דרוש מתכון אמריקאים אני צריכה אותכם! הבו לי מתכונים!

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אם עוזר לך-
סלט ברוקולי
בשר טעייים
אורז אפוי עם צימוקים
סלט כרוב סגול ברוטב מתקתק חמוץ
דיפ פטריות (אני קונה אותו מוכן)
סלט עגבניות שרי וחסה עם רוטב מיונז
קרמברי פאי
עוף בגריל
סלומון

אם את רוצה מתכון למשהו, בשמחה. (אין לי כ"כ מתכונים כי זה יותר לפי העין אבל אני אשתדל לדייק)
 

מטי סגלשטיין

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
אני נזכרת שלפני כמה שנים התארחתי עם חברות שלי אצל דודה באמריקה,
הדודה הטובה בררה אצל ישראלים מה להכין.
אמרו לה שתקנה חומוס,
הלכה וקנתה ובסוף-
הישראליות שלה לא התלהבו בכלל והחומוס נשאר מלא עד למעלה....

מה שאני אומרת,
זה יפה ממך שאת דואגת להם לאוכל שהם רגילים
אבל קחי בחשבון שגם אם האוכל יהיה אמריקאי-
לא בטוח שהם אוכלים אוכל אמריקאי.

מה שבטוח,
אל תצפי מדי, פשוט תנמיכי פרופיל.
אמריקאים הם עם זורם שרגיל לאוכל לא רק מהבית.
הם גם קונים המון וגם אוכלים במוסדות ובקמפים
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
וחמאת בוטנים
פינט-ג'לו יוהווו מגרה לי את בלוטות הטעם :eek: :eek:
ובטונה לשים שפע מיונז ולמעוך אותו בבלנדר

(בעלי לא מצליח להבין איך -הוא- התחתן עם אמריקאית כמוני :rolleyes:)

יכולה לשחזר פחות או יותר מה המרכיבים?
ואיך עשוי?
ט'נקס!
אני אנסה מחר לשחזר.
 

עולם קטן

משתמש פעיל
אמריקאים אוהבים מיונז....
תטחני זיתים מגולענים(חרוזית) ותוסיפי מיונז לפי הטעם...
סלט טעים :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מטבח אמריקאי זו הגדרה מאד רחבה.
לא דומה מטבח בנוסח ניו יורק לזה של ניו אורלינס, קליפורניה או טקס מקס.
ולכן אני מציעה לשאול את האורחים אם יש מאכל שאהוב עליהם במיוחד. לדעתי הם יראו זאת בעין יפה.
אפשר בשביל הגימיק וההרגשה להוסיף קינוח (שזה לא כמו ארוחה שלמה שמכינים לפי נוסח מסוים) בנוסח אמריקאי כמו העוגות שהוצעו לעיל, גלידת סאנדיי ביתית או פאי תפוחים או רוקי רואוד לשמחת הילדים.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
רוצה עוף מושלם בלי קשר לאמריקאים?? (זא הם יתלקקו אבל גם אתם!)
אז הנה קלאסיקה אמריקאית של שייק אנד בייק
מערבבים פחית של רוטב חמוציות (זה כמו המלית אוכמניות וכזה) ורוטב לסלט צרפתי
שופכים על העוף. אופים מכוסה ואז מגולה להשחמה
מתלקקים!!! איןןן על העסיסיות של זה! מפטיחה
תקשיבי, יש לך אומץ
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
אני גם בדיעה שאמריקאי שמגיע לבית ישראלי לא מצפה לאוכל כמו הבית.
במיוחד שמי שלא רגיל - לא יצליח לעולם לשחזר טעמים אחרים. אז עדיף שיכין מה שהוא יודע ומכין טוב מאז ומתמיד.
זה מזכיר לי שכשהייתי אוכלת אצל חברות אשכנזיות, היו טורחים להגיד לי שבמיוחד בשבילי הכינו דג מרוקאי אדום וכשזה היה מגיע הבנתי למה כוונתם - טונה ברוטב רסק עגבניות :)
מה שכן - נחמד להוסיף 2-3 דברים קטנים (לא עיקריים) מהמטבח האמריקאי שיתנו תחושה טובה.
 

רוצה יותר

משתמש מקצוען
אם את עוד לא מסוחררת מכל מה שהאמריקאים אוהבים או לא - אוסיף לך עוד משהו קטן:
אוהבים ומבינים בבשרים.
ובסלטים, או יותר נכון דיפים, הם מפותחים כבר עוד יותר מאתנו.
ועוד נקודה חשובה:
הם לא מקובעים! הם אוהבים לגוון ולנסות ומאד פתוחים לטעמים חדשים.
אז לכי על מה שטוב ונוח לך.
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לא מכירה אמריאקים ממש מקרוב.....
יכולה רק לומר שאם הייתי מתארחת בצרפת לדוגמא הייתי ממש שמחה לאכול מרק בצל עם יין
עם באגטים וגבינות משובחות

או להינות באיטליה בפסטות ופיצות או סלט קפרזה

או בקיצור להינות מהמנטליות השונה , ולחזור הביתה עמוסת חוויות ולהגיד
"הם מגישים את הסלמון מה זה פשוט, מרק עוף לוהט בקיץ, כולה סוג אחד של בשר
ותוספות שכללו בעיקר ירקות!!!!!!!!!! הישראלים האלה....
אבל יואו איזה מוס שוקולד הם הפילו בסוף.... "
 

P.S.

משתמש מקצוען
כמובן שלא כולם אותו דבר וכל אחד עם הטעם שלו, אבל בגדול התפריט שלהם יחסית מסורתי

חלות עם מטבלים (דיפ'ס), רובם אוהבים מטבלים מבוססי מיונז, אבל לא בהכרח.
דגים- בד"כ סלומון, או גפילטע מווייט פיש.
מרק עוף עם קניידלך רכים וענקיים;)
עוף על העצם (חזה ושניצל נתפס כאוכל יותר יוםחולי), התוספות הרגילים הם שעועית ירוקה, קוגל תפוחי אדמה, ותוספת קצת מתוקה כמו קראמבל תפוחים.

בבוקר אחרי החלות עם המטבלים
כבד קצוץ וסלט ביצים, בד"כ מוגש עם קרקרים או מצות
האמריקאים מאוד אוהבים בורקס פסטרמה
סלט חסה גדול, אפשר גם עם פסטרמה בפנים, מטובל ברוטב קיסר, שזה רוטב שום מתקתק
וכמובן טשולנט עם קישקע, קוגל, ואם מתחשק לטרוח, גם יאפטשיק

אה, ואיך שכחתי את הקולסלאו, סלט כרוב במיונז, הם אוהבים אותו ליד המנה העיקרית (אפשר להגיש עם המטבלים בהתחלה, ולהשאיר על השולחן)

אגב, יש באתר שהעלו פה kosher.com מתכון פצצה לגפילטע פיש ברוטב מרוקאי/חריימה, מגישים אותו חם. זה אמנם לא ממש אמריקאי, אבל שילוב מעניין של אמריקאי עם טעם מזרחי, אני מכינה אותו לפעמים כשיש אורחים ומתחשק לי להשקיע, זה אחד הדברים, וכולם מתלקקים: (אפשר לשחק עם רמת החריפות לפי הטעם וההעדפה)
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה