התייעצות אני לא מבין ברכבים בכלל - אחזקת רכב

יונת123

משתמש מקצוען
גם אני לא מבינה ברכבים אבל יש לי את הניסיון שלנו ברכבים
הרכב הראשון שלנו שלמנו עליו 3000 היה רכב פצצה!
אחרי כמה שנים הבאנו אותו להורים שלי כי מבחינת נוחות הרגשתי שהוא לא מספיק יציב על הכביש וגרנו באזור של כבישים מפותלים בצפון והרגשתי שאני עפה איתו אז נתנו להם אותו (לנסיעות ליד הבית) תכלס הם משתמשים כבר 6 שנים מרוצים ממנו חבל על הזמן והוא משרת אותם נאמנה. יונדאי שנת 1998!!
גם הרכב השני עלה לנו 7000 היה מעולה השתמשנו בו 4-5 שנים עד שהלך לעולמו (והיונדאי עדיין במיטבו!) ועכשיו יש לנו רכב שעלה קצת יותר אבל שווה הרבה הרבה יותר
מהניסיון שלנו החכמה זה לחכות למציאות
רכבים טובים שהקילומטראז שלהם נמוך. עדיף כזה שהיה בבעלות של אדם מבוגר שיצא לפנסיה ונוסע מאושר עד לבית שלו פעמיים בשבוע......
שיהיה בהצלחה רבה!

wail

משתמש צעיר
עיצוב ואדריכלות פנים
ביחס למה שאמרו שיש תיקונים גדולים. אם כבר רכב ישן אז כדאי לקחת רכב ידני ,
אבל הדבר הכי חשוב והכי קשה למצוא הוא רכב מטופל עם היסטוריית טיפולים מסודרת של כל השנים אחרונות. כי מלבד הטיפולים עצמם, אם זה אוטו שהבעלים השקיעו בו (עם תיעוד במוסך מורשה כמובן- ובלי סיפורים) אז סביר להניח שיהיו הרבה פחות תיקונים ( מן הסתם הוא כבר החליף את החלקים שמתקלקלים לאחר 100000 ק"מ וכו') אחרת זה בור בלי תחתית, יום אחד מנוע יום שני רדיאטור, שלישי גיר, ממיר וכן הלאה וכל דבר כמה אלפים טובים. מאידך ברכב מושקע כשהוא מוכר הוא לא יכול לגבות על זה כל כך הרבה, אבל שווה כל שקל.

חובב מוזיקה מושבע

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ולכן אשמח מאד שתעזרו לי
א. כמה יעלה לי החזקת רכב חודשי כשעיקר הנסיעות שלי הם 150 ק"מ לשבוע מחוץ לעיר ברובו?
ב. אני מעוניין ברכב ששותה כמובן כמה שפחות דלק ומספיק לי הרכב הכי קטן שיש איזה רכב אני יכול לקנות במחיר של עד 6000 ש"ח וכמה יעלה לי חודשי להחזיק את הרכב?
לך על טיוטה קורולה משנת 2003 ועד... ואתה יכול למצוא 2003 sun ב 6000 ש"ח
זה הרכב הכי אמין שיש אתה יכול למצוא ב 200,00 ק"מ והוא יחזיק לך עד 400,00 ק"מ
וזה לא המצאה שלי כל מוסכניק מיבייין יגיד לך את אותו דבר
רכב אמין מאוד ואם מטפלים בו כל 10,000 הרכב יחיה גם יחיה לאורך שנים רבות
המעלות שלו שהוא אמין , די חסכוני 1 ל 13.5, יחסית רחב מבפנים
יש חיסרון שהוא רכב ישן וברור שאין על רכב חדש אבל לפי הנתונים שלך הוא עונה על צרכיך
בהצלחה!!!

חובב מוזיקה מושבע

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
נכון!
אבל עדיין גם לטויטה בת 15-20 שנסעה כבר 200,000 ק"מ יש מלא תקלות.
אתה לא מתמצא
כנס לקבוצות של רכבים בוואטספ וכן בכל מיני פורומים למיניהם
וכמעט כולם אמרים שטויוטה ובמיוחד קורולה אמינים מאוד מאוד עד 350,000 ק"מ והם מדורגים 5 * כמעט בכל הפרמטרים !!!

RACHELIB

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לדעתי זה גם ענין של מזל.
היה לנו ניסאן אלמרה ישן נושן, אבל מבחינה מכנית הוא היה פצצה!! נסענו איתו חופשי מחוץ לעיר, גם נסיעה של שעה וחצי+ ובאמת שלא היו תיקונים. פה ושם דברים קטנטנים לפני טסט.
אחכ הוא נדפק בתאונה קטנה ולא היה כבר שווה לתקן. בעלי חיפש משהו טוב אבל כרגע התקציב היה עד 10, ובסוף מצאנו במחיר הזה מיצובישי לנסר שמורה מאד, מטופלת בחברה ועם 120,000 קמ...
נכון שזה ענין של מזל, אבל גם הרבה סבלנות. לא למהר לקנות. לחפש כל יום ביד 2, ובסוף גם יש מציאות.
כמובן שחובה לבדוק במוסך שאנחנו מכירים ולא המוכר

משתדל להיות יהודי טו

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
לך על טיוטה קורולה משנת 2003 ועד... ואתה יכול למצוא 2003 sun ב 6000 ש"ח
זה הרכב הכי אמין שיש אתה יכול למצוא ב 200,00 ק"מ והוא יחזיק לך עד 400,00 ק"מ
וזה לא המצאה שלי כל מוסכניק מיבייין יגיד לך את אותו דבר
רכב אמין מאוד ואם מטפלים בו כל 10,000 הרכב יחיה גם יחיה לאורך שנים רבות
המעלות שלו שהוא אמין , די חסכוני 1 ל 13.5, יחסית רחב מבפנים
יש חיסרון שהוא רכב ישן וברור שאין על רכב חדש אבל לפי הנתונים שלך הוא עונה על צרכיך
בהצלחה!!!
ראיתי שיש כמה סוגים של טיוטה קורולה, לאיזה מהם אתה מתכוון
יש חיסרון שהוא רכב ישן
מה החסרון, שזה לא מבריק וכדו'?

א.ד.מ.

משתמש מקצוען
צילום מקצועי

מה החסרון, שזה לא מבריק וכדו'?
לטיוטה קרולה בשנים ההם יש רק דגם אחד, עם שני רמות גימור GLI היוקרתית יותר (חלונות חשמל מאחורה וכו) ודגם SAN הפשוט יותר, החיסרון ברכב ישן זה בלאי של תפוחים משולשים גומיות וכו לכל מוצר יש שחיקה וקל וחומר רכב שעומד בחוץ בחום ובגשם יש דברים שגם אם הרכב כמעט לא נסע נשחקים.
בשנים המאוחרות יותר יש כבר כמה סוגים של קורולה (יש את הגיר הרובוטי הידוע לשמצה, שים לב לקנות אוטמט רגיל (כזה שיש בו PRND ולא רק RND)
ודווקא היסטוריה טיפולים ארוכה לרכב יכול להיות לך טוב אם הבעלים הקודם כבר החליף את רוב המיכלולים היקרים הרווחת, פתח מכסה מנוע אל תתביש תוציא מדיד שמן תראה מה הצבע שלו חום שחור או אדום וורוד ככה תדע מה מצב השמן ואם הוחלף או שלא, אתראה שאין כמו טחינה במכסה מילוי השמן מעיד על זליגת נוזלים ומים לתוך השמן, סימן לסיכוי לתקלה במנוע ובראש המנוע, חפש באופן כללי פרופיל של בן אדם שמתחזק את הרכבים שלו במוסך נורמאלי גם אם לא מורשה, ולא איזה צעיר שמעביר טסט בקומבינה ולא מטפל ורק כשאין ברירה אז הוא נוסע לכפרים לטפל... תתפלל להרבה סיעתא דשמיא.
בהצלחה!

חובב מוזיקה מושבע

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדגמים הישנים שהם מעולים מ 2003 עד 2007 יש sun שזה פחות חשמלי מבחינת חלונות אחוריים וכו'
ויש GLI שזה יותר חשמלי בחלונות וגם צג דיגטלי במזגן אבל בשניהם המנוע נפח 1597
ודבר חשוב לבדוק ברישיון רכב שזה יוצר ביפן כיון שיש רכבים שכתוב טורקיה וזה פחות טוב
וכמו שכתב א.ד.מ לא להתקרב לרובוטי שזה דגם שנת 2008 אלא א"כ החליפו קלאצ' וכו

יעקב ארץ-צבי

משתמש מקצוען
בלי להיכנס לביצועי הרכב - 2001 מצריך טסט פעמיים בשנה
2004-2005 עדיין לא
אבל אגרת הרישוי היא לא כפולה אלא מחולקת לשנים, [אגרת הטסט - באזור 100 שח כן משלמים כפול, אבל את התשלום של אזור ה1200 משלמים חצי בכל טסט]

אמנם שני טסטים אומר שצריך לתקן את הרכב על כל תקלה מיד, וא"א לחכות עשרה חודשים עד שמתקנים, אפ' דברים שהם לא ענין בטיחותי כמו זיהום אוויר [תיקון של כמה אלפי שקלים וכו']

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
לפני שרכשתי את רכבי הדל אמר לי חבר עצה חכמה
רכב בחמש אלף ש"ח שווה לרכב בעשרים אלף בתשלומים נוחים
אחרי חדשיים בלמים וצלחות, אחרי שלוש חודש ראש מנוע, עוד חצי שנה והפעם מזגן, ואחרי שהלך הראדיאטור מחליטים למכור לפירוק כי די כבר ואז נשארים אחרי שנה עם נזק של אלפי ש"ח
לעומת זאת אם משקיעים אפילו 10000 אפשר למצוא דברים יפים
ואגב, כאן המקום לקרוא לכל אלו שמסתנוורים ממנוע חדש ברכב: מנוע חדש הוא חסרון ענק ולא מעלה
(כותב את הדברים לאחר שחבר סיפר לי בהתלהבות על קורולה 2005 יד 8 שעשתה 15000 ק"מ)

שלום לקרוב

משתמש רשום
אני חושב שאם יש לך אפשרות להשיג הלוואה על סכום גדול נניח 40000 - 50000 בפריסה נוחה תיקח מקסימום אחרי שנה קשה לך? מכרת את האוטו בפחות גג 5000 והיה לך אוטו לשנה ב5000 ושקט נפשי בנוחות והתפנקת ברכב טוב בלי לראות מוסך
רכב יקר יחסית אפשר למכור בלי להפסיד הרבה כסף אני צודק???

יעקב ארץ-צבי

משתמש מקצוען
רכב יקר יחסית אפשר למכור בלי להפסיד הרבה כסף אני צודק???
לא! ירידת הערך היא בדרך כלל באחוזים, כך שעל רכב יקר שיורד לו נניח 8 אחוז יוצא הרבה יותר מרכב זול שגם לו ירד 8 אחוז.
כמובן שברכב זול מדי הירידת ערך היא 100% כי כשהולך חלק יקר וכבר לא שווה להשקיע בתיקון, הלך כל הרכב...

בקיצור כדאי להשקיע ברכב לא זול מדי, אך גם לא יקר מדי. 20K -40K זה סכום שאפשר למצוא בו דברים סבירים, כמובן ככל שמשקיעים יותר מקבלים רכב טוב יותר עם פחות סיכוי לתקלות אך ירידת ערך בהתאם, וכל אחד בסכומים שהוא מכיר...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה