרבה אנשים מבולבלים פה בין השתדלות/מה שה' רוצה ממני/סיפוק להצלחה.
הצלחה היא שהפעולה שעשית השיגה את מטרתה או במובן קצת שונה-ש"הלך לך טוב".
לדוגמה-פוליטיקאי שנבחר, הצליח להבחר.
וזה לא משנה כמה ניסית
מי שעשה את כל ההשתדלות בעולם ולא השיג את מה שרצה לא הצליח.
ייתכן שזה מה שמצופה ממנו, אבל הצלחה זאת לא.
בעיני אין דבר כזה הצלחה או כשלון
יש השתדלות לעשות את המקסימום בכל תחום שהוא
אבל התוצאה היא בידי הקבהו לבד ולכן מה שנראה כהצלחה הוא לא הצלחה אלא סיעתא דשמיא ומה שנראה ככשלון הוא לא כשלון אלא גזירת שמים.
שבמשך 6 עמודים אנשים כותבים את אותו הדבר-שהצלחה זה השתדלותעדיין לא הבנתי למה לא לקרוא לזה בשם של זה-הצלחה
ונכון שזה בידי הקב"ה, אבל זה עדיין הצלחה
אולי כי לא בטוח שהצלחה זה בהכרח משהו חיצוני תלוי תוצאות, אלא משהו פנימי ועמוק של משמעת עצמית.שבמשך 6 עמודים אנשים כותבים את אותו הדבר-שהצלחה זה השתדלות
למרות שזה לא עובר לא עברית ולא היגיון
אולי השגת סיפוק, אז הצלחת להשיג סיפוק.אולי כי לא בטוח שהצלחה זה בהכרח משהו חיצוני תלוי תוצאות, אלא משהו פנימי ועמוק של משמעת עצמית.
ובמילים אחרות, ברגע שעשית כל מה שיכולת ולא וויתרת לעצמך אתה כבר בן אדם מוצלח שמועיל לעצמו. ולראיה, הסיפוק העצמי שמתייצב.
צודק לגמרי עם הדוגמה של החנות.אולי השגת סיפוק, אז הצלחת להשיג סיפוק.
אבל חנות שמצליחה זאת פשוט חנות שמוכרת הרבה ומכניסה הרבה, וזה לא משנה כמה השקעה עמדה מאחורה
וחנות שלא מצליחה להשיג קונים היא חנות לא מצליחה
הצלחה היא הישג בעצם הגדרתה
עקרונית כן, אם כי יש לזה גם חריגות לפעמים אדם מצליח להשיג יעד שלא תכנן להשיג...צודק לגמרי עם הדוגמה של החנות.
כנראה שהצלחה זה תלוי בציפייה.
אם אתה נכנס לשוק החנויות אז הציפייה שלך היא למכור כך וכך מוצרים בחודש.
אם אתה אצן המטרה שלך היא לגמוע 100 מטר בכך וכך שניות.
ואם אתה אדם שרוצה לעשות את התפקיד שלו בעולם אז ההצלחה שלו נמדדת במשמעת העצמית שהוא מטיל על עצמו.
בקיצור, הצלחה זה השגת היעד.
כל אחד ביעדו הוא.
הרבה פעמים זה נמדד לא לפי הציפייה שלו, אלא של הסביבהצודק לגמרי עם הדוגמה של החנות.
כנראה שהצלחה זה תלוי בציפייה.
אם אתה נכנס לשוק החנויות אז הציפייה שלך היא למכור כך וכך מוצרים בחודש.
אם אתה אצן המטרה שלך היא לגמוע 100 מטר בכך וכך שניות.
ואם אתה אדם שרוצה לעשות את התפקיד שלו בעולם אז ההצלחה שלו נמדדת במשמעת העצמית שהוא מטיל על עצמו.
בקיצור, הצלחה זה השגת היעד.
כל אחד ביעדו הוא.
ברור! אנחנו יצורים שכל הזמן מביטים אל הפינה השמאלית למעלה. אל הפעמון...הרבה פעמים זה נמדד לא לפי הציפייה שלו, אלא של הסביבה
אני מתכוון-שאתה שואל את עצמך האם פלוני אלמוני מצליח או לא, אתה מנסה לשאול את עצמך מה הוא מנסה להשיג או שלא?ברור! אנחנו יצורים שכל הזמן מביטים אל הפינה השמאלית למעלה. אל הפעמון...
זה עוד סוג של הצלחה, להיות "מוצלח".אני מתכוון-שאתה שואל את עצמך האם פולני אלמוני מצליח או לא, אתה מנסה לשאול את עצמך מה הוא מנסה להשיג או שלא?
נכון, השגת יעדזה עוד סוג של הצלחה, להיות "מוצלח".
להשיג יעד שהדרך אליו יכולה להגיע דרך עושר, דרך קשרים או דרך כישורים חברתיים כלשהם.
אבל זה עדיין תחת ההגדרה של "השגת יעד".
הסביבה בכל מקום קובעת את הפרמטרים מה זה "מוצלח"נכון, השגת יעד
אבל מי הגדיר את היעד?
אבל זה רק נדבך מסוים בהגדרת הצלחה.הסביבה בכל מקום קובעת את הפרמטרים מה זה "מוצלח"
בבני ברק זה כך. בפריז זה משהו שונה...
אז מבחינת הבעלים של החנות הוא הצליח ומבחינת ה"עוילם" לא.אבל זה רק נדבך מסוים בהגדרת הצלחה.
למשל החנות נעליים לא רוצה להיות מוצלחת באותה מידה שה"מוצלח" מוצלח.
היא רוצה למכור נעליים.
הצלחה היא תחושה של סיפוקאם לא קשה לכם, בבקשה, לצורך עניין כלשהוא אני רוצה וצריך כמה שיותר אנשים שיענו על השאלה
מהי 'הצלחה' בעיניך?
-עדיף תשובות מפורטות.
-אין לי צורך דווקא בנקודת מבט יהודית...
-כמו כן, השאלה היא לא על המושג 'אושר' אלא על המושג 'הצלחה'.
לצורך העניין אני רושם כאן רשימה של מילים ומושגים שיכול אולי לעזור לכם לענות...
תודה רבה.
- הישגים.
- זוגיות.
- תחרותיות.
- חברים.
- פרנסה.
- עושר.
- אושר.
- ביטחון.
- זמן.
- ניצול משאבים.
- אתגר.
נ.ב. אם אתם מאלו שעכשיו גוללים ו/או מעבירים הלאה בלי לענות, אז אני מזכיר לכם שאמרו חז''ל 'מצווה הבאה לידך אל תחמיצנה' -וזה אמור גם על חסד כמובן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: