נכתב ע"י פסח יהודה;2219550:אבל בסוף החלטתי שאם האמא לא אחראית אז אני אמורה להיות אחראית???
בקיצור אני מקווה שהם הגיע למקומם בשלום.....[/
עם כל הכבוד אם היית רואה אשה שמתעללת בילדיה גם היית אומרת שאם האמא לא אחראית אז גם את לא?
לכאורה המצב שתיארת הוא ברמה של פיקו"נ!!!!!!!!
נחמה
נכתב ע"י שריתיש;2219593:נחמה,
את נורמלית,
למה היא צריכה להרגיש נקיפות מצפון ואפילו קלות ביותר?
ההורים של הילדות הפקירו אותם, אז היא לא יכולה להציל את כל העולם...
את יודעת כמה מקרים של פיקוח נפש יש בכל רגע בעולם? בארץ? בעיר שלך?
רוצי להציל---
ואל תטיפי כאן מוסר לאישה שמאד מיהרה.
(כמובן, שאם יש פנאי וסבלנות,
אפשר לקחת את הילדות עד לגן + להודיע לגננת מה קרה + להודיע להורים + לבקר ולוודא שלא יקרה שוב + לבדוק שההורים מודעים לסכנות ולא גורמים להם שוב...)
נכתב ע"י פסח יהודה;2219764:לדעתי אין שום קשר בין הדברים, יש מושג של מצוה הבאה לידך אך תחמיצנה במיוחד שלהשאיר שתי בנות לבד באוטובוס עם נהג שמי יודע מי הוא ומה הוא... הדבר מסוכן וגובל בפיקוח נפש, אני חלילה לא דנה אף אחד, במיוחד שההחלטה היתה ענין של שניות שלפעמים חסר קצת בישוב הדעת במקרים כאלו, אבל לגופו של ענין אין לזה שום שייכות להפקרות של ההורים, יש כאן שתי בנות בסכנה ועל כל יהודי יש מצוה להצילם, במיוחד שהיא היתה היחידה באוטובוס, הרי אם חלילה היה קורה משהו לילדות היא הרי לא היתה סולחת לעצמה, ולא היתה מסוגלת לתרץ לעצמה שהאמא אשמה כי סו"ס היא היתה בסיטואציה הזו ולא מישהו אחר, אם חלילה אדם מתעלף ברחוב ועובר שם אדם שיודע לעשות מה שצריך הוא לא יגיד מה אני חייב הרי פיקו"נ יש בכל מקום ואם אני יטפל בו אני צריך לטפל בעוד אנשים, גם אם הוא מפסיד הרבה כסף בזמן הזה, וכן ע"ז הדרך יש דוגמאות רבות לענין. בכל מקרה דעתי האישית היא שמצב כזה הוא גובל בפיקו"נ.
נחמה
נכתב ע"י פסח יהודה;2219550:אבל בסוף החלטתי שאם האמא לא אחראית אז אני אמורה להיות אחראית???
בקיצור אני מקווה שהם הגיע למקומם בשלום.....
אני חושבת שהמצב בנושא קטסטרופלי ביותר וצריך דחוף לעשות משהו בנושא. ילדים הם לא הפקר!!!!!
אני רואה נשים שנכנסות לחנות, את הארנק והתיק הן בשום אופן לא מפקירות. אבל את הדבר האמיתי היקר ביותר, התינוק, אותו אפשר להפקיר בלי בעיות, להשאיר אותי בחוץ בשמש הקופחת לבכות???? ואני זו שצריכה להכנס לחנות ולצעוק "מי השאירה ילד בחוץ? הוא בוכה" זה ממש לא נעים לי לעשות זאת, אני ביישנית בטבעי, אבל אם את בחרת להפקיר, אני לא מסוגלת. והכי גרוע זה לראות אותך בשיא הנחת בא לראות מי זו האשה שהעיזה להפריע לך... מה קרה אם הוא קצת יבכה.
קחו אחריות על הילדים שלכם!!!
נכתב ע"י zippi הפקות;2219943:בדרך לעבודה אני עוברת כל יום בגאולה ולא פעם יוצא לי לראות מקרים מהסוג הנ"ל ואני אומרת לעצמי, רבונו של עולם, איך אנשים מרשים לעצמם להפקיר את הילדים שזכו להביא לעולם??
אני משתדלת לדון לכף זכות כי א"א לדעת מה עומד מאחורי, במקרה הבא היה לי ממש קשה:
עגלה עם תינוק צורח, אדום ומזיע כולו עומדת בין 2 חנויות, מלא אנשים עוברים לידה וגם כאלה שיכולים בשנייה לשלוף את התינוק ולקחת אתם הביתה במקרה הטוב...
התחשק לי לקחת את העגלה כמה מטר קדימה ולהישאר לידה לראות מה תהיה תגובת האם/האב.
הצעד הנכון ביותר היה להישאר לשמור עד שאני רואה שבאים לקחת את האוצר, אבל מה לעשות שאם זה הדבר הנכון הייתי כל היום בגאולה וסביבותיה עסוקה בלשמור על ילדים מופקרים/ללוות אותם לביתם/ללכת איתם ליד אתר בניה (ילדה בת 6 שלוקחת את 2 אחיותיה הקטנות, כן בגאולה!)?
יש למשהו הסבר לתופעה הבלתי נתפסת הזו???
נכתב ע"י יונה יונה;2219950:יש הסבר פשוט לתופעה.
תרבות.
את מתכוונת ברצינות או בצינית??נכתב ע"י בפוטנציאל;2219952:כן, סומכים על הנס. ועל אהבתו של ה' לבניו.
נכתב ע"י יונה יונה;2219950:יש הסבר פשוט לתופעה.
תרבות.
זה נכון למקרה הגיוני.נכתב ע"י בפוטנציאל;2219950:כן, סומכים על הנס. ועל אהבתו של ה' לבניו.
אני לא יודעת אם נכון לקרוא לזה תרבותנכתב ע"י zippi הפקות;2219992:תרבות זה שם יפה לתופעה, שאלתי מה ההסבר ההגיוני שעומד מאחורי התרבות התופעתית הזו?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: