אמא יקרה! מה חשבת לעצמיך???

פסח יהודה

משתמש רשום
אבל בסוף החלטתי שאם האמא לא אחראית אז אני אמורה להיות אחראית???
בקיצור אני מקווה שהם הגיע למקומם בשלום.....[/QUOTE]

עם כל הכבוד אם היית רואה אשה שמתעללת בילדיה גם היית אומרת שאם האמא לא אחראית אז גם את לא?
לכאורה המצב שתיארת הוא ברמה של פיקו"נ!!!!!!!!
נחמה

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
נחמה,
את נורמלית,
למה היא צריכה להרגיש נקיפות מצפון ואפילו קלות ביותר?

ההורים של הילדות הפקירו אותם, אז היא לא יכולה להציל את כל העולם...
את יודעת כמה מקרים של פיקוח נפש יש בכל רגע בעולם? בארץ? בעיר שלך?
רוצי להציל---
ואל תטיפי כאן מוסר לאישה שמאד מיהרה.

(כמובן, שאם יש פנאי וסבלנות,
אפשר לקחת את הילדות עד לגן + להודיע לגננת מה קרה + להודיע להורים + לבקר ולוודא שלא יקרה שוב + לבדוק שההורים מודעים לסכנות ולא גורמים להם שוב...)

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אם לא הייתי ממהרת- ודאי שהייתי מטפלת במקרה.
מבררת מי האמא, מדווחת לה, מבררת מה קרה, ולוקחת את הבנות לגן.
מכיון שמיהרת- השארת את הטיפול לנהג.
אני לא רואה בכך שום פסול. גם הוא אדם בוגר ויכול לטפל במקרה. זה שהוא לא מאנ"ש לא הופך אותו למסוכן.
מניחה שהנהג הרים טלפונים וניסה לברר.
גם אם הטלפון היה למשטרה.

נ פלוס

משתמש מקצוען
נכתב ע"י פסח יהודה;2219550:
בקיצור אני מקווה שהם הגיע למקומם בשלום.....[/

עם כל הכבוד אם היית רואה אשה שמתעללת בילדיה גם היית אומרת שאם האמא לא אחראית אז גם את לא?
נחמה

גם אני מפסידה 10,000 ש"ח :confused::eek:

פסח יהודה

משתמש רשום
נכתב ע"י שריתיש;2219593:
נחמה,
את נורמלית,
למה היא צריכה להרגיש נקיפות מצפון ואפילו קלות ביותר?

ההורים של הילדות הפקירו אותם, אז היא לא יכולה להציל את כל העולם...
את יודעת כמה מקרים של פיקוח נפש יש בכל רגע בעולם? בארץ? בעיר שלך?
רוצי להציל---
ואל תטיפי כאן מוסר לאישה שמאד מיהרה.

(כמובן, שאם יש פנאי וסבלנות,
אפשר לקחת את הילדות עד לגן + להודיע לגננת מה קרה + להודיע להורים + לבקר ולוודא שלא יקרה שוב + לבדוק שההורים מודעים לסכנות ולא גורמים להם שוב...)

לדעתי אין שום קשר בין הדברים, יש מושג של מצוה הבאה לידך אך תחמיצנה במיוחד שלהשאיר שתי בנות לבד באוטובוס עם נהג שמי יודע מי הוא ומה הוא... הדבר מסוכן וגובל בפיקוח נפש, אני חלילה לא דנה אף אחד, במיוחד שההחלטה היתה ענין של שניות שלפעמים חסר קצת בישוב הדעת במקרים כאלו, אבל לגופו של ענין אין לזה שום שייכות להפקרות של ההורים, יש כאן שתי בנות בסכנה ועל כל יהודי יש מצוה להצילם, במיוחד שהיא היתה היחידה באוטובוס, הרי אם חלילה היה קורה משהו לילדות היא הרי לא היתה סולחת לעצמה, ולא היתה מסוגלת לתרץ לעצמה שהאמא אשמה כי סו"ס היא היתה בסיטואציה הזו ולא מישהו אחר, אם חלילה אדם מתעלף ברחוב ועובר שם אדם שיודע לעשות מה שצריך הוא לא יגיד מה אני חייב הרי פיקו"נ יש בכל מקום ואם אני יטפל בו אני צריך לטפל בעוד אנשים, גם אם הוא מפסיד הרבה כסף בזמן הזה, וכן ע"ז הדרך יש דוגמאות רבות לענין. בכל מקרה דעתי האישית היא שמצב כזה הוא גובל בפיקו"נ.
נחמה

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פסח יהודה;2219764:
לדעתי אין שום קשר בין הדברים, יש מושג של מצוה הבאה לידך אך תחמיצנה במיוחד שלהשאיר שתי בנות לבד באוטובוס עם נהג שמי יודע מי הוא ומה הוא... הדבר מסוכן וגובל בפיקוח נפש, אני חלילה לא דנה אף אחד, במיוחד שההחלטה היתה ענין של שניות שלפעמים חסר קצת בישוב הדעת במקרים כאלו, אבל לגופו של ענין אין לזה שום שייכות להפקרות של ההורים, יש כאן שתי בנות בסכנה ועל כל יהודי יש מצוה להצילם, במיוחד שהיא היתה היחידה באוטובוס, הרי אם חלילה היה קורה משהו לילדות היא הרי לא היתה סולחת לעצמה, ולא היתה מסוגלת לתרץ לעצמה שהאמא אשמה כי סו"ס היא היתה בסיטואציה הזו ולא מישהו אחר, אם חלילה אדם מתעלף ברחוב ועובר שם אדם שיודע לעשות מה שצריך הוא לא יגיד מה אני חייב הרי פיקו"נ יש בכל מקום ואם אני יטפל בו אני צריך לטפל בעוד אנשים, גם אם הוא מפסיד הרבה כסף בזמן הזה, וכן ע"ז הדרך יש דוגמאות רבות לענין. בכל מקרה דעתי האישית היא שמצב כזה הוא גובל בפיקו"נ.
נחמה

אי אפשר להשוות אדם שהתעלף ברחוב -
מה שקורה בפתאומיות, ללא אשמת אף אחד, אני אעצור את כל החיים כדי לסייע לו באם אין אף אחד אחר שיכול לסייע...

אבל 2 ילדות שהושארו ע"י הוריהם באוטובוס (ולא נשכחו שם בטעות)
ונשארו עם נהג אוטובוס אחראי שהגיע למסוף
אם לא יהיה לי את מירב הפנאי ויכולת לטפל בנושא עכשיו,אז לא אטפל ואמשיך לדרכי.
אין כאן פיקוח נפש, אלא חשש שאולי אולי+++
אולי הטוב ביותר אכן להתקשר למשטרה שיטפלו בענין.

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י פסח יהודה;2219550:
בקיצור אני מקווה שהם הגיע למקומם בשלום.....

נחמה[/QUOTE]

אי אפשר לדון אדם במצב שהוא ממהר נורא, פלוס זה שכנראה הנהג נראה מספיק נורמלי ולקח את הענין לטיפולו.
רק שהסטתם את הנושא המרכזי, איך למען ה' הורים עושים כזה דבר, והתמקדתם באישה שאכפת לה מהם ודואגת להם. עצם זה שהיא מפרסמת את זה ברבים - מראה על העובדה שזה באמת הפריע לה. כל כך התרגלנו, שאנחנו רואים ילדים וילדות בגיל 3 משחקים "למטה" בלי השגחת הורים, בלי לדעת מה הילד עושה, ולך תדע איפה הוא.
יותר מידי סומכים על כל מיני ניסים.

מרציפן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
פשוט הזוי הנידון כאן.

אם יש שתי בנות קטנות נתונות לחסדיו של נהג אוטובוס - שכמו שכותבת פותחת האשכול - היא הרגישה שזו הפקרות להשאיר אותן אתו -
אם אכן, זה שהיא ממהרת זה נושא בכלל??

אם הייתה רואה אותן טובעות בנהר והייתה ממהרת, גם אז היית אומרת בעיה של אמא שלהם?? ברור שלא.

ברור שפותחת האשכול לא ראתה כאן פיקוח נפש, והבינה שיש מקום לסמוך על הנהג, ורק בגלל זה בסוף השאירה אותן שם, [אך כפיצוי לרגש החליטה לכתוב מכתב נזעם בפרוג אולי יועיל שלא יישנה מקרה כזה, ועל הדרך - מה שוודאי יועיל - לפרוק את הזעם על האמא שבגללה היא נתונה למצפון כזה שכל כך מתעתע בה...]

משום מה מתנגן לי עכשיו:
והאמת
שאין אמת אחת או שתים,
ציפור נפלה לי מהידיים -

כי מיהרתי ללשכת העבודה....

רחלי 1234

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני שמחה שהעלית את הנושא החשוב הזה.
כי גם אני מזועזעת מההפקרות שיש בעיר.
לא חילקו להורים את ספר ההדרכה ממתי הילדים יכולים להיות עצמאים, אז הם פשוט לא יודעים...
זה לא המקרה היחיד מה שתארת (ולא נדבר על הילדות הקטנות המסכנות שלפעמים הרב קו שלהם לא עובר, והנהג צועק. או שהם צריכות לעמוד באטובוס מפוצץ באנשים וכו')
אמהות שולחות ילדות פיציות לבד לגן ברגל לעיתים בשעות מסוכנות (10/11 בבוקר) שחוץ מערבים שבונים, אף אחד לא מסתובב ברחוב.
הרחובות מלאים בערבים גם בשעות רגילות ובמשאיות. אני אישית ראיתי ערבי שנותן יד לשתי ילדות קטנות כדי שיצליחו לעקוף את המשאית (יפה מצידו, אבל לא נראה לי שאת, אמא, היית רוצה את זה...)
אני מדברת מכאב, כי לא פעם ולא פעמיים יצא לי לקחת ילדות קטנות ומסכנות לגן שלהם.
אפילו את הטלפון של הבית הן לא יודעות ולא איפה הן גרות.

אני חושבת שהמצב בנושא קטסטרופלי ביותר וצריך דחוף לעשות משהו בנושא. ילדים הם לא הפקר!!!!!
אני רואה נשים שנכנסות לחנות, את הארנק והתיק הן בשום אופן לא מפקירות. אבל את הדבר האמיתי היקר ביותר, התינוק, אותו אפשר להפקיר בלי בעיות, להשאיר אותי בחוץ בשמש הקופחת לבכות???? ואני זו שצריכה להכנס לחנות ולצעוק "מי השאירה ילד בחוץ? הוא בוכה" זה ממש לא נעים לי לעשות זאת, אני ביישנית בטבעי, אבל אם את בחרת להפקיר, אני לא מסוגלת. והכי גרוע זה לראות אותך בשיא הנחת בא לראות מי זו האשה שהעיזה להפריע לך... מה קרה אם הוא קצת יבכה.

קחו אחריות על הילדים שלכם!!!

zippi הפקות

משתמש מקצוען
אני חושבת שהמצב בנושא קטסטרופלי ביותר וצריך דחוף לעשות משהו בנושא. ילדים הם לא הפקר!!!!!
אני רואה נשים שנכנסות לחנות, את הארנק והתיק הן בשום אופן לא מפקירות. אבל את הדבר האמיתי היקר ביותר, התינוק, אותו אפשר להפקיר בלי בעיות, להשאיר אותי בחוץ בשמש הקופחת לבכות???? ואני זו שצריכה להכנס לחנות ולצעוק "מי השאירה ילד בחוץ? הוא בוכה" זה ממש לא נעים לי לעשות זאת, אני ביישנית בטבעי, אבל אם את בחרת להפקיר, אני לא מסוגלת. והכי גרוע זה לראות אותך בשיא הנחת בא לראות מי זו האשה שהעיזה להפריע לך... מה קרה אם הוא קצת יבכה.

קחו אחריות על הילדים שלכם!!!

בדרך לעבודה אני עוברת כל יום בגאולה ולא פעם יוצא לי לראות מקרים מהסוג הנ"ל ואני אומרת לעצמי, רבונו של עולם, איך אנשים מרשים לעצמם להפקיר את הילדים שזכו להביא לעולם??
אני משתדלת לדון לכף זכות כי א"א לדעת מה עומד מאחורי, במקרה הבא היה לי ממש קשה:
עגלה עם תינוק צורח, אדום ומזיע כולו עומדת בין 2 חנויות, מלא אנשים עוברים לידה וגם כאלה שיכולים בשנייה לשלוף את התינוק ולקחת אתם הביתה במקרה הטוב...
התחשק לי לקחת את העגלה כמה מטר קדימה ולהישאר לידה לראות מה תהיה תגובת האם/האב.
הצעד הנכון ביותר היה להישאר לשמור עד שאני רואה שבאים לקחת את האוצר, אבל מה לעשות שאם זה הדבר הנכון הייתי כל היום בגאולה וסביבותיה עסוקה בלשמור על ילדים מופקרים/ללוות אותם לביתם/ללכת איתם ליד אתר בניה (ילדה בת 6 שלוקחת את 2 אחיותיה הקטנות, כן בגאולה!)?
יש למשהו הסבר לתופעה הבלתי נתפסת הזו???

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י zippi הפקות;2219943:
בדרך לעבודה אני עוברת כל יום בגאולה ולא פעם יוצא לי לראות מקרים מהסוג הנ"ל ואני אומרת לעצמי, רבונו של עולם, איך אנשים מרשים לעצמם להפקיר את הילדים שזכו להביא לעולם??
אני משתדלת לדון לכף זכות כי א"א לדעת מה עומד מאחורי, במקרה הבא היה לי ממש קשה:
עגלה עם תינוק צורח, אדום ומזיע כולו עומדת בין 2 חנויות, מלא אנשים עוברים לידה וגם כאלה שיכולים בשנייה לשלוף את התינוק ולקחת אתם הביתה במקרה הטוב...
התחשק לי לקחת את העגלה כמה מטר קדימה ולהישאר לידה לראות מה תהיה תגובת האם/האב.
הצעד הנכון ביותר היה להישאר לשמור עד שאני רואה שבאים לקחת את האוצר, אבל מה לעשות שאם זה הדבר הנכון הייתי כל היום בגאולה וסביבותיה עסוקה בלשמור על ילדים מופקרים/ללוות אותם לביתם/ללכת איתם ליד אתר בניה (ילדה בת 6 שלוקחת את 2 אחיותיה הקטנות, כן בגאולה!)?
יש למשהו הסבר לתופעה הבלתי נתפסת הזו???

כן, סומכים על הנס. ועל אהבתו של ה' לבניו.

soundwave

משתמש צעיר
ב"ה

איזה קל לשבת מאחורי המקלדת , עם כוס נס בצד ולהאשים את האישה החביבה הזאת , שלמרות שהייתה סופר ממהרת , עדיין עשתה מה שהיה ביכולתה לעשות בזמן הקצרצר שהיה לה.

ועל זה בדיוק נאמר " אל תדון אדם עד שתגיע למקומו"

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י בפוטנציאל;2219952:
את מתכוונת ברצינות או בצינית??
אף אחד לא מפקפק באהבת ה' לבניו.אבל ידוע שמי שנזקק לנס מנכים ל מהזכויות..

zippi הפקות

משתמש מקצוען
נכתב ע"י יונה יונה;2219950:
יש הסבר פשוט לתופעה.
תרבות.

תרבות זה שם יפה לתופעה, שאלתי מה ההסבר ההגיוני שעומד מאחורי התרבות התופעתית הזו?

נכתב ע"י בפוטנציאל;2219950:
זה נכון למקרה הגיוני.
אבל, להכניס ילד, שאין לו יכולת שיקול וראיה של מבוגר, למקרה בידיעה מראש שהפתרון לצאת ממנו במקרה של תסבוכת זה "לסמוך על הנס ואהבת ה'"???

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י zippi הפקות;2219992:
תרבות זה שם יפה לתופעה, שאלתי מה ההסבר ההגיוני שעומד מאחורי התרבות התופעתית הזו?
אני לא יודעת אם נכון לקרוא לזה תרבות
בכל אופן, כשדברים יותר מדי מובנים מאליהם לא יודעים להעריך אותם.
וזה נכון מכל מיני כיוונים
לצערנו

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
טוב, כתושבת בית שמש אני בכלל לא מתפעלת מהסיפור, הוא כ"כ טבעי פה שמי שלא מתנהג כך - הוא קצת מוזר...
נותנים לילדים עצמאות בגיל מאד מוקדם וסומכים עליהם בכל מיני נושאים שהם לא בשלים להם.
(ילד בן 7 רעב ורוצה לאכול, מוציא פיצה מהמקפיא ומחמם לו בתנור ורץ למטה לשחק ושוכח לגמרי, ורק שריפה במטבח מחזירה אותו הביתה, ילדים קטנים עוברים כבישים לבד ועוד ועוד)
אבל, אולי בגלל שכולם כתבו נגד ההורים של הילדות פה, חשבתי לעצמי שיכול מאד להיות שהאמא גם מאד מיהרה ובמקום להעלות אותם על קו 11 (קו חרדי שמוביל אותם לגן) היא העלתה אותם, בטעות כמובן, לקו 15.
לו יהי כן.
איך אמרה לי פעם שכנה שאמרתי לה כמה אנחנו צריכים לשמור על הילדים שלנו?
אנחנו לא יכולים לעשות כלום, הקב"ה משגיח עלינו באחריות גדולה ורק עליו אפשר לסמוך...
שאלתי אותה: אז למה הוא החליט לשלוח ילדים לעולם דרך ההורים שלהם, הרי אפשר לשלוח אותם לעולם לבד, והם יסתדרו...
(בלי להכנס לעצם הענין של השגחת השם)

מאירוב

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הסיפור הוא כזה
האמא שלהן הייתה איתן בדרך לגן, אלא שבאותו היום היא הייתה נתונה לבעיה רצינית שסיבכה אותה לא מעט. התרעה קצרה ומיידית שקיבלה בהיותה על האוטובוס, שעליה להתיצב בדחיפות במקום כלשהו בצורה מידית ועליה לרדת ממש שתי תחנות לפני הגן. אך להשאיר את הילדות לבדן היא לא חלמה אפילו לרגע. היא ממש היתה נתונה בסערה גדולה מאד, תוך שהתחנה בה היא צריכה לרדת הולכת ומתקרבת. עוד היא מתחבטת בעצמה, והנה למולה בת השכנים ילדה גדולה כבר בכתה ו'. היא הסכימה ברצון, בקושי הספיקה לתת מס' הוראות אחרונות, והיא כבר פוסעת מהורהרת בדרכה. מחד רווח לה שצליכה להיחלץ מן המיצר, אך מאידך תחושת מועקה חסמה את אנחת הרווחה שהייתה אמורה לפרוץ לה.

למרבה הרווחה הכל התרחש כמתוכנן. ומס' טלפונים נוספים לגנים הרגיעוה שהכל כשורה והילדות בידיים טובות.
ב10 וחצי היא מקבלת טלפון מהבית ספר. על הקו בת השכנים בוכה.. לא מצליחה לדבר.. היא מבינה מבין הבכיות, שהילדה כמעט פספסה את התחנה. והיא ירדה ברגע האחרון אחרי שכל האוטובוס צעק שיש פה ילדה קטנה (כתה ו)שרוצה לרדת. הילדה בחפזונה שכחה את הילדות.
שני טלפונים לגנים הבהירו לה שהכל כשורה. הילדות הגיעו אמנם באיחור אך מי שמסובב הכל ארגן גם את הפינה הזאת.
האם נסערת רצה לגנים בעצמה לראות במו עיניה.
בתה הגדולה סיפרה לה שהנהג השני הראה לה בסבלנות את הדרך לגן.

זה הסיפור פחות או יותר. (אולי?)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה