למיטב הבנתי ונסיוני בתחום זה לא נקרא להכניס את עצמו למקום סכנה.אז מה בן אדם יכניס את עצמו למקום סכנה
הרי צריך הגנה מסויימת
במיוחד שבני לומד במוסד שהוא כלל ללא שמירה אין מאבטח
זה נכון שזו דרגה באמונה מאד גדוולה וכל אחד לגופו"השתדלות" זה מאד אינדבדואלי לכל אחד ,
יש אחד שבשבילו השתדלות זה ללוות את הילד עד למוסד הלימוד
יש אחר שיביא לילד מטבע לשים בצדקה כשמגיע ויגיד פרק תהילים
ויש שישאיר את הילדים איתו בבית.
זה עניין של תחושה ואולי גם של דרגה באמונה וביטחון....
לי באופן אישי יהיה מאד קשה לשלוח את הילדים (בבני ברק)
וכבר ביקשתי לעבוד מחר מהבית כי אני גם מפחדת להסתובב בחוץ...
אבל ברור שזה לא יהיה לנצח,
רק שאם יש יום שהוא מועד" יותר אני מעדיפה כמה שפחות לצאת.
אבל זה לא משנה ילדים או מבוגריםלמיטב הבנתי ונסיוני בתחום זה לא נקרא להכניס את עצמו למקום סכנה.
וגם אם לא ילכו ללימודים, תשאיר אותם בבית כל היום? עד מתי?
הפיגוע אפילו לא היה בשעות הבוקר ולא היה קשור לתלמידים.
זה מאד נכון זה יכול לחזק מאדלפתוח ספר אמונה ובטחון וללמוד.
אני עניתי בשיא הרצינות ולא כמטיפה,זה מאד נכון זה יכול לחזק מאד
אבל ללמוד פרק אמונה ולהתחזק מימנו זה דרגה גבוהה בימינו [ לא מזלזל חס ושלום ]
נכון.אבל זה לא משנה ילדים או מבוגרים
זה ביום בהיר אחד מחבל מחליט בהחלטה פזיזה לרצוח יהודי
אין צפי מתי הדם שלהם עולה לראש זה יכול להיות כל דקה ושניה
מאד יעיל לעשות דברים מרגיעים שמאד עוזרים לאנשים בדרגתנו...אנ
אני עניתי בשיא הרצינות ולא כמטיפה,
ואני חושבת שאבא לילדים הוא בדרגה מספיק גבוהה בשביל לאפשר לעצמו לחזק את הפחד שלו.
החרדה היא לגיטימית ובמקומה, אבל אסור לנו לאבד אמונה ולשכוח שה' שומר עלינו.
דווקא להורה לילדים יש יותר פחד,ואני חושבת שאבא לילדים הוא בדרגה מספיק גבוהה בשביל לאפשר לעצמו לחזק את הפחד שלו.
החרדה היא לגיטימית ובמקומה, אבל אסור לנו לאבד אמונה ולשכוח שה' שומר עלינו.
לא קראתי הכל, אבל ידוע גם שכתוב "דבר בעיר כנס רגלך".מי לנו גדול מדברי הגמ' ברכות לג'
ת"ר מעשה במקום אחד שהיה ערוד והיה מזיק את הבריות באו והודיעו לו לר' חנינא בן דוסא אמר להם הראו לי את חורו הראוהו את חורו נתן עקבו על פי החור יצא ונשכו ומת אותו ערוד נטלו על כתפו והביאו לבית המדרש אמר להם ראו בני אין ערוד ממית אלא החטא ממית באותה שעה אמרו אוי לו לאדם שפגע בו ערוד ואוי לו לערוד שפגע בו ר' חנינא בן דוסא:
מבחינת תחושה טבעית ותחושת אחריות יש יותר לבעל מאשר לאישהדווקא להורה לילדים יש יותר פחד,
ככה אני מרגישה
זה יותר תחושת אחריות.
(לא מדברת אם היא נכונה או לא מבחינה של אמונה. אלא מבחינת תחושה טבעית)
הגדר של התלמוד תורה נמוכה מאד וכל זקן או גנב או שודד יכול להיכנס בכל רגע נתוןלעקור את הילד מהסדר יום הרגיל שלו, והוא היחיד שלומד בבית ולא בכיתה. ובנוסף הוא עוד מרגיש את הפחד והחרדה של ההורים זה עלול לגרום לו לנזק נפשי.
אולי כדאי בשביל הרוגע הנפשי שלך כהורה לוודא עם ההנהלה שהשער לת"ת ישאר סגור במהלך הלימודים ובבוקר ואחה"צ יחפשו הורה/ מורה עם נשק שיעמוד בכניסה.
עד מתי אתה חושב להשאיר אותם בבית? מה ישתנה כשתחליט לשלוח שוב?הגדר של התלמוד תורה נמוכה מאד וכל זקן או גנב או שודד יכול להיכנס בכל רגע נתון
אני ישלח את ילדי ברגע שאני ירגיש תחושת בטחון טובה מאד וחזקה ושגם הטרור מוריד ראש מטהעד מתי אתה חושב להשאיר אותם בבית? מה ישתנה כשתחליט לשלוח שוב?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: