לעניין הדיון, אני חושבת שזה דרך העולם להתחיל במחירים זולים,
בואו נהיה כנים עם עצמנו, האם העבודה הראשונה שעשינו אי פעם ללקוח שווה ברמה, איכות, דיוק, התאמה, מהירות, שפשוף.. לעבודה שעשינו אתמול? בטוח שלא!
ולכן יש בהחלט הצדקה למציאות הזו שמתחילים לוקחים פחות.
כל עוד טוב לבנאדם לעבוד במחיר מסוים- מעולה! כנראה שיש לו סיבה טובה לזה.
ברגע שהוא מרגיש שהעבודה שלו שווה יותר, והתמורה הנוכחית לא מספיקה לו- זה בדיוק הזמן לעשות מעשה ולהעלות תעריף.
זה שוק חופשי פשוט, אלה חוקיו וזו ההתנהלות בו. מי שרוצה תעריף קבוע ושרירותי שילך להיות שכיר.
ואגב, ברגע שאתם יקרים וגם שווים את המחיר שלכם- (כלומר לא סתם העליתם מחירים כי כך החבר או השויגר אמרו, בלי הלימה לרמתכם המקצועית) -אף לקוח לא מתמקח אתכם.
ברור שלא.
חד משמעית
אבל אם נאמר פסיכולוג ותיק לוקח 400 ש"ח לפגישה,
אז מתחיל ייקח 300 או 250.
סתם זורק.
אף אחד לא מתרעם על פסיכולוג מתחיל למה הוא לא מסכים לקחת 50 ש"ח לפגישה.
וזה בערך הקנה מידה של המחירים פה באיור.
איור שאני אקח עליו כותיק 500 ש"ח, לא הוגן לבקש ממתחיל לבצע אותו תמורת 50.
מה כל כך מסובך להבין ?
לרוב הדרושים פה בפרוג אני לא שולח היום כמעט.@יחיאל ב.
אם אתה לא מתעסק עם לקוחות מהסוג הנצלני הזה, והם אלו שמחפשים זול, אז זה לא ממש פוגע בך. עדיף לך שלא יגיעו אליך לקוחות בעייתיים,לא?
אז למה בכל זאת לא טוב שאחרים לוקחים את העבודות האלה?לרוב הדרושים פה בפרוג אני לא שולח היום כמעט.
הרוב לא רלוונטי כי אין לי זמן ברוך ה
הייתה עכשיו מודעה שהייתה נראית לי רלוונטית , הוא לא ציין מחיר כמובן
אז שלחתי. זה הכל...
לא הכי הגיוני שאחד במחירים כאלו יעבור את התקרה ויגיע לשלם מעמ..כתבתי כבר, זה כולל מעמ
זה ברור שצריך לקחת פחות אני גם חושבת ככההערה קטנה ומעצבנת, 50 לשעה זה כנראה לא כולל מע"מ, בחישוב חודשי תעריף כזה יוצא פחות מהתקרה..
בואו נהיה כנים עם עצמנו, האם העבודה הראשונה שעשינו אי פעם ללקוח שווה ברמה, איכות, דיוק, התאמה, מהירות, שפשוף.. לעבודה שעשינו אתמול? בטוח שלא!
ברגע שהוא מרגיש שהעבודה שלו שווה יותר, והתמורה הנוכחית לא מספיקה לו- זה בדיוק הזמן לעשות מעשה ולהעלות תעריף.
זה שוק חופשי פשוט, אלה חוקיו וזו ההתנהלות בו. מי שרוצה תעריף קבוע ושרירותי שילך להיות שכיר.
ואגב, ברגע שאתם יקרים וגם שווים את המחיר שלכם- (כלומר לא סתם העליתם מחירים כי כך החבר או השויגר אמרו, בלי הלימה לרמתכם המקצועית) -אף לקוח לא מתמקח אתכם.
יש סקאלה של מחיריםאז למה בכל זאת לא טוב שאחרים לוקחים את העבודות האלה?
אאה זה מה שהתכוונתלא הכי הגיוני שאחד במחירים כאלו יעבור את התקרה ויגיע לשלם מעמ..
אבל באמת לא חשוב.
איזה כיף לקרוא כזו הודעה מאוזנת ומאזנת מבעלת מקצוע.הערה קטנה ומעצבנת, 50 לשעה זה כנראה לא כולל מע"מ, בחישוב חודשי תעריף כזה יוצא פחות מהתקרה..
אחרי שכתבתי ראיתי שכתבת את זה גם..איזה כיף לקרוא כזו הודעה שפויה, מאוזנת ומאזנת מבעלת מקצוע.
לא כיף לי לקבל רמז שאני לא שפויאיזה כיף לקרוא כזו הודעה שפויה, מאוזנת ומאזנת מבעלת מקצוע.
לא!!!לא כיף לי לקבל רמז שאני לא שפוי
הכל בסדרלא!!!
ח"ו!
אני עוקבת מולהבת אחרי כל השיתופים פה.
רק אחרי כל הלהט כאן, הגיעה ההודעה הזו ואיזנה, נתנה את הצד מבעל המקצוע עצמו ולכן נכתב מה שנכתב.
למרות החילוקי דעות שיש, עדיין יש לי הרבה הערכה למקצוע. וכל אחד כרצונו יעשה.
מחילה. עורכת---
להשתבלל?*אהמ
הוא גם בעל מקצוע
*אהמ
זאת הבעיהככל שהמוניטין יותר חשוב, ככה הקושי לסמוך על בעל מקצוע חדש יותר גדול.
מה ההבדל בין קופאית מתחילה לקופאית ותיקה? כמעט כלום.
ומה ההבדל בין מנתח לב בעל מוניטין טוב לרופא מתחיל? שמים וארץ!
מצחיק להשוות פסיכולוג למאייראפשר לסגור את הפורום
נו באמת
זה בדיוק העניין שאתה חושב שמאייר זה ילד מגודל עם טושים ודף A4
מאיירים שבאים לשוק הם רובם כאלה שעברו קורס , התאמנו , והתמחו בזה
והשקיעו בזה יזע ודמעות לא פחות מכל מקצוע אחר.
ברור שיש פה גם עניין של כישרון, אבל זה לא רלוונטי.
המוצר הוא מה שרלוונטי. ואם המוצר מקצועי, אז אין הצדקה לתת מחיר נמוך בצורה מגוחכת.
ברור שלא.
חד משמעית
אבל אם נאמר פסיכולוג ותיק לוקח 400 ש"ח לפגישה,
אז מתחיל ייקח 300 או 250.
סתם זורק.
אף אחד לא מתרעם על פסיכולוג מתחיל למה הוא לא מסכים לקחת 50 ש"ח לפגישה.
וזה בערך הקנה מידה של המחירים פה באיור.
איור שאני אקח עליו כותיק 500 ש"ח, לא הוגן לבקש ממתחיל לבצע אותו תמורת 50.
מה כל כך מסובך להבין ?
העניין פה הוא לא מי למד כמה זמןמצחיק להשוות פסיכולוג למאייר
פסיכולוג למד 6 שנים 5 ימים בשבוע ועשה התמחות במחיר מינימום לפחות שנה
מאייר עשה קורס בפרוג, חצי יום למקסימום עשרה חודשים...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: