אמונה או אחריות?

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
שמעתי פעם, ואני לא זוכרת בשם מי, שהקב"ה אמנם גוזר עלינו מה שגוזר. אבל יש דברים שהוא גוזר והם החלטיים ואז מה שנעשה "לכאורה" לא יועיל.
לעומת זאת יש דברים שהקב"ה גוזר ומשאיר בהם פתח עבורינו להשתדלות שלנו ואז ההשתדלות שלנו יכולה להפוך את המצב. כלומר, זה לא נכון שאם נגזר שנמות אז אפשר לרדת לכביש בלי להסתכל וכו' אלא כאן בא ההשתדלות שלנו לשמור על נפשינו. ומכיון שאיננו יודעים באלו מקרים הדבר חתום וסגור ובאלו יש לנו פתח להשתדלות, מחובתנו לעשות השתדלות תמיד וכאן נכנס המצווה של "ונשמרתם".

yhk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
נכתב ע"י hbecker;1838415:
שמעתי פעם, ואני לא זוכרת בשם מי, שהקב"ה אמנם גוזר עלינו מה שגוזר. אבל יש דברים שהוא גוזר והם החלטיים ואז מה שנעשה "לכאורה" לא יועיל.
לעומת זאת יש דברים שהקב"ה גוזר ומשאיר בהם פתח עבורינו להשתדלות שלנו ואז ההשתדלות שלנו יכולה להפוך את המצב. כלומר, זה לא נכון שאם נגזר שנמות אז אפשר לרדת לכביש בלי להסתכל וכו' אלא כאן בא ההשתדלות שלנו לשמור על נפשינו. ומכיון שאיננו יודעים באלו מקרים הדבר חתום וסגור ובאלו יש לנו פתח להשתדלות, מחובתנו לעשות השתדלות תמיד וכאן נכנס המצווה של "ונשמרתם".

הבאתי מקור מפורש
זה לא עדיף?

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י yhk;1838445:
הבאתי מקור מפורש
זה לא עדיף?

לא זכור לי שהמקור ממנו שמעתי היה רבינו בחיי. בכולפן- ודאי עדיף מקור מפורש.
אבל המקור שלי היה משהו אחר. אם אזכר- אכתוב.

תודה

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
נכתב ע"י hbecker;1838415:

גמרא מפורשת
הכל בידי שמים חוץ מצנים פחים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה