כללי אני צריך רעיון

yosil

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
בקצרה:
אני צריך רעיון למשהו 'פנים ישיבתי' (ללא מטרות רווח...) איך להעביר בשחור לבן תמונה של איזה כוס קפה טוב או איזה מאפה שבחור יסתכל על זה יגיד לעצמו 'שווה לי לקום מחר חצי שעה יותר מוקדם.
יותר פרטים:
יהודי שקרובו זקוק לרחמי שמים מרובים תרם לישיבה מסויימת סכום כסף על מנת שבחורים יתאמצו וילמדו מחוץ לזמני הסדרים הרגילים, ועדיף בבוקר. כך שנולד הרעיון להקים את הבחורים מעט יותר מוקדם מהרגיל ולצ'פר בפינוקים שבאמת שווה לקום בשבילם.
התפקיד שלי בכל העסק הזה, הוא להעביר לבחור דרך המודעה שבאמת שוה לקום בשביל זה וכאן אני עומד ולא יודע לאן אני ממשיך.
אני זקוק נואשות לרעיון/ות או לפחות לתמונות מגרות של מאפים או שתיה חמה.
רישמית אני צריך את זה עד 10 בלילה. תכל'ס אני אדחה אותם עד מחר אבל כמובן שכמה שיותר מהר יעזור לי!
תודה מראש.

נח דייטש

משתמש חדש
כבחור ישיבה לשעבר, אני חושב שבכל מקרה, מי שיקום, יקום גם ללא הרוגלע, ומי שלא יקום, לא יקום גם בשביל עשר רוגלעך, כך שנראה לי פשוט להעביר את המסר האמיתי והפנימי שבדבר, ולכתוב למטה בקטן, ש''כיבוד קל יוגש למשתתפים''.
לענ''ד תמונה של מאפה מגרה, רק ירחיק את הבחורים מהסוג הזה.

אפרתה

משתמש מקצוען
לא עדיף לתת את הכסף של הרוגעלה?
כמו מן ישיבת בינהזמנים- צבירת תשלום?

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אם שואלים אותי הייתי הולך על קמפיין שלילי
משהו כמו "מי קם בשביל רוגעלה?"
כי בחור רציני לא באמת יקום בשביל זה (למרות שמניין מסויים שמחלק רוגעלך בבוקר, דווקא עושה לי את זה..)

נחליאלי

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י קקטוס;963742:
אם שואלים אותי הייתי הולך על קמפיין שלילי
משהו כמו "מי קם בשביל רוגעלה?"
נראה לי שעל קמפיין כזה, הם יחזירו למחרת תשובה: אף אחד!!!

כוכב מאיר

משתמש פעיל
רק לאלו שקמו חצי שעה לפני התפילה ? יהיה שומר מיוחד ? לחסום לאחרים את הפה ולהוציא את העיניים ?

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
למרות שגם אני לא חושב, שהתמונה תעזור...

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 23.1 · צפיות: 9

קופיריטרית

משתמש מקצוען
נכתב ע"י yosil;963537:
בקצרה:
אני צריך רעיון למשהו 'פנים ישיבתי' (ללא מטרות רווח...) איך להעביר בשחור לבן תמונה של איזה כוס קפה טוב או איזה מאפה שבחור יסתכל על זה יגיד לעצמו 'שווה לי לקום מחר חצי שעה יותר מוקדם.
יותר פרטים:
יהודי שקרובו זקוק לרחמי שמים מרובים תרם לישיבה מסויימת סכום כסף על מנת שבחורים יתאמצו וילמדו מחוץ לזמני הסדרים הרגילים, ועדיף בבוקר. כך שנולד הרעיון להקים את הבחורים מעט יותר מוקדם מהרגיל ולצ'פר בפינוקים שבאמת שווה לקום בשבילם.
התפקיד שלי בכל העסק הזה, הוא להעביר לבחור דרך המודעה שבאמת שוה לקום בשביל זה וכאן אני עומד ולא יודע לאן אני ממשיך.
אני זקוק נואשות לרעיון/ות או לפחות לתמונות מגרות של מאפים או שתיה חמה.
רישמית אני צריך את זה עד 10 בלילה. תכל'ס אני אדחה אותם עד מחר אבל כמובן שכמה שיותר מהר יעזור לי!
תודה מראש.

לא עדיף לקחת את הכסף ולהבטיח לבחורים שיקומו, איזה טיול בסוף הזמן או שבת או תגמול אחר, כלשהו... ?
בכל אופן. אם תרצו, אנסה לנסח לכם משהו...

חלומי

משתמש פעיל
כשמדובר בכזה דבר
מה שמדבר לבחורים זה כסף וטיולים
אוכל ודאי שלא....

מר נחמיאס

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תיקח את המעלות והרווח המיידי (יש הרבה) שיש בקימה מוקדם ולימוד לפני כן, ואת זה תפרסם בצורה מעוררת הנפש (תרתי משמע).
רוגלך וקפה לא מדבר ("סיבוב נוסף על ה-7 ס"מ מזרון הרבה יותר מדבר אליי, ותודה ל'וועקער' שאפשר לי את זה..."). לבחור יש הרבה זמנים של 'חשבון-נפש'ים קטנים מידי יום, ולהחליט שמחר הוא יקום, הוא יעשה רק אם המודעה תדבר ברגע הנכון ואת הדבר הנכון.
בהצלחה

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
ממה שאני זוכר מהישיבה, הייתי רעב מאוד, כל הזמן.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ברגע שאתה מציע תגמול חומרי להשתדלות רוחנית, אתה בעצם מאפשר לאדם להגיד "אני מוותר על התגמול ומוותר על ההשתדלות"- הוגן, לא?
דווקא ללא הצעת תגמול חומרי תיתכן לדעתי השפעה פסיכולוגית גדולה יותר על האדם להשקיע את המאמץ הנדרש.
אפשר להגיש כיבוד ללומדים ואפילו ראוי, אבל לא הייתי מציגה את זה כתגמול.

טויטו770

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אזככה: מדובר בבחורי חב"ד לפי מה שנראה וחב"ד כן אוכלים לפני התפילה.. מכך שהרבי מילובאוויטש אמר שצריכים לקחת את זה לקדושה וזה עוזר לתפילה שאם לא כן יחשבו על הזמן רק על האוכל שאחרי..

yosil

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון אבל לפני זה אני יקדים את המאוחר ויענה על התגובה האחרונה. אכן מדובר בישיבת חבד, אבל הסיבה לאכילה לפני התפילה אינה בגלל ההיום יום המפורסם של ׳עדיף לאכול בשביל להתפלל מאשר להתפלל בשביל לאכול אלא בעיקר בגלל המשפט שהרבי אמר לאחד שהרגיש דתי מדאי ״אם תאכל אתה שלי ואם לא - לא״ כך שבלי לנסות להבין למה, חסיד חבד אוכל לפני התפילה פרור קטן (או גדול) של מזונות. עכשיו בקשר לכל הטענות שבחורים לא יקומו בשביל זה, ממה נפשכם, באם הבחורים שקועים בתאוות עולם בזה המכונה ׳שינה׳ הרי זה בדיוק מה שביקשתי,להמיר את התאווה הזאת בתאווה אחרת שמכונה ׳אכילה׳ אלא שבחור יגיד לעצמו שב ואל תעשה עדיף ולא ירצה להחליף בין התאוות כ״כ מהר ולכן אני רוצה לגרות כמו שכתוב בספרים הקדושים ואפילו יותר מזה. נ.ב אולי רובכם כבר עברתם מזמן את הישיבה או לא למדתן בה כלל, אבל אני נמצא כרגע בישיבה (עובד רק בשעות הפנויות... אל תסתכלו על השעה שבה נכתבה ההודעה הזאת...) ואני יודע מה דינה של צלחת מאכל אפילו מהסוג הגרוע ביותר שתעבור את דלדות אולם הלימוד... כך שנא ונא לא לתרץ שבחורים עם הם שבע...

yosil

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אה, שכחתי,
בקשר לטענה שמי שקם כרגיל יקום במיוחד ומי שלא לא יקום גם בשביל זה, הרי זה מופרך לגמרי הן ע"פ המציאות, והן לפי תורת הפרסום, שמאמינה במכירת קרח לאסקמואים וד"ל, כלומר זה בדיוק הסיבה שאני שואל כאן, איך להעביר ושכנע את זה שבעניין לא אמור להשתכנע, כי כמו שכתבתי בתגובה הקודמת ישנם הנוקטים בשיטת 'שב ואל תעשה עדיף' כלומר רוגלאך זה טוב ולישון עוד קצת זה גם טוב, אבל אני עכשיו כבר בתוך המיטה והפוך כבר חם, ועד לרוגאלאך אני צריך לקום להתלבש וכו' ולכן עדיף לי להשאר בטוב שלי, ואני רוצה להעביר לו את המסר, 'המיטה זה טוב, אבל הרוגאלאך יותר' 'שווה לקום כי אני מרוויח. מקווה שעכשיו הבהרתי את עצמי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה